GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H δημοσιογραφία πεθαίνει ή...

... ανασταίνεται στο διαδίκτυο; . Από το http://liberopoulos.gr/ Η δημοσιογραφία που γινόταν στο χαρτί εξασθενεί, χτυπημένη από τον ιό της τ...

... ανασταίνεται στο διαδίκτυο;
.
Από το http://liberopoulos.gr/

Η δημοσιογραφία που γινόταν στο χαρτί εξασθενεί, χτυπημένη από τον ιό της τηλεόρασης και τελευταία και του διαδικτύου. Το γλαφυρό γράψιμο ανήκει στο παρελθόν, είναι πλέον άψυχο μπροστά στην ηλεκτρονική επανάσταση-τσουνάμι του cnn, του google, του you tube, που μέσω αυτών και άλλων πηγών, αν μιά φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, ένα βίντεο είναι δέκα χιλιάδες...
Ανατίναξη καμικάζι τρομοκράτη με 50 νεκρούς, ο Σαρκοζί μόλις αυτή τη στιγμή λιποθύμησε στο δάσος της Βουλώνης, κάντιτ κάμερα στο μπανιστήρι του Μπερλουσκόνι, η Πάρις Χίλτον ολοτσίτσιδη, τα πάντα μέσω δορυφόρων αυτοστιγμή στο διαδίκτυο, που τυλίγει αμαρτωλούς και καμιά φορά βιαστικά και αθώους, στα δίχτυα του... Δίχτυα με σπαρταριστά ψάρια, αλλά και κοκοβιούς και σαλιάρες (αφρόψαρο γλοιώδες που δεν τρώγεται) αχινούς και φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
Είπαμε, η καλλιέπεια του λόγου εξέλειπε και ....

ανωνυμία εκπροσωπεί κάθε καρυδιάς καρύδι εύγευστο ή τζούφιο, μπορεί και σάπιο... Όπως ακριβώς είναι και η κοινωνία, που αποφεύγουμε να την δούμε στο καθρέφτη μας, αλλά την σχολιάζουμε για τους άλλους στα μπλογκς ...
Δεν είναι η Άννα των πολλών μισθών, αλλά η Άννα Πολιτκόφσκαγια που δολοφονήθηκε στη Μόσχα, γιατί στα ρεπορτάζ της είπε την αλήθεια για τον πόλεμο στη Τσετσενία... Ήταν υπέρ της δημοσιογραφίας του πολίτη και είναι πλέον η Αγία των μπλόγκερς όλης της Υφηλίου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

6 σχόλια

  1. Κύριε Καραμανλή θέλετε 1.000.000, ψήφους περισσότερους από ότι έχετε αυτήν την στιγμή;
    Είναι απλό, δώσετε το δικαίωμα να μπορούν να κτίσουν οι μικροί ιδιοκτήτες οικοπέδων εκτός σχεδίου, όσα μέτρα και αν είναι.
    Εφ όσον έχουν νόμιμους τίτλους , εφ όσον δεν είναι δάση, εφ όσον δεν είναι στον αιγιαλό, εφ όσον δεν έχουν αρχαία, και άλλα τινά, και προπαντός βγάζοντας την άδεια νόμιμα να πληρώνουν Το κράτος, να κτίζουν ακριβώς όσο δικαιούνται ως να ήταν ενταγμένοι σε σχέδιο πόλεως.
    ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.
    Διότι οι εντάξεις στο σχέδιο πόλεως Κύριε Καραμανλή είναι μια από τις πιο μεγάλες πληγές στην χώρα μας, πχ.
    Έχω κάνει αίτηση το 1983 για ένταξη στο σχέδιο ----------- και ακόμη το συζητούν οι διάφοροι ημέτεροι προκειμένου να τακτοποιήσουν τα δικά τους και τους δικούς τους.
    Εκτός αυτού Κύριε Καραμανλή θα εκτιναχτεί η κατασκευή ακινήτων συμπαρασύροντας δεκάδες επαγγέλματα, δημιουργώντας ευημερία, και πλούτο στο κράτος, θα γεμίσουν τα ταμεία τους κράτους λεφτά! ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!
    Ε… και αν σας βλαστημούν μερικοί κομπιναδόροι και λοβιτουρατζήδες των αυθαιρέτων, μην τους πάρετε τοις μετρητοίς, αυτοί και την μάνα τους βλαστημούν άμα λάχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι της κυβέρνησης, το μόνο που μπορεί να μας σώσει από την καταστροφή σε σχέση με τα οικονομικά, είναι να υποχρεώσετε να συνδεθούν στο INTERNET, όλα τα σημεία πωλήσεων, από περίπτερο μέχρι SUPER MARKET, με κάποια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που θα βλέπει τις συναλλαγές τους, τις πωλήσεις τους., σε πραγματικό χρόνο, και αυτομάτως τον οφειλόμενο ΦΠΑ.
    Και για όποιον αρνηθεί την σύνδεση του στο Υπουργείο να του αφαιρείτε αμέσως η άδεια λειτουργίας.
    Σε όποιον αρέσει να δουλέψει έτσι ας δουλέψει, οι υπόλοιποι έτσι και αλλιώς είναι άχρηστοι και επιζήμιοι για τον Ελληνικό λαό.
    Παράλληλα θα βγάλετε στην αγορά ανθρώπους από την ΚΥΠ, από τον ΣΔΟΕ, που είναι Εθνική ανάγκη να τον αναστήσετε και με αυξημένη ισχύ, και να αφήσετε κατά μέρος τις σκέψεις όπως επειδή δημιουργήθηκε επί Πασόκ, και ανδρώθηκε, αλλά τα πήγε θαυμάσια, εσείς πρέπει να τον θάψετε επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι που υπάρχουν και σε εσάς και σε όλα τα κόμματα και τα σπίτια δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους, και αυτά είναι για κακομοίρηδες και αποτυχημένους, από την εφορία, και να κάνουν διαπιστώσεις εάν οι οπουδήποτε πωλητές, περνούν τις πωλήσεις και με πραγματικές ποσότητες και τιμές στο INTERNET, στο Υπουργείο Οικονομικών.
    Θα υπάρξουν βεβαίως αντιδράσεις, αλλά θα είναι από τους κλέφτες, και σαν κλέφτες θα τους αντιμετωπίσετε, και προπαντός όχι με το γάντι.
    Και φυσικά στο εγχείρημα αυτό θα ξεκινήσετε από δυο επαγγέλματα, από τα Φαρμακεία, και τα Βενζινάδικα.
    Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα δισεκατομμύρια περνούν από τα φαρμακεία;
    Πόσα δισεκατομμύρια περνούν από τα Βενζινάδικα;
    Εμπρός λοιπόν να σας πει ο Ελληνικός λαός ένα μπράβο με την καρδιά του, και όχι από κακομοιριά ή από συμφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ύπάρχουν Άννες και Άννες...και κάποια με τσουλούφι άσπρο που έχει φοβερές δαγκάνες από ΕΡΤ ως ίδρυμα Ωνάση, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αρχαιολογία, αρχιεπισκοπές, καμπάνες Αστέρα Βουλιαγμένης και σύντομα θα παρασύρει και τον ΓΑΒΡΑ γιατί ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ....
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ, ΤΟΥ ΚΩΣΤΆΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ της θάλασσας με τις κουράδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Λυμπεροπουλε

    Στα blogs γραφονται πολλες αληθειες απο πολιτες ειτε με την μορφη σχολιου ειτε με την μορφη άρθρου εκτονωντας ο καθενας με τον δικο του τροπο και λογο και ασφαλως με την δικη του επιχειριματικη λογικη τα γεγονοτα.
    Σημασια εχει να μην φοραει κομματικες παρωπιδες και να κατεχεται απο ιδεολοψηψια και φανατικα συνδρομα να μπορει αντικειμενικα να δωσει μια βαση συζητησης και λογικης αντιπαραθεσης ετσι ωστε μεσα απο τετοιας μορφης διαλογου να βγαινουν συμπερασματα χρησιμα για ολους.
    Δυστυχως ομως στα blogs παρεισφρυουν και φωνες κατευθυνομενες φανατικες με συμφεροντα δημιουργωντας με τον σχολιασμο τους αποπροσανατολισμο και παραπληροφορηση προς οφελος καποιων που θελουν να πολιτευονται μεσα απο την διαχειρηση του χαους.
    Θα υπαρξουν και στο μελλον και αλλα θυματα blogers που θα αγγιξουν την λεπτη κοκκινη γραμμη των πολιτικων συμφεροντων.
    Ολοι γνωριζουμε οτι δεν ζουμε σε μια κοινωνια αγγελων ο κοσμος ειναι χωρισμενος σε μικρα και μεγαλα οικονομικα φεουδα που αλληλοσυγκρουονται μεταξυ τους σε ενα αορατο πολεμο που κατευθυνεται απο το υπερτατο φεουδο που εμμεσως η αμμεσως ελεγχουν τα υπολοιπα ασκωντας πιεσεις που στραγγαλιζουν τις κοινωνιες.
    Θυματα ολης αυτης της καταστασης θα ειναι παντα καποιοι πολιτες που θα ορθωνουν και θα ξεμπροστιαζουν γεγονοτα και καταστασεις που μπορει καποιους να τους κανουν να μην κοιμουνται και ο μονος τροπος αντιδρασης τους ειναι να επιβαλλουν την σιωπη με οποιο μεσο και τροπο διαθετουν.
    Το διαδυκτιο δεν ειναι ελευθερος χωρος ειναι ελεγχομενος απο μηχανισμους προστασιας συμφεροντων καλλυμενοι κατω απο προσωπεια κοινωνικων φορεων που υποτιθεται οτι προστατευουν αλλα στην ουσια στοχευουν ανθρωπους φωνες και οτι αλλο κρινουν που αντιβαινει στα συμφεροντα τους.
    Γιαυτο η ανωνυμια πρεπει να προστατευθει ως μεσο ελευθερης εκφρασης και σκεψης οσο ακομα πιστευουμε οτι υπαρχει ανωνυμια.
    Εδω και καιρο εχει ξεκινησει παγκοσμια αυτος ο ιδιοτυπος ηλεκτρονικος πολεμος σκεψεων θεσεων και αντιπαραθεσης, σιγουρα αυτοι που κατευθυνουν τις τυχες των λαων θελουν και προσπαθουν με καθε μεσο την χειραγωγηση και την επιβολη των δικων των θεσεων στρεφοντας τα αλληλοσυγκρουομενα συμφεροντα μεταξυ των.
    Παλια μαγικη συνταγη φεουδαρχων το "διαιρει και βασιλευε" και για να μπορουν να ελεγχουν πληρως την καθε μικρη κοινωνια τοποθετουσαν τοποτηρητες και φοροεισπρακτορες σημερα εξευγενιστηκαν και χρησιμοποιουν αχυρανθρωπους ανδρεικελα και ξεπουλημενους πολιτικους που και την ιδια τους την μανα ειναι ετοιμοι να πουλησουν για να αποκομισουν οικονομικα οφελη και προσκαιρη δοξα.
    Τελος πιστευω οτι η ΑΝΝΑ ΠΟΛΙΤΚΟΦΣΚΑΓΙΑ ειναι η αρχη σε μια μακρια πορεια ατυχηματων και θανατων ανθρωπων που θα εχουν το θαρρος να λενε την ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ απεναντι σε οτιδηποτε διεφθαρμενο και σαπιο κατευθυνει την ζωη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "γιατί στα ρεπορτάζ της είπε την αλήθεια για τον πόλεμο στη Τσετσενία... "

    -----


    Αυτή είναι η λάθος έκφραση.

    Η σωστή είναι:

    "....στα ρεπορτάζ της είπε την ΜΙΣΗ αλήθεια για τον πόλεμο στη Τσετσενία..."

    ------------

    Δυστυχώς, για την Άννα, έπεσε θύμα της διάθεσής της για εκδίκηση του θανάτου του διευθυντή της από (κρατικά εντελλόμενους) ρώσους μαφιόζους.

    Και έπαψε να είναι αντικειμενική, αποσιωπώντας την δράση, στην τσετσενία, μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα "πορτοκαλί ισλάμ", στο εσωτερικό της ρωσίας, προκειμένου να την αποδυναμώσουν και να την μετατρέψουν σε Ουκρανία (Κοινώς: Πείνα, ξεπούλημα και πορτοκαλί ξεφτίλα...)

    Τελικά, όταν παίζονται τόσο σημαντικά γεωπολιτικά παιχνίδια, σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή, "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" τόσο για τα θύματα όσο και για τους θύτες (που αμύνονται απέναντι στην προοπτική να καταστούν θύματα όταν θα υπερισχύσει η "άλλη" πλευρά.

    Άρη μου, είναι πολλά τα λεφτά.

    Και μπορεί να μην τα πήρε η Άννα, αλλά σίγουρα τα είχαν πάρει όσοι την ώθησαν να ακολουθήσει το ηρωϊκό (αλλά "προδοτικό" - εν αγνοία της) δρόμο που διάλεξε...

    Κι αυτή είναι η ΟΛΟΚΛΗΡΗ αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ είμαι ένας από αυτούς, που εδώ και χρόνια, έπαυσα να αγοράζω εφημερίδες και να ακούω ειδήσεις.
    Για ορισμένους εκφωνητές δεν μπορώ να πιστεύσω ότι έχουν τελειώσει την Νομική Σχολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση