GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η επανίδρυση του κράτους» τελειώνει με την καταστροφή του...

Από την ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ http://www.neolaiaitnia.wordpress.com/ «Η επανίδρυση του κράτους» τελειώνει, λοι...

Από την ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
http://www.neolaiaitnia.wordpress.com/

«Η επανίδρυση του κράτους» τελειώνει, λοιπόν, με την καταστροφή του. Ένα κράτος που οργανώθηκε σε πρότυπα της δεκαετίας του 50,ένα κράτος που οικοδομήθηκε στη λογική των κυβερνητικών εξαγγελιών «και ποτάμια θα σας φέρουμε», ένα κράτος που αντιμετωπίζει τους πολίτες του ως ιθαγενείς μοιράζοντας τους καθρεφτάκια ή αλλιώς τριχίλιαρα. Αυτό το κράτος δε μοιάζει ούτε με δημοκρατικό, δεν είναι ούτε ευνομούμενο. Είναι όμως το «νεοδημοκρατικό» κράτος.
Σε αυτά τα 5,5 χρόνια ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα από μια κυβέρνηση που όμοια της δεν έχει υπάρξει μεταπολιτευτικά. Όμως η αναλγησία, η κυνικότητα και η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται το καθετί, έχει και...

τα όρια του. Όρια, τα οποία δεν έχει η κυβέρνηση αυτή.
Το 2007 κάηκε όλη η Ηλεία, (επίσης η Αχαΐα, η Αρκαδία και η Εύβοια) αφανίστηκαν χωριά, πέθαναν άνθρωποι (70 τον αριθμό) και ο τότε υπουργός μιλούσε για τις άγνωστες βουλές του «στρατηγού ανέμου». Το 2007 κάηκε ο Κρόνιος Λόφος και άλλος υπουργός μιλούσε για «κάποια δεντράκια που κάηκαν». Το 2009 έγιναν στάχτη 200.000 και πλέον στρέμματα δάσους στην Αττική, 150 σπίτια και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «περιορισμένες ζημιές». Επιπροσθέτως δε, είπε, «όσο ωραία είναι τα πεύκα , είναι ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης» . Δεν αποτελεί κουβέντα στο καφενείο αλλά «καφενειακού τύπου» προσέγγιση της καταστροφής, που έγινε όμως στην επίσημη ενημέρωση. Αστειότητες μάλλον δεν αποτελούν οι δηλώσεις αυτές αλλά αποτελούν τη σοβαρή πλευρά μιας κυβέρνησης η οποία χαριεντίζεται επικοινωνιακά από το 2004. Οι σοβαρές ζημιές μάλλον θα υπήρχαν αν η φωτιά προσέγγιζε τη Ραφήνα ή επεκτεινόταν στο Καπανδρίτι...
Ήταν Μάιος, που ο αρμόδιος υπουργός επέκτεινε την Αθήνα προς Ανατολάς ήδη κατά 150.000 στρέμματα (λιγότερα από τις περιοχές που κάηκαν). Ήταν 2003 που ο τότε σκιώδης υπουργός ωρυόταν από βήματος βουλής για τον «δασοκτόνο νόμο», αλλά μετά ως κυβερνητικός παράγων προωθούσε το άρθρο 24. Ήταν 1997, που-με αφορμή τις πυρκαγιές στην Πεντέλη- ζητούσαν- την παραίτηση της κυβέρνησης. Τώρα μιλάνε για μικρής έκτασης ζημιές αφού διέλυσαν πρώτα την πυροσβεστική υπηρεσία μη προσλαμβάνοντας απαιτούμενο προσωπικό (3.500 πυροσβέστες λείπουν) αλλά αγροφύλακες. Μιλάνε για «την κυβέρνηση που βρίσκεται κοντά στους πολίτες» αφού ο πρωθυπουργός έκανε μια βόλτα πάνω από τα καμένα, προφανώς για να δει τι καμένη γη θα παραδώσει. Δηλαδή όταν λαμπάδιαζε η Καλιφόρνια έπρεπε ο Ομπάμα να πάρει ένα απάτσι για να τον δούνε οι Αμερικάνοι προκειμένου να αισθανθούν ανακούφιση και χαρά για τον ηγέτη τους;
Εκτός από τα δάση, τα σπίτια και τις περιουσίες που χάθηκαν, ο ελληνικός λαός έχει και υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια που δεν πρόκειται να χαθούν ποτέ. Είναι πιο επιβεβλημένο από ποτέ να αγωνιστούμε για να διώξουμε αυτά που μας πικραίνουν. Κι αυτή πους μας πικράινει κάθε μέρα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

8 σχόλια

  1. <>
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΙΑ

    Ανω-κάτω έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα

    ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ «παρατράγουδα»

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ 5/22/2008 http://www.ethnos.gr/

    Βολές κατά Γιώργου

    "γράφαμε μέλη-μαϊμούδες από τηλεφωνικούς καταλόγους"

    ΒΟΥΝΟ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ

    Η... εξαφανισμένη κάλπη βρέθηκε στα κεντρικά . .

    Εκατόν πενήντα φοιτητές της ΑΣΟΕΕ υπερηφανεύονταν πως ψήφισαν σε έξι κάλπες του λεκανοπεδίου.


    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον τελευταιο χρονο και ειδικοτερα μετα την ομιλια του προθυπουργου στην ΔΕΘ περυσι, ήρθαν τα πανω κατω, καποια εικονα που ειχε ακομα στον λαο σαν κυβερνητης εξανεμιστηκε ως δια μαγειας καλυπτοντας τους βατοπεδινους και ολους εκεινους τους αναξιους πολιτικους που στα ματια του Ελληνικου λαου ήταν απατεωνες και κλεφτες του κοινου ποινικου δικαιου.
    Αντι λοιπον να τους στειλει στο διαολο και ακομα παραπερα, τους καλυψε υποσχεθηκε πραγματα που δεν τηρησε έπεσε σε αντιφασεις σχετικα με τους φορους, εκθειαζε τον αλογοσκουφη και μετα τον εδιωξε, το επαιξε ανηξερος και ανευθυνουπευθυνος προσπαθωντας να κουκουλωσει τα πραγματα.Ξεσπασε παγκοσμια κριση και επιδεινωσε δραματικα την εδω και χρονια κριση που εχουμε στην οικονομια.
    Η αγορα ερημωσε οι επιταγες αρχισαν να σκανε, τα λουκετα πεφταν και πεφτουν βροχη, οι απολυσεις στην ημερησια διαταξη, οι τραπεζες εκλεισαν τις κανουλες πιεζοντας και επιδεινοντας ακομα περισσοτερο την ετοιμοθανατη οικονομια.
    Αρχισε δια μεσω των παπαγαλων υπουργων να ταζει οικονομικη βοηθεια προς τους παντες με ορους που εκ των προτερων η πλειοψηφια δεν πληρουσε.
    Εβαλε χαρατσια και νεους φορους υπαιθριοι ημιυπαιθριοι πορτες παραθυρα καμπινεδες και δεν ξερω τι αλλο κρυβει τελικα αυτο το αρρωστο μυαλο που ξεγελασε ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ενας ανθρωπος οκνηρος ,απαιδευτος,χωρις εμπειρια πολιτικος,αλλαζονας,αναποφασιστος,ανεπαγγελτος κατα μια εννοια,δεν γνωριζω αν αυτος ο ανθρωπος ασκησε το επαγγελμα του συνηγορου κατοχος πτυχιου νομικης απο την Βοστωνη.
    Πολιτικος χωρις διορατικοτητα,μπαρουφας,παρλαπιπας,ψευτης,υποκριτης,αναισθητος,αναλγητος,κακομαθημενος,ξεδιαντροπος.
    Αυτος ειναι ο προθυπουργος της Ελλαδος μας πηρε 5,5 χρονια να τον παρουμε χαμπαρι και δυστυχως θα αφησει πισω του ερειπια σε ολους τους τομεις.
    Ο πιο ανικανος και αχρηστος προθυπουργος που περασε μετα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο στην Ελλαδα.
    Ολοι οι προηγουμενοι προθυπουργοι κανανε και κατι να τους μνημονευουμε αυτος τι ? Τ Ι Π Ο Τ Ε Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ το απολυτο μηδεν οπως ειναι και ο ιδιος.
    Επι των ημερων του οι Ελληνες ζουνε τις πιο μαυρες μερες στην ψυχη τους την τσεπη τους σε οτι τους περιβαλλει σε αυτο τον τοπο.
    Ειμαι περιεργος να δω τι θα πει στην ΔΕΘ,θα το παιξει παλι παλληκαρι οπως στον μπαιρακταρη που τα εβαλε με τους νταβατζηδες και τους εκανε ντα. Αλλα απο ανθρωπο που τον φτυνεις και αυτος λεει βρεχει τι μπορει να περιμενει κανεις.
    Η χωρα καηκε η μικρομεσαια ταξη επαψε να υφισταται και αν υπαρχουν ψηγματα ακομη ειναι καταχρεωμενα με ημερομηνια ληξης απο που να παιστεις και που να σταματησεις παντου χαος μπαχαλο αναξιοκρατια ανικανοτητα ξεφτιλα.
    Αυτη ηταν η επανιδρυση του μπαρουφα και της παρεας του,δυστυχως το καταστροφικο τους εργο θα παρει αρκετα χρονια για να μπορεσει κατι να διορθωθει αν ποτε γινει αυτο εως τοτε θα πληρωνουμε το μαρμαρο των επιλογων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Περικλης Κοροβεσης

    στο "μπλου σκαι"

    μιλησε για ολους και για ολα

    σοβαρος μορφωνενος μετρημενος

    τον εβλεπες και τον σεβοσουν
    Να ενας για Προεδρος δημοκρατιας

    Και μετα ειδαμε την Διαμαντοπουλου με το νεο συνολακι-μιζα να κοπτετε δηθεν για τους 20.000 αποτυχοντες των πανελληνιων!!

    Μα που ειναι και η Δαμουνκη που καηκε η βιλλα της να μας πει για τους ρασοφορους?? Μαλλον ακουσε για διαγραφη απο τον δρ Κουτσουκο και εμεινε στον πατο της θαλασσας στην Παρο...για παντα

    Τηλεθεατες ...για λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ WWW.GOOGLE.GR ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΙ ΒΓΑΝΕΙ??

    ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜπΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως μετά από τέτοια καταστροφή, θα έπρεπε η ΝΔ να βγάλει την φλόγα από το σήμα της???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα μοιρασει παλι ο κουρασμενος καραμανλης τριχιλιαρα για να τον ξαναψηφισουνε.Μας περνανε για ηλιθιους!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχάριστοι Έλληνες, διαμαρτύρεστε...
    Ο άνθρωπος είναι "συνεπής και αταλάντευτος" στο κυβερνητικό έργο, (μεταρυθμίσεις),το οποίο μάλλιστα εν όψει εκλογών επιταχύνει!!!
    Να τώρα ας πούμε, μετά τις μεταρυθμίσεις που έκανε στην Ηλεία το 2007, μεταρύθμισε όλο το πράσινο της Αττικής σε κάρβουνο!...
    Επίσης μεταρύθμισε την ενημέρωσή μας, ( από τους κ.κ. Αντώναρο, Παυλόπουλο κ.λ.π.), σε μαύρη κωμωδία.
    Κι αυτά μόνο μέσα στις τελευταίες 5 μέρες, (είναι και γρήγορος).
    Που να πάμε και παλιότερα....
    --Μεταρύθμισε τους περισσότερους Ελληνες σε φτωχούς..
    --Μεταρύθμισε τους θεσμούς σε παιγνίδι, (τις κουμπάρες που λένε, η καλύτερα τους κουμπάρους)...
    --Μεταρύθμισε την οικονομία της χώρας, μετατρέποντας την σε σκατά!
    (Εδώ του αξίζει κι ένα βραβείο χημείας!)...
    --Μεταρύθμισε τις ελπίδες ενός λαού σε αναγούλα, ντροπή και θυμό...
    --Μεταρύθμισε το ρόλο της εκκλησίας...(βατοπέδι κ.λ.π.)
    --Μεταρύθμισε τους ρόλους των υπουργών του, μεταρυθμίζοντάς τους σε εισπράκτορες διαφόρων ροών και εκροών...
    --Μεταρύθμισε τους πραγματικά πλούσιους σε πλουσιότερους, εις βάρος του κόσμου...
    --Μεταρύθμισε τη μεσαία τάξη, εξαφανίζοντάς την....
    --Μεταρύθμισε κοτζάμ νηπιαγωγό σε γιατρό χειρούργο...
    --Μεταρύθμισε όλες τις παπαριές της κυβέρνησής του έτσι, ώστε να φταίει το πασοκ....
    --Μεταρύθμισε τη φυγάδευση των υποδίκων της Ζήμενς, σε αποχώρησή τους...

    Για να μη συνεχίσω άλλο αυτόν τον ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ κατάλογο των "μεταρυθμίσεών" του, (θα χρειαζόταν να γράφω βδομάδες), σταματώ εδώ, κι αναρωτιέμαι...
    -Πόσες και ποιες "μεταρυθμίσεις" θα προλάβει ακόμα, στις μέρες που του απέμειναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση