GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντιμπέϊτ, μανδαρίνοι, sex, πυθίες και πράσινα άλογα...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Το ρύζι (oryza sativa), το μονοκοτυλήδονο φυτό της οικογένειας των ποωειδών, ήταν και είναι το βασικό είδο...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Το ρύζι (oryza sativa), το μονοκοτυλήδονο φυτό της οικογένειας των ποωειδών, ήταν και είναι το βασικό είδος διατροφής των κινέζων. Αυτό είναι γνωστό σε όλους μας. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ο λόγος που οι κινέζοι ονομάστηκαν «κίτρινη φυλή». Μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα ήταν άγνωστο, ότι όλες οι βιταμίνες του ρυζιού (όπως και στο σιτάρι) βρίσκονται στον φλοιό του. Οι απλοί κινέζοι, που για λόγους οικονομίας έτρωγαν ρύζι στην φυσική του κατάσταση, ήταν ροδοκόκκινοι. Οι μανδαρίνοι, η ελίτ των κινέζων που είχε την πολυτέλεια να τρώει ρύζι επεξεργασμένο, δίχως τον φλοιό, ήταν κίτρινοι από την αποβιταμίνωση.
Θυμήθηκα την ιστορία αυτή σε μια συζήτηση με τον εκδότη μου για τον πιθανό θάνατο του βιβλίου, με αφορμή την εισαγωγή του Η/Υ στα σχολεία , σε μια εποχή που το βιβλίο περνάει ήδη μια από...

τις χειρότερες περιόδους κρίσης.
Οι μανδαρίνοι, οι γραμματικοί των κινέζων, τα γνώριζαν όλα, αγνοούσαν όμως κάτι πολύ σημαντικότερο για τη φύση και τα μυστικά της και αυτή τους εκδικήθηκε με τον χειρότερο τρόπο.
Μήπως εμείς σήμερα γνωρίζουμε τις πιθανές συνέπειες από την κυριαρχία του Η/Υ και τον παραγκωνισμό του βιβλίου; Οποιος το ισχυριστεί, ή είναι αλαζόνας ή βλαξ. Ολες οι προσπάθειες κατά το παρελθόν, να κατανοήσουμε και να προβλέψουμε πορείες, εξελίξεις και αλλαγές, κατέληξαν σε πλήρη αποτυχία.
Αν δει κανείς τις προβλέψεις των γνωστών μελλοντολόγων της δεκαετίας του 70 όπως των Kahn, Wiener, Jungk, κ.α. για την εικόνα του κόσμου 20 χρόνια αργότερα, θα διαπιστώσει ότι απέτυχαν παταγωδώς. Το 1965, ο νομπελίστας οικονομολόγος Χέρμπερτ Σίμον προέβλεπε, ότι το 1985 οι μηχανές θα μπορούν να κάνουν όλες τις δουλειές των ανθρώπων. Τη δεκαετία του 60, «επιφανείς» κοινωνιολόγοι και οικονομολόγοι, επηρεασμένοι από τους ξέφρενους ρυθμούς μεταπολεμικής ανάπτυξης «κατελήφθησαν αίφνης από ενθουσιασμό» (όπως η Πυθία) και άρχισαν να προαναγγέλουν τον «Παράδεισο επί γης».Ποιος ενήλικας δε θυμάται τα γνωστά συνθήματα των «σοφών» της οικονομίας περί “κοινωνίας της αφθονίας”, “ευμάρειας για όλους”, “λαϊκού καπιταλισμού”, “ισότητας προς τα άνω”, “ πολιτισμού του ελεύθερου χρόνου”, “πολιτισμού των τέρψεων” κ.λ.π., κ.λ.π. Σύμφωνα με τους παραπάνω σοφούς, αν κάποιος απ΄ όλους σας, δεν νιώθει σήμερα, ότι ζει σε μια κοινωνία της αφθονίας και της ευμάρειας, ή δεν έχει βίλα στη Μύκονο ή ζει στο «σπήλαιο του Πλάτωνα» και βλέπει μόνο τις σκιές της πραγματικότητας. Πριν δυο δεκαετίες, άλλοι «σοφοί» μας έλεγαν: «ξεχάστε την Παλιά Οικονομία της βιομηχανικής εποχής, περνάμε στη «Νέα Οικονομία» των νέων τεχνολογιών. Μπορεί σήμερα να καταστρέφονται χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά σε λίγο, στη Νέα Οικονομία των υπηρεσιών που μας υπόσχονται οι νέες τεχνολογίες θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες»! Οι πρώτοι που πήραν μια πικρή γεύση της Νέας Εποχής ήταν εκείνοι που έχασαν τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο το 1999-2000.
«Οταν ακούς πολιτικούς να μιλούν για το Νέο Μέσο –τον Η/Υ στο σχολείο, είναι ακριβώς το ίδιο σαν να ακούς Teenagers να μιλούν για Sex. Και οι δύο ομάδες μιλούν με εκστασιασμό για κάτι, που δεν το έχουν δοκιμάσει και φυσικά δεν το γνωρίζουν, ούτε και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του». Αυτά έλεγε πριν λίγο καιρό ο S. Aufenanger: Καθηγητής μεθόδων και μέσων εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.
Λέτε, οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας μας, που είναι ξετρελαμένοι με την εισαγωγή του Η/Υ στα σχολεία μας υποσχόμενοι ένα λαμπρό μέλλον, να γνωρίζουν καλύτερα; Το εύχομαι. Πόσα άλλα πράγματα άραγε για εμάς τα γνωρίζουν καλύτερα από εμάς; Λέτε η λεγόμενη Πράσινη Οικονομία να είναι το νέο όχημα σωτηρίας μας. Αυτό θα το γνωρίζουμε μακροχρόνια, αλλά, όπως έλεγε και ο Κέϊνς: «μακροχρόνια θα είμαστε όλοι νεκροί» και οι νεκροί δεν έχουν μνήμη.

12 σχόλια

  1. κε Πιστοφιδη,
    παλι εξοχος με καιριους φιλοσοφικους ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ προβληματισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 23 ΣΕπτεμβρείου 09!!..by diaporon!!
    Σε ανταπόκριση της η Ingrid Melander
    του (Reuters) πριν από λίγο - Αναφέρει ότι σύμφωνα με ΟΛΕΣ τις δημοσκοπικές αναλύσεις ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχασε την τελευταία του ευκαιρία να μικρύνει την ψαλλίδα που παίζει από 6-7 % συγκεκριμένα αναφέρει!! Greek Prime Minister Costas Karamanlis failed to land a knockout blow against his socialist challenger in a TV debate seen as his last chance to close the gap on his rival ahead of a snap Oct. 4 election. Most commentators saw no clear winner in Tuesday's debate, which was dominated by Greece's sharp economic slowdown, and said Karamanlis' attack on George Papandreou's program was too little too late to close a 7.5 percent gap in opinion polls!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ .ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΞ ,ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ.ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.ΟΣΟ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΝΑ ΓΡΑΦΩΝΤΕ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι οικολόγοι
    είναι ο
    Δούρειος Ίππος
    των σκοπιανών
    Η ψήφος σας είναι ανθελληνική.
    Προσέχτε..................

    Πάσι Θεού [γιωργάκης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ Καραμανλής , ανώτερος ,όπως πάντα, στην ευθύτητα του λόγου ,στην
    ειλικρίνεια ν στην πιστικότητα.
    Ο κ Τσίπρας, καλύτερος στο I .Q .απο τον κ Παπανδρέου, μας πιστοποίησε ότι
    θα συνεχίσει την υποστήριξη της αναρχίας.Αλλά δεν τον
    ενδιαφέρει που ο κ Παπανδρέου πήρε όλους του ψήφους απο τον ΣΥΝ.
    Αλαβάνος γάρ!!!!
    Ο κ. Παπανδρέου ,δεν μάς απάντησε για την κατάθεσή του , ως αναφορά τα σύνορα της Ελλάδος…….λέγοντας ότι…
    «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs
    παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs.»
    στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βόρειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs
    « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά.»
    Εδώ χρειάζόμαστε μία ξεκάθαρη απάντηση. Η μή απάντηση είναι καθαρή ενοχή
    και προδοσία εναντίαον της Ελλάδος. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν ,ο΄Ελλην
    πολίτης , να ψηφίσει έναν υπόλογον ,Ποία η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ ,να κρύβει
    ένα φίδι ,κατά της Ελλάδος, στούς κόλπους του κόμματος .Η εξωστράκισής του
    θα είναι η εξιλέωσις εις το όνομα της αξιοπιστίας του Κόμματος.
    Το κόμμα των Οικολόγων ,φαίνεται καθαρά ,ότι είναι κόμμα ¨΄ Δούρειου Ίππου¨¨,
    μονο που δεν υπάρχει ,ως κατασκευαστής ο Επειός, αλλά καποιος Σκοπιανός.
    Η κ. Παπαρήγα ,με εξέπληξε, αρκετά όμορφη.
    Ο κ ΚαραΤΖΑΦΕΡΗΣ , φαίνεται ότι υποφέρει ,δια την στήριξη του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕ.

    δήλωση του Νίκου Παπανδρέου αδερφού του σημερινού προέδρου του πα.σο.κ. στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:
    «Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....). Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΛΠΙΔΩΝ;
    Δεν κατάλαβα.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ;
    Γιατί με λέτε Πινόκιο;
    Μακριά είναι τα Χριστούγεννα;
    Μόνο 100 ημέρες.
    Αφού σας το υποσχέθηκα.
    Σε 100 ημέρες όλα θα έχουν αλλάξει.
    Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχω μεταμορφώσει τη χώρα.
    Αφού σας το εγγυήθηκα, τι, δεν με πιστεύετε;
    Αν είναι δυνατόν!
    Αφού είμαι ο μάγος.
    Είμαι ο Ντέϊβιντ Κόππερφιλντ.
    Βγάζω και λαγούς από τα καπέλα.
    ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ.
    Γιατί, δύσκολο είναι;
    Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟΠΑ, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    Εγώ είμαι εδώ.
    Κάρτες, στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
    Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
    Εμπιστευθείτε με.
    Είμαι φερέγγυος.
    Σας το εγγυώμαι.
    Προσωπικά.
    Τι είπατε;
    Θα κλείσουν ένα σωρό μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αυτά που λέω;
    Ας κλείσουν.
    Καλύτερα να κλείσουν, οι περισσότεροι είναι νέο-δημοκράτες.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ;
    Και πού θέλετε να πάει;
    Αστη να πάει όπου θέλει.
    Εμένα τι με νοιάζει;
    Εγώ, θα πάρω μπόλικα δανειάκια για κανα δύο χρόνια, θα βολέψω στο δημόσιο κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μου και κανένα πρόβλημα.
    Γαία πυρί μυχθήτω.
    No problem.
    Τελικά, είναι μεγάλος αγαθιάρης αυτός ο Καραμανλής.
    Αντί να κάνει το ίδιο, ο μπουνταλάς, βάλθηκε να φτιάξει την οικονομία, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.
    Θέλει να πληρώσουμε το χρέος γιατί τρέχουν οι τόκοι, λέει.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΗ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΙΣΗ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ, ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ;
    Τώρα, που έχουμε και το καλύτερο άλλοθι;
    Άσε τους τόκους να τρέχουνε, σάμπως ΕΜΕΙΣ θα τους πληρώσουμε;
    Τελικά, δεν παίζομαι ο μπαγάσας, είμαι μέγας, είμαι γιγαντο-τεράστιος.
    Καλά μου τάλεγε η mummy ότι είμαι φτιαγμένος για πρωθυπουργός.
    Φτού μου, να μην με ματιάσω.
    Φτού.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΡΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι που πιστεύω ότι τώρα με τον Γιώργο Παπανδρέου θα δικαιωθεί ο αγώνας ! Απλά το επιβεβαίωσα τα 5 τελευταία χρόνια , για έβδομη φορά στη ζωή μου ότι οι ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Καψαμπέλη, νομίζεις ότι μπορείτε να κάνετε το μαύρο άσπρο με τέτοιες παιδικές αναρτήσεις;
    Οι μισοί Έλληνες θα μείνουμε άνεργοι εάν αναλάβει ο Γιωργάκης.
    Έχετε το θράσος να κάνετε και συγκρίσεις με τον Καραμανλή, που λέει αλήθειες;
    Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν βλέπει ποίου τα πόδια πατάνε στη γή και ποίου ίπτανται στο διάστημα, από όπου και προέρχεται;
    Νομίζετε ότι μπορεί ένας αργόστροφος αμερικάνος να μας βγάλει από την παγκόσμια κρίση, μόνο και μόνο επειδή εμπορεύεται ψεύτικες ελπίδες;
    Νομίζετε ότι είναι ακόμα η δεκαετία του 80;
    Νομίζετε ότι ο κόσμος τσιμπάει στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις των καναλαρχών και των εφημεριδάδων που έχουν τα γνωστά πάρε-δώσε με το Γιωργάκη;
    Ξεχάστε αυτές σας τις φαντασιώσεις.
    Θα φάει μαύρο που θα βάλει και στις τσέπες ο παραμυθάς Γιωργάκης σε λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αααα κύρια Πιστοφίδη.


    Αμα μας βρείτε έναν τρόπο να μην συμβάλλουν τα βιβλία στην καταστροφή της φύσης, πχ αν γίνουν από ένα άλλο υλικό, τότε εντάξει.
    Δε λέω, και οι υπολογιστές ρυπαίνουν, αλλά αυτή τη στιγμή εχω τη δυνατότητα να διαβάσω ένα σωρό βιβλία στον ΗΥ μου. Αν τα είχα σε "φυσική" μορφή δεν θα με έφτανε μια πολυκατοικία, οπότε μπορείς να υπολογίσεις πόσα δέντρα γλίτωσαν. Και βέβαια μπορεί καποια να μη τα αγόρασα. Αλλα η διασπορά της γνώσης που δημιουργείται με τους υπολογιστές και το ιντερνετ μπορεί πια να συγκριθεί μόνο με τον καιρό του Γουτεμβέργιου.
    Η γνώση είναι δύναμη, η κατοχή της πληροφορίας είναι δυνητική γνώση, και το απλό χαρτί δεν αρκεί πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να καταλάβουμε ποιός είναι πίσω από τους τρομοκράτες, τους βομβιστές και τους κουκουλοφόρους.
    ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ;
    Η Ν.Δ. χάνει γιατί οι καναλάρχες την κατηγορούν ότι δεν κτυπάει αλύπητα τους τρομοκράτες και τους κουκουλοφόρους.
    Ο Σύριζα χάνει γιατί οι καναλάρχες τον κατηγορούν ότι υποκινεί τους ταραξίες.
    Το ΚΚΕ χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεκανίκι της Ν.Δ. (το θράσος δεν έχει όρια).
    Το Λαός χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεξιό, άρα υπέρ της άχρηστης αστυνομίας.
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ;
    ΜΟΝΟ ο ελληνο-αμερικάνος γιός της margaret chad.
    Αυτός που είπε ΝΑΙ στο βρώμικο αμερικάνικο σχέδιο Ανάν το 2005, που είπε ΝΑΙ στην αμερικάνικη πρόταση για το όνομα Μακεδονία-Σκόπια το 2002 για τους βόρειους γειτόνους μας και που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ σχολιάσει θετικά τις κοσμοι-στορικές συμφωνίες του Καραμανλή με τους Ρώσους για τους αγωγούς και τους Κινέζους για τα λιμάνια.
    Και μετά οι οπαδοί του πασόκ ονομάζουν ατεκμηρίωτες θεωρίες συνομωσίας τις κατηγορίες ότι ο Γιωργάκης κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι του λένε οι αμερικάνοι και οι καναλάρχες υπάλληλοί τους, σε βάρος της Ελλάδας.
    Φίλοι πασόκοι, θυμηθείτε είμαστε όλοι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Μην παρασύρεστε από τους καναλάρχες, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους αμερικάνους και τους επαγγελματίες πράκτορες της CIA που έχουν φέρει την τρομοκρατία στην Ελλάδα.
    Αφήστε τους κομματικούς φανατισμούς και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει ΚΑΘΑΡΑ.
    Θα βρείτε αμέσως ΟΛΕΣ της απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ !!
    ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ ΣΤΙς ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗΝ, ΤΩΡΑ !

    ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ !
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΕΣ ΤΩΡΑ
    ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΥΤΥΧΙΑ....

    " ΩΡΑΙΟΣ".. ΣΑΝ ΠΑΣΟΚΟΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ..
    ΠΟΥΣΤΑΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση