GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Economist επιβεβαιώνει το Press-gr!...

. ...και γράφει, 50 μέρες μετά, ότι η Ντ. Μπακογιάννη πάει για υπουργός Εξωτερικών της Ευρ. Ένωσης. Τι είχε αποκαλύψει στις 12 Ιουνίου ο Α....

.
...και γράφει, 50 μέρες μετά, ότι η Ντ. Μπακογιάννη πάει για υπουργός Εξωτερικών της Ευρ. Ένωσης. Τι είχε αποκαλύψει στις 12 Ιουνίου ο Α. Μ. Παπαγιώτης. Διαβάστε όλο το δημοσίευμα (εδώ) του βρετανικού περιοδικού

Στις 12 Ιουνίου ο Αντώνης Μάριος Παπαγιώτης απεκάλυπτε στο Press-gr υπό τον τίτλο "Φεύγει η Ντ. Μπακογιάννη από την Ελλάδα!" (διαβάστε εδώ) ότι "έντονες είναι οι πληροφορίες για την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που φέρεται να θέλει να διαδεχθεί λίαν προσεχώς τον Χαβιέ Σολάνα στη θέση της Γενικής Γραμματέας του Συμβουλίου της ΕΕ και Ύπατης Εκπροσώπου για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας. Ευνοϊκότερες οι συνθήκες εκεί για την υπουργό Εξωτερικών από το αφιλόξενο πια εγχώριο κλίμα ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις και τις παρασκηνιακές ανακατατάξεις στη ΝΔ - λίγο πριν και αμέσως μετά τις ευρωεκλογές"...
Τώρα, το βρετανικό περιοδικό Economist με δημοσίευμά του έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές γράφοντας ότι μεταξύ των πιθανών ονομάτων για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ περιλαμβάνεται και αυτό της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.
Ως ανθυποψήφιοί της αναφέρονται ο...

Σουηδός τέως υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, ο τέως επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν, και η Ούρσουλα Πλάσνικ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.
Η θέση του υπουργού Εξωτερικών θα αντικαταστήσει το αξίωμα του Ύπατου Εκπροσώπου για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας που κατέχει σήμερα ο Χαβιέ Σολάνα.
Για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως υποψήφιοι φέρονται ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και οι τέως πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας Φελίπε Γκονθάλεθ, Πάο Λιπόνεν και Βοφγκανγκ Σιούσελ.
(Αναλυτικά, για να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα του περιοδικού, πατήστε εδώ).
Οι θέσεις αυτές προβλέπονται από τη νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισαβόνας που πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τους Ιρλανδούς πολίτες -στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου- προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

21 σχόλια

  1. http://www.facebook.com/DoraBakoyannis>>>
    .PRESS>>>>Μόνο οι Θαυμαστές !
    .
    Ο Michail S. Mantalas http://www.facebook.com/home.php?#/pages/Repatriation-of-the-Parthenon-Marbles/97584965890?ref=mf
    Χθες στις 3:48 π.μ. · Αναφορά
    Ο/Η George P. Kikidellis Με χαρά σας ενημερώνω την δημιουργία του ΝΕΟΥ γκρουπ με την ονομασία ΜΕΛΙΣΣΑ & ΤΕΧΝΗ - ΒΕΕ & ART
    Γιώργος Π. Κικιδέλλης
    Τετ στις 6:38 π.μ. · Αναφορά
    Ο SemmaCengo hi..how are u.
    26 Ιουλίου στις 12:57 μ.μ. · Αναφορά
    Η Angeliki Divoli Δεν ξερω τι λετε εσεις,εγω γνωρισα ενα γλυκυτατο ανθρωπο στο Λουτρο Σφακιων!!!
    26 Ιουλίου στις 12:26 μ.μ. · Αναφορά
    Η Voula axiologo stelehos
    21 Ιουλίου στις 10:56 μ.μ. · Αναφορά
    Ο Akis El Chino Asikakis Paretisou.Ah sixtir ksepoulas onomata kai thn ellada.Exoume gemisi ksenous kai opws pas tha mas paroun oitourkoi falaggoi.Amerikanofiloi.ah paretisou na usixasoume
    21 Ιουλίου στις 5:14 π.μ. · Αναφορά
    Ο Άλκης Κωνσταντίνου Dora ise AXRISTI!!! PARATA TA KAI FIGE APO TO IPOURGIO EXOTERIKON.APO SFALMA SE SFALMA PAS !!! ELLINOTOURKIKA?KIPRIAKO?? K PANO APO OLA SKOPIANO??? ASTA KOUKLA MOU!!ANIXE KANENA MANAVIKO I KANE KATI ALO TELOS PANTON...EN ANAGKI TRAVA SE ALO IPOURGIO ALLA FIGE APO TO EXOTERIKON!!!DEN VLEPIS??AKOMA KAI TA KANALIA OI IDISIS LENE OTI DEN EINAI IKANI I MPAKOGIANNI NA DIAPRAGMATEFTI ME TOUS TOURKOUS.DEN IPARXI DIPLOMATIA.MIN AXRISTEVIS TIN XORA SOU

    EGO DEN PSITEVO AFTA POU LENE KAPIOI AKREOI OTI ISE MAZI ME MASONOUS KAI EVREOUS KAI ASKOUN EPIROI STIN EXOTERIKI SOU POLITIKI.APLA THEORO OTI ISE ANIKANI GIA IOURGOS EXOTERIKON (ME OLO TO SIMPATHIO).

    TELOS THELO NA PO OTI SE OLI MOU TIN ZOI OLO MOU TO SOI ITAN FANATIKOI NEO DIMOKRATES.AN KAI TO 2007 SAS XANA PSIFISA TO METANIOSA.KAI APO EDO KAI PERA DN THA KANO PALI TO IDIO LATHOS.NTROPI SOU PANTOS POU AFINIS ETSI MIA XORA OPOS I ELLADA.OI POLITIKES KATALAVENOUN OTI ISTE ANIKANOI!AFTO FENETE KAI STIS DIMOSKOPISIS ALOSTE.
    KALIMERA
    19 Ιουλίου στις 12:33 π.μ. · Αναφορά
    Η Anna Stylos Siskas Hi Dora,
    just a few words to say even though i live in Australia i am inspried by you. if ever you come to Australia it would be a pleasure for every Australian/ greek woman to meet you. mou leipei i ellada ala i douleia mou eivai edo sto sydney. filakia Anna.x
    13 Ιουλίου στις 2:00 π.μ. · Αναφορά
    Ο Andrew Ananievski I'm not Greek, I'm an Australian with FYROM background but i just wanted to say that i admire Dora Bakoyannis work! She is a true legend and a great politician. Greece and Europe need more Dora's to make a better place.
    08 Ιουλίου στις 4:19 μ.μ. · Αναφορά
    Ο Anagnostopoulos Spyros http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=104968320489&ref=ts
    02 Ιουλίου στις 10:56 μ.μ. · Αναφορά

    Εμφάνιση παλαιότερων δημοσιεύσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ντρεπεστε,τη χειροτερη φωτο βρηκατε να βαλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να φύγει και να μην ξαναπατήσει!

    Κι όταν γαντζωθεί στην ΕΕ, πάλι θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας τέσσερα για να μην μπορέσει να ζημιώσει την Ελλάδα με οποιονδήποτε τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα η Αγγλία,
    μέσα η Πολωνία,
    προσεχώς η Τουρκία,


    Πρόεδρος Μπαρόζο,
    υπουργός εξωτερικών Μπακογιάννη,

    ποιά Ευρώπη ?


    Ο όρος "Ανατολικό προγεφύρωμα"

    νομίζω αποδίδει καλύτερα την κατάσταση !

    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sto diavolo

    ayti skotose ton mpakogianni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο δειχνει και την παρακμη της ΕΕ.Οτι ειχε να δωσει στους λαους της Ευρωπης το εδωσε.Απο το καιρο που εγινε η διευρυση και μπηκαν ορημοι και αγουροι με πολιτικα κριτηρια πνεει τα ολισθια,γι αυτο και οι λαοι εχουν γυρισει τη πλατη σ αυτο το μορφωμα.Τρανταχτο παραδειγμα η αποχη απο τις Ευροεκλογες πανω απο 60% σε πανευρωπαικο επιπεδο δεν πηγε να ψηφισει.Τι ρολο παιζουν οι Μπαροζο,Σολανα,Αλμουνια,εκεινος ο χαριτομενος Τρισε της Ευρ.τραπεζας και τοσοι αλλοι που διοικουν ουσιαστικα την ΕΕ ελεω Θεου.Τι προσφεραν στους λαους της Ευρωπης και τι αυτοι πια πρασδωκουν απο αυτους.Παιρνουν παχηλους μισθους για να δεινουν συστασεις στους λαους να σφυγκουν τοζοναρι και να καλοπερνανε αυτοι αυτοι και τ αφεντικα τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ψεύτες και ανίκανοι που μας κυβερνούν, όταν γίνανε κυβέρνηση το 2004, παραλάβανε από το Πασόκ πάνω από 100- ΕΚΑΤΟ- κλίνες ιατρικής εντατικής παρακολούθησης, έτοιμες να λειτουργήσουν από πλευράς οργάνωσης και μηχανημάτων, τι έκαναν…. Τις άφησαν να αραχνιάσουν! Γιατί; Γιατί δεν τις χρειαζόταν ο Ελληνικός λαός αφού ήταν φτιαγμένες επί Πασόκ και να μην φανεί στα μάτια του κόσμου και αυτό το έργο του, κάτι σαν τα ΚΕΠ που θέλανε αρχικά να τα καταργήσουν, έτσι από τότε μέχρι σήμερα αν κάποιος χρειαζόταν εντατική έπρεπε μέχρι και υπουργό να γλείψουν οι δικοί του για να μπει.
    Τώρα που σφίγγουν οι κόλοι με την καινούρια γρίπη για να δούμε τι θα κάνουν, εγώ λέω ότι θα τις παρουσιάσουν σαν δικό τους έργο, παρ’ ότι είναι έτοιμες εδώ και πέντε χρόνια, και το μόνο που χρειαζόταν ήταν το προσωπικό, γιατροί και νοσοκόμοι/μες,.
    Κατά τα άλλα όμως είχαν λεφτά για κάθε είδους ρουσφετολογικές προσλήψεις, κουμπαριές, Βατοπέδια, ομόλογα, και οτιδήποτε θα έβαζε στις τσέπες τις δικές τους και των δικών τους λεφτά, για τον κόσμο που αναστέναζε στα νοσοκομεία για μια θέση σε εντατική το αυτί τους δεν ίδρωνε, για να δούμε θα ιδρώσει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποια Μπακογιάννη βρε εσείς;
    Ούτε στα τρελά σας όνειρα δεν πρόκειται να γίνει Υπουργός Εξκωτερικών της Ε.Ε η Μητσοτάκαινα.
    Ο Ρουσόπουλος θα έπρεπε να γίνει Υπουργός Εξκωτερικών της Ε.Ε.
    Τώρα που έμαθε τα κόλπα με τους παπάδες, που να πάει και στην Ευρώπη.
    Έχει να κάνει ο Ρουσόπουλος κομπίνες με το Βατικανό. Ούτε η πιο εξοφρενική φαντασία του πιο τρέλου σκηνοθέτη μπορεί να τις φανταστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πλουσιότερη Έλληνας πολιτικός, σύμφωνα με την δήλωση του πόθεν έσχες της ,πολύ εύκολα μπορεί να ''πείσει'' οποιαδήποτε εφημερίδα η τηλεοπτικό κανάλι ότι πολύ σύντομα μπορεί να αναγορευτεί οτιδήποτε ,από Υπουργίνα της ΕΕ έως και Αυτοκράτειρα Πασών των Ρωσιών !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρια ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ γιατι τα ΕΛΤΑ να πληρωνουν τις φιεστες του ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΥΡΟΥ στα νησια των ΚΥΚΛΑΔΩΝ προκειμενου να εκλεγει Βουλευτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η Ντόρα Μπακογιάννη έχει καταλάβει ότι η ΖΙΜΕΝΣ ήταν ταφόπλακα για την πολιτική της καριέρα και έχει στραφεί αλλόυ. Δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει πολιτικά στη ελληνική πολιτική σκηνή ,είναι δέσμια των αποκαλύψεων που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν Γερμανοί ,Αμερικανοί και Έλληνες.
    Ασ πρόσεχαν οι Μητσοτάκιδες ,ας μη τα πιάναν τόσο χοντρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καθόλου απίθανο γιατί είναι στη "λίστα":
    http://www.scribd.com/doc/15658338/bilderberg2009 μαζί βέβαια με άλλες πολιτικές και όχι μόνο προσωπικότητες του τόπου μας αλλά και άλλων.
    Και τι πραγματικά συμβαίνει, άσχετα το τι λένε εδώ και εκεί τα μέλη της Λέσχης: http://www.bilderberg.org/lucis.htm

    Καπετάν Μακρής. http://www.youtube.com/watch?v=yOs7q41-FQI&feature=related είναι στο "σχέδιο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η Ντόρα Μπακογιάννη έχει καταλάβει ότι η ΖΙΜΕΝΣ ήταν ταφόπλακα για την πολιτική της καριέρα και έχει στραφεί αλλόυ. Δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει πολιτικά στη ελληνική πολιτική σκηνή ,είναι δέσμια των αποκαλύψεων που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν Γερμανοί ,Αμερικανοί και Έλληνες.
    Ασ πρόσεχαν οι Μητσοτάκιδες ,ας μη τα πιάναν τόσο χοντρά.

    1 Αυγ 2009 7:13:00 μμ


    Σωστά έτσι εξηγείται και η απάθεια που έχει τον τελευταίο καιρό, η πλήρης υποταγή της στον Καραμανλή που δέν παίρνει καμιά προσωπική πρωτοβουλία εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΟΘΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;;;;



    ΤΙ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διέλυσε ότι υπήρχε όρθιο στην εξωτερική πολιτική . Έκανε μια χώρα δέκα εκατομμυρίων να σέρνετε κυριολεκτικά πίσω από τα Σκόπια (υπό κατασκευή χώρα ) . Στο Κυπριακό ότι πεις εσύ αφεντικό . Στο Αιγαίο και στα νησιά μας μπείτε σκύλοι και αλέστε .Τώρα καιρός είναι να πάει στην Ε.Ε. και ακόμη μακρύτερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πουμε τι είναι σωστό τι την κ. Μπακογιάννη συμφέρει και τί μελλοντικο ώφελος θα εχουμε εάν παρει τη θεση στην Ε.Ε.

    Η Ντόρα είναι λογική γυναίκα, με οικογενεια και παιδια άρα εχει πλεονεκτηματα απο καποιους άλλους.

    Δεν καταλαβα ομως αυτό που σήμερα διαβασα στο in.gr και δημοσιεύτηκε στη Χουριέτ.

    "Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά αποτελούν άσκοπες προκλήσεις που «δεν θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο» δήλωσε σε συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε ακόμα στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    «Οι πτήσεις 300 μέτρα πάνω από τις σκεπές των σπιτιών στο Αγαθονήσι δεν θα αλλάξουν ούτε το καθεστώς στο Αιγαίο, ούτε θα αποδείξουν την ορθότητα των τουρκικών ισχυρισμών» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών."

    Είπε η υπουργός των εξωτερικών μας.

    Εγώ θα της έλεγα να τονίσει κατι άλλο και να το διαφημίσει σε Ευρώπη και Αμερική.

    Οι πτήσεις πολεμικών αεροπλανων, οι εξοπλισμοί και τα γυμνασια δεν βλάπτουν μονο τις σχέσεις δυο χωρών,

    βλάπτουν κυρίως το περιβάλλον, και την οικονομία.

    Εάν Τούρκοι και Ελληνες εχουν διαφορές και εχθρες, εάν θελουμε να συνεχίσουμε να είμαστε εχθροί, προαιώνιοι,

    δεν είναι απαραιτητο να παιζουμε σαν στρατιωτακια.

    Μπορουμε να διοργανωνουμε Ποδοσφαιρικούς Αγώνες, ένα καθε βδομάδα, εναλλάξ η έδρα.

    Ετσι καθε "Πατριώτης" απο κερκίδος θα εκτονωνεται, θα κανουμε τουρισμό, θα γνωριστούμε καλύτερα και μπορεί στο τέλος να λύσουμε και τις διαφορές μας, οικονομικά και οικολογικά.

    Το να πετάμε πανακριβα αεροπλανα καυσιμα και ανταλλακτικα στη θαλασσα, εγώ νομίζω άλλους εξυπηρετεί και οχι τις δύο χώρες.

    Η σχολή στη Χάλκη συμφέρει την Τουρκία, θα τονωθεί ο τουρισμός της, θα δουλέψη η τοπική τους οικονομία,
    μόνο η δική μας θα χασει.

    Τα παπαδακια μας θα σπουδάζουν εις την αλλοδαπήν και θα επιστρέφουν με Master απο την Χάλκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οχι ρε το Γιωργάκη θα κάνουνε.
    ΟΙ Χαχανούληδες του Πασοκ δεν μας είχαν σπάσει τα αρχίδια ότι θα διώχναν τον Μπαρόζο κ.λ.π. και θα έμπαινε ο Σημίτης κ.λ.π.
    Και άλλες παπαριές.
    ΤΩΡΑ.
    Τι έγινε κατάπιατε τα αρχιδια του Μπαρόζο και ενδιαφέρεστε και για την θέση ΥΠΕΞ..
    Αχόρταγοι για αρχίδια είστε μου φαίνεται, εκεί στο Πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2 Αυγ 2009 12:18:00 μμ


    ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. To Economist λέει:
    "Some talk of Dora Bakoyannis, foreign minister of Greece, or Ursula Plassnik, an ex-minister from Austria."

    Ενώ εσείς το έχετε για εντελώς σίγουρο ... σσσσσσσ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση