GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοβαροί …μεσήλικες!

Aπό το http://alliapopsislade.blogspot.com/ . Νομίζω πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μας , καθώς μεγαλώνουμε , είναι … η σοβαρότητα , η...

Aπό το http://alliapopsislade.blogspot.com/
.
Νομίζω πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μας , καθώς μεγαλώνουμε , είναι … η σοβαρότητα , η καλύτερα η σοβαροφάνεια . Υπάρχει μια γενική κατεύθυνση προς το κοινώς αποδεκτό , το «σωστό» , το ελεγχόμενο , το προβλεπόμενο ,το γκρίζο , το μουντό , το μέτριο .
Η σοβαρότητα είναι φθορά και φθείρει πρώτα πρώτα τη ψυχή μας. Αφήνουμε στην άκρη το παιδί που είναι μέσα μας , την καθαρή και ακατέργαστη πλευρά του εαυτού μας, το βαθύ εγώ μας πριν την αλλοίωση από το κοινωνικό «σύστημα».
Αυτή η τάση για σοβαροφάνεια , δε νομίζω πως είναι έμφυτη. Μας τη μαθαίνουν και μας την επιβάλλουν σιγά-σιγά. Μαθαίνουμε να φοβόμαστε τα χειρότερα και να αρκούμαστε στα όσα λίγα έχουμε (και δεν εννοώ μόνο τα χρήματα ) , μαθαίνουμε να ...

είμαστε υπεύθυνοι , εργατικοί , συνετοί και ευγενικοί ακόμα και όταν μας εκμεταλλεύονται, και δουλεύουμε για το κέρδος τους , ακόμα και όταν μας στέλνουν στον "πόλεμο" τους , να "σκοτώσουμε" και να "σκοτωθούμε". Αυτή η σοβαρότητα είναι γεννημένη από το φόβο και την αδυναμία καθώς και από την σχεδόν πλήρη αδυναμία μας να δημιουργήσουμε γύρω μας … χαρά.
Σοβαροί και υπεύθυνοι πολίτες, με σκοτωμένο κάθε ίχνος δημιουργικής αναζήτησης, διασκεδάζουμε δείχνοντας τη μαγκιά μας και το υπερφίαλο εγώ μας στα σκυλάδικα. Εκεί πετάμε για λίγο τη μάσκα του καθωσπρεπισμού , και νομίζουμε πως είμαστε άτομα χαλαρά και φευγάτα , βγαίνουμε από τα καλούπια της καθημερινότητας , αλλά δε μας είπαν ότι μπαίνουμε στα καλούπια του week-end. Και μέσα σε καλούπια δε χωράει η δημιουργικότητα , δε χωράει η φαντασία, δε χωράει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.
Είμαστε μουντοί και σοβαροί , απλοί αριθμοί , και αν κάποιοι νομίζουν ότι διαφέρουν επειδή σπάνε πιάτα , πετάνε λουλούδια , πηγαίνουν για διακοπές τα σαββατοκύριακα ή πίνουν άφθονες μπύρες βλέποντας ποδόσφαιρο , γελιούνται.
Όλα είναι προεπιλεγμένα. Παραμένεις ένας ελεγχόμενος ενήλικας , ένας πρόωρος, ψυχικά ,(και όχι ηλικιακά) μεσήλικας. Έτσι βολεύεις.
Τα παιδιά δε βολεύουν . Δεν ακούνε , δε συμμαζεύονται . Αμφιβάλλουν , αντιδρούν , επιμένουν .Παίζουν και κοροϊδεύουν .Τα παιδιά δε μαντρώνονται εύκολα , είναι δημιουργικά και κουβαλάνε μέσα τους μία εν δυνάμει αλλαγή. Όπως και να είναι τα πράγματα τριγύρω τους , πάντα θα θέλουν κάτι άλλο , κάτι καλύτερο , ενώ ο μεσήλικας αποφεύγει τις αλλαγές από φόβο μη χάσει αυτά τα λίγα που νομίζει πως έχει και επειδή ξέρει πως είναι ανίκανος να σπάσει το καβούκι του και να υπάρξει έξω από τα όρια της φυλακής του , παραμένει περιορισμένος πείθοντας τον εαυτό του πως αυτή είναι η επιλογή του.
Έχουμε αρρωστήσει μέσα στις φυλακές μας , δε μπορούμε στιγμή εκτός. Προτιμάμε να πεθάνουμε σιγά-σιγά , φυλακισμένοι παρά να βγούμε, έστω και για λίγο ελεύθεροι εκτός ορίων. Τα όρια της φυλακής μας , συνήθως , δεν έχουν υλική υπόσταση .Δεν είμαστε περιορισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο . Μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε.
Τα μόνα όρια της φυλακής μας είναι η προσωπικότητα μας . Τίποτα άλλο , κανείς δε μπορεί να μας φυλακίσει , και να μας στερήσει την ελευθερία μας παρά ο ίδιος μας ο εαυτός. Κανείς δε μας αναγκάζει να «ωριμάσουμε» , να σκοτώσουμε το παιδί μέσα μας και να υιοθετήσουμε τη μεσήλικη μουντή και γκρίζα σοβαρότητα.
Δυστυχώς όλα αυτά τα κάνουμε μόνοι μας . Μας σπρώχνουν προς αυτή την κατεύθυνση , σίγουρα , με όλους τους τρόπους , αλλά η επιλογή είναι πάντα δική μας.
Επιλέξτε να αφήσετε το παιδί που κρύβεται μέσα σας, ελεύθερο. Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος , κι αν δε γίνει ο κόσμος τουλάχιστον θα γίνουμε εμείς, κι αν όχι καλύτεροι σίγουρα πιο ενδιαφέροντες.
Σ’ έναν κόσμο με προκάτ επιλογές πανομοιότυπους χαρακτήρες, σταθερές δουλειές , επαναλαμβανόμενες συνήθειες, και τακτικά παραστρατήματα με γρήγορη επαναφορά, μάλλον … δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτός συμβολικά, είναι ο κόσμος του ανεξαρτήτως πραγματικής ηλικίας «μεσήλικα». Μόνο ενδιαφέρον είναι το χρήμα , η απόκτηση του, η διατήρηση του, η επέκταση του , η επίδειξη του, η υπερβολή και η φθηνή μαγκιά. Σ’ έναν συμβολικό κόσμο παιδιών (πάντα ανεξαρτήτως ηλικίας), θα μπορούμε να αμφιβάλουμε , να ψάχνουμε, να φτιάχνουμε , να δημιουργούμε , να απορρίπτουμε , να ανεχόμαστε και να δεχόμαστε τους άλλους όπως είναι.
Αυτός ο τρόπος ζωής , προσωπικά μου φαίνεται πως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ας ξαναγίνουμε όλοι παιδιά.

22 σχόλια

  1. Οι άχρηστοι που μας κυβέρνησαν επί 5,5 χρόνια, από τα πρώτα πράγματα που έκαναν όταν πήραν την εξουσία ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ που τον έτρεμαν όλοι όσοι είχαν να κάνουν με την εφορία, δίνοντας έτσι το σύνθημα, ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΦΠΑ, ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ και έκαμαν έτσι την αγορά ξέφραγο αμπέλι, και τώρα έρχονται και ζητούν άκουσον άκουσον να τους ξαναψηφίσουμε για να ΠΑΤΑΞΟΥΝ την φοροδιαφυγή!
    Επιμύθιο, Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΞΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καραμανλή αν θέλεις πραγματικά να γράψεις ιστορία και υστεροφημία, χάλασε τα σχέδια Σουφλιά- Ντόρας που σε σύρανε σε εκλογές για να τις χάσεις, μην τα παρατήσεις έστω κι αν χάσεις και με διαφορά, σε εφτά χρόνια θα ξαναγίνεις Πρωθυπουργός και ας τους να κουρεύονται, ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ!
    Όπως ακριβώς ο θείος σου, είχε κι αυτός κάτι γραμμάτια πριν την χούντα αλλά τα εξόφλησε μετά.
    Εσύ που δεν τα πήγες κι όπως έπρεπε ως τώρα, θα αφήσεις τα δικά σου ανεξόφλητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;
    Οι θέσεις του στην οικονομία είναι απόλυτα αλλοπρόσαλες, δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.
    Μέσα σε όλα είναι ο μπαγάσας.
    Έλεγε να μην αποκρατικοποιηθεί η Ολυμπιακή (τώρα τα μασάει), τα ΕΛΤΑ και ο ΟΣΕ, να μην ενοποιηθούν τα 133 ταμεία σε 13, η κατώτατη σύνταξη να πάει 850 ευρώ, να αυξηθούν οι μισθοί και να γίνουν και άλλες προσλήψεις στο δημόσιο, bla bla bla.
    Και πώς θα χρηματοδοτηθούν αυτές οι νέες ιδέες και τα απίθανα οράματα;
    Πρώτον ΛΕΕΙ θα κτυπήσει τη φοροδιαφυγή (προφανώς όπως και παλιά) και δεύτερον ΛΕΕΙ θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς (όπως και παλιά).
    Πολύ πρωτότυπο, πώς το σκέφτηκες ρε γίγαντα;;
    Φαίνεται μάλιστα ότι το ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ του δεν έχει πάτο.
    Άκου μπαρούφα, λέει πχ. ότι θα ΑΥΞΗΣΕΙ τις επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά λίγο μετά ξεχνιέται και λέει ότι θα ΑΥΞΗΣΕΙ και τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων για να χρηματοδοτήσει την επέκταση του δημόσιου τομέα.
    Ποιος ξένος θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα, ρε κουφιοκεφαλάκη, εάν έχεις υψηλή φορολογία επιχειρήσεων;
    Πώς θα δημιουργήσεις θέσεις εργασίας, με πορδές;
    Από την άλλη λέει ότι θα μειώσει ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
    Πιάσε το αυγό και κούρεφτο.
    ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΙΚΟ.
    Παντρεύει τα απάντρευτα.
    Μαγικό σου λέω, τι να πείς;
    Όχι μια τετραετία αλλά ένα μήνα μόνο να τον κάνεις πρωθυπουργό θα διαλύσει το σύμπαν. Με τέτοιες παπαριές θα περάσουμε και την Ισπανία στην ανεργία και άντε μετά να δούμε τι θα λές στους ανέργους, κουφιοκεφαλάκη.
    Ο απόλυτος στόκος, δεν είναι τυχαίο που ακόμη και ο πατέρας του ντρεπότανε γι’ αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιωργάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
    Είναι έτοιμος από καιρό.
    Είναι έτοιμος από καιρό να αναγνωρίσει τα σκόπια σαν Mακεδονία.
    Είναι έτοιμος από καιρό να υπογράψει το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν που δολοφονεί την Κύπρο.
    Είναι έτοιμος από καιρό να σταματήσει τους ρώσικους αγωγούς.
    Είναι έτοιμος από καιρό να μας γεμίσει αερολογίες για το "σχέδιό" του για την οικονομία, που δεν υπάρχει κάν.
    Εσείς οι πρασινοφρουροί, δεν βαρεθήκατε να τρώτε χαζό-χορτο;
    Εντάξει, ο Γιωργάκης το τρώει γιατί ταιριάζει στις ανάγκες του εγκεφάλου του αλλά, λυπάμαι, οι υπόλοιποι Έλληνες δεν θα μπορέσουμε να συντονιστούμε με τις επιταγές των καναλαρχών και νταβατζήδων που τον υποστηρίζουν.
    Αυτοί θέλουν να ξεκοκκαλίσουν το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά εμείς ξέρουμε ότι αυτά είναι δικά μας λεφτά.
    ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΗ.
    Τα κοράκια σαν το Μπόμπολα, το Λαμπράκη, τον Αλαφούζο και τον Κυριακού καραδοκούν.
    Ας πάρει ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ
    Άπαιχτος είναι ο γιός της κυρίας Τσάντ.
    Είναι ο Γιωργάκης, ο Αϊνστάϊν, που μετά από 58 χρόνια πάνω στον πλανήτη δεν κατάφερε ακόμη να μάθει ΠΟΔΗΛΑΤΟ.
    Μετά πήγε για ΚΑΝΟ στο Σχοινιά και χάθηκε για τρείς ώρες (πώς μπορεί κάποιος να χαθεί όταν τον περιτριγυρίζουν καμιά δεκαριά άτομα της προσωπικής του ασφάλειας, είναι κατόρθωμα). Είδες ο ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ;
    Πάει το βράδυ του Πάσχα να ανάψει το ΚΕΡΙ στην Πάρο και το βάζει στο μανουάλι ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ. Εύγε γιγαντο-τεράστιε, θα πάς μπροστά.
    Ευτυχώς που έρχονται και εκλογές για να τον ψηφίσουμε πρωθυπουργό, είμαστε σίγουροι ότι, με ΤΕΤΟΙΑ πνευματική υποδομή, θα μείνει αξέχαστος στην πολιτική ιστορία της χώρας. Φτού, φτού!
    Σωθήκαμε.
    Όπως είπε ο Γιωργάκης και στο Πεδίο του Άρεως πριν τις Ευρωεκλογές:
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεβάστε τα σχόλια ρε ρεζίληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ή έχεις προσωπικότητα ή δεν έχεις, πράσινα χαζόπαιδα.

    Ο Kαραμανλής θα κάνει ΑΥΤΟ που θέλει, ΟΤΑΝ το θέλει και ΟΠΩΣ το θέλει αυτός.

    Ο Καραμανλής είναι ηγέτης δεν είναι ο αργόστροφος γιός της κυρίας τσάντ που δηλώνει ότι αγαπά την Ελλάδα ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Το ντουβάρι που έχετε σαν αρχηγό, όχι να γράψει τους λόγους του δεν μπορεί, αλλά ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ αυτούς που του ετοιμάζουν οι Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι του.

    Φαντάσου να έλθει η ώρα να αρχίσει να σκέπτεται, Χριστέ μου τι είπα ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε πληροφορώ ότι με νύχια και με δόντια προσπαθούσα να το αποφύγω και το απέφυγα. Αν σου πω ότι το μετάνιωσα θα το πιστέψεις?
    Σαν μάνα με 2 παιδιά μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις και δεν μπορώ να ανταποκριθώ όπως πρέπει -μιας και τα σχολεία μας είναι αστεία! -
    Τι να το κάνω που είμαι αυθόρμητη, χαμογελαστή, έχω το κουράγιο να είμαι τίμια και ειλικρινής? Δεν τρωγοντε αγαπητέ...ΑΣΤΑ!Τώρα είναι αργά να αλλάξω. Γεννήθηκα μικρή και θα πεθάνω νέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, LOW-PROFILE, ΜΟΥΛΩΧΤΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.
    Γιωργάκη, μας έπρηξες στα ευχολόγια και τις γενικότητες!
    Πές μας κάτι συγκεκριμένο, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    Πές μας που πήγαν τα λεφτά του Τρεπεκλή.
    Πές μας που πήγαν τα 100.000.000 της Ζίμενς.
    Πές μας το περίφημο μαγικό σχέδιό σου για την οικονομία. Θα αυξήσεις τους δημοσίους υπαλλήλους ή θα τους μειώσεις;
    Πές μας τί θα αλλάξεις στις εφορίες για να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Πώς θα αντιμετωπίσεις τη διαφθορά των εφοριακών; Τι θα κάνεις με τους ελεύθερους επαγγελματίες;
    Πές μας πόσο θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων και πώς θα αντιμετωπίσεις το σίγουρο επακόλουθο της αύξησης της ανεργίας από τη φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
    Πές μας τί παραπάνω θα κάνεις για την παιδεία από όσα έκανε ο Σημίτης, πρέπει να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
    Πές μας τί θα κάνεις για το Κυπριακό. Πές μας εάν καταδικάζεις ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ το σχέδιο Ανάν (και τους σημερινούς κλώνους του) ή όχι.
    Πές μας εάν έχεις σταθερή θέση για τα Σκόπια και ποιά είναι αυτή. Συμφωνείς ή όχι με τον Καραμανλή και το Βουκουρέστι;
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣ.
    Επίσης μας τσαντίζει το ότι προσπαθείς μέσα από σλόγκαν, γενικότητες και αφηρημένες έννοιες να υπονοήσεις ότι ξέρεις τί κάνεις.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.
    Εάν ξέρεις σε παρακαλούμε να μας το πείς.
    Εάν δεν ξέρεις, τότε είσαι επικίνδυνος, διότι επιβεβαιώνεις όσους λένε ότι εάν δεν είχες πατέρα τον Αντρέα σήμερα θα σκούπιζες τραπέζια σε Μακντόναλντς της Μινεσότα.
    Περιμένουμε.
    Άντε να δούμε, τι αερολογίες θα μας πει πάλι το αμερικανάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαζευτήκαμε όλοι εδώ σήμερα για να αποχαιρετίσουμε ένα μέγιστο πολιτικό άνδρα που όμοιος του δεν υπήρξε ποτέ ξανά .
    Ο προκείμενος νεκρός πολιτικός ανήρ ( λέμε τώρα … ) ητο εν τη ζωή το παράδειγμα και υπόδειγμα κάθε τεμπέλη ακαμάτη και φιρφιρίκου που απλά του έτυχε να έχει ένα όνομα ως όπλο .
    Σε όλη του την πολιτική καριέρα αποτέλεσε υπόδειγμα ευγενούς απραξίας και ιδιοτέλειας αποτέλεσε δε ισχυρός χειριστής του playstation και λαμπρός θεατής dvd , τον χαρακτήριζαν δε αρετές απαράμιλλες ενώ αποδείχτηκε πολύ καλός και στενός φίλος όπως για παράδειγμα με γνωστό θεσσαλονικιό κοσμηματοπώλη και με τον πρώην εκπρόσωπο του κόμματος του …
    Αποτέλεσε δε το σεμνό σύζυγο της παλλακίδας του καρδιακού φίλου του Χρήστου και ταπεινό πατέρα των τέκνων γνωστού αοιδού .
    Η απραξία και η ανικανότητα του θα αποτελέσουν φωτεινό δείγμα γραφής για όλους τους επίδοξους μελλοντικούς πολιτικούς .
    Στη μνήμη του θα δημιουργηθεί πολιτιστικό ίδρυμα που θα φέρει το όνομα του και θα αποτρέπει σε άδουλους με πολιτικές βλέψεις να καταλάβουν κυβερνητικά θωκα .
    Η μνήμη σου είθε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους μας ….
    Καλό σου ταξίδι αξιομακάριστε , ο θάνατος σου μας έδωσε ξανά την αισιοδοξία για ζωή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημοκράτη πολίτη της Ελλάδας

    Τις επόμενες μέρες θα παρακολουθήσετε μια μεγάλη προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμφερόντων Βαρδινογιάννη του γνωστού προστάτη των χασισοκαλλιεργητών και μεγάλο εξαγωγέα χασίς στην Ολλανδία που στήριξε και διόρισε στην εξουσία τη συμμορία Καραμανλή.
    Στην προπαγάνδα αυτή θα συμμετέχει και ο ΠουστοΛαζόπουλος αλλά και η κομπλεξική τσίτα της δημοσιογραφίας και πολλά φερέφωνα τους.
    Η προπαγάνδα αυτή θα προτρέπει ξανά τους νέους σε ηλικία αλλά και τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στην ανεύθυνη στάση της αποχής από τις κάλπες ετσι ώστε να μην εκφραστεί ξανά η έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και δυσφορία του Ελληνικού λαού στον χειρότερο και ανικανότερο πολιτικό που κυβέρνησε ποτέ αυτό τον τόπο.
    Μην αφήσετε να πραγματοποιήσουν τα σκοτεινά σχέδια τους που προέρχονται από το γνωστό αλήτη Λούλη που τα τελευταία χρόνια κυβερνά την πατρίδα μας.
    Εμποδίστε τους να κάνουν πράξη τα σχέδια τους με οποιοδήποτε τρόπο.
    Μην τους αφήσετε να χειραγωγήσουν την ψήφο μας.
    Η ψήφος είναι στάση ευθύνης απέναντι στο μέλλον μας.
    Είναι μια δύναμη που πρέπει να εκφραστεί.
    Κάθε μέσο αποτροπής του σχεδίου τους είναι θεμιτό.

    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα νέο αρχηγό δουλευτή νοικοκύρη άξιο τέκνο του κόμματος και Νέστορα της παράταξης .
    Όχι νέους Καραμανλήδες που θα εμφανιστούν ξανά και θα γκρεμίσουν τα όνειρα μας απογοητεύοντας φίλους και οπαδούς.
    Όχι άλλους ανίκανους και ανάξιους αρχηγούς και προπάντων όλων όχι αυτή που θέλουν τα μέσα ενημέρωσης να προβάλουν.
    Να μην ξαναπέσουμε στο ίδιο σφάλμα του 97 που δεν εξελέγη ο Σουφλιάς και το κόμμα έπεσε στα χέρια του σημερινού παραδείγματος προς αποφυγή.
    Αντώνη Σαμαρά πάρε το κόμμα και πέταξε έξω τα βρωμερά σκουπίδια του κόμματος μας και φέρε ξανά τη παράταξη μας εκεί που της αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ALOIMONO MAS ETSI KI ERUEI PALI TO PASOK.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΗ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ^ Ποιος πρότεινε την τετ-α-τετ τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή- Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος;

    Εδώ λέμε σύντροφοι να μιλήσει καναδυό φορές και ει δυνατόν από video και σεις τον οδηγείτε στην αυτοχειρία;

    Πείτε κι ότι θα πάει στο στούντιο με ποδήλατο, να το σιγουρέψω ότι τον έχετε για καθάρισμα.


    ^ Πλέον ελπίζω μόνο στο Γιώργο. Να μου κάνει τη χάρη και να επαναφέρει Κίμωνα Κουλούρη.

    ^ Οι σύντροφοι που πανηγυρίζουν για την αποχώρηση Αλαβάνου είναι βέβαιοι ότι πρέπει να χαρούν;
    Και δεν μιλάω για τους συντρόφους στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Προφανέστατα επίσης δεν μιλάω και για τους συντρόφους του ΛΑΟΣ.

    ^ Η αλαζονεία απαγορεύεται στο νέο ΠΑΣΟΚ γράφει σε βαρυσήμαντη ανάλυσή του στο Πρώτο Θέμα ο διευθυντής του STAR Σταμάτης Μαλέλης
    Οι Πετρούλες επιτρέπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ Η ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλοι μας πρέπει να εμπιστευτούμε
    στις εκλογές , τον ΛΑΟΣ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .
    Πρέπει να ψηφίσουμε τους δυο αυτούς , ξεχωριστούς
    πατριωτικούς συνδυασμούς ( ΛΑΟΣ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ) .
    Διότι είναι οι μόνοι :
    ΚΑΤΑ των μεταναστών και λαθρομεταναστών .
    ΥΠΕΡ των Εθνικών μας θεμάτων .
    Τα αλλά κόμματα θέλουν να νομιμοποιήσουν
    1.000.000 μετανάστες , οι οποίοι
    Θα ψηφίζουν , θα βγάζουν βουλευτές
    Θα γίνονται υπουργοί , θα κάνουν κόμμα ,
    και θα μας κυβερνήσουν .
    Και θα ήμαστε σκλάβοι στην χώρα μας .
    Τέλος του χρόνου , οι Αμερικανοί
    συμφωνήσαν , με Νίμτς ,
    Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη , Παπανδρέου .
    Το όνομα Βόρια Μακεδονία ,
    με γλώσσα Μακεδονική .
    Διότι από το νέο έτος καταργούνται οι βίζες
    από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και
    πρέπει οπουδήποτε να δοθεί το όνομα . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί οι ξένοι μετανάστες παίρνουν
    από τις Ελληνικές τράπεζες 3.000 ευρώ
    εύκολα με πολύ απλές τυπικές διαδικασίες
    χωρίς εγγυήσεις .
    Και πως κατοχυρώνονται οι τράπεζες
    αφού δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω;;;;;;;;;;;
    Επί πλέον με 5 ευρώ μπορούν να τα
    πάνε στις πατρίδες τους ,
    Το Μπαγκλαντές , Πακιστάν . Βουλγαρία ,Τουρκία
    Αλβανία , Φιλιππίνες , Ινδία , Ουκρανία , Αίγυπτο , Κ.Λ.Π .
    Π.Χ. 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ μετανάστες από 3.000 ευρώ ,
    μας κάνουν 9.000.000.000 ΕΥΡΩ
    Αυτά πάνε στο εξωτερικό και
    Βοηθάμε τις άλλες χώρες
    Που υποτίθεται ότι δεν έχουν να φάνε.
    Το μεροκάματο στην Βουλγαρία είναι 100-300
    Ευρώ το μήνα 12 ώρες την ημέρα
    Οι άλλες χώρες δε 5 ευρώ την ημέρα
    Και εργασία όλη ημέρα .
    Και καταλαβαίνετε τι αξία έχουν εκεί τα 3.000 ευρώ.
    Ενώ η Ελλάδα και ο Έλληνας
    Είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης ,
    που ήδη έχει καταρρεύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δάνεια 3.000 ευρώ των μεταναστών.
    Συνέχεια.
    Σίγουρα τα δάνεια , δανεικά και αγύριστα ,
    που τους δίνουν οι τράπεζες δεν τα δίνουν
    από την τσέπη τους αλλά μάλλον τα παίρνουν
    από πολύ μεγάλα (μυστικά ) κονδύλια της κυβέρνησης μέσω
    του υπουργείου εσωτερικών και εξωτερικών εδώ και πέντε χρόνια . ( εδώ θα έβαλε το χεράκι του ο
    Πάκης και η Ντορούλα )
    Στην τελική ανάλυση εμείς τα πληρώνουμε
    Εμείς οι Χαζοέλληνες όπως πληρώνουμε
    Και όλα τα αλλά των μεταναστών . . .
    Και εμείς καταλήγουμε να παίρνουμε μισθούς της πείνας για να ζουν καλά οι μετανάστες . . .
    Και σίγουρα δεν θα τα παίρνουν τα 3.000 ευρώ
    από μια τράπεζα , αλλά θα πηγαίνουνε και σε άλλες . . .
    άλλωστε ποιος θα τους ελέγξει ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Και θα λένε οι μετανάστες μεταξύ τους :
    Αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι πολλοί παν ηλίθιοι
    και μαλάκες , εμείς τους γαμούμε , τους κλέβουμε
    τους χέζουμε κ.λ.π και αυτοί μας δίνουν και 3.000 ευρώ και μας λένε και ευχαριστώ ,
    και το λένε στις χώρες τους ότι οι εδώ μαλάκες
    και κάφροι Έλληνες δίνουν χρήματα ,
    και πλακώνουν όλοι εδώ για να μας τα πάρουν και να φύγουν και να ξανάλθουν με πλαστά χαρτιά
    για να τα ξαναπάρουν . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιό είναι το μυστικό που κρύβει ο Καραμανλής στο βάθος του μυαλού του;
    Γιατί προκήρυξε πρόωρες εκλογές, τις οποίες ακόμη κι αν κέρδιζε με οριακή αυτοδυναμία(152-153 βουλευτές), τίποτε δεν θα εμπόδιζε το ΠΑΣΟΚ να τον πάει ξανά το Μάρτιο σε εκλογές; Γιατί εγκατέλειψε αμαχητί την εξουσία μισό χρόνο, πριν το χρονικό όριο, που έθετε το ΠΑΣΟΚ;
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ???????
    ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ.... ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ.
    ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ..Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
    ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
    ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ. ΚΑΙ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ.
    ΣΥΜΠΤΩΣΗ.... ΕΕΕΕ !!!!!

    Ο ΠΟΥΣΤΡΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΦΙΕΡΗ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ
    ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ.
    ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΩ
    ( ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΗΝΑΚΗ ΕΕΕ )..
    ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΕΕΕ....

    Η ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ. ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΡΠΑΧΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ. ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ
    ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΦΑΓΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ..

    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ
    Η ΠΑΡΕΑ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑΑΑΑΑ....ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΑΚΙ.
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ.
    ΑΠΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως θυμάται κανείς την ιστορία των Κοζάκων στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, που παρέδωσαν οι Άγγλοι στους Σοβιετικούς ? Γιατί είχα μια συζήτηση με ένα Άγγλο αλλά δεν θυμόμουνα ακριβώς τα γεγονότα.
    ευχαριστώ εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;

    απλουστατα. επομενος προεδρος δημοκρατιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση