GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρκαγιές, οικόπεδα με θέα και η πολιτική αλλαγή που δεν έρχεται…

Από το http://www.doureios.gr Του Γιάννη Σακιώτη * Μιας και το σήριαλ της συλλογικής μας οικολογικής αυτοκτονικής πορείας παίζει συνέχεια τ...

Από το http://www.doureios.gr
Του Γιάννη Σακιώτη*

Μιας και το σήριαλ της συλλογικής μας οικολογικής αυτοκτονικής πορείας παίζει συνέχεια τα ίδια επεισόδια, αναγκαστικά επανέρχομαι στα των πυρκαγιών με το υλικό που παρουσίασα το 2007 στον δημόσιο λόγο. Τίποτε δεν έχει -δυστυχώς- αλλάξει και δεν προβλέπεται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον, εκτός και γίνει κάποιο … θαύμα και αφυπνισθούν οι μάζες των αθλίων που αφού βιώνουν τις συνέπειες των καταστροφών σπεύδουν στις εκλογές να εξαργυρώσουν την ψήφο τους ανταλλακτικά κυρίως προς τα δύο κόμματα εξουσίας ή να κοροϊδέψουν τους εαυτούς τους ψηφίζοντας Αριστερά (ευτυχώς που ο Κοροβέσης και ο Βότσης έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους…).
Ας δούμε τα δεδομένα:
Το σύστημα ΝΔ – Κ. Καραμανλή νεότερου,
- διέλυσε την πυροσβεστική για να βολέψει τους κομματικούς νεάτερνταλ,
- έκανε “οικονομία” μη μισθώνοντας ελικόπτερα πυρόσβεσης,
- ουδέν εγνώριζε και βέβαια ουδόλως αξιοποίησε τα διαθέσιμα κονδύλια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας που παρέχει σημαντικούς πόρους για την κατάρτιση επιστημόνων και ...

στελεχών του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, έρευνα για την δημιουργία μοντέλων έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών κοκ.,
- δεν προετοίμασε την παραμικρή οργάνωση πρόληψης πυροπροστασίας ούτε καν σε επίπεδο νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης,
- κατάφερε να αφήσει να καεί η αρχαία Ολυμπία, η μισή Ηλεία, η Πάρνηθα και μεγάλα τμήματα της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας το 2007,
- επέτυχε φέτος να καεί ολότελα μια τελείως αραιοβλαστημένη περιοχή 150.000 στρεμάτων στην Αττική, ανάμικτη με ζώνες κατοικίας, μην καταφέρνοντας να στείλει εγκαίρως τις δυνάμεις πυρόσβεσης για να σώσει το ελάχιστο πράσινο της βορειοανατολικής Αττικής, από πυρκαγιές εμπρηστών μεν, συνθήκες θερμοκρασίας όμως σχεδόν ανοιξιάτικες .
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
1. Κατά τα ειωθότα βρισκόμαστε σε προεκλογικό έτος και οι ανά την Ελλάδα προσμένοντες τερατώδη οικονομικά οφέλη από την καταπάτηση και οικοδόμησης της μη χαρτογραφημένης δασικής γης, γνωστοί πυρομανείς, οργανώνουν τις προσδοκίες πλουτισμού από την ιδιοποίηση -συνήθως δημόσιας- δασικής γης χτυπούν με οργανωμένους εμπρησμούς.
2. Η οργάνωση της πολιτικής προστασίας, της πυρόσβεσης συμπεριλαμβανόμενης, στην Ελλάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Χρειαζόμαστε περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα, περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, περισσότερους δασοπυροσβέστες.
3. Για την πρόληψη των πυρκαγιών χρειάζονται σημαντικά έργα που τελούν εν ανεπαρκεία, όπως δασικοί δρόμοι, ζώνες πυροπροστασίας, δίκτυα μεταφοράς νερού στις επικίνδυνες περιοχές, απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις μετά τη δύση του ηλίου, περιπολίες δασοφυλάκων, γενικά όλα όσα κάνει κάθε ευνομούμενο κράτος.
4. Οι δήμαρχοι και κοινοτάρχες θα όφειλαν να μην εισηγούνται την ύδρευση και ηλεκτροδότηση των καταπατημένων και αυθαίρετων οικημάτων, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι, απλούστατα διότι ζουν εκεί.
5. Η πολιτεία θα όφειλε να έχει συντάξει προ πολλού δασικό κτηματολόγιο και να έχει αναβαθμίσει το καθεστώς προστασίας εθνικών δρυμών και περιοχών NATURA.
6. Η εκτός σχεδίου δόμηση, στη βάση της κατοχής 4 στρεμμάτων «αγροτικής γης» θα έπρεπε να έχει εκλείψει προ πολλού, σε μια χώρα που καθημερινά το κρέας βαπτίζεται ψάρι και το δάσος αμπελώνας.
7. Μέσα στα δάση θα έπρεπε να εργάζονται και να ζουν δασοκόμοι, αναπτύσσοντας δραστηριότητες αειφόρου υλοτομίας των δασών, μελισσοκομίας, ρητινοσυλλογής, φροντίδας και συλλογής καρπών οπωροφόρων δένδρων (πχ καστανοδάση).
Το έγκλημα με την πολύτιμη δασική γη είναι διαρκείας και έχει ηθικούς αυτουργούς τα μεγάλα κόμματα εξουσίας. Ιδού οι αποδείξεις:
- Την τελευταία δεκαετία, ιδίως μετά από τη πρόταση του Ευ. Βενιζέλου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2000-2001 και αργότερα, το 2005, με την επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή να αναθεωρηθεί το άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει δάση και δασικές εκτάσεις, έτσι ώστε να αποχαρακτηρισθούν οι δασικές εκτάσεις και να χτιστεί όλη η χώρα, στα δασαρχεία έχουν κατατεθεί 2 εκατομμύρια αιτήσεις για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων.
- Επίσης, και χωρίς να έχει αναθεωρηθεί το άρθρο 24, οι καίοντες δικαιώνονται, όπως έδειξε ο αποχαρακτηρισμός 10.185 στρεμμάτων δασικής έκτασης στο Νέο Βουτζά μετά τις πυρκαγιές του 2005, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής ως ανέκαθεν αγροτικές γαίες (sic) και παρά τις διαβεβαιώσεις Καραμανλή ότι θα αναδασωθούν όλα τα τότε καμμένα!
- Με λίγα λόγια 2 εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες, ένα δηλαδή εκτεταμένο στρώμα συμφερόντων έχει ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΗΤΡΟ να μπορέσει να καταχτίσει στα δάση εφ’ όσον η δασική γη μετατραπεί σε οικοδομήσιμη.
- Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι και το ΠΑΣΟΚ έκανε τα ίδια με τη σημερινή κυβέρνηση. Προς επίρρωσιν, παραπέμπω σε τηλεοπτική εκπομπή του EXTRA κατά την διάρκεια των πυρκαγιών του 2007, όπου ο Κώστας Γείτονας, πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας στις αιτιάσεις του συμμετέχοντος στην ίδια εκπομπή προέδρου των Δημοκρατικών Μελέτη Μελετόπουλου, ότι “ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τακτοποίησαν με παροχές περί το 1 εκατομμύριο αυθαίρετα την τελευταία 20ετία”, απάντησε, «τι να κάναμε, ήταν ένα κοινωνικό πρόβλημα». Το οποίο, ας προσθέσω, επιλυόμενο προσεκόμισε ισάριθμες ψήφους -ή και περισσότερες, μιας και η ψήφος στην μισή Ελλάδα είναι “οικογενειακή υπόθεση”- στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.
- Τέλος, ο αυθαίρετος οικιστής, που βέβαια δεν είναι το φτωχαδάκι της ψωροκώσταινας, αλλά ο ιδρυτής της κιτς οικογενειακής του βίλλας και ο καταπατητής που αξιοποιούν όλα τα κενά του νόμου και τις άκρες των κυκλωμάτων προσφέυγουν με συστηματικό τρόπο στην δικαιοσύνη και κατά κανόνα στο τέλος αποκτούν με νόμιμους μάλιστα τίτλους την καμμένη πρώην δασική γη, που στη συνέχεια την πωλούν για μερικά εκατομμύρια Ευρώ.
Όλοι αυτοί ΔΕΝ μπαίνουν φυλακή, όχι για να εκτίσουν τερατώδεις ποινές, αλλά μόνον αυτές που προβλέπει ο νόμος.
Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία τιμωρία για μια σειρά σοβαρών και πολύ σοβαρών εγκλημάτων, οπότε το κοινωνικό ρεύμα που μέχρι πρότινος ήταν νομοταγές γλιστράει σιγά σιγά και αυτό προς την ανομία.
Η δύναμη του παραδείγματος είναι συντριπτική: Εκείνοι που έχτισαν στην καμμένη Πεντέλη του 1980 και του 1995, οι άλλοι που έχτισαν στα καμμένα του Νέου Βουτζά του 2005, αλλά και οι προγενέστεροι, όχι μόνο δεν έπαθαν τίποτε αλλά αντιθέτως καταξιώθηκαν κοινωνικά ως επιτυχημένοι.
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πιο σημαντικό πρόβλημα από την ανυπαρξία του ευνομούμενου κράτους. Ο Ροΐδης, σχεδόν ενάμισι αιώνα παραμένει ο επιτυχέστερος πολιτικός επιστήμων της χώρας. Η επιταγή του «εν Ελλάδι, ενός μόνον νόμου που έχομεν χρείαν, του περί εφαρμογής των νόμων», εξακολουθεί να είναι το διαρκώς εκκρεμές αίτημα του κοινωνικού σώματος, αυτού του ελάχιστου που έχει απομείνει και το οποίο εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να χτίσει το δάσος.
Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να γίνει αυτό, δηλαδή να εφαρμόζεται ο νόμος.
Φυσικά η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία, οπότε μπορεί κάποιος να περιμένει πιθανές σοβαρές πολιτικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα που θα φέρουν το τέλος της νοσηρής εποχής της μεταπολίτευσης και θα δώσουν το έναυσμα σε μια εποχή ουσιαστικής και ευνομούμενης δημοκρατίας.
Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ αγωνίζονται με πάθος για αυτήν την διέξοδο.
Επειδή είναι ακόμη καλοκαιράκι, ας δεχτούμε και την εκδοχή αυτή που στην καλύτερη περίπτωση παραπέμπει σε όνειρο θερινής νυκτός…

* Αναπληρωτής πρόεδρος Δημοκρατικών

13 σχόλια

  1. Πρέπει όσοι δήμαρχοι δεν μερίμνησαν για την κοπή των αγριόχορτων, την αποψίλωση και τον καθαρισμό των σκουπιδιών από τις περιοχές τους, να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά και να παραιτηθούν αμεσως

    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=fury-concern-accompanies-disaster-2009-08-24

    Το αληθινό πρόσωπο του Χρήστου Λουτράδη

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΡΙΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ

    ΤΟ 2007 ΚΑΥΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΣΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

    ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΥΚΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΦΙΟΖΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΝΑ ΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙOΧΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ,ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΣΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟ...
    ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕ ΜΙΣΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ;;;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτω από τα νέα αρνητικά δεδομένα που δημιουργούν για την κυβέρνηση οι καταστροφικές φωτιές και εν όψει της πρωθυπουργικής εμφάνισης στην ΔΕΘ (4-6 Σεπτεμβρίου) ο Κώστας Καραμανλής περιμένει τη δημοσκόπηση που ξεκίνησε χθες και η οποία εν πολλοίς θα κρίνει και τις αποφάσεις του για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, όπως του εισηγούνται κορυφαίοι υπουργοί.

    Την ίδια στιγμή αρνείται να πει έστω μία συγγνώμη για τη βιβλική καταστροφή της Αττικής, έστω μία κουβέντα για ευθύνες για τον κακό συντονισμό, όπως τουλάχιστον είχε κάνει μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2007. Χθες το βράδυ μάλιστα κάλεσε τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων, στη βάση της Ελευσίνας που επισκέφθηκε, να «συνεχίσουν κλείνοντας τα αυτιά τους στους λίγους που, εκ του ασφαλούς και για τις δικές τους σκοπιμότητες, επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα πάντα».

    ΡΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ,ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;
    ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;;;
    ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...
    ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΟΥΝ...ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ...

    ΜΕΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Υπαρχουν περιοχες,που ειναι πολυ πυκνή η βλάστηση απο Πευκα,υπαρχουν δηλαδη Πευκοδαση,που ειναι κατα καποιο τροπο,ενας επιπλεον επιβαρυντικός παράγοντας,οσο ωραια και αν ειναι τα Πευκα,για την εξαπλωση των πυρκαγιων."

    Ευαγγελος Αντωναρος,
    Κυβερνητικος Εκπροσωπος Νεας Δημοκρατιας,
    Αθηνα,24-8-2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους απαλλαγήκαμε από τη μάστιγα που ονομάζεται Δάσος. Καταρχήν απαλλαγήκαμε από αυτά τα πεύκα που εδώ και χρόνια μας εκνεύριζαν με το ενοχλητικό ρετσίνι που κολλάει στα μαλλιά και τις χιλιάδες πευκοβελόνες που καταστρέφουν το καταπράσινο γκαζόν μας. Είναι ωραίο να κάθεσαι με το γιο σου στην κορυφή του βουνού και να αγναντεύεις τον ορίζοντα χωρίς τα πανύψηλα δέντρα να σου κόβουν τη θέα. Θα καταφέρουμε επιτέλους να χτίσουμε ένα δρόμο της προκοπής και δεν θα γρατζουνάμε κάθε τόσο την Καγιέν...

    ούτε θα τρέχουμε κάθε λίγο για καινούριες αναρτήσεις.

    Ίσως ανέβει λίγο η θερμοκρασία αλλά πως αλλιώς θα αποσβέσουμε το καινούριο κλιματιστικό που αγοράσαμε με την επιδότηση. Μπορεί να αδειάσουν οι υδάτινοι αποταμιευτήρες αλλά έτσι κι αλλιώς έχουμε σταματήσει εδώ και καιρό να πίνουμε νερό από τη βρύση. Θα εξαφανιστούν σίγουρα όλα τα ενοχλητικά πουλιά που μας κουτσουλάνε,και τα ελάφια και λαγοί και οι αλεπούδες που έτσι κι αλλιώς δεν τα βλέπαμε και ποτέ.

    Θα χτιστούν νέα σπίτια, θα ανοιχτούν νέοι δρόμοι και η οικονομία θα αρχίσει και πάλι να κινείται Η Αττική θα γίνει πιο φιλόξενη και θα απλωθεί σε κάθε άκρο επιτρέποντας σε όποιον το επιθυμεί να κατοικήσει στον ευλογημένο αυτό τόπο.
    Το μόνο που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό είναι που θα βρεθούν τα 8 εκ. άνθρωποι που προβλέπει το τελευταίο πολεοδομικό σχέδιο.. αλλά για αυτό έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Κάτι θα σκεφτεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα νούμερα τηλεθέασης αδίκησαν τον SKAI
    Αν και ο Σκαι, ήταν από τους πιο άρτια ενημερωτικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια όλων των ημερών με συνεχή ενημέρωση, τα νούμερα τηλεθέασης δεν δείχνουν επιείκεια στο κανάλι του Φαλήρου. Μόνο χθες 4- 6 το μεσημέρι πήγε καλά, κάνοντας 11,1%. Τις υπόλοιπες ώρες...
    ΦΥΣΙΚΑ !

    ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΙΛΕΣ
    ΤΩΝ ΥΠΕΡΠΟΛΟΥΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ - ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ.

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-PRESS
    ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΝE ΚΑΙ ΧΕΖΟΥΝ KAI
    BΓΑΖΟΥΝ ΕΜΕΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πρώτες εστίες των πυρκαγιών που εξελίχθηκαν δραματικά τα τελευταία 24ωρα εκδηλώθηκαν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις εργοληπτικής εταιρείας στο Γραμματικό, που έχει αναλάβει την κατασκευή του γνωστού ΧΥΤΑ,...

    ο οποίος έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για εταιρεία θυγατρική μεγάλου ομίλου, με ειδίκευση σε ανάλογα έργα, τα οποία αποδεικνύονται εξαιρετικά επικερδή, καθώς τα προ φόρων κέρδη της στις δύο τελευταίες χρήσεις ξεπερνούν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς.
    Σύμφωνα με τις καταγγελίες παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ήδη εξετάζονται από τις εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού, καθώς οι φωτιές εκδηλώθηκαν νυχτερινές ώρες, σε χώρους όπου δεν παρατηρείται ανθρώπινη δραστηριότητα και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χώρο του εργοταξίου, που φρουρείται από άνδρες ασφάλειας, λόγω των φόβων για βίαιες αντιδράσεις κατοίκων που αντιτίθενται στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.
    Οι ίδιες καταγγελίες τοπικών παραγόντων και κατοίκων αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε περιμετρικά του εργοταξίου σε μικρή απόσταση και οι άνδρες της ασφάλειας του εργοταξίου δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να την αντιμετωπίσουν στα αρχικά της στάδια.
    Ουδείς διατυπώνει κατηγορίες, ή έστω υπαινιγμούς εναντίον της εργοληπτικής εταιρείας. Το χρονικό των γεγονότων που προηγήθηκαν των πυρκαγιών στο Γραμματικό ίσως επιτρέπει, όμως, την εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων. Ειδικότερα, ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή γύρω από το χώρο που θα κατασκευασθεί ο ΧΥΤΑ είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την παύση των έργων, επειδή δεν αποζημιώθηκαν για τις καταπατήσεις, όπως ισχυρίζονται, των ακινήτων τους. Η προσφυγή επρόκειτο να συζητηθεί τον Οκτώβριο, αλλά συζητήθηκε στις 13 Αυγούστου και αναμένεται απόφαση, ενώ στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τον προσδιορισμό του ύψους πιθανών αποζημιώσεων.
    Στο μεταξύ, όμως, εκδηλώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τις καταπατημένες, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, εκτάσεις, αλλά και μεγάλες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα πολλοί στην κατασκευαστική αγορά να εκτιμούν, ότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την καταβολή χαμηλών αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες, ώστε να απεμπλακεί η κατασκευή του ΧΥΤΑ από τις προσφυγές τους. «Ήταν μια πολύ βολική φωτιά για τους θιασώτες του νέου ΧΥΤΑ στο Γραμματικό», τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη εργοληπτικών εταιρειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακούσατε ότι ελέχθη στους παππούδες μας ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
    Εγώ, όμως, πιστεύω ότι το ψάρι βρωμάει κυρίως από τα εντόσθια. Και τα εντόσθια, φίλτατοι, είναι ο λαός, είμαστε όλοι εμείς: κακοί, κουτοπόνηροι και, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάφοροι. Εμείς ανεβάζουμε στην εξουσία τους άχρηστους, εμείς καταπίνουμε τα σκάνδαλά τους και συγχωρούμε τους διεφθαρμένους, γυρίζοντας και το άλλο μάγουλο για ράπισμα, εμείς πάσχουμε από αμνησία και ξαναγυρνάμε εκεί που είχαμε ξεράσει, όπως ο κύων, εμείς ασελγούμε πάνω στο περιβάλλον, καίμε το δασικό πλούτο της χώρας μας και μετά τον καλύπτουμε με τσιμέντο, εμείς κλέβουμε την εφορία, δηλαδή ημάς αυτούς… Κοντολογίς, εμείς πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε, κι όπου να ’ναι θα σπάσει και θα γκρεμιστούμε κατάχαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι θέα ρε μεγάλε, ποιος θέλει θέα στα καμμένα???

    Οι κοινοτάρχες, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες τι έκαναν αυτές τις μέρες; Ο Αντώναρος έπρεπε να έχει έτοιμα βυτιοφόρα φορτηγά και εθελοντές πυροσβέστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009

    77.200 τόνους νερού έριξαν τα καναντέρ.

    Στις 641 εξόδους των αεροσκαφών Canadair (CL-215 & 415) και στις 12900 αφέσεις νερού συνολικά, ρίχτηκαν 77200 τόνοι νερού.
    Και αυτό έγινε μόνο στο διάστημα από 22 έως και 25 Αυγούστου στις έξι ώρα το απόγευμα.
    Η απορία μου είναι άλλη, πόσες...
    ...πισίνες στην Εκάλη και στην Πολιτεία γεμίζουν μ' αυτούς τους τόνους νερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση