GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Καραμανλής σύρθηκε στην πτώση του...

...και άνοιξε συνειδητά μια νέα πιο ζοφερή πολιτική σελίδα. . Από τον Θύμιο Παπανικολάου resaltomag.gr Ποικίλες ερμηνείες δίνονται για την ...

...και άνοιξε συνειδητά μια νέα πιο ζοφερή πολιτική σελίδα.
.
Από τον Θύμιο Παπανικολάου
resaltomag.gr

Ποικίλες ερμηνείες δίνονται για την απόφαση του Καραμανλή να «υπογράψει» την πτώση του. Οι «οπαδοί», άλλοι θρηνούν και άλλοι θριαμβολογούν. Όλα τα στρατόπεδα των «οπαδών» φορούν τέτοιες κομματικές παρωπίδες που δεν μπορούν να διακρίνουν τίποτα έξω από την εκλογική κομματική νίκη ή ήττα. Συμπεριφέρονται σαν οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων.
Μακριά από εμάς τέτοιες συναισθηματικές «εξάρσεις». Δεν κλαίμε ούτε γελάμε προσπαθούμε να καταλάβουμε…
Πράγματι υπάρχει ένα ιστορικό και ...

πολιτικό παράδοξο: Ένας Πρωθυπουργός να προχωρεί σε πρόωρες εκλογές μέσα σε ένα τέτοιο δυσμενές πολιτικό κλίμα, κόντρα στο κόμμα του και έχοντας συνειδητό ότι θα ηττηθεί.
Πάνω σε αυτή την «αυτοκτονική» στάση του Καραμανλή θα υφανθούν πολλά σενάρια και θα ακουστούν ποικίλα ψυχαναλυτικά σχόλια.
Η στάση αυτή, όμως, του Καραμανλή δεν είναι «παραλογισμός», αλλά αντίθετα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη «λογική» και τις απαιτήσεις του συστήματος που υπηρετεί. Ο Καραμανλής δεν μπορούσε παρά να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στις απαιτήσεις και τα σχέδια των πραγματικών κέντρων εξουσίας: Των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και οικονομικών ελίτ.
Εκτός και αν πιστεύουμε αφελώς (υπάρχουν πολλοί αφελείς) ότι ο Καραμανλής ή οποιοδήποτε κυβερνητικό κόμμα βρίσκεται σε διάσταση με το καπιταλιστικό καθεστώς και τα κέντρα εξουσίας του. Διαχειριστικό προσωπικό των συμφερόντων του κεφαλαίου είναι.
Αλίμονο να πιστέψουμε στην απάτη των εκλογικών διαδικασιών και στους πολιτικούς ηγέτες αυτών των εκλογικών παιχνιδιών. Και οι θριαμβολογίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι όχι μόνο χόρτο για οπαδούς, αλλά αγγίζουν και τα όρια της ηλιθιότητας. Γιατί αυτά που έρχονται τώρα είναι τρισχειρότερα από αυτά που ζούμε. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η πασοκική κάστα των παρασίτων βλέπουν μόνο την εκλογική τους νίκη και όχι το τι έρχεται…
Ο Καραμανλής συνειδητοποίησε τούτο: «καλύτερα ένα φριχτό τέλος, παρά μια φρίκη δίχως τέλος». Ο Καραμανλής υπέκυψε συνειδητά στα συμφέροντα που υπηρετεί γιατί δεν μπορούσε να κινηθεί εκτός του «πλαισίου» αυτών των συμφερόντων. Ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος δεν μπορούν να κινηθούν εκτός του «πλαισίου», του τρομακτικά ασφυκτικού σήμερα, λόγω της κρίσης και των τεράστιων προβλημάτων.
Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι σήμερα το ιμπεριαλιστικό «πλαίσιο» έχει περιορίσει στο ελάχιστο την «αυτονομία» των πολιτικών, έχει μετατρέψει τους πολιτικούς και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς σε διακοσμητικές «γλάστρες». Ακόμα και αν κάποιος πολιτικός διεκδικήσει (εντός του «πλαισίου») κάποια σχετική αυτονομία κόντρα στα μεγάλα αφεντικά, γρήγορα τον επαναφέρουν στην τάξη με τα άπειρα μέσα εκβιασμού, φθοράς και καταστροφής του, που διαθέτουν.
Επαναλαμβάνουμε: Η πραγματική εξουσία δεν βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών, αλλά των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.
Το να ξεκινάμε να ερμηνεύσουμε τη στάση και τις «κινήσεις» των πολιτικών με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, το έθνος και τα «εθνικά θέματα» ή μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πού ζούμε και πού βρίσκεται η εξουσία.
Ξεκινώντας από δω μπορούμε να βρούμε το κλειδί ερμηνείας της σημερινής πολιτικής κατάστασης και των «κινήσεων» του Καραμανλή.
Για να ξετυλίξουμε το Μίτο της Αριάδνης πρέπει να δούμε ποιο είναι το γενικό πρόσταγμα των ισχυρών κέντρων εξουσίας.
Αυτό το πρόσταγμα το έχουμε αναλύσει, στο άρθρο: «Ο Καραμανλής που δεν μπορεί να κινηθεί κόντρα στα συμφέροντα που υπηρετεί»
Εδώ: http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21407#21407
Παγιδευμένος, συνεπώς, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των οξύτατων απαιτήσεων του κεφαλαίου, προσπαθεί να ελιχθεί έτσι, ώστε αύριο να προβληθεί από τα πράγματα ως ο ηγέτης - εγγυητής του καθεστώτος.
Ο Καραμανλής, συνεπώς, ανοίγει το δρόμο των αυριανών πολιτικών συναινέσεων και «συγκυβερνήσεων», αγωνιζόμενος να κρατηθεί μέσα στα πολιτικά πράγματα.
Ανοίγει συνειδητά το δρόμο για να προωθήσουν τα οικονομικά κέντρα της εξουσίας απρόσκοπτα το έργο τους, μέσα από την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.
Είναι τόσο αδιέξοδη η συνολική πολιτική κατάσταση (όχι μόνο της κυβέρνησης) και τόσο σάπια τα υπάρχοντα κόμματα που κανένα από μόνο του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οξύτατες απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Δικό μας έργο είναι να δείξουμε την απάτη όλων αυτών των παιχνιδιών και τα μακάβρια σχέδια που προωθούνται πίσω από αυτή την απάτη. Αν περιμένουμε τις λύσεις από τους πολιτικούς τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

20 σχόλια

  1. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

    ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ

    ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
    Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πώς θα γίνει αυτό που προτείνετε; Πρόταση/προτάσεις δεν υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΤΟΝΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΑΞΗ?? ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΒΛΑΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΧΛΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (να τον γαμησετε) ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ! (την τετραετια εννοω! χα!) ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΩΛΩΣΟΥΝ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΚΕΩΝΑ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καίρια ανάλυση, παρουσιάζει την πραγματικότητα που δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν οι περισσότεροι πολίτες δυστυχώς.
    Η οπαδοποίησή τους εμποδίζει να καταλάβουν οτι το παιχνίδι παίζεται αλλού - πάντως όχι στα πολιτικά γραφεία.
    Αυτό που χρειάζεται είναι μια ραγδαία αλλαγή στους θεσμούς - με ότι αυτό συνεπάγεται - ξήλωμα των καρκινωμάτων και παραμορφώσεων του πολιτικού συστήματος, σ'υγκρουση με τα φανερά και κρυφά οικονομικά συμφέροντα που διοικούν τον τόπο εδώ και πολλές δεκαετίες.
    Μόνο που τα συμφέροντα αυτά είναι ταυτόχρονα διαμορφωτές γνώμης αφού διαθέτουν τη δύναμη των ΜΜΕ.
    Εδώ είναι τα δύσκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σσου ρε θύμιο.
    Ούτε η Νατάσα δεν στενοχωρήθηκε όσο εσύ που έπεσε η Ν.Δ.
    Τί είναι; Η΄κρατική διαφήμιση που φοβάσαι ότι θα κοπεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποτε η φράση "Αλβανός τουρίστας" ήταν το πιό σύντομο ανέκδοτο. Σήμερα όμως όχι.

    Κάποτε η φράση "ο Γιωργάκης πρωθυπουργός" ήταν ακόμη καλύτερο ανέκδοτο απο το προηγούμενο. Σύντομα όμως θα πάψει να είναι..

    Αχ Ελλάδα! Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπόρεσα να σβήσω τις φωτιές γιατί ο άνεμος φυσάει και τα πεύκα είναι εύφλεκτα. Νόμιζα ότι τα καναντέρ τα έχουμε για να σβήνουμε τα μπάρμπεκιου και τις φουφούδες μας στη Ραφήνα.

    Διέλυσα την Οικονομία γιατί γούσταρα τη φούσκα το "ιρλανδικό μοντέλο". Νόμιζα ότι θα μπορούσα να κρυφτώ πίσω από τη διεθνή κρίση αλλά με ξεσκέπασε ο πανάκριβος δανεισμός της χώρας.

    Δεν πειράζει που οι πιο κολλητοί μου υπουργοί ξέπλεναν δημόσια γη μέσω της μονής Βατοπεδίου, ούτε ότι έβγαζαν δομημένα ομόλογα από την αριστερή τσέπη του δημοσίου για να τα επιστρέψουν στη δεξιά μέσω πολλών γαλάζιων μεσαζόντων. Γιατί η έννοια "πολιτική ευθύνη" δεν υπάρχει.

    Δεν μπορώ να κυβερνήσω γιατί η αντιπολίτευση θέλει εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη μπορώντας ν΄ αντέξει το βάρος των πολιτικών του εγκλημάτων, κατά της χώρας και του λαού της, ο «καταλληλότερος», λάκισε !...
    Πελαγωμένος, έχοντας χάσει το μπούσουλα, βγήκε να πιπιλίσει, πάλι, την ίδια καραμέλα και να μιλήσει για μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, επανιδρύσεις, για υπευθυνότητα… Το φταίξιμο, πάντα και όλο, στο ΠΑΣΟΚ…

    Για το λάκισμά του φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ίδιος, (ο Καραμανλής), θάθελε να κυβερνήσει δυο χρόνια, ακόμα, για να κάνει ό, τι δεν έκανε τα προηγούμενα πεντέμισι !...

    Τα ψέματα τελείωσαν και η νεοδημοκρατία οδηγείται «σιδηροδέσμια» ενώπιον του κριτή, δικαστή και τιμωρού λαού !
    Ο ελληνικός λαός θα κρίνει, θα δικάσει και θα τιμωρήσει την πολιτεία της, τις ιδέες και τις πολιτικές της, τον αρχηγό και τα στελέχη της… Και θα τους στείλει, όλους, εκεί που τους αξίζει : στην άκρη !...

    Η προεκλογική απόπειρά τους να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, που είναι θλιβερή, όσο και τραγική, δεν πρέπει να ευοδωθεί, σε καμιά περίπτωση, γι αυτό χρειάζεται ένας προσεκτικός, οργανωμένος και πάνω απ΄ όλα ενωμένος, αγώνας από το ΠΑΣΟΚ, το όλο ΠΑΣΟΚ, το σύσσωμο ΠΑΣΟΚ !...

    Η πίστη στο αλάνθαστο κριτήριο του λαού, είναι που δίνει, όχι την ελπίδα, αλλά τη βεβαιότητα, για τη μεγάλη νίκη, για τη νέα αλλαγή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΣΣΟΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ) ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ??? ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Γιωργάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
    Είναι έτοιμος από καιρό.:
    Είναι έτοιμος από καιρό να αναγνωρίσει τα σκόπια σαν Mακεδονία.
    Είναι έτοιμος από καιρό να υπογράψει το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν που δολοφονεί την Κύπρο.
    Είναι έτοιμος από καιρό να σταματήσει τους ρώσικους αγωγούς.
    Είναι έτοιμος από καιρό να μας γεμίσει αερολογίες για το "σχέδιό" του για την οικονομία, που δεν υπάρχει κάν.
    Εσείς οι πρασινοφρουροί, δεν βαρεθήκατε να τρώτε χαζό-χορτο;
    Εντάξει, ο Γιωργάκης το τρώει γιατί ταιριάζει στις ανάγκες του εγκεφάλου του αλλά, λυπάμαι, οι υπόλοιποι Έλληνες δεν θα μπορέσουμε να συντονιστούμε με τις επιταγές των καναλαρχών και νταβατζήδων που τον υποστηρίζουν.
    Αυτοί θέλουν να ξεκοκκαλίσουν το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά εμείς ξέρουμε ότι αυτά είναι δικά μας λεφτά.
    ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΗ.
    Τα κοράκια σαν το Μπόμπολα, το Λαμπράκη, τον Αλαφούζο και τον Κυριακού καραδοκούν.
    Ας πάρει ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το γεγονός ότι τα αφεντικά των πολιτικών ειναι το κεφάλαιο θα έπρεπε είχε λεχθεί από τον κ.Καραμανλή και να μην μας κοροιδεύει τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να μας πει ότι δεν μπορεί να κάνει μεταρυθμίσεις και αλλαγές εργασιακών σχέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ Ο ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ;

    ΝΑΣΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ, Α' Αθήνας από 1994
    ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, Β' Αθήνας από 1989
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, Γιάννενα από 1993
    ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ, Μαγνησία από 1993
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ, Φλώρινα από 1989
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΑΝΙΔΗΣ, Β' Θεσσαλονίκη από 1989
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Β' Πειραιά από 1989
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, Α' Θεσσαλονίκη από 1981
    ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Β' Αθήνα από 1985
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, Ξάνθη από 1989
    ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, Λέσβου από 1989
    ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, Α' Αθήνας από 1989
    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ, Χανίων από 1981
    ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΑΣ, Α' Αθήνας από 1989
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, Β' Αθήνας από 1989
    ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ, Β' Αθήνας από 1993
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, Β' Αθήνας από 1974
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ, Β' Πειραιά από 1989
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Αττική από 1981
    ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Β' Αθήνας από 1989
    ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, Καστοριά από 1985
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, Αρκαδία από 1981

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα μας τρελάνουν με τον καταλληλότερο τους τον Καραμανλή οι δημοσκόποι και τα φερέφωνα της Δεξιάς.
    Και εξηγούμαι, γίνεται μια δημοσκόπηση ας πούμε με ένα τυχαίο αριθμό ερωτηθέντων, 1000 ατόμων.
    Με τις σημερινές προτιμήσεις των ερωτηθέντων, αλλά και παλαιότερα γιατί το ίδιο έργο παιζότανε πάντα από τότε που έγινε ο Καραμανλής πρωθυπουργός, αν και νομίζω αν θυμάμαι καλά και παλιότερα, με τις σημερινές λοιπόν προτιμήσεις στην πρόθεση ψήφου το Πασόκ στους χίλιους ερωτηθέντες παίρνει περίπου 310, η Δεξιά 260, το ΛΑΟΣ 75, το ΚΚΕ 80, ο Σύριζα 30, και πάει λέγοντας.
    Όμως αυτές οι απαντήσεις, προτιμήσεις αφορούν ποιο κόμμα θα ψηφήσεις, και οι ερωτηθέντες εδώ σε αυτό το ζήτημα είναι ειλικρινείς!
    Ας πάμε όμως και στο ερώτημα ποιον θεωρούν αυτοί οι κύριοι και κυρίες, καταλληλότερο πρωθυπουργό,……
    Από τους 310 του Πασόκ θα ψηφίσουν οι 305 τον Παπαννδρέου.
    Από τους 250Δεξιούς, οι 240 θα ψηφίσουν Καραμανλή
    Από τους 75 του ΛΑΟΣ, και οι 75 από μίσος στον Παπανδρέου, θυμόμαστε την δήλωση του Καρατζαφέρη ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να ξανακυβερνήσει το Πασόκ, και οι 75 θα ψηφίσουν Καραμανλή.
    Από τους 80 του ΚΚΕ και οι 80 θα ψηφίσουν Καραμανλή, και αυτοί από μίσος κατά του Πασόκ, γιατί προς το παρών το Πασόκ είναι μπροστά τους στο δρόμο για την εξουσία και όχι η Δεξιά.
    Από τους 40 του Σύριζα οι 25 θα ψηφίσουν Καραμανλή και οι 15 Παπανδρέου, γιατί και αυτοί έχουν το ίδιο πρόβλημα με τους κουκουέδες.
    Έχουμε λοιπόν και λέμε 305+15=320 ψήφοι υπέρ Παπανδρέου., και 240+75+80+25=420 υπέρ Καραμανλή.
    Έτσι λοιπόν μας προκύπτει ο καταλληλότερος Καραμανλής, και όποιος αμφιβάλει ας το κουνήσει δεξιά και αριστερά να συνέλθει.
    Βέβαια όλοι που ψήφιζαν Καραμανλή για καταλληλότερο, το έκαναν την εποχή της παντοδυναμίας του, και όταν ήταν το πουλέν τους, αυτός που θα τους βολέψει, αυτός που θα είναι ο βράχος που θα θρυμματίζεται ο Παπανδρέου, ο άνθρωπος που εμποδίζοντας τον Παπανδρέου να δει εξουσία, ο κόσμος του Πασόκ θα τον βαρεθεί και θα σκορπιστεί επ’ ωφελεία τους, αλλά από ότι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις , αυτός ο βράχος έχει σπάσει, δεν πάει άλλο, βρώμισε, και μόνο οι φανατικοί, αυτοί που δεν βλέπουν που πάνε τα τέσσερα τον θεωρούν ακόμη και τώρα ως καταλληλότερο, αλλοίμονο τους…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με ένα διάγγελμα- παρωδία, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε «νωπή λαϊκή εντολή» για να... σώσει την οικονομία καθώς όπως είπε τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα και καθοριστικά. Επισήμανε τρεις μεγάλες προκλήσεις:
    * αυστηρότερο έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες
    * πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής
    * και διαρθρωτικές αλλαγές που θα διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για τα περιουσιακά στοιχία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ,θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ , αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του .Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!! Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα . Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές . Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες . Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία . Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας .Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πασοκ

    Χαμος εγινε και στην Ιπποκρατους και στην Μηλιωνη μετα την

    παραιτηση Καραμανλη μετα απο το πρεσσινγκ του δρ Κουτσουκου και των εντιμων πρασινοφρουρων!!

    Ο δρ Κουτσουκος ηρθε αργα το βραδυ στην Μηλιωνη και ολοι οι πρασινοφρουροι και ολα τα μωρακια σηκωθηκαν και τον χαιρετησαν...


    χαμος εγινε στο τζακσον στο φλοκαφε και σε ολη την Μηλιωνη!!

    Παει για σαρωτικη νικη και μεγαλη αυτοδυναμια το Πασοκ ειπε ο δρ Κουτσουκος!!

    Εχει ρευμα ο δρ Κουτσουκος υποψηφιος στην Β Αθηνας Πασοκ!!

    Με τη νικη!!

    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση