GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναζητούν τώρα νέους ελιγμούς για τον Βοτανικό...

Από το http://www.dikisports.blogspot.com/ . Ικανοποίηση φαίνεται ότι επικρατεί στην πλευρά Βωβού μετά τη χθεσινή, τελική ετυμηγορία του Συμ...

Από το http://www.dikisports.blogspot.com/
.
Ικανοποίηση φαίνεται ότι επικρατεί στην πλευρά Βωβού μετά τη χθεσινή, τελική ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά το θέμα της Διπλής Ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Συνταγματολόγοι και νομικοί εκπρόσωποι της τεχνικής εταιρίας μελετούν ήδη την πολυσέλιδη απόφαση του ΣτΕ (ξεπερνάει τις 70 σελίδες) και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τοποθετηθούν επίσημα, εκμεταλλευόμενοι όμως το «παραθυράκι» που φαίνεται ότι έχει ανοίξει με το ισοζύγιο πρασίνου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι της τεχνικής εταιρίας μελετούν και...

καταγράφουν ήδη τη ποσότητα πρασίνου που υπάρχουν στην περιοχή και πόσο χρειάζεται ακόμα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την εξέλιξη του έργου. Μάλιστα, αυτό γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, που φαίνεται αποφασισμένος να παραχωρήσει τον χώρο που προοριζόταν για νέο δημαρχιακό μέγαρο!
Η απόφαση του ΣτΕ έβαλε φρένο στη δημιουργία του μεγάρου και, πλέον, ο δήμαρχος και το Δ.Σ. σκέφτονται να παραχωρήσουν τον χώρο όπου θα χτιζόταν το πολυλειτουργικό κέντρο για να αυξηθεί το ισοζύγιο πρασίνου και να προχωρήσει το έργο στο σύνολό του. Με αυτόν τον τρόπο, φυσικά, θα αποφύγουν πιθανή προσφυγή της πλευράς Βωβού στη δικαιοσύνη για αποζημίωση, ενώ ίσως και ο επιχειρηματίας καταφέρει να αυξήσει τον συντελεστή δόμησης.
Tόσο το εμπορικό κέντρο όσο και το δημαρχιακό μέγαρο μπορούν να χτιστούν, με διαφορετική όμως νομική ρύθμιση. Θα είναι, δηλαδή, πιο μικρός ο συντελεστής δόμησής τους. Από τη στιγμή που η πλευρά του Δήμου φαίνεται αποφασισμένη να παραχωρήσει το κομμάτι που θα χτιζόταν το νέο Δημαρχείο, ίσως αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης του εμπορικού.
Αυτό θα συζητήσει σε συνάντηση που αναμένεται να επιδιώξει άμεσα με τον υπουργό Υποδομών και Δημοσίων Έργων ο Μπαμπης Βωβός, αλλά και με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Μια διαδικασία που, όπως έλεγαν χθες μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, ίσως κρατήσει περισσότερο από δύο μήνες.
Στον Παναθηναϊκό, πάντως, περιμένουν να δουν την αντίδραση του επιχειρηματία. Ο κίνδυνος να κινηθεί δικαστικά ο Βωβός και να δημιουργηθεί ένα ακόμα χρονικό τροχοπέδη, ελλοχεύει πάντα. Η διαφορά αυτή τη φορά, όμως, είναι ότι το γήπεδο μπορεί να προχωρήσει ό,τι κι αν γίνει, αφού έχει κριθεί νόμιμο από το ΣτΕ. Κατʼ επέκταση τώρα πια επιβάλλεται να γίνουν όλοι πιο ευέλικτοι για το δικό τους συμφέρον. Όλοι, εκτός από τον Παναθηναϊκό!

6 σχόλια

  1. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει, έστω κι αν χρειαστεί να πέσει η κυβέρνηση.

    Να το ξεχάσουν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΟΤΩΘΕΙ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι στο μωλ βωβού. Κοινόχρηστο πράσινο στον Ελαιώνα.
    Αρκετά δεν έβγαλες βωβέ; Κανε μας τη χάρη.
    Όχι άλλο τσιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι αλλά έβαλε και αρκετά αντίστοιχα. Δηλαδή τι θέλουν; Και το οικόπεδο να του φάνε και το εμπορικό να μη γίνει; Αν υπάρχει το χρήμα (?!) ας του το αγοράσουν να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση