GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι προηγούνται στη μάχη του σταυρού...

Η μητέρα των μαχών στη ΝΔ. Για την επιβίωσή τους αγωνίζονται τα στελέχη... . Από το http://diaporon-bl.blogspot.com/ ΜΑΧΗ... επιβίωσης δίνο...

Η μητέρα των μαχών στη ΝΔ. Για την επιβίωσή τους αγωνίζονται τα στελέχη...
.
Από το http://diaporon-bl.blogspot.com/

ΜΑΧΗ... επιβίωσης δίνουν τα στελέχη της Ν. Δημοκρατίας σε ολόκληρη την επικράτεια, καθώς με δεδομένο ότι στις εκλογές της Κυριακής θα αναδειχθεί -όπως όλα δείχνουν- δεύτερο κόμμα, θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των βουλευτών. Σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, πενήντα από τους μέχρι πρότινος βουλευτές δεν θα είναι εκ νέου στο Κοινοβούλιο, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι θα υπάρξουν και νέοι υποψήφιοι.
- Στην Α΄ Αθήνας η Ν. Δημοκρατία θα καταλάβει πέντε έδρες. Ντόρα και Αβραμόπουλος αναμένεται να είναι στις δύο πρώτες θέσεις, ακολουθεί ο Π. Παυλόπουλος, ενώ 4-5 υποψήφιοι διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις. Πρόκειται για τον Γ. Αλογοσκούφη (που χάνει συνεχώς δυνάμεις και τα μηνύματα είναι πολύ απογοητευτικά), τον Μ. Μαυρομμάτη, που φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει μια θέση στη Βουλή, την Ελ. Βόζεμπεργκ, την Ελ. Κουντουρά, τον Β. Κικίλια, τον Χρ. Τεντόμα και τη Φ. Πιπιλή.
- Στη Β΄ Αθήνας η ΝΔ θα εκλέξει στην καλύτερη περίπτωση 10-11 βουλευτές και ως εκ τούτου αναμένεται ...

«σφαγή», αφού 5-6 από τους σημερινούς θα μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, πιθανότατα και κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Μεϊμαράκης και Σπηλιωτόπουλος προηγούνται, ενώ στην προνομιούχο δεκάδα βρίσκονται οι Κ. Χατζηδάκης, Φ. Πετραλιά, Γ. Γιακουμάτος, Κυρ. Μητσοτάκης. Από εκεί και πέρα τις υπόλοιπες θέσεις θα διεκδικήσουν στελέχη, ορισμένα από αυτά με μακρά πολιτική θητεία, όπως οι: Παπαθανασίου (στηρίζεται από τον κομματικό μηχανισμό της Ρηγίλλης), Πολύδωρας, Κασίμης, Καμμένος, Ζαγορίτης, Βαρβιτσιώτης, αλλά και οι Ντινόπουλος, Σταθάκης κ.ά.
- Στην Περιφέρεια Αττικής σίγουρες θεωρούνται οι τρεις έδρες, με τους Βλάχο, Μπούρα να προηγούνται, ενώ την τρίτη θα διεκδικήσουν οι Καντερές και Σταύρου, αν και ο Διονύσης Παπουτσής μπορεί να κάνει την έκπληξη.
- Στην Αργολίδα αποχώρησε ο Γ. Μανώλης, νέος υποψήφιος είναι ο Γ. Αδριανός, ενώ υπό ορισμένες συνθήκες η ΝΔ μπορεί να βρεθεί με μία βουλευτική έδρα, την οποία θα διεκδικήσουν επίσης οι Ελ. Παπαδημητρίου και Δ. Κρανιάς.
- Στην Αρκαδία, ο μηχανισμός του Π. Τατούλη λέγεται ότι στηρίζει τον Δ. Κωστόπουλο, σε σημείο που πολλοί να θεωρούν ότι μπορεί να απειλήσει την επανεκλογή του Α. Λυκουρέντζου.
- Στη Μεσσηνία η κυβερνητική παράταξη, ως δεύτερο κόμμα, είναι ενδεχόμενο να βρεθεί με δύο βουλευτικές έδρες. Με βέβαιο ότι την πρώτη θα καταλάβει ο Αντ. Σαμαράς, την άλλη έδρα αναμένεται να διεκδικήσουν οι Καλαντζάκου, Σαμπαζιώτης και Λαμπρόπουλος.
- Στα Δωδεκάνησα η ΝΔ δεν θα εκλέξει ξανά τρεις βουλευτές. Μετά τον αποκλεισμό του Παυλίδη, τις έδρες (μία η δύο) θα διεκδικήσουν Βαληνάκης και Καραμάριος, εκτός κι αν κάνει την έκπληξη η υποψήφια που στηρίζει ο πρώτος.

27 σχόλια

  1. Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος

    Σαν τον παραίτησαν οι Μακεδόνες,
    και απέδειξαν πώς προτιμούν τον Πύρρο
    ο βασιλεύς Κωνσταντίνος,
    καθόλου δεν εφέρθηκε ως βασιλεύς-έτσι είπαν.
    Επήγε και έβγαλε τα χρυσά φορέματά του,
    και τα ποδηματά του επέταξε, τα ολοπόρφυρα.
    Με ρουχ' απλά ντύθηκε και κρυφά ξέφυγε.
    Κάμνοντας όμοια σαν ηθοποιός
    που όταν η παράσταση τελειώσει,
    αλλάζει φορεσιά και διαβατήριο
    και απέρχεται.

    Κ. Καβάφης
    100 χρόνια πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος

    Ωσπερ ού βασιλεύς, αλλ' υποκριτής,
    μετεμφιένυνται χλαμύδαν φαιάν,
    αντί της τραγικής εκείνης,
    και διαλαθών υπεχώρησεν.

    Πλούταρχος, βίος Κωνσταντίνου
    2500 χρόνια πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαζευονται τα αφεντικα της πασοκοσκυλιας,οι ΝΤΟΝ ,και αποφασιζουν.
    Αυτος της Νεας Δημοκρατιας (του κ.Καραμανλη οπως λεει και το βλακογιοργο)
    ειναι εξαιρετικα ικανος και δεν μας κανει.
    Πρεπει να το εξαφανισουμε.

    Αμολανε τους πληρωμενους δημοσιοκαφρους ,ταζουν λεφτα πολλα λεφτα ,και ξαφνικα αυτος ο ικανος εμπλεκεται σε ..σκανδαλο!

    Ο κουμπαρος της εξαδελφης του κατηγορειται για καποια παρανομια!
    Οχι βεβαια τωρα! δεν ειναι απαραιτητο αυτο!
    Μπορει και 10 χρονια πριν .

    Ο ..Κουμπαρος γαυγιζουν μερα νυχτα!

    Απο την στιγμη που οι ΝΤΟΝ αποφασιζουν για την τυχη καποιου οι πιθανονοτητες να γλυτωσει ειναι μηδαμινες.
    Δεν τοχουν σε τιποτα να "τον κατηγορησουν" οτι επι δικτατοριας ο τριτος του ξαδελφος ηταν "δοκιμος αξιωματικος"!!!

    Ο .."λαος" στην πλειοψηφια του θα τα πιστεψει!

    Και ετσι ενας ακομα ...διεφθαρμενος της Νεας Δημοκρατιας (του κ.Καραμανλη οπως λεει και το βλακογιοργο) ειναι τελειωμενος..

    Δεν υπαινισσομαι οτι η πασοκοσκυλια ,σχεδιαζει τετοια ..σκανδαλα.
    Απλουστατα γιατι η πασοκοσκυλια ειναι απο μονη της ..σκανδαλο.

    Το βλακογιοργο,.."παει μπροστα" ακριβως γιατι οι ΝΤΟΝ (αρχηγοι συμμοριων λαμπρακισταν,μπομπολισταν,και λοιπα)
    βαλαν ενα στοιχημα:
    Να βγαλουν το βλακογιοργο πρωθυπουργο.

    Και να συνετισουν τους υπολοιπους.

    Υ.Γ
    Μου θυμιζει η περιπτωση καποιας ταινιας:
    Δυο χρηματιστες βαζουν στοιχημα να αναδειξουν ενα μαυρο ρεμπεσκε ,σε .."πολιτη του καλου κοσμου" καταστρεφοντας εναν ικανωτατο νεαρο ,διεθυντη των επιχειρησεων τους ,για ΕΝΑ ΔΟΛΛΑΡΙΟ στοιχημα!..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γυμνός ο Βασιληάς λοιπόν !

    Τσίτσιδο. Ολα του τα "χαρίσματα" ήταν μαϊμού. Μα ανεδείχθη σαν ο καταλληλότερος. Και ας μην είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, όπως και κάθε Καραμανλής. Και ας έγιναν μέχρι και εθνάρχες.

    Με 19 χρόνια πρωθυπουργία το Καραμανλέϊκο "δημιούργησε" μια τεράστια περιουσία, συναγωνίσιμη της βασιλικής περιουσίας της πάλαι ποτέ Φρειδερίκως.

    Καράβια, κότερα, χιλιάδες στρέμματα γής, οικόπεδα χιλιάδων στρεμμάτων σε όλα τα καλά προάστεια (Εκάλη, Πολιτεία, Φιλοθέη, κ.λπ.). Επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα, Βίλες, μετοχές εκατομμυρίων, καταθέσεις.

    Μιλάμε για το σόϊ συνολικά: Ανηψιός, Θείος, θείτσες, ξαδέλφες, εγγόνια, κουνιάδοι, γαμπροί, πεθεροί και όλο το σκυλολόϊ).

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ.

    Και βγαίνουν τώρα με θράσσος και βγάζουν γλώσσα στον ελληνικό λαό, υποσχόμενοι ξανά λιτότητα. Και απαιτούν με αυτοκρατορικό ύφος να τους ξαναψηφίσουμε για να τριπλασιάσουν την περιουσία τους.

    Βγαίνουν επίσης τα τσιράκια τους και μιλούν για σκάνδαλα των Παπανδρέου, αυτών που όλη τους η περιουσία είναι ένα διώροφο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Μπογιατίου.

    Γυμνός, Ξετσίπωτος, Θρασύς ο Αυτοκράτωρ.

    Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε αυτή τη διακυβέρνηση με τον καταλληλότερο ο λαός υπέφερε τα πάνδεινα. Ενα βλακόμουτρο, αχαϊρευτο και κουρασμένο "παληκάρι" έκανε όσο άντεχε πλάτες στα κοράκια του να ΑΡΠΑΞΟΥΝ και να ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ την Ελλάδα.

    Οπως τη δεκαετία του 50, όπως τη δεκαετία του 30. Στην πρώτη ξεκοκάλισαν όλο το σχέδιο Μάρσαλ, στη δεύτερη κατασφάζοντας με τη βοήθεια των Βουλγάρων τσετών τους πρόσφυγες της Β. Ελλάδος, άρπαξαν την περιουσία τους, τη γή που τους έδοσε η νέα τους πατρίδα.

    Και στα στερνά χρόνια, μέσω του χρηματιστηρίου και με τις πλάτες των εκσυγχρονιστών η Αγία Οικογένεια έπαιξε και κέρδισε χοντρά (θείος Αχιλέας, Λίζα, κ.α.)


    ΓΥΜΝΟΣ, ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σαν την λαίλαπα των Ούνων, των Μογγόλων, των πειρατών της Αβαρίας.

    Ας πάει στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΑΓΚΟΥΡΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.
    Η ΔΙAΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ 8,5 ΙΝΤΣΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΙ ΧΑΖΟΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΨΥΧΙΚΟ ΠΕΡΑ ΔΟΘΕ.
    Ο ΣΤΟΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΣΚΑΤΟΔΕΞΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.
    ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΑ ΓΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ
    ΜΑ ΧΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΟΙ 6 ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ-ΠΑΝΩ.

    Ο ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ.
    ΧΕΣΤΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΤΑ (7) ΛΟΓΟΥΣ
    ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ
    ΜΑ ΧΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΟΙ 6 ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ-ΠΑΝΩ.

    Ο ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ.
    ΧΕΣΤΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΦΙΣΟΥΜΕ.

    Παμμέγιστε Αϊνστάϊν Γιωργάκη, εσύ με το μαγικό ραβδί και τα οράματα ακόμη περιμένoυμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

    1.Πώς θα πληρωθεί το χρέος των 260 δισ ευρώ (κόστος τοκοχρεωλύσιων 12 δισ το χρόνο), εάν ΠΡΩΤΑ δεν μειωθεί το έλλειμμα του δημοσίου; Με τα παιδικά ευχολόγια που πιπιλίζεις καθημερινά ή μήπως βρέθηκαν κοιτάσματα χρυσού στη Μακεδονία και πετρέλαιο στην πελοπόννησο αλλά το ξέρεις μόνο εσύ;

    2.Τίς θέσεις εργασίας και τις προοπτικές για τους νέους ποιός θα τις δημιουργήσει, ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας; Θα μεγαλώσεις και άλλο τον αδηφάγο δημόσιο τομέα; Θα μπούμε ακόμη πιο μέσα στα σκατά;

    3.Έκανε καλά ο Καραμανλής που αποκρατικοποίησε τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την Εμπορική, τα λιμάνια και άλλους super ζημιογόνους κλάδους του δημοσίου ή όχι; Θα τις επανα-κρατικοποιήσεις για να πάς την Ελλάδα «μπροστά», όπως λές;

    4.Πως θα φέρουμε στην Ελλάδα ξένους να επενδύσουν (για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας) με αυτό το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς και την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων, που υποσχέθηκες; Επικοινωνείς με τον αφαλό σου ή δεν έχεις καθόλου επειδή είσαι Αρτειανός;

    5.Εάν η Ελληνική δημόσια παιδεία είναι τόσο καλή που δεν θέλουμε να τη χαλάσει ο παλιο-ιδιωτικός τομέας, έχω μιά ερώτηση για σένα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιο Ελληνικό ΑΕΙ πήρε νόμπελ ή κάποια διάκριση παγκόσμιου επιπέδου; Στην πατρίδα σου την Αμερική έχουν το μονοπώλιο τα κρατικά πανεπιστήμια;

    Εάν μπορείς να μου γράψεις κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θα με ενδιέφερε πολύ.

    Εάν πρόκειται να συζητάμε ευχολόγια, ουτοπίες και σαχλαμάρες σαν αυτές που καθημερινά μουρμουράς στα Γιωργοκάναλα έχω (από τώρα) μία τελευταία μικρή ερώτηση για σένα.

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ;

    *(Κάτι μου λέει ότι δεν θα πάρω απάντηση).

    Είναι «ανώτερος» άνθρωπος και δεν ασχολείται με ποταπά πράγματα όπως τα παραπάνω (πάει το δούλεμα σύννεφο).

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!

    Ψηφίστε με ρέεε κοροϊδάρες, ψηφίστε με ρέεε!!!

    ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑΕΦΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον

    Σαν έξαφνα ώρα μεσάνυχτ' ακουσθεί
    αόρατος θίασος να περνά
    με μουσικές εξαίσιες, με φωνές
    -την τύχη σου που ενδίδει πια,
    ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ,
    τα σχέδια της ζωής σου, ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΑ ΠΛΑΝΕΣ
    μη ανοφέλετα θρηνήσεις.

    ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΣΑ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ
    ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ

    Κ. Καβάφης
    100 χρόνια πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τζων

    αφιερωμένο σε σένα εξαιρετικά..

    ------------------------------

    Γυμνός ο Βασιληάς λοιπόν !

    Τσίτσιδο. Ολα του τα "χαρίσματα" ήταν μαϊμού. Μα ανεδείχθη σαν ο καταλληλότερος. Και ας μην είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, όπως και κάθε Καραμανλής. Και ας έγιναν μέχρι και εθνάρχες.

    Με 19 χρόνια πρωθυπουργία το Καραμανλέϊκο "δημιούργησε" μια τεράστια περιουσία, συναγωνίσιμη της βασιλικής περιουσίας της πάλαι ποτέ Φρειδερίκως.

    Καράβια, κότερα, χιλιάδες στρέμματα γής, οικόπεδα χιλιάδων στρεμμάτων σε όλα τα καλά προάστεια (Εκάλη, Πολιτεία, Φιλοθέη, κ.λπ.). Επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα, Βίλες, μετοχές εκατομμυρίων, καταθέσεις.

    Μιλάμε για το σόϊ συνολικά: Ανηψιός, Θείος, θείτσες, ξαδέλφες, εγγόνια, κουνιάδοι, γαμπροί, πεθεροί και όλο το σκυλολόϊ).

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ.

    Και βγαίνουν τώρα με θράσσος και βγάζουν γλώσσα στον ελληνικό λαό, υποσχόμενοι ξανά λιτότητα. Και απαιτούν με αυτοκρατορικό ύφος να τους ξαναψηφίσουμε για να τριπλασιάσουν την περιουσία τους.

    Βγαίνουν επίσης τα τσιράκια τους και μιλούν για σκάνδαλα των Παπανδρέου, αυτών που όλη τους η περιουσία είναι ένα διώροφο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Μπογιατίου.

    Γυμνός, Ξετσίπωτος, Θρασύς ο Αυτοκράτωρ.

    Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε αυτή τη διακυβέρνηση με τον καταλληλότερο ο λαός υπέφερε τα πάνδεινα. Ενα βλακόμουτρο, αχαϊρευτο και κουρασμένο "παληκάρι" έκανε όσο άντεχε πλάτες στα κοράκια του να ΑΡΠΑΞΟΥΝ και να ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ την Ελλάδα.

    Οπως τη δεκαετία του 50, όπως τη δεκαετία του 30. Στην πρώτη ξεκοκάλισαν όλο το σχέδιο Μάρσαλ, στη δεύτερη κατασφάζοντας με τη βοήθεια των Βουλγάρων τσετών τους πρόσφυγες της Β. Ελλάδος, άρπαξαν την περιουσία τους, τη γή που τους έδοσε η νέα τους πατρίδα.

    Και στα στερνά χρόνια, μέσω του χρηματιστηρίου και με τις πλάτες των εκσυγχρονιστών η Αγία Οικογένεια έπαιξε και κέρδισε χοντρά (θείος Αχιλέας, Λίζα, κ.α.)


    ΓΥΜΝΟΣ, ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σαν την λαίλαπα των Ούνων, των Μογγόλων, των πειρατών της Αβαρίας.

    Ας πάει στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Καλούνται οι φίλοι Νεοδημοκράτες στο πάρτυ που θα διοργανώσει η νεολαία ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ στις 4 Οκτώβρη.

    Το πάρτυ θα ξεκινήσει στις 9 ώρα στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο και θα κρατήσει 3 μέρες και 3 νύχτες.

    Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προστατευμένο από την αδιάκριτη χλεύη των περαστικών θα υποδεχθούμε τους φίλους μας της Ν.Δ. κάθε ηλικίας και κάθε φύλλου.

    Θα προσφέρονται: Τσάι παρηγοριάς, Lexotanil, Ψυχιατρική φροντίδα, μουσική του Ρόμπερτ Ουϊλιαμς, της Εφης Θώδη, της Μπεζεντάκου, της Βίσση, του Λουδοβίκου των κατωγείων.

    Θα διατίθενται μαύροι νεανίες για τις ανάγκες και τις παρορμήσεις της στιγμής.

    Στο τέλος της γιορτής θα μοιραστούν κόλυβα, αναμνηστικά αλεξίπτωτα και εισιτήρια για την εισαγωγή στο ψυχιατρείο της αρεσκείας σας.

    Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας,

    Ξεπεράστε το σοκ με ένα πρωτότυπο και αξέχαστο ξεφάντωμα.

    Ελάτε όλοι, μην λείψει κανείς. Η απουσία σας θα μας λυπήσει βαθύτατα. Διότι η αυτοκτονία δεν είναι λύση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Γ. Αλογοσκούφης δέχεται πολλές κακόβουλες επιθέσεις.
    To Fimotro.blogspot.com έχει αναρτήσει με ημερομηνία 29/9/2009 μία παντελώς ψευδή «είδηση» για τον Γ. Αλογοσκούφη.
    Αναφέρει μεταξύ άλλων «..Από την προεκλογική του εκστρατεία λείπει όμως η Δίκα. Γιατί άραγε ο πρώην "τσάρος" δεν εμφανίζει την γυναίκα του; Τι συμβαίνει, ενώ στα οικογενειακά τους ζητήματα όλα πηγαίνουν μια χαρά; Εσωκομματικοί του αντίπαλοι τον έχουν προειδοποιήσει με αποκαλύψεις;»
    Και λένε αυτά όταν στις 28/09/2009 το απόγευμα στη κεντρική του πολιτική εκδήλωση στο HILTON ήταν παρούσα και η γυναίκα του και οι κόρες του. Φωτογραφίες υπάρχουν πολλές για του λόγου του αληθές.
    Γκαιμπελικές μέθοδοι παραπληροφόρησης, κίτρινη «δημοσιογραφία».
    Μάλλον τους χρειάζεται «φίμωτρο» αληθινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΒΑΦΗΣ: ΗΓΕΜΩΝ ΕΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

    Αρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια, τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού, ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης Αριστομένης, υιός του Μενελάου.

    Ως τ΄ όνομά του, κ΄ η περιβολή, κοσμίως, ελληνική.

    Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά δεν τες επιζητούσεν• ήταν μετριόφρων. Αγόραζε βιβλία ελληνικά, ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά.

    Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος.

    Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο, κ΄ οι τέτοιοι τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά.

    Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.

    Ενας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.

    Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Ελληνας, έμαθ΄ επάνω, κάτω σαν τους Ελληνας να φέρεται• κ΄ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά, κ΄ οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό, ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι.

    Γι΄ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις, προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά• κ΄ έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του.

    ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΑ, ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ?????

    ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ...{ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΙΣΜΑ ..}

    ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ...(ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 80 ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΡΔΟΝΩΝΤΑΙ ΕΤΣΙ..)

    ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ...(ΕΔΩ ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ......)

    ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ..(ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ..) ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Ο,ΤΙ ΜΑΛΑΚ... ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ MAIL ΤΟ ΑΝΑΜΑΣΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΔΙΝΑΝΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΣΟΚΑΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.


    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ¨ (ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ...)

    ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΣ....(ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΩ ΠΑΣΟ...ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΚΑΛΙΑ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΣ ΘΑΝΑΙ...)


    ΦΑΝΗ...(ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΤΣ)

    ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ?? "Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ..." Α ΡΕ ΣΟΥΜΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ...

    ΣΙΟΥΦΑΣ..(ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΧΑΨΕ...) ΜΗΤΣΑΡΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ. ΠΩς ΤΟΧΕΣ ΠΕΙ ΑΓΓΛΙΣΤΙ????

    ΑΦΗΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ (Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΚΗΣ) ΚΑΜΕΝΟ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΘΥΜΑΜΑΙ...) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ...(Η ΜΠΡΙΓΙΑΝΤΙΝΗ ΤΟΥ 1960 ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΟΣ)


    ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ...


    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (ΥΦΟΣ ΝΤΟΥΤΣΕ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΚ ...ΜΑΓΚΑ...ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΟΛΝΤΟΓΚ...ΣΑΝ ΚΟΠΡΟΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ...Ο ΑΚΑΜΑΤΗΣ....

    ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΛΑ Ε?????


    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑΚΛΑ.........

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΑΖΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ
    ΛΥΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ.

    ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ PRESS.
    χέστε τους περισσότερο..τους νταλάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΤΗΣ ΝΟΥ ΔΟΥ ΦΑΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΜΕΧΡΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΛΟΣ-¨"ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ...ΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΑΦΙΝΩ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ....ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΕΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άντε, στο καλό και να μας γράφετε. Και για να πούμε και μια σκληρή αλήθεια: δεν θα μας λείψετε καθόλου και ευχόμαστε να μη σας ξαναδούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΝΕΑ,ΕΛΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΕΘΝΟΣ)ΕΓΡΑΦΑΝ 'ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ' ΣΗΜΕΡΑ
    Ο ΓΙΩΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΗΓΕΤΗΣ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ. MADE USA,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΥΛΟΝΙΤΗΣ ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ.
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΩ ΟΙ ΦΑΓΑΝΕΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ-ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΜΕΤΑ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΑΝ?????ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ...ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΦΟΛΑ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Ο υποψήφιος πρωθυπουργός κρύβεται για να μην κάνει κάποια γκάφα. "

    "Όπως ενδεχομένως θα κρύβεται όταν θα ... χαθούν μερικά στρέμματα γης για να κοιμάται ασφαλής και ήσυχος.

    Τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό. Βλέπουν και γνωρίζουν ότι ο - κατά Γιανναρα - Ανελλήνιστος δεν μπορεί, δεν τοχει ρε αδερφε το πρωθυπουργιλίκι!
    Φόβαμαι την επόμενη μέρα.
    Για αυτό φωνάζω.
    Είναι κρίμα αυτός ο Υπερήφανος...
    Ελληνικός λαός που είναι γνωστός παγκοσμίως για την γλώσσα και τον πολιτισμό του να έχει πρωθυπουργο έναν που η γλώσσα που μιλά είναι τα παγκοσμιοποιημένα αγγλικά.

    Τέλος τα υπερήφανα βέτο. Τέλος οι αγωγοί. Όλα made in USA. Ποιός το περίμενε, ο γιος εκείνου που έλεγε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» να μας κάνει πιο αμερικάνους και από τους αμερικάνους.
    Κριμα Ελλαδα μου , κριμα.

    Όπως γράφει και ο Μεγάλος Έλληνας Χρηστος Γιανναρας στην Κυριακάτικη Καθημερινή όλα θυμίζουν 1920...

    Έλληνες κλείστε τις τηλεοράσεις και ψηφίστε βάζοντας την Ελλάδα στην καρδιά σας. Προσέξτε να μην το μετανοιώσετε!"

    ANAΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ!!

    ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ Ν.Δ.ΣΤΙΣ 12Π.Μ.

    ΕΓΡΑΦΕ - 10.3%.

    ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΩΓΕΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.Χαροπαλευει ο Τσιπρας

    ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΟ 11% ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ!!

    MΑΚΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΑΠΟ ΙΝΤΣΕΣ ΣΕ ΕΚΑΣΤΟΣΤΑ

    ΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΣΤΟ PRESS-GR

    1" INTΣΑ = 3,54 ΕΚ
    2" =΄= = 7,08 ΕΚ

    8,5" ΙΝΤΣΕΣ= 30,09

    ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ... ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!!!
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ...ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ !!!

    ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΚΑΤΟ ΣΑΣ - ΦΑΙ ΣΑΣ.

    ".. Δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητο ότι στα ονόματα της μαρκίζας είναι και αυτό της Άννας Νταλάρα (υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές) ως καλλιτεχνικής συμβούλου της χλιδάτης παραγωγής που -λένε- θα θυμίζει Χόλιγουντ...
    Ως γνωστόν η Άννα είναι σύζυγος και οικονομική σύμβουλος του Γιώργου Νταλάρα.
    αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 7:31 μμ την 30 Σεπ 2009

    ΓΙΑ ΤΟΝ " ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ...! " ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΙ
    ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ.. ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.
    ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οποιος απλά είδε λίγο μόνο στην τηλεόραση, την ομιλία του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, κατάλαβε!....
    Η συγκέντρωση ήταν σ' ένα φραγμένο χώρο , στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος της τριγύρω ελεύθερο....
    Ο κόσμος που μαζεύτηκε εκεί, θα πρέπει να ήταν περίπου στο 1/3 των όσων είδαμε στην αντίστοιχη συγκέντρωση του κ. Παπανδρέου προχτές, που είχε καλύψει όλο το εμβαδόν της πλατείας, και μεγάλο μέρος του υπερκείμενου δρόμου(Βενιζέλου?) προς την Εγνατία...
    Θα μου πείτε, συγκεντρώσεις συγκρίνεις? Τι συμπέρασμα να βγάλεις?
    Λοιπόν πράγματι, ποτέ δεν μπορούσε κανείς να βγάλει συμπέρασμα από τις συγκεντρώσεις, αφού ήταν πάντα περίπου ισοδύναμες, και με το μάτι δεν έβγαινε άκρη....
    ΟΜΩΣ, αυτό που είδα αυτή τη φορά σ'αυτή τη συγκέντρωση, και που? στη Θεσσαλονίκη!.... Δεν τόχω ξαναδεί!....
    Αδεια η πλατεία?
    Τι να πώ!....
    Μόνο ότι μου έκανε τεράστια εντύπωση!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αιντε στα σκατα!!παλιοδεξια λαμογια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση