GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν Facebook, Twitter και Blogspot...

Γι' αυτό παρουσίασαν πρόβλημα για αρκετές ώρες διάφορα blogs Aπό το http://kafeneio-gr.blogspot.com/ Τα κοινωνικά δίκτυα (social network...

Γι' αυτό παρουσίασαν πρόβλημα για αρκετές ώρες διάφορα blogs


Aπό το http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Τα κοινωνικά δίκτυα (social networks) Facebook, Twitter και Blogspot στο διαδίκτυο δέχθηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης μαζική επίθεση από χάκερς, η οποία προξένησε σημαντικά προβλήματα διασύνδεσης με τους χρήστες τους. Πλέον, τα δίκτυα λειτουργούν κανονικά.
Το Twitter παρέμεινε "άλαλο" από τις 17:00 έως τις 20:00. Σύμφωνα με τους διαχειριστές του κοινωνικού αυτού δικτύου, ο ιστότοπος δέχθηκε καταιγισμό μηνυμάτων από άγνωστους αποστολείς, γεγονός που οδηγεί το σύστημα στο να "κρεμάσει" τελείως. Την ίδια στιγμή και το Facebook παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα κατά την προσπέλασή του.
Μεγάλα προβλήματα εμφανίζονται, ωστόσο και στην blogoσφαιρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες χρηστών του Blogspot, η ομώνυμη πλατφόρμα ιστολογίων έχει δεχθεί επίθεση από χάκερς, οι οποίοι κατέστρεψαν ή παραποίησαν αρκετά από τα δημοσιευμένα blogs.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Biz Stone, ένας από τους ιδρυτές του Twitter δήλωσε ότι: "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η επίθεση σχετίζεται με οποιαδήποτε προγενέστερη δραστηριότητα των χάκερς. Προς το παρόν, προσπαθούμε να αμυνθούμε απέναντι σε αυτήν την επίθεση και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε έρευνες για τον εντοπισμό των υπαιτίων".

3 σχόλια

  1. UPDATE (από google):

    We've restored the small number of accounts which were disabled over the weekend, so you should be able to login to Blogger.com without a problem. We apologize for the inconvenience as we continually work to improve our spam detection. From the dashboard, you may also restore access to non-spammy blogs which were inadvertently affected by this issue.
    — latest update on Monday, August 03, 2009

    Proktiko... It's ALIVE!!!
    Το παιχνιδάκι μας επέστρεψε στη ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 3.44 χθες, γράφαμε:

    "Μην βιάζεστε. Πρώτα να μάθουμε τι έγινε, και μετά οι χαρακτηρισμοί."

    Τελικά ήταν θέμα βάσης δεδομένων.

    Τώρα δηλαδή τι καταλάβατε με τις φανατισμένες μαλακίες σας μερικοί-μερικοί;;;
    Το μόνο που κάνατε είναι το να επαληθεύσετε άλλο, επόμενο δικό σχόλιο που έγραφε:

    "Free speech (in blog comments) is the right to yell "Theater!" in a crowded fire..."

    Και εις... κατώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ !

    ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ ! !
    ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ BLOG (ΑΣΗΜΩΝΗΣ,K.Λ.Π.)
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ PRESS-GR NA TH ΦΑΓΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΗ ΦΩΛΑ ΤΩΝ ΔΕΝΔΗ-ΜΑΚΗΔΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση