GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10 χρόνια μετά το σεισμό του 1999...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ! . Κείμενο-Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαφειρόπουλος Κατεστραμμένο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας Faran. Ερωτήματα που ...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ!
.
Κείμενο-Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαφειρόπουλος

Κατεστραμμένο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας Faran.

Ερωτήματα που απαιτούν απάντηση
Πόσες ασκήσεις αντισεισμικής ετοιμότητας έχουν πραγματοποιηθεί σε υπουργεία, οργανισμούς, στρατώνες, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, σταθμούς μεταφορικών μέσων, κινηματογράφους; Επαρκούν οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που θα παγιδευτούν κάτω από ερείπια; Έχουν καταγραφεί και εξοπλιστεί οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης ή θεωρούνται ακόμα ανταγωνιστικές από τη μικρόψυχη και κομματοκρατούμενη ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος;
Υπάρχει έστω και ένα νοσοκομείο, με ελεύθερο, επαρκές και οργανωμένο προαύλιο, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί παροχές ρεύματος και...

νερού, έτοιμες να τροφοδοτήσουν τα μηχανήματα υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών των ασθενών; Τι θα απογίνουν οι ασθενείς των μονάδων εντατικής νοσηλείας, όταν καταστραφούν οι θάλαμοι νοσηλείας και καταπλακωθούν οι γεννήτριες παροχής ρεύματος; Πώς και πού θα συνεχίσουν οι χειρουργοί τις επεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη;

Κεντρική λεωφόρος στο Μενίδι

Πώς θα εγκαταλείψουν με ασφάλεια τα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια οι χιλιάδες υπάλληλοι και επισκέπτες; Πόσοι απ’ αυτούς θα στριμωχτούν μέχρι ασφυξίας στις λίγες και στενές θύρες εξόδου; Πόσοι και ποιοι υπεύθυνοι θα επιστρέψουν στους κατεστραμμένους ορόφους, για να αναζητήσουν τραυματισμένους ή αδρανοποιημένους πολίτες; Ποιοι δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν, έστω και με κίνδυνο της ζωής τους, τις νευραλγικές θέσεις στις οποίες υπηρετούν; Τι αξία θα έχουν αυτές οι θέσεις όταν απογυμνωθούν από κάθε ενεργειακή και τεχνική υποστήριξη;

Δάσκαλε που δίδασκες…

Έχουν εντοπιστεί και στερεωθεί οι μαρκίζες, κεραίες, πινακίδες, ιστοί και άλλα αντικείμενα, που επικρέμονται πάνω από τις πόρτες εξόδου των δημόσιων κτιρίων και την ώρα του σεισμού θα πέφτουν σαν βροχή στα κεφάλια εκείνων που θα τα εγκαταλείπουν; Έχουν αποσυρθεί τα στοιβαγμένα έπιπλα και άλλα αντικείμενα, που φράζουν τους διαδρόμους των κτιρίων, ώστε να μην «στραγγαλιστεί» το ανθρώπινο ρεύμα διαφυγής;

Αλληλοεπικαλυπτόμενοι φορείς
Οι εμπλεκόμενοι στους σεισμούς φορείς ανήκουν οργανικά σε διαφορετικά υπουργεία και έχουν αλληλο-επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν περίσσευμα αχρησιμοποίητων (και άχρηστων) πολιτικών στελεχών και δημιουργούσαν φορείς σωρηδόν για να βολέψουν κόσμο.

Ζωγραφιά 12χρονου παιδιού σε καταυλισμό σεισμοπαθών στο Μενίδι

Έφτιαξαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για να ασχοληθεί με τις καταστροφές, ενώ υπήρχε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας του ΥΠΕΧΩΔΕ. Και οι δύο μαζί είναι ζήτημα να διαθέτουν 50 υπαλλήλους όλους κι όλους, με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και ασαφή ρόλο. Να συντονίζουν λένε τους άλλους φορείς, όπως τις Περιφέρειες, Νομαρχίες, Πυροσβεστικό Σώμα και Ένοπλες Δυνάμεις. Δηλαδή να παίζουν το σπασμένο τηλέφωνο και να περιπλέκουν ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Να εισπράττουν τη χλεύη των ανεπαρκέστατων νομαρχών, που θεωρούν ότι επειδή εκλέχτηκαν από το λαό, κανείς δεν δικαιούται να τους ελέγξει για τις παραλείψεις τους στον τομέα της πρόληψης. Να κατασκευάζουν πανάκριβα κέντρα επιχειρήσεων στους τελευταίους ορόφους προπολεμικών πολυκατοικιών, που πρώτες θα διαλυθούν σε ισχυρό σεισμό. Να απασχολούν νυχτερινό προσωπικό για να πάρουν έγκαιρα το μαντάτο ενός σεισμού και να το μεταφέρουν στην πολιτική ηγεσία, η οποία στο μεταξύ θα το έχει πάρει απ’ ευθείας από τα σεισμολογικά ινστιτούτα. Να χρηματοδοτούν επιστημονικές μελέτες, που δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή και θα μείνουν για πάντα στο συρτάρι.
Μέσα στη γενικευμένη σύγχυση αρμοδιοτήτων βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι διάφοροι πολιτικοί να το παίξουν συντονιστές της καταστροφής. Ανίδεοι από διαχείριση εκτάκτων αναγκών, πρώην δικηγόροι, γιατροί και ηθοποιοί, που ανέλαβαν υπουργικά αξιώματα άσχετα με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στρογγυλοκάθονται χωρίς ντροπή στα κέντρα επιχειρήσεων και χαζεύουν χάρτες.
Σε αρκετές περιπτώσεις κατανέμουν τις δυνάμεις άμεσης επέμβασης κατά προτίμηση στις εκλογικές τους περιφέρειες και δεν αφήνουν ήσυχα τα αρμόδια στελέχη να κάνουν τη δουλειά τους. Στις πολιτισμένες χώρες τα κέντρα επιχειρήσεων μοιάζουν με χειρουργεία στα οποία γίνονται υπερευαίσθητες επεμβάσεις, καμιά δουλειά δεν έχει σ’ αυτά ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην Ελλάδα μοιάζουν με καφενεία που μπαινοβγαίνει όποιος έχει πολιτική ισχύ και θράσος.
Όσο αργούμε να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα τόσο πιο πολλά θύματα θα θρηνήσουμε στους επόμενους καταστροφικούς σεισμούς. Τα κτίρια γίνονται συνεχώς περισσότερα και υψηλότερα και η σεισμική τρωτότητα των πόλεών μας έχει χτυπήσει το κόκκινο.

21 σχόλια

  1. Να φύγουν από τη χώρα μας ο φαταούλας ο Μπόμπολας, ο κομπλεξικός ο Λαμπράκης, ο μαφιόζος ο Αλαφούζος, ο ξεμωραμένος ο Κυριακού και ο διπρόσωπος ο Κουρής.
    Είναι όλοι τους υπόκοσμος με γραβάτα.
    ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    Δεν χρειαζόμαστε τις εφημερίδες τους, ούτε τα κανάλια τους, μας έχουν πάρει το μυαλό.
    Ανοίγεις καθημερινά την τηλεόραση και το μόνο που ακούς είναι κινδυνολογίες, υπερβολές, ψέμματα, το τέλος του κόσμου, σε πιάνει η ψυχή σου.
    Πάς να δείς ένα σήριαλ και σου διαφημίζουν τους ομοφυλόφιλους, τους ναρκομανείς, την αναρχία, τη μοιχεία και την κουτοπονηριά.
    Από διαφημίσεις βέβαια, είναι τόσο πολλές που ξεχνάς τί έβλεπες.
    Πάς να πάρεις ένα DVD με την εφημερίδα για το σαββατοκύριακο και σε ταίζουν φτηνή προπαγάνδα για μικρά παιδιά και φοιτητές.
    Και ο Καραμανλής κάθεται και τους κοιτάει.
    Κύριε Καραμανλή, εντάξει, για τις εφημερίδες το καταλαβαίνω, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε (αν και για το θέμα των DVD μπορείς να τους τα κόψεις).
    Σε ότι αφορά την τηλεόραση τουλάχιστον, αφού οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, γιατί δεν τις παίρνει πίσω το κράτος να τελειώνουμε;
    ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΓΙΔΙΑ.
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ, ΜΗΠΩΣ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ;
    16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Πριν από 10 χρόνια τελείωσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έζησε η Ελλάδα από καταβολής της ύπαρξής της.
    Το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, που χρηματοδότησε τους Γιωργο-καναλάρχες, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
    Ο Παπαντωνίου έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας, η διορισμένη από το Σημίτη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Σταύρου Θωμαδάκη (κολλητός του, όχι απλός φίλος) ενέκρινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και σε επιχειρήσεις-περίπτερα, ενώ οι πασοκικές φυλλάδες/παπαγαλάκια μας διαφήμιζαν τις τρομερές προοπτικές τους.
    Βέβαια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 ο κοντο-ελιάς έλεγε στους κατεστραμένους άς πρόσεχαν και κλείνει την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής.
    Με τον ειδικό νόμο περί ευθύνης υπουργών φρόντισε επίσης και να τους απαλλάξει (μαζί με τους υφισταμένους τους) από οποιαδήποτε νομική ευθύνη (πενταετής παραγραφή, πχ. βλ. δίκη ΔΕΚΑ-τα λεφτά των ταμείων).
    Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή των καναλαρχών στις εκλογές.
    ΚΑΙ Ο «ΧΑΖΟΣ» ΛΑΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ!
    Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
    Και τώρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
    Πόση πράσινη υποκρισία, πόσο πράσινο ψέμμα, πόσο πράσινο ΔΟΥΛΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιωργάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
    Είναι έτοιμος από καιρό.
    Είναι έτοιμος από καιρό να αναγνωρίσει τα σκόπια σαν Mακεδονία.
    Είναι έτοιμος από καιρό να υπογράψει το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν που δολοφονεί την Κύπρο.
    Είναι έτοιμος από καιρό να σταματήσει τους ρώσικους αγωγούς.
    Είναι έτοιμος από καιρό να μας γεμίσει αερολογίες για το "σχέδιό" του για την οικονομία, που δεν υπάρχει κάν.
    Εσείς οι πρασινοφρουροί, δεν βαρεθήκατε να τρώτε χαζό-χορτο;
    Εντάξει, ο Γιωργάκης το τρώει γιατί ταιριάζει στις ανάγκες του εγκεφάλου του αλλά, λυπάμαι, οι υπόλοιποι Έλληνες δεν θα μπορέσουμε να συντονιστούμε με τις επιταγές των καναλαρχών και νταβατζήδων που τον υποστηρίζουν.
    Αυτοί θέλουν να ξεκοκκαλίσουν το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά εμείς ξέρουμε ότι αυτά είναι δικά μας λεφτά.
    ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΗ.
    Τα κοράκια σαν το Μπόμπολα, το Λαμπράκη, τον Αλαφούζο και τον Κυριακού καραδοκούν.
    Ας πάρει ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί κρίμα που τελικά δεν θα είναι υποψήφιοι με το πασόκ ο Παύλος Τσίμας και ο Σταύρος Θεοδωράκης!
    Πραγματικό κρίμα.
    Τόσο κόπο κάνουν τα παιδιά τόσα χρόνια αλλά φαίνεται ότι το πασόκ αποφάσισε να συμμετέχουν στην "πράσινη επανάσταση του Γιωργάκη" από άλλο μετερίζι.
    Below the line, you know!
    Το μουλωχτό, ντέ.
    Φαίνεται ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον να πηγαίνει η "ενημέρωση" σύννεφο από τους "ανεξάρτητους δημοκράτες" Παύλο και Σταύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
    Γ.Καρατζαφερης
    ==
    Παρακαλω παρακαλω οχι ανακριβειες!

    Δεν ειναι ΛΑΟΣ αλλα ..Λαός.

    Ακουσα τον ιδιο τον καμπουρη τυχοδιωκτη "να εξαπολυει δριμυτατο κατηγορω"!(μπλιαχ!) εναντιον του καραμανλη που ακομα ,οπως ειπε, δεν εμαθε να προφερει σωστα το ονομα του κομματος του!!(μπλιαχ!)

    Τελικα αυτος ο τυχοδιωκτης δεν ειναι ..ακραιος, οπως λεει και ξαναλεει.
    Δεν ηταν αυτος που ειπε :
    "ο κορμος της Ν.Δ ειναι βασιλικοι",
    δεν ηταν αυτος που ειπε:
    "ο Λεπεν στην Γαλλια και το Λαός στην Ελλαδα",
    δεν ηταν αυτος που στο καναλι του εβγαζε καθε τρεις και λιγο τον αξιοτιμο κ.Παττακο,και στρατηγε μου απο δω και στρατηγε μου απο κει..
    Και λοιπα και λοιπα..

    Μαλλον θελει να μας πει οτι αυτο το κομμα δεν εχει "ρατσισμο",παιρνει οτι λαχει!
    Το ψηφαλακι θελουμε εμεις ,και τι μας νοιαζει για τα αλλα.
    Εκεινο που δεν εχω καταλαβει ειναι πως δεν καταφερε ακομα να προσελκυσει .."μεταναστες" ψηφοφορους.
    Περιεργο!
    Τωρα με την διασπαση του ΣΥΝ ,ορμα τι καθεσαι γλυκε μου τυραννε??
    Πεδιον δοξης λαμπρον.

    Τι κι αν ειναι .."μεταναστης"??
    Ψηφαλακια δεν εχουν κι αυτοι??

    Τι διαολο! .."ρατσιστης" εισαι??
    Ακου εκει να αποκλεισει ,λεει ,την πουστρα το ψινακη!!

    Α! σιχαμενε .."ρατσιστη"!!

    Ευχαριστω "Λαός-τζηδες"!
    Ουστ ρε λεμε

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ;

    ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, Α’ Πειραιώς 1977
    ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Α’ Θεσσαλονίκης 1974
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, Αρκαδία από 1981
    ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Β' Αθήνα από 1985
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Αττική από 1981
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, Β' Αθήνας από 1974
    ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ, Β' Αθήνας από 1993
    ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, Α' Αθήνας από 1989
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, Β' Αθήνας από 1989
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, Γιάννενα από 1993
    ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ, Μαγνησία από 1993
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ, Φλώρινα από 1989
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΑΝΙΔΗΣ, Β' Θεσσαλονίκη από 1989
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Β' Πειραιά από 1989
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, Α' Θεσσαλονίκη από 1981
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, Ξάνθη από 1989
    ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, Λέσβου από 1989
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ, Χανίων από 1981
    ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΑΣ, Α' Αθήνας από 1989
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ, Β' Πειραιά από 1989
    ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, Καστοριά από 1985
    ΝΑΣΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ, Α' Αθήνας από 1994
    ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, Β' Αθήνας από 1989

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριοι πασοκοσκυλαιοι,παρακαλω ακουστε ουαν μινιτ,πληζ!

    Εβλεπα σημερα ενα "πραμμα" ,ουτε ακριβως "γυναικα" ουτε ακριβως "ανδρα"..
    Απο κατω γραφει :
    Τονια Αντωνιου βουλευτης πασοκ.

    Παρακαλω ,και συγχωρειστε με αγαπητοι μου πασοκοσκυλαιοι,θα ηθελα να σας ρωτησω κατι:
    "θεωρειτε αυτο το διποδο (γυναικα η ανδρας,ετερον εκατερον),ικανο να σας κυβερνησει?

    Η να το θεσω αλλιως:
    "θεωρειτε αυτο το διποδο (γυναικα η ανδρας νο προβλεμ ας γουι σαιντ),
    οτι ειναι εκπροσωπος σας??
    Οτι θελετε να σας αντιπροσωπευει,αυτη η ανθρωπομορφη μεγαιρα??

    Αν ναι ,νο προμπλεμ.Βοηθεια σας.

    Εμεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ευχαριστω.

    Και συγγνωμη αν σας προσβαλλα.
    Η ευγενεια μου ειναι παροιμοιωδης,ως θα ελεγον.
    Αλλα ομιλω την αληθειαν!
    οπως ασφαλως και το προεδρο σας ο διασημος βλακογιοργο.

    Ευχαριστω.

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κ. Καραμανλής αποφάσισε… και σχεδόν όλοι φαίνεται να την πάτησαν (παρ)ακολουθώντας την δική του προεκλογική ατζέντα, η οποία περιέχει μια και μοναδική κακογραμμένη και μισοσκισμένη σελίδα: την οικονομία.

    Έτσι λοιπόν όλοι σχεδόν συζητάνε στο πνεύμα Καραμανλή για την οικονομία σαν να πρόκειται για τη διευθέτηση οικονομικών δυσλειτουργιών και ανυπέρβλητης οικονομικής στενότητας ενός καταχρεωμένου νοικοκυριού.
    Μπαρούφες και με το συμπάθιο! Σας «δουλεύει» το καθεστώς, η προπαγάνδα του και ο …Λούλης.

    Οι άνθρωποι είναι φυλακισμένοι στο νεοφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα, το οποίο ηδονίζεται σαδομαζοχιστικά να αναλώνεται στην διαχείριση ενός νεκρού πράγματος, του κεφαλαίου στην πλέον μάλιστα αφηρημένη μορφή του, εκείνη την χρηματική ή ακόμη στην χρηματιστηριακή του εκδοχή.
    Στο πλαίσιο αυτό ο πολίτης υποβιβάζεται σε μια διπλή μορφή αλλοτρίωσης, εκείνη του εργαζόμενου (απασχολήσιμου, πλέον) και του καταναλωτή.

    Ε, μετά έρχεται η αγορά για να ορίσει απολύτως το παιχνίδι, παροτρύνοντας τον καταναλωτή να καταναλώσει περισσότερο και καθώς αυτός δεν μπορεί σε περίοδο ύφεσης να κερδίσει περισσότερο, ούτε να δανειστεί περισσότερο αναζητεί τρόπους μαύρης ή γκρίζας εργασίας ώστε να αυξήσει το εισόδημά του το οποίο αναμένει με ανοιχτό το στόμα να ρουφήξει η διψασμένη αγορά.

    Σε μια τέτοια κατάσταση, την οποία βιώνουμε, το δημόσιο χάνει αναγκαίους πόρους για να ασκήσει κοινωνική πολιτική και οι κυβερνήσεις την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αξιόλογη αναδιανομή. Έτσι, το δημόσιο βουλιάζει, τα κόμματα διαψεύδουν ελπίδες που προεκλογικά δημιούργησαν στον λαό και το κράτος ολοένα και περισσότερο εξαρτάται από εξωθεσμικά κέντρα τα οποία υπακούουν στον υπέρτατο θεσμό της παγκοσμιοποίησης και περιφρουρούνται από την διεθνή χρηματιστηριακή μαφία την οποία διευθύνουν δέκα οικογένειες.

    Για να σκεφθείτε τι διαστρέβλωση κυριαρχεί στο (μακρο)οικονομικό debate, αρκεί να αναφέρω ότι το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν θεωρείται ότι εκφράζει τα πλεονεκτήματα (ωφελήματα) που απέκτησαν οι Έλληνες στο πλαίσιο της παραγωγικής αλυσίδας, ενώ στην πραγματικότητα εκφράζει το κόστος που καταβλήθηκε για την οικειοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων.
    Μόνο αυτή η σύλληψη θα αρκούσε για να αλλάξει άρδην την σχεδίαση των οικονομικών προγραμμάτων των κομμάτων.

    Το πρόβλημα λοιπόν έγκειται στον τρόπο που ορίζεις την οικονομία και όχι στην διαχείριση των επιμέρους χαρακτηριστικών (δεικτών) ενός οικονομικού μοντέλου.
    Στην πρώτη περίπτωση κάνουμε πολιτική, ενώ στη δεύτερη εφαρμόζουμε οικονομικές τεχνικές που υπακούουν μεθοδολογικά σε συγκεκριμένα μοντέλα αναφοράς.

    Το ζήτημα λοιπόν σήμερα είναι αν θέλουμε άλλη πολιτική για το κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο ή διαφορετική μακρο-και μικρο-οικονομική πολιτική προσέγγιση.
    Ο Καραμανλής και οι σύμμαχοί του πάνε την κουβέντα στο δεύτερο, οι πολίτες όμως μάλλον αγωνιούν για το πρώτο.

    Κόμματα και (απο)κόμματα ξεκαθαρίστε γιατί πράγμα μιλάτε όταν αναφέρεστε στην οικονομία και κάντε πολιτική στρέφοντας την οικονομία εναντίον της οικονομίας με μοχλό την πολιτική μεταρρύθμιση.

    Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για τον λαουτζίκο που παρακολουθεί …ψιψινάκη και διαβάζει τα έντυπα αυτών που δεν ντρέπονται - κοτζάμ παράγοντες - να τον προβάλλουν σε συνάρτηση μάλιστα με τον άνθρωπο που βρήκε τη λύση για την οικονομία: ρίχτε το μαύρο στο πλυντήριο της αγοράς.
    Φουκαρά, παχουλέ Κύριε, αυτό κάνουν τόσα χρόνια οι Έλληνες με την έμμεση ή άμεση παρότρυνση κυβερνήσεων και έτσι φτάσαμε να μην έχουμε σοβαρό κοινωνικό κράτος και να πάσχουμε από σοβαρές στρεβλώσεις στο ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κάπως έτσι διαλύονται οι κοινωνίες και χάνουν κάθε ίχνος συνοχής.

    Σήμερα η παγκόσμια διανόηση δεν μελετά την οικονομική κρίση, αποκλειστικά ως οικονομικό φαινόμενο, αλλά μάλλον ως στοιχείο μιας γενικότερης μεταλλαγής του παγκόσμιου συστήματος εξουσιαστικών σχέσεων, δηλαδή ως πολιτικό φαινόμενο που διέπεται από πολιτική βούληση και πολιτικό οραματισμό.

    Η οικονομία είναι όχημα που αποσκοπεί να σε πάει εκεί που εσύ χάραξες πορεία.
    Στην αντίθετη περίπτωση μπαίνεις σε μια περιπέτεια στα τυφλά, όπως για παράδειγμα ο κ. Καραμανλής και η παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραπολιτικο


    Σημερα στο Συνταγμα συναντησε ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρων Δρ Κουτσουκος τον Αλαβανο που ηταν ετοιμος να κλαψει....

    "πεταξε εξω το μαθητουδι τον Αλεξη" του ειπε ο δρ Κουτσουκος ή ελα στο Πασοκ....

    Ο Αλαβαανος κυταξε με συμπαθεια τον δρ Κουτσουκο και ξανασκεφτεται τις προτασεις του!!

    τωρα που φευγει η Δαμανακη μετα τις 8 μηνυσεις αδειαζει μια θεση....

    Δημος Πασοκ

    7 Σεπ 2009 6:57:00 μm


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Μηλιωνη εδω και τωρα!!

    Μολις μπηκε στην Μηλιωνη και καθησε να φαει στο Πρυτανειο ο αυριανος Πρωθυπουργος ή καλυτερα ο "εν αναμονή" Πρωθυπουργος..

    Γιωργος Παπανδρεου!!

    Ολοι οι πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκο χαιρετησαν τον μεγαλο ηγετη της δημοκτρατικης παραταξης

    και γεμισε ενθουσιασμο τους εντιμους πρασινοφρουρους...που κοθονταν στο πρυτανειο και στο τζακσον και στο φλοκαφε και σε ολα τα καφε...

    Ετσι δοθηκε τελος στην φημολογια ότι ο δρ Κουτσουκος Αναστασιος δεν θα ειναι υποψηφιος στην β Αθηνας!

    Λετε να παει Επικρατειας???????

    Μανος Μηλιωνη Πασοκ

    7 Σεπ 2009 7:00:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΖΑΛΙΣΤΕΙΤΕ... ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΑΣ
    ------------------------------------
    Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πόθεν έσχες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ....

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ...
    Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε ξαναδεί τόσο γεμάτο πόθεν έσχες. Θέλει ολόκληρο τόμο μόνο για τις μετοχές και τα σπίτια που κατέχει! Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος και δεν ξέρει τι έχει. Τι να σας απαριθμούμε; Δείτε τι έχει ο ...βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην
    Εύβοια
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ......!
    Καλή του επιτυχία τι άλλο να πούμε; Είμαστε άλαλοι και όταν συνέλθουμε τα λέμε...
    Αναρτήθηκε από troktiko στις 12:23

    ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΥΣΙΚΑ.

    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    --------------
    Πως την κόβετε; Είναι του ΠΑΣΟΚ - Πλούσια ή φτωχή;
    Βρε την ...φουκαριάρα
    την ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ !!

    Είναι στον τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όπως την βλέπετε πως την κόβεται;
    Έχει τίποτα στην άκρη ή είναι πανί με πανί;
    Η αλήθεια είναι ότι η ...
    Δραγώνα έχει ομόλογα ύψους 1,2 εκ .ευρώ και σπίτια σε Αθήνα(4), Σίφνο, Ερυθραία,Παλαιό Φάληρο,Πειραιά.
    Να μας συγχωρήσει αν ξεχάσαμε κάτι από την περιουσία της. Κάποια σπίτια είναι από κληρονομιά.
    Αναρτήθηκε από troktiko στις12:08

    ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΘΗΤΑ ΑΠΟ ..ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!!
    Κ Ο Ρ Ο Ι Δ Α ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ..........

    ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
    ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ

    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

    ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥΣΤΡΟΦΛΩΡΙΑ....

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ
    "ΣΕΞΟΥΛΙΚΟΤΕΡΟΣ"

    ΛΙΤΣΑ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλώ τον χαζούλη Νεοδημοκράτη κύριο που υπογράφει με "τζων" να σταματήσει την πλαστοπροσωπία. Καταλαβαίνω ότι αυτά είναι τα ήθη της Δεξιάς, αλλά και η απατεωνιά έχει τα οριά της.

    Ο Γιώργος είναι η μόνη μας ελπίδα.

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ίδιος ο πατέρας του είναι ο Πατρινός μεσσίας, μόνο στο μυαλό είναι λιγουλάκι λειψός.
    Θυμάμαι τι έλεγε πριν εκλεγεί ο Αντρέας και σκέπτομαι τι έκανε μετά και μου σηκώνεται η τρίχα από το δούλεμα.
    "EOK και νάτο το ίδιο συνδικάτο", αλλά μας κράτησε στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ο.Κ. όσα χρόνια κυβερνούσε
    "Έξω οι βάσεις του θανάτου", αλλά 3 μήνες μετά την ορκωμοσία του το 1981 υπέγραψε για παραμονή τους για άλλα οκτώ χρόνια.
    Τα τιμημένα γηρατεία, και μετά έβαζε τα Μάτ να τους στέλνουν στο νοσοκομείο.
    "Ο κοινωνικός μισθός", που κράτησε 4 χρόνια και υπερχρέωσε τη χώρα μέχρι σήμερα.
    και χιλιάδες άλλα, τι να πρωτοθυμηθείς από τα πιασάρικα σλόγκαν.
    Ρε μπάς και καταλάβανε ότι είμαστε μαλάκες και μας δουλεύουν χοντρά;
    Και καλά, ο Αντρέας ήταν γλυκόλογος και μάγκας, πάει στο διάολο.
    Είναι δυνατό να μας κοροϊδεύει και ο λειψός γιός της κυρίας τσάντ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΖΑΛΙΣΤΕΙΤΕ... ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΑΣ
    ------------------------------------
    Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πόθεν έσχες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ....

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ...
    Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε ξαναδεί τόσο γεμάτο πόθεν έσχες. Θέλει ολόκληρο τόμο μόνο για τις μετοχές και τα σπίτια που κατέχει! Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος και δεν ξέρει τι έχει. Τι να σας απαριθμούμε; Δείτε τι έχει ο ...βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην
    Εύβοια
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ......!
    Καλή του επιτυχία τι άλλο να πούμε; Είμαστε άλαλοι και όταν συνέλθουμε τα λέμε...
    Αναρτήθηκε από troktiko στις 12:23

    ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΥΣΙΚΑ.

    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    --------------
    Πως την κόβετε; Είναι του ΠΑΣΟΚ - Πλούσια ή φτωχή;
    Βρε την ...φουκαριάρα
    την ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ !!

    Είναι στον τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όπως την βλέπετε πως την κόβεται;
    Έχει τίποτα στην άκρη ή είναι πανί με πανί;
    Η αλήθεια είναι ότι η ...
    Δραγώνα έχει ομόλογα ύψους 1,2 εκ .ευρώ και σπίτια σε Αθήνα(4), Σίφνο, Ερυθραία,Παλαιό Φάληρο,Πειραιά.
    Να μας συγχωρήσει αν ξεχάσαμε κάτι από την περιουσία της. Κάποια σπίτια είναι από κληρονομιά.
    Αναρτήθηκε από troktiko στις12:08
    -----------------
    ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΘΗΤΑ ΑΠΟ ..ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!!
    Κ Ο Ρ Ο Ι Δ Α ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ..........

    ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Γιώργος είναι η μόνη μας ελπίδα.

    κ.τζων

    8 Σεπ 2009 1:25:00 μμ

    ===
    Ναι! Ναι ! ασφαλως!!

    Ειπα εγω κατι ..αντιθετο ,γλυκε μου??

    Ανευ βλακογιοργο,ειμαστε χαμενοι.

    Γιαυτο ειπα και αλλοτε:
    "προσοχη ! μην πεσει απο το ποδηλατο και χασουμε τον..ηγετη"!!

    (αν και τελευταια ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΑ σε ποδηλατο.
    Θαφαγε της χρονιας του απο την "μαμ¨την αξιοτιμη κ.Τσαντ.
    Και μπραβο της.
    Ειπαμε βλακογιοργο,να ακους την μαμα σου.)

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο κύριος Παπαντρέου έχει τόσα οράματα και τέτοιες νέες ιδέες που όλοι εκεί στο πασόκ έχουν πάθει την πλάκα τους!
    Κοιτάζονται μεταξύ τους και λένε: πως τα σκέπτεται αυτά, είναι το κάτι άλλο το άτομο.
    Και μετά κρύβονται στα γραφεία τους και γελάνε μέχρι δακρύων.
    Άλλοι πάλι κλαίνε πραγματικά γιατί διαφορετικά περίμεναν ότι θα εξελιχθεί το κόμμα τους και κατάντησε ο θίασος του καραγκιόζη (μού αρέσει που ακόμη το ονομάζουν κίνημα όχι κόμμα – απίστευτοι επαναστάτες ο Ραγκούσης, η Ξενογιαννακοπούλου, η Λούκα, η Καραχασάν, ο Ζαχαράτος, ο Βαλιανάτος και ο Χριστοφιλοπούλου).
    Εξαιρετικές ιδέες έχει το άτομο σου λέω, όπως αυτή για την παιδεία.
    Ειδικά στα οικονομικά να δείς πως σκίζει.
    Φαντάσου τον τώρα τι ιδέες θα έχει για να θωρακίσει την Ελλάδα από την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Μόνο εκείνο το άλλο «παιντί» ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να τα πιστεύει αυτά.
    Τώρα που το θυμήθηκα, αυτός ο κουραμπιές με τη γραβάτα δεν μπορεί να αλλάξει λίγο την κασέτα; Όλη μέρα μας περιγράφει πως ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ο Ελληνικός λαός, παίξε και κάτι άλλο γλυκέ μου.
    Μας έχει πρήξει τα ούμπαλα, κάθε μέρα τα ίδια λέει.
    Ούτε ασφαλιστής να ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΧΕΔΙΑ.
    ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    Οποιαδήποτε σχόλια για τα διάφορα σχέδια του Γιωργάκη (αντιμετώπιση παγκόσμιας κρίσης, πανδημίας, τρομοκρατίας, τουρκίας, πγδμ, κλπ) είναι πραγματικά ΠΕΡΙΤΤΑ.
    Μοιράζει αόριστες υποσχέσεις δεξιά και αριστερά χωρίς κανένα περιεχόμενο, συγκεκριμένη δέσμευση, θεσμική συνοχή ή οικονομική κοστολόγηση.
    Όποιος τον πιστεύει είναι είτε παντελώς ηλίθιος ή έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.
    Προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το άτομο αυτό είναι από άλλο πλανήτη.
    Αν γίνει πρωθυπουργός ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.
    (στα σπίτια μας βέβαια γιατί οι περισσότεροι Έλληνες θα είμαστε άνεργοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
    ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΊΝΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΗΣ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
    ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΠΤΟΥΣ...

    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ,ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΡΙΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ,ΝΕΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Δ.

    Με μήνυση κατά αγνώστων δραστών (αστυνομικών) απαντά ο 27χρονος κρατούμενος από τον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται με τρύπα στον πνεύμονα, στην επίσημη ανοχή και αδιαφορία των Αρχών! Τους καταγγέλλει ότι τον ξυλοκόπησαν άγρια αφού τον συνέλαβαν αναίτια. Είναι σίγουρα το σοβαρότερο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά πολιτών που καταγράφεται εδώ και καιρό.

    Ο νεαρός συνελήφθη στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της Πέμπτης προς Παρασκευή και χτυπήθηκε ανηλεώς, με κλωτσιές σε όλο του σχεδόν το σώμα, με αποτέλεσμα να σπάσουν πλευρά του και να προκληθεί το ανοιχτό τραύμα στον πνεύμονα, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή της η Ελευθεροτυπια.

    Ο πατέρας του 27χρονου κατήγγειλε ότι στο δωμάτιο του νοσοκομείου μπαινοβγαίνει ένας αστυνομικός που, κάνοντας τον ανήξερο, προσπαθεί δήθεν να μάθει τι έγινε. «Τι έπαθες; Σε χτυπήσανε;» τον ρωτάει με μειλίχιο τρόπο. «Ναι, με κλωτσήσανε», του απαντά ο τραυματίας. «Τι; Ανθρωπος σε χτύπησε;» επιμένει να ρωτά, με αφοπλιστική έκπληξη, εκείνος!

    Κάθε απάντηση και περαιτέρω συζήτηση εδώ περιττεύουν. Οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανείς. Οι αστυνομικοί πιάστηκαν στα πράσα». Επρεπε να ερευνήσουν αμέσως το περιστατικό και να κινήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου (εξέταση από ιατροδικαστή, πειθαρχική έρευνα, παραπομπή της υπόθεσης αυτεπαγγέλτως στη Δικαιοσύνη). Το γεγονός ότι τον μετέφεραν οι ίδιοι στο νοσοκομείο ενισχύει την ευθύνη τους.

    Ομως η ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε εξ αρχής να υποβαθμίσει το θέμα. Ακολουθώντας την τακτική της «ζαρντινιέρας», δεν αποκλείεται να ισχυριστεί και πάλι ότι ο κρατούμενος έπεσε και χτύπησε μόνος του!

    «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, οι ζαρντινιέρες μένουν», επισημαίνει ο συνήγορός του Κων. Παπαδάκης, πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ, με την Εναλλακτική Παρέμβαση. «Το μήνυμα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που εκπέμπεται τον τελευταίο χρόνο προς την ΕΛ.ΑΣ. παράγει όχι μόνο αστυνομικές σκευωρίες αλλά και απροκάλυπτη καθημερινή αστυνομική βία. Καμία πολιτική ανοχή στην αστυνομική αυθαιρεσία. Στοιχειώδης απαίτηση είναι η αποκάλυψη και τιμωρία των ενόχων», συμπληρώνει.

    Σήμερα, μετά τη μήνυση που κατέθεσε στον εισαγγελέα, θα εξεταστεί τελικά από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το εύρος των χτυπημάτων που φέρει.

    Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες είναι επίσης έτοιμοι να καταθέσουν ότι την ώρα των συλλήψεων δεν έπεφταν μολότοφ στην περιοχή. Υπάρχουν μάλιστα και βίντεο που δείχνουν την αναίτια αγριότητα
    της συμπεριφοράς των αστυνομικών.
    Σε βάρος του τραυματία και των άλλων 4 συλληφθέντων (απολογούνται σήμερα), απαγγέλθηκαν σοβαρότατες κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών (μολότοφ), πρόκληση έκρηξης που έθεσε σε κίνδυνο ζωές (τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών!) και απρόκλητες βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες.

    Πρόκειται για βαριά κακουργήματα, η απόδειξη των οποίων δεν στηρίζεται σε άλλα στοιχεία πέραν της μαρτυρίας αστυνομικών! Ομως πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μια τέτοια μαρτυρία, όταν έχει μεσολαβήσει ο σοβαρός τραυματισμός ενός κατηγορούμενου από τα ίδια τα αστυνομικά όργανα;

    ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ,ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΗ...

    ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΡΜΠΟΝ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ...ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μην ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ και μην στριμώχεστε πασόκοι...ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ....
    ΕΞΑΛΛΟ ..ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΤΕ και ΟΛΟΙ !!!!

    θα τα φανε οι ΑΡΧΗΛΑΜΟΓΙΟ ΣΑΣ.
    Εσείς θα την βγάλετε με ΟΡΑΜΑ
    και ΣΧΕΔΙΟ !
    Το πολύ-πολύ και με κανένα "κοινωνικό μισθό "...οπως παλιά με τον Αντρέ...
    μουχαχχααααα...χααααα..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    -Σαν να μην πέρασε μία μέρα, απο το ΄81 !.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΑΙΓΜΕΝΟ
    ΒΑΡΕΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ... "ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ "
    Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

    ΑΛΛΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ Νο 13 ΕΙΝΑΙ.
    ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΕΙΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
    ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ...!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ
    ΣΚΥΛΙΑ του ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΨΑΧΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΜΕ ΤΟΝ Παπανδρέου.
    -Επί Σημίτη. ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ
    της Ελλάδας.
    - και τώρα σαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ
    έρχονται να ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ
    της Ελλάδας.

    Θαυμάστε τοξικούς πολιτικάντηδες, που θέλουν και να ξανακυβερνήσουν.
    Πάγκαλος (το ΖΩΟΝ)
    Παπουτσής
    Διαμαντοπούλου-Μπίλντερμπεργκ (όπως λέμε Γλυκαντζη-Αρβελερ)
    Λοβέρδος (ο εκλεκτός του κοκκαλίνου)
    Ανδρουλάκης (ο μ… στην ν)
    Δαμανάκη (η σταθερή πολιτικός – μόνο στην ΝΔ δεν έχει πάει)
    Βάσω Παπανδρέου (φέρτε μυρωδάτο από Ξάνθη)
    Φώφη Γεννηματά (η …πορφυρογέννητη του ΠΑΣΟΚ)
    Και βέβαια τα νέα φυντάνια στην κλεψιά, που έχουν ίνδαλμα τον τεράστιο ΆκΗ.

    ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ ΣΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ. ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ
    ---------------------------------
    ΠΑΝΤΑ υπάρχουν βλάκες πολιτικοί, αριβίστες, κομπιναδόροι, γλοιώδη simenites, κλπ

    ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ αποτελούν όμως κατηγορία από μόνοι τους.

    Εχουν ξαναεφεύρει και ξαναφέρει ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ στην πολιτική.

    Κανείς και ΠΟΤΕ δεν έχει ονομάσει το λαό , “Φλώρους και Τσούλες”. ¨πούστηδες και μπάστραδα"..
    Ας τους έχουν οι Σύμβουλοι ΠΑΣΟΚΟΙ
    του Γιωργάκη.. να τους χαίρονται.

    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ.
    -----------------------------------
    ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΧΑΜΙΝΙΩΝ ΤΩΝ
    ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.
    -----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ^ Ποιος πρότεινε την τετ-α-τετ τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή- Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος;

    Εδώ λέμε σύντροφοι να μιλήσει καναδυό φορές και ει δυνατόν από video και σεις τον οδηγείτε στην αυτοχειρία;

    Πείτε κι ότι θα πάει στο στούντιο με ποδήλατο, να το σιγουρέψω ότι τον έχετε για καθάρισμα.


    ^ Πλέον ελπίζω μόνο στο Γιώργο. Να μου κάνει τη χάρη και να επαναφέρει Κίμωνα Κουλούρη.

    ^ Οι σύντροφοι που πανηγυρίζουν για την αποχώρηση Αλαβάνου είναι βέβαιοι ότι πρέπει να χαρούν;
    Και δεν μιλάω για τους συντρόφους στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Προφανέστατα επίσης δεν μιλάω και για τους συντρόφους του ΛΑΟΣ.

    ^ Η αλαζονεία απαγορεύεται στο νέο ΠΑΣΟΚ γράφει σε βαρυσήμαντη ανάλυσή του στο Πρώτο Θέμα ο διευθυντής του STAR Σταμάτης Μαλέλης
    Οι Πετρούλες επιτρέπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση