GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aαγκαία η επανασύσταση της ΕΦΕΕ...

Aπό τον Νικηφόρο Μιχάλη Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ . Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπ...

Aπό τον Νικηφόρο Μιχάλη
Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ
.
Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ολοφάνερο ότι το φοιτητικό κίνημα οφείλει να πάρει θέση και να καταγράψει μια συνολική άποψη για την πορεία της χώρας μας.
Έχοντας υπόψη μας τους αγώνες των φοιτητών τόσο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών, όσο και για την διασφάλιση και διεύρυνση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, δεν μπορούμε παρά να δεσμευτούμε πως θα βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν όλοι οι συνάδελφοι μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εμείς οι ίδιοι τα τελευταία τρία, κυρίως, χρόνια.
Τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι πολλά και...

όσο καθυστερούμε να συγκροτήσουμε ενιαία όργανα, το φοιτητικό κίνημα θα αδυνατεί να εκφράσει μια άποψη δίνοντας τη δυνατότητα στους καιροσκόπους να το διχάζουν. Τα ιδιωτικά κολέγια, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, ο νόμος Πλαίσιο που καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας και ποιοτικής Δωρεάν Εκπαίδευσης, είναι ζητήματα που πρέπει να μας βρουν ενωμένους απέναντι τους.
Με σεβασμό στην διαφορετική πολιτική και στις διαφορετικές ιδέες, καλούμε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και τις πολιτικές σκοπιμότητες, και να προχωρήσουμε εδώ και τώρα στην επανασύσταση της ΕΦΕΕ και στην εκλογή του 21μελούς Κεντρικού της Συμβουλίου. Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε με τη σύσταση της Τεχνικής Γραμματείας, η οποία είανα αρμόδια να καταγράψει τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις σχολές της χώρας. Η διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στις 23-25 Οκτώβρη, με όρους που θα καθορίσουμε και θα συμφωνήσουμε από κοινού όλοι μαζί και θα εκφράζουν το σύνολο των φοιτητών, θα επικυρώσει τη νέα πορεία στην οποία μπαίνει το φοιτητικό κίνημα.
Στο Συνέδριο οφείλουν να συζητηθούν θέματα αμιγώς πολιτικά γύρω από την Παιδεία και την κοινωνία ευρύτερα, καθώς και θέματα, όπως τα καταστατικά των Φοιτητικών Συλλόγων και την έκδοση κοινών εκλογικών αποτελεσμάτων, με ευθύνη της ΕΦΕΕ, για τα Πανεπιστήμια.
Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστεί, ωστόσο ενωμένο μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερες νίκες, να προστατέψει τα φοιτητικά συμφέροντα και να αναδείξει τα Πανεπιστήμια ως χώρους παραγωγής γνώσης, επιστήμης και οράματος για την κοινωνία του αύριο.

9 σχόλια

  1. "Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων..."

    Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο ύψος δεν ξέρω...
    Αλλά στο ξαπλωτό !

    Αν κρίνουμε απο την Εύα σας.
    Υψος στο Μεγα για βουλευτής..ξαπλωτή στον sony... στον αγούδημο...στον..
    στον...στον...στον..

    ΠΟΛΥ ΙΛΙΓΓΟΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αλέκος Παναγούλης δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά από την τελευταία του συνέντευξη στην οποία ανέλυε τους λόγους της απόχώρησης του από την Ενωση Κέντρου/Νέες Δυνάμεις.

    Σε εκείνη την συνέντευξη είχε δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο νούμερο 1 πράκτορας των αμερικανών και
    πως όσο αυτός ζούσε
    ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός.

    Το απίστευτο μέγεθος της συνεχούς προσπάθειας παραποίησης της Ελληνικής ιστορίας απο τους "πράσινους μυθοπλάστες", αποτυπώνεται στο ότι σήμερα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμυθιάζουν τον κόσμο και ειδικότερα τις νέες γενιές, υποστηρίζοντας ότι ο Παναγούλης αποτελεί "ήρωικό στέλεχος του... ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς", δολοφονημένο απο την "δεξιά"!

    Και διαβάζουμε απο την Βικιπαίδεια:"Στην μεταπολίτευση ο Αλέξανδρος Παναγούλης εκλέγεται βουλευτής της Β΄ Αθηνών από την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ.),
    καθώς αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο παρομοίζε με φασίστα και έλεγε πως ήταν ο Έλληνας Μουσολίνι, στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμος-13 Οκτ 2009 8:46:00 μμ

    Προσπερνω τις βλακιες περι Ανδρεα Παπανδρεου γιατι γινεσαι γραφικος. Αλλα σε ερωτω, μηπως ξερεις ποια κυβερνηση ηταν τοτε? μηπως θυμασαι ποιου ονωμα υπουργου ειχε ακουστει? μηπως θυμασαι μετα απο δυο ημερες ποιος φακελλος θα πηγαινε στη βουλη?
    Μην τα ανακατευεις φιλε μου γιατι η παρταξη σου εχει πολλους Πιτσοκους και Γιοσμαδες και ειναι ενοχη μεχρι το λαιμο. Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να πιανεις στο βρωμικο στομα σου το ονωμα του Ηρωα Αλεκου Παναγουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει για άλλη μια φορά να πάρει τη θέση που του αρμόζει...Στην πρώτη γραμμή του αγώνα...Όσο για όσους γράφουν για τον Παπανδρέου και τον Παναγούλη σαν σχόλιο στο συγκεκριμένο κείμενο ΜΑΛΛΟΝ μπερδεύτηκαν....Ή μάλλον ακόμα δε μπορούν να χωνέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά οι Δεξιοί φοιτητές τώρα ανακαλύψανε την ανάγκη της ΕΦΕΕ; όσα χρόνια ήταν κυβέρνηση και πρώτοι πρώτοι στις λαμογιάρικες προσλήψεις δεν τους έκανε κούκου; δεν την χρειαζότανε; τώρα την θέλουν για να κάνουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μέσω αυτής στην κυβέρνηση του Πασόκ; δεν πάνε ρε να ξύνουνε προβιές που τόσα χρόνια βολευτήκανε και στα μέσα και στα έξω με τις προσλήψεις και τις επιτροπές και τώρα ψάχνουν για κορόϊδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΏΡΑ ΠΟΥ...συνταγματικά ξαναγύρισαν στην Ελλάδα η Μοναρχία και οι ΜΟΝΑΡΧΕΣ ΤΗΣ..

    ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΟΜΠΛΟΚ ΣΟΥ.
    ΣΗΜΑ.
    ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΗΣ ΧΑΦΙΕΔΟΤΥΠΙΑΣ.
    ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ-ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΤΕΜΜΑ.

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ.
    ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΤΕΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
    ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ
    ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΡΑ.
    ΤΥΠΟΥ ΜΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
    ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ Γ Ε Ρ Ο Υ Λ Α Ν Ο Υ.

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ
    ΚΑΤΟΥΡΗΜΑΤΑ 30 ΧΡΟΝΩΝ.
    ΘΑ ΠΙΝΕΤΕ..ΘΑ ΠΙΝΕΤΕ..ΘΑ ΠΙΝΕΤΕ..
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...

    ΚΕΡΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Γ΄.
    ΑΝΤΑΥΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
    ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Ο Β΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΡΕ ΝΙΚΙΦΟΡΕ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ!!!ΣΕ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ,ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗς ΕΦΕΕ???ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ???ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ???ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ??? ΜΠΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το φοιτητικό κίνημα είναι μιά μεταπολιτευτική μπαρούφα για να χτίζουν πολιτικές καριέρες αδίστακτα βαλαχαδερά και ημιμαθείς άθλιοι φραπεδόβιοι φοιτητές. Η δε πολιτική τους σκέψη, μαζί και οι ιδέες τους εξαντλούνται στο επίπεδο της χυδαίας συναλλαγής για την εκλογή καθηγητών και πρυτάνεων με αντάλλαγμα ακόμα και διαμερίσματα (δείτε ΠαΠει και περίπτωση της τότε εκλογής Μπένου. Όλα τα πανεπιστήμια στις πολιτισμένες δυτικές χώρες έχουν στις τάξεις τους φοιτητικές οργανώσεις έντονα πολιτικοποιημένες (οχι κομματοσκυλοποιημένες) και δραστήριες σε θεματικές της κοινωνίας και οικονομίας χωρίς να είναι θλιβεροί συμμέτοχοι σε εκλογικές διαδικασίες που κρίνουν τους ακαδημαικούς κόπους και το μέλλον ανθρώπων. Και σας πληροφορώ ότι αυτές οι οργανώσεις χαίρουν σεβασμού και οι θέσεις τους έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις διοικήσεις των πανεπιστημίων.
    Αν θέλετε σοβαρή πανεπιστημιακή εκπαίδευση απλώς καταργήστε κομματικές παρατάξεις....δεν χρειάζονται σε τίποτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση