GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατήματα διαφθοράς...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη . Διαβάζω στο MOSAIKO.GR ένα άρθρο με τίτλο: "Η πολιτική μεθόδευση και οι αδιαφορία του κόσμου μπορεί να ε...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
.
Διαβάζω στο MOSAIKO.GR ένα άρθρο με τίτλο: "Η πολιτική μεθόδευση και οι αδιαφορία του κόσμου μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες"
Με ερεθίζει η πρώτη πρόταση "Νέο εκλεγέντες αρχηγοί κρατών που ήδη κουβαλούν φήμες περί διαφθοράς, συνήθως είναι αυτοί που δυνατά κηρύσσουν πόλεμο κατά της διαφθοράς και ιδρύουν υπηρεσίες για να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο πολλές από αυτές τις προσπάθειες αποτυγχάνουν διότι υστερούν σε πολιτικά και θεσμικά στοιχεία, και οι αξιωματούχοι συνήθως καταφεύγουν στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της δωροδοκίας, του εκβιασμού, νεποτισμού, συγκατάβασης, δωροληψίας και υπεξαίρεσης.".
Αναρωτιέμαι αν...

έχουν τα ball (το γράφω στη γλώσσα που μιλούν καλύτερα, "όρχεις" σημαίνει για όσους επιμένουν ελληνικά) ο κ. Παπανδρέου, ο φερόμενος υπουργός Οικονομίας, κ. Παπακωνσταντίνου (με φιλελεύθερες καταβολές, βλ.π. LSE και συγγένεια με το συμπαθή Μιχάλη Παπακωνσταντίνου) και ο νέος και ωραίος φέρελπις, μελλοντικός -αν βγει- υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Κουβέλης, να τα βάλουν με "Άντρες" που ταυτόχρονα δηλώνουν Εκδότες-Μεγαλοεργολάβοι-Εισηγητές και καθοριστές Πολιτισμού (Τύπος, τηλεοπτικό κανάλι, Μέγαρο Μουσικής). Πράγματι, ανυπομονώ να δω φοβισμένους, πρωτοπερπατημένους και αδύναμους (λόγω εκλογικού αποτελέσματος) υπουργούς να τα βάζουν με χρόνιους Νταβάδες ενός έθνους.
Μειδιάζω όταν διαβάζω πως "οι μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς έχουν ελπίδες να επιτύχουν όταν κινούνται από έναν κορυφαίο αρχηγό ο οποίος επίμονα ξεπερνά γραφειοκρατικές αντιστάσεις και αδράνειες, σύμφωνα με ειδικούς. Πρέπει επίσης να συμπεριλάβουν και την κοινωνία και να είναι απαλλαγμένοι από πολιτικές μεθοδεύσεις."
Συμφωνώ στη διατύπωση: "Τα προγράμματα κατά της διαφθοράς τα οποία δεν είναι τίποτα παραπάνω από σλόγκαν ή από τα οποία λείπουν ουσιαστικά στοιχεία είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Ο Guido Bertucci του τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δήλωσε πως οι εκστρατείες κατά της διαφθοράς είναι καταδικασμένες σε αποτυχία όταν ξεκινάει από τις κυβερνήσεις σαν αντίδραση σε σκάνδαλα ή πιέσεις χορηγών. Δήλωσε πως πολλοί ηγέτες χρησιμοποιούν εκστρατείες κατά της διαφθοράς σαν κάλυψη για να βλάψουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ακόμα και οι κυβερνήσεις που είναι αφοσιωμένες στις μεταρρυθμίσεις παρατηρούν λιγότερη επιτυχία όταν δεν αναμιγνύουν τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών."
Επαναφέρω στη μνήμη μου συγκρίσεις του Τράγκα με Ουζουμπούρου και Μποτσουάνα, όταν σημείωνεται ότι "Τα έθνη με τα μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς είναι συνήθως πολύ φτωχά και μαστίζονται από εμφυλίους ή καταπιεστικά καθεστώτα όπως στη Σομαλία, τη Βιρμανία, το Ιράκ, την Αϊτή και το Αφγανιστάν".
Θυμάμαι το κ. Βουλγαράκη, όταν βλέπω το "Επιπρόσθετα, οι κλειστές οικονομίες - αποκομμένες από την παγκόσμια αγορά και διακίνηση προϊόντων - είναι πιθανό να έχουν υψηλότερα επίπεδα διαφθοράς από άλλες. Σε αυτές τις χώρες κυβερνητικά εισοδήματα και ξένη οικονομική ενίσχυση μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε offshore λογαριασμούς."
Νιώθω ενοχή στη διαπίστωση ότι "Όταν η διαφθορά γίνεται κομμάτι του πολιτισμού ή μέρος του καθημερινού αγώνα για επιβίωση οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις γίνονται πολύ δύσκολες. Για παράδειγμα στις Αφρικανικές χώρες, δήλωσε ο Richard Messick της Διεθνούς Τράπεζας, οι δικαστές χαμηλής ιεραρχίας πληρώνονται τόσο λίγο που καταφεύγουν σε δωροδοκίες για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. «Όταν οι άνθρωποι συνηθίζουν στις δωροδοκίες, όταν έχουν οικονομικές υποχρεώσεις που στηρίζονται στις δωροδοκίες δεν μπορούν εύκολα να σταματήσουν, είπε στο America.gov".

21 σχόλια

  1. »ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ...ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ‏
    Ό,τι γίνεται στο εσωτερικό της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, γίνεται και στη Χίο. Εσωκομματικά μαχαιρώματα για τα ψηφοδέλτια, αποκλεισμοί και αρνήσεις! Στη Χίο, λοιπόν, παραιτήθηκε ο μέχρι τώρα βουλευτής Γιάννης Κοσμίδης. Στη θέση του υποψήφιος θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Κώστας Μουσουρούλης, αγαπημένο παιδί του Χρήστου Φώλια! Ο Μουσουρούλης είναι στέλεχος της Κοινότητας εξ ου και οι καλές επιδόσεις του Φώλια στην απορρόφηση των κονδυλίων του Γ ΚΠΣ. Κατά μια πληροφορία, αρνήθηκε να είναι υποψήφιος ο χιώτης επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, υποψήφιος της ΝΔ το 2007 στον Πειραιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα γίνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο άνθρωπος που έσυρε μαζί με την ντόρα τον καραμανλή σε εκλογές για να τις χάσει και να πικράνει πόσα; εκατομμύρια Έλληνες;
    Γι' αυτό τον έσυρε σε εκλογές;

    Καραμανλή αν θέλεις πραγματικά να γράψεις ιστορία και υστεροφημία, χάλασε τα σχέδια Σουφλιά- Ντόρας που σε σύρανε σε εκλογές για να τις χάσεις, μην τα παρατήσεις έστω κι αν χάσεις και με διαφορά, σε εφτά χρόνια θα ξαναγίνεις Πρωθυπουργός και ας τους να κουρεύονται, ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ!
    Όπως ακριβώς ο θείος σου, είχε κι αυτός κάτι γραμμάτια πριν την χούντα αλλά τα εξόφλησε μετά.
    Εσύ που δεν τα πήγες κι όπως έπρεπε ως τώρα, θα αφήσεις τα δικά σου ανεξόφλητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. »ΥΠΟΓΕΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ‏
    Πολύ συζήτηση γίνεται στη ΝΔ για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Άννας Καραμανλή στη Β' Αθηνών. Η γνωστή αθλητικογράφος της ΝΕΤ δέχεται υπόγεια χτυπήματα από άλλους (και άλλες) νυν βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν για τις έδρες τους! Το κυβερνών κόμμα έχει τώρα στη Β' Αθηνών 14 έδρες και στη νέα Βουλή, ίσως διαθέτει μόνον 9! Η Άννα Καραμανλή είχε εκλεγεί 2η σε σταυρούς στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΙΜΙΤΗ.Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΥΛΙΔΕΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑΜΑΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
    ΟΠΟΤΕ ΔΕΞΙΟΥΛΙΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΕ ΓΑΜΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. »Η ΣΙΔΕΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ!‏
    Ο Πέτρος Δούκας φεύγει από το υπόλοιπο Αττικής, η Γεωργία Σιδέρη έρχεται! Τη θέση του απερχόμενου από το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο, πρώην υφυπουργού Οικονομικών, παίρνει η γνωστή ψυχολόγος και πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού! Η Γεωργία Σιδέρη είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο για τις δημόσιες παρεμβάσεις της στην πολύκροτη υπόθεση του μικρού Άλεξ. Έτσι κι αλλιώς φέρνει μαζί της έναν άνεμο ανανέωσης στο "μουχλιασμένο" ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν μια χώρα βουλιάζει κάτω από το βάρος μερικών εμμονικών ηλιθίων, καλό είναι να πετάει ΚΑΙ το μπάζο πρωθυπουργό, ΚΑΙ τη σαβούρα κυβέρνηση.

    Ερχεται το ξαλάφρωμα!

    Ελα να ξεσαβουρώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Αναλαμβάνουμε γκρεμίσματα οικονομιών, καταστροφές ασφαλιστικών φορέων, υπεξαιρέσεις ταμείων πυροπλήκτων, καταχρήσεις δημοσίων φορέων, διορισμό κομματικών στελεχών, εμπόριο ναρκωτικών, φυλακίσεις εμφανισιακά ενοχλητικών, εμμονική ψευδολογία, προληπτική και κατασταλτική λογοκρισία, εξαγορά δικαστικών, μίζες προμηθειών δημοσίου, παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, διεθνείς διακωμωδήσεις χωρών, μπουρδολογήσεις στον ΟΗΕ, προληπτικές παρακολουθήσεις, νοθείες ψηφοφοριών, εκλογική νοθεία, ψεκασμό αρχηγών αντιπολίτευσης, εκτελέσεις ανηλίκων αντιφρονούντων, μαζικούς ξυλοδαρμούς πολιτών, ραδιοτηλεοπτική προπαγάνδα, καταπατήσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων, συνταγματικά πραξικοπήματα, νόμους κατά παραγγελία.

    Ειδικές custom λύσεις για εύπορους κομματικούς χορηγούς, όπως για παράδειγμα, η θέσπιση του ιδιωνύμου των διαδηλώσεων και η θέσπιση του κακουργήματος της διαμαρτυρίας.

    Το γραφείο μας με ειδίκευση επί των δημοσίων σχέσεων, αναλαμβάνει την σύναψη συμβάσεων συνεργασίας με τους νοσταλγούς του πραξικοπήματος, των βασανιστηρίων και των εξοριών, όπως και την οργάνωση εκστρατειών με την ειδική εγκληματική ομάδα των ναζιστών μαχαιροβγαλτών.

    Διαθέτουμε επίσης χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ για χρήση σε φοιτητές και διαμαρτυρόμενους συνταξιούχους.

    Κώστας Καραμανλής
    Νέα Δημοκρατία, Γκρεμίλα ΑΕ

    Ο πιο πούστης Κώστας της 100ετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι γνώμες είναι σαν τις ****τρυπίδες.
    Ο καθένας έχει από μία.
    Θεμιτή και αποδεκτή σε όλες τις δημοκρατίες.
    Μπορεί εσείς οι φανατικοί πρασινοφρουροί να είσαστε μικρά ανεγκέφαλα ανθρωπάκια αλλά, αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι να προσπαθείτε, με νύχια και με δόντια, να μας αποδείξετε ότι ο Γιωργάκης, εκτός από αργόστροφος και υποκριτής σαρδαμάκιας, έχει και ρεύμα νίκης.
    Ο λαός την αισθάνεται την κοροϊδία που του έχουν στήσει οι επιχειρηματίες που ελέγχουν τα κανάλια.
    Όσα μαϊμού γκάλοπ και να βγάζει ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος και ο Λαμπράκης, ο Γιωργάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός, για ένα απλό λόγο.
    Δεν είναι πια δεκαετία του 80.
    Ο κόσμος έχει μάθει να ξεχωρίζει τους αληθινούς πολιτικούς από τους ψεύτες.
    Έχει μάθει να ξεχωρίζει τις πραγματικές λύσεις από τις κούφιες αερολογίες.
    Έχει καταλάβει τί παίζεται από τους Αμερικανούς σε βάρος της Μακεδονίας μας, σε βάρος του Κυπριακού και σε βάρος των σχέσεών μας με τη Ρωσία και την Κίνα.
    Με αρνητικό πρωταγωνιστή βέβαια το γιό της κυρίας τσάντ.
    Ξέρετε ποιόν, αυτόν με τα πλαστικά χαμόγελα και τις ατέλειωτες χειραψίες σε ότι περπατάει, κολυμπάει και πετάει.
    American style, όπως ο ίδιος.
    Η αχίλλειος πτέρνα του αμερικάνικου αυτού σεναρίου, όμως, είναι η υπόθεση στην οποία βασίζεται.
    Ότι οι Έλληνες είναι αμερικανάκια.
    Think again.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.youtube.com/watch?v=0wlmb1g696M&feature=related

    ==
    τζαμπα διασκεδαση.

    Προσφορα της συμμοριας πασοκοσκυλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχοντας καθαρό μυαλό καταλαβαίνουμε καλύτερα τί συμβαίνει γύρω μας.
    ΠΡΩΤΟ:
    Το ότι ο Γιωργάκης είναι αμερικανός το ξέρουμε. Το ότι μιλάει καλύτερα αγγλικά από ελληνικά και αυτό το ξέρουμε. Η μητέρα του είναι αμερικανίδα, γεννήθηκε στην αμερική, μεγάλωσε στην αμερική και σπούδασε στην αμερική.
    ΔΕΥΤΕΡΟ:
    Το ότι ο Γιωργάκης είναι άνθρωπος των αμερικανών επίσης το ξέρουμε. Την εποχή που ήταν Υπουργός εξωτερικών οι περισσότεροι σύμβουλοί του ήταν αμερικανοί και μάλιστα κάποιοι δεν ήξεραν καν Ελληνικά. Επίσης οι θέσεις του υπέρ του προδοτικού σχεδίου ανάν, η υποχωρητικότητά του με τα σκόπια, και η αρνητική του προδιάθεση τόσο για τους ρώσικους αγωγούς όσο και για τη συμφωνία με τους κινέζους για τα λιμάνια δείχνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι είναι ο κλασσικός πολιτικός μαριονέτα που ανταλάσσει την αμερικανική πολιτική υποστήριξη με τις εθνικές υποχωρήσεις.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΣ Ο ΦΡΟΫΝΤ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΛΥ.
    "Συχνά, το ξίφος είναι απλά ένα ξίφος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με ενοχλεί πάρα πολύ η στάση των ιδιωτικών καναλιών, διότι μας υποτιμούν.
    Μας θεωρούν χαζούς και κακόμοιρους υπηκόους, που μας λένε τι να ψηφίσουμε.
    Εφτασαν ακόμη και σε ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, για να μας φέρουν γιό της κυρίας τσάντ.
    ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ;
    Τόσο μακιαβέλλι;
    Το τελευταίο εξάμηνο, ιδιαίτερα, χρησιμοποιούν κάθε άμεσο ή έμμεσο τρόπο για να αναδείξουν τον Καρατζαφέρη, να κατασυκοφαντήσουν και να λοιδωρήσουν τη ΝΔ και να θάψουν το Σύριζα και το ΚΚΕ.
    ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ;
    Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε τι παίζει;
    Νυν υπέρ πάντων Γιωργάκης;
    Κρίμα, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία να έχουμε τον 21ο αιώνα τη "δημοκρατία" των Μπόμπολα, Λαμπράκη, Αλαφούζου και Κυριακού.
    Μεγάλο κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να φύγουν από τη χώρα μας ο φαταούλας ο Μπόμπολας, ο κομπλεξικός ο Λαμπράκης, ο μαφιόζος ο Αλαφούζος, ο ξεμωραμένος ο Κυριακού και ο διπρόσωπος ο Κουρής.
    Είναι όλοι τους υπόκοσμος με γραβάτα.
    ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    Δεν χρειαζόμαστε τις εφημερίδες τους, ούτε τα κανάλια τους, μας έχουν πάρει το μυαλό.
    Ανοίγεις καθημερινά την τηλεόραση και το μόνο που ακούς είναι κινδυνολογίες, υπερβολές, ψέμματα, το τέλος του κόσμου, σε πιάνει η ψυχή σου.
    Πάς να δείς ένα σήριαλ και σου διαφημίζουν τους ομοφυλόφιλους, τους ναρκομανείς, την αναρχία, τη μοιχεία και την κουτοπονηριά.
    Από διαφημίσεις βέβαια, είναι τόσο πολλές που ξεχνάς τί έβλεπες.
    Πάς να πάρεις ένα DVD με την εφημερίδα για το σαββατοκύριακο και σε ταίζουν φτηνή προπαγάνδα για μικρά παιδιά και φοιτητές.
    Και ο Καραμανλής κάθεται και τους κοιτάει.
    Κύριε Καραμανλή, εντάξει, για τις εφημερίδες το καταλαβαίνω, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε (αν και για το θέμα των DVD μπορείς να τους τα κόψεις).
    Σε ότι αφορά την τηλεόραση τουλάχιστον, αφού οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, γιατί δεν τις παίρνει πίσω το κράτος να τελειώνουμε;
    ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΓΙΔΙΑ.
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    Κάτω η χούντα των απατεώνων, κλεφτών, λαμογιών, συκοφαντών, σκευωρών, υβριστών, και προδοτών.

    Ζήτω η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν χρειάζεται κανένα γκάλοπ για να μου πει που θα πάει η ΝΔ εάν ο κόσμος σκεφτεί πως πέρναγε πριν από 5-6 χρόνια και πως περνάει τώρα.

    Τι έλεγε σαν αντιπολίτευση και τι έκανε σαν κυβέρνηση η δεξιά.

    Μέχρι και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με τις φούσκες, έχει αποδειχθεί ότι πίσω από όλα αυτά ήταν η φιλελεύθερη ιδεολογία και τα δεξιά κατά πλειψηφία blue boys. Όχι μόνον εδώ αλλά και σε όλη τη γη.

    Στην Ελλάδα όποια λαμογιά απατεωνιά, κλεψιά και προδοσία των συμφερόντων του Ελληνικού λαού ακόμα και όταν ήταν αντιπολίτευση η ΝΔ βρίσκεις το δεξιό μεταμφιεσμένο είτε σε ρασοφόρο είτε σε λαϊκό να κατακλέβει το εισόδημα του κόσμου.

    Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η καλύτερη ΝΔ δεν μπορεί να συγκριθεί με το ΠΑΣΟΚ σε καμμία περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στις 100 ημέρες θα αλλάξει όλος ο...πλανήτης

    Τελικά σε 100 ημέρες αν έρθει ο Παπανδρέου στην εξουσία θα αλλάξει όλος ο πλανήτης. Σύμφωνα με το έκτο νομοσχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου τα βουνά θα φυτρώσουν, οι λίμνες θα γεμίσουν νερό, η Μύκονος θα γίνει σαν την Φολέγανδρο, η κακιά σκάλα θα γίνει καλή και...αλλα πολλά που ακόμα δεν μας τα λέει.
    Έτσι όπως τα είπε χθες πάντως όχι σε 100 αλλά ούτε σε 1000 ημέρες δεν θα τα κάνει.
    Σιγά μην κυνηγήσει την φοροδιαφυγή στους επώνυμους. Κοίτα ρε συ Γιωργάκη να πιάσεις τους εκδότες με το ΙΚΑ που χρωστάνε και τα εικονικά τιμολόγια και μετά μας λες για μέτρα. Σιγά μην σκιστεί το καλσόν δηλαδή...
    Α και μην πάρεις και εσύ δάνειο και μας χρεώσεις.

    Y.Γ: Με τον αγωγό θα μας πεις τι θα κάνεις; Θα μας βάλεις σε μπελάδες με την Ρωσία για τα Αμερικανάκια;

    Υ.Γ. Γιωργάκη ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ..ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ?
    ΜΕ COCA COLA ή με light ZERO COLA !

    TEΛΟΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ
    Γιωργάκη...για χαζά αμερικανάκια μας πέρασες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Σωκράτης δεν πήγε γήπεδο ,αλλά Θεσσαλονίκη και ήταν πρώτη μούρη στην ομιλία του Γιωργάκη ,του Γιώργου του καθαρού που όλα θα τα καθαρίσει και όλα θα τα διορθώσει.
    Κόκαλη ξέρουμε ότι η κονόμα είναι πάνω απ όλα και επειδή επι ΠΑΣΟΚ έκανες τις τράστιες κονόμες με αναθέσεις πολλών δις και βρέθηκες απο το πουθενά διαχειριστής του Καραισκάκη ,άρχησες να κάνεις όνειρα για επιστροφή στον θρόνο μαζύ με το ΠΑΣΟΚ ,άρα δεν έχεις πλέον ανάγκη τον Θρύλο και φαίνεται καθαρά οτιυπάρχει η διάθεση να καταντήσεις το ποδοσφαιρικό τμήμα σαν του μπάσκετ όταν ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕΣ.
    Σε αντίθεση με τον κόσμο ,τους παίχτες και το σύνολο των ποδοσφαιροανθρώπων έδιωξες τον Βαλβέλδε (γιατί ήταν ακριβός και είχε άποψη),τον μοναδικό προπονητή του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα που έφυγε και πήγε προπονητής σε ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ,όταν όλα τα άλλα μπάζα που έφερες είναι άνεργοι ή σε ομαδίτσες του Βελγίου κλπ
    Εφερες τον Κετσπάγια που είναι προπονητικά κατάλληλος μόνο για ομάδες που παίζουν για να κλέβουν αποτελέσματα ,δηλαδή για ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΙΤΣΕΣ.
    Απέφυγες …διακριτικά να κάνεις μεταγραφές, κρυμμένος πίσω από την άρνηση κάποιων μεγάλων ονομάτων που δεν ήθελαν (άκου θράσος!) να έρθουν δανεικοί …
    Εθαψες τον Τζόλε ,ένα παίκτη ιστορία για την ομάδα και με αναγνώρηση από όλους τους εν ενεργεία παίχτες και έχεις μαζέψει γύρω απο την ομάδα σούργελα.
    Ο κόσμος βλέπει πονάει και ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.

    Αν δεν είναι έτσι ΒΓΕΣ στον κόσμο και ΜΙΛΑ πραγματικά για το τι συμβαίνει… ΑΝ μπορείς ακόμα. Αν έχεις το κουράγιο να «λουστείς» τα λάθη που έκανες το καλοκαίρι !
    Αν αντέχεις στις ερωτήσεις που είναι πολλές
    Οσο για τα 200 που έβαλες σε 12 χρόνια δεν μας είπες πόσα πήρες και πόσα κέρδισες απο τον αέρα και την φήμη του Θρύλου,ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΒΑΡΗ (με την ανίατη νόσο που μέτραγε ΄μέρες........)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΟ.

    ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΕΔΩ ΘΑΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χα.χα..χουχαααα.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΕΖΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΤΑΛΑΡΑ..
    Γιωργάκη !
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΔΙΟΥ ΣΟΥ..
    ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατί Δημήτρη Τσιρώνη, στο Ν. Άρτας;


    Γιατί όσοι δεν έχουν μνήμη, δεν έχουν μέλλον...
    Γιατί εκπροσώπησε άξια τους πολίτες του Ν. Άρτας, αλλά και γιατί ο Δημήτρης Τσιρώνης δεν δείλιασε όταν οι ευρωπαίοι πολιτικοί λούφαζαν και σιωπούσαν ένοχα.
    Θυμίζουμε:
    ► Ο Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής Ν. Άρτας, τόλμησε να μιλήσει στη βουλή για το έγκλημα στη Γάζα!
    Λέμε ότι «τόλμησε» γιατί σήμερα, 15 μέρες από την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα, πέρα από δηλώσεις πολιτικών, κανείς δεν μίλησε στην έδρα της «δημοκρατίας» για το έγκλημα. Ο Δημήτρης Τσιρώνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, το τόλμησε παρακάμπτοντας τον κανονισμό και την ημερήσια διάταξη της βουλής και είμαστε μαζί του!...
    ► O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης, θα συμμετέχει στη Διάσκεψη της Δαμασκού
    ► Διεθνές Συμπόσιο – International Symposium: Ιερουσαλήμ (Δημήτρης Τσιρώνης)
    ► Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Τσιρώνη, βουλευτή Άρτας. Free Gaza - Free Palestine!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ

    1. Ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την παρακμή, σε αντίθεση με το ανερμάτιστο κατεβατό αποσπασματικών μέτρων, τα όποια ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Μέτρα που όλο εξαγγέλλονταν από την κυβέρνηση του χθες και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

    2. Το «Σχέδιο Εθνικής Ανάτασης» αφορά σε άμεσες δράσεις (πρόγραμμα 100 ημερών) και μεσοπρόθεσμους στόχους στους δύο βασικούς τομείς στην πολιτική κάθε χώρας: την Οικονομία και το Κράτος.

    - Στην Οικονομία εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών για τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, των περιορισμού της κρατικής σπατάλης. Ψηφίζουμε 5 σχετικά νομοσχέδια. Στόχος μας; Να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή, να δώσουμε ζωή στην οικονομία.

    Έτσι θα δημιουργήσουμε τη βάση για να πάμε στο επόμενο απαιτούμενο βήμα: της ανάπτυξης, με ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο παράγουμε πλούτο.

    - Στο Κράτος εφαρμόζουμε άμεσα μέτρα για την θωράκιση της αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ του πολίτη.

    Έτσι θα χτίσουμε τα θεμέλια για την απαραίτητη αλλαγή νοοτροπίας στο κράτος και όλους τους λειτουργούς του.

    Έτσι θα οικοδομήσουμε την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, το Ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας, τον πολιτισμό, ώστε το κράτος να υπηρετεί τον πολίτη, με ποιοτικές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας τα δικαιώματά του.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση