GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ: Η παράκρουση της πολιτικής ανέχειας και μιζέριας...

Aπό τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ . Το θέαμα των νεοδημοκρατών βουλευτών, κομματικών παραγόντων και λοιπών κομισάριων είν...

Aπό τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
.
Το θέαμα των νεοδημοκρατών βουλευτών, κομματικών παραγόντων και λοιπών κομισάριων είναι για γέλια και για κλάματα: Ένα τσίρκο καταγέλαστο και θλιβερό μαζί. Βγαίνουν στα κανάλια και ούτε να ανταλλάξουν δύο κουβέντες μεταξύ τους δεν μπορούν. Αλαλάζουν όλοι μαζί και ο καθένας ακούει μόνο τον εαυτό του…
Ο Καραμανλής φαίνεται ότι ήθελε να «εκδικηθεί», αυτό το τσίρκο, με την τελεσιγραφική απόφασή του για αποχώρηση.
Φυσικά ενήργησε και ο ίδιος ως σαρξ εκ της σαρκός αυτού του χώρου. Αντί να προωθήσει πραγματικές πολιτικές και οργανωτικές λειτουργίες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, τοποθέτησε εξαρχής και ο ίδιος το άλογο πίσω από το κάρο: Πρώτα η ανάδειξη του αρχηγού και μετά οι διαδικασίες των ιδεολογικών αποσαφηνίσεων, πολιτικών συζητήσεων και οργανωτικής ανασυγκρότησης!!!
Αυτός ο χώρος, ο νεοδημοκρατικός χώρος, είναι τόσο ιδεολογικά φτωχός και ...

καταθλιπτικά πολιτικά κενός, που ούτε το αλφάβητο της πολιτικής και της οργάνωσης δεν γνωρίζει. Ότι δηλαδή ο «αρχηγός» σε ένα κόμμα είναι ο πιο ικανός, ο πιο πολιτικά καταρτισμένος και διορατικός, εκείνος που έχει το ιδεολογικό και πολιτικό εύρος να ανυψώσει και να ενισχύσει το λόγο και την πράξη του κόμματος.
Φυσικά στα καθεστωτικά κόμματα και ιδιαίτερα στα κυβερνητικά οι αρχηγοί βγαίνουν είτε από τους «νταβάδες», είτε από τους γραφειοκρατικούς κομματικούς μηχανισμούς.
Ενώ, όμως, τα άλλα κόμματα κρατάνε κάποια προσχήματα «πολιτικού διαλόγου» για την ανάδειξη του αρχηγού, στη Ν.Δ. ούτε αυτά τα απατηλά τεχνάσματα δεν γνωρίζουν. Βαδίζουν για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε ένας υποτυπώδης πολιτικός διάλογος.
ΟΤΑΝ ο Καραμανλής παραιτείται, υποτίθεται για τη συντριβή, αυτό που προέχει όλων των άλλων είναι ο διάλογος μέσα στη Ν.Δ. για τα αίτια της ήττας.
Δεν μπορεί να προχωρήσεις στην εκλογή νέου αρχηγού, δίχως να έχεις συζητήσει την πολιτική που οδήγησε σε αυτή τη συντριβή και εξανάγκασε τον αρχηγό σε παραίτηση.
Ο νέος αρχηγός πρέπει να αναδειχθεί από αυτή τη συζήτηση. Πρέπει να αναδειχθεί έξω από εκείνους που συμβάλλανε με τις ιδέες τους, τις απόψεις τους και την πρακτική τους σε αυτή τη συντριβεί. Δεν μπορεί ο νέος αρχηγός να κινηθεί πάνω στους «άξονες» και στα πολιτικά λάθη της παλιάς ηγετικής, κυβερνητικής «φράξιας».
Διαφορετικά δεν υπήρχε κανένας λόγος παραίτησης. Η παραίτηση σημαίνει αποδοχή της ευθύνης και του λάθους. Πώς είναι, συνεπώς, δυνατόν να βαδίζεις στην εκλογή ενός νέου αρχηγού, δίχως να αναλύσεις, να αναζητήσεις και να συζητήσεις τις ευθύνες και τα λάθη;
Μια τέτοια, φυσικά, συζήτηση θα έκαιγε παντελώς τη Ντόρα: Αποτελεί βασικό συντελεστή της συντριβής. Σε μια συζήτηση θα αποκαλυπτόταν η πολιτική της και ο ρόλος της.
Να, γιατί, με τόσο άκομψο και άθλιο πολιτικά τρόπο, αλλά και δραματικά καταγέλαστο παρακάμπτεται ο πολιτικός διάλογος και αναζητούνται οργανωτίστικα τεχνάσματα για την άμεση εκλογή του νέου αρχηγού.
Να, γιατί απεργάζονται τεχνάσματα βάρβαρης περιφρόνησης των διαθέσεων της εκλογικής βάσης της Ν.Δ. Η λαϊκή βάση με το ένστικτό της και τις εμπειρίες της γνωρίζει τι εστί Ντόρα… Να, γιατί, παρελαύνουν, όλοι οι κομισάριοι της Ν.Δ. στα κανάλια των «νταβάδων» και φωνασκούν ασυνάρτητα περί «καταστατικού» και λοιπών φαιδρών…
Να, γιατί, τέλος, ο Καραμανλής απαιτεί εδώ και τώρα το νέο αρχηγό και εγκαταλείπει το «σκάφος» ακυβέρνητο στο μέσον ενός φουρτουνιασμένου και θυελλώδους πελάγους…
Και τα επεισόδια της πολιτικής γελοιότητας θα συνεχιστούν. Θα παιχτούν ακόμα πολλές πράξεις μέχρι να ξετυλιχθεί το δράμα της Ν.Δ. έως το προδιαγεγραμμένο και προσχεδιασμένο τρομερό της τέλος…

9 σχόλια

  1. - ΘΕΕ ΜΟΥ ! ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΛΗΜΑ !

    “Είμαστε αντεξουσιαστές στην εξουσία: το εννοούσα και το εννοώ.”

    Σοβαρα ε; Πως με πολιτες γονατισμενους για εξακριβωση στοιχειων; Με βομβαρδισμους γειτονικης χωρας το 1999.Με παραδοση μαχομενου αυτονομιστη στην χωρα που τον καταδιωκει.Δεν μπορω να συνεχισω αλλο δακρυσα… Φιλια Γιωργο αντεξουσιαστη.

    - Μήπως πιστεύει και εις την λαοκρατίαν ?

    * Παπατζίδικες παρόλες.
    Κανένας γνήσιος αντιεξουσιαστής δεν επιδιώκει ανάληψη εξουσίας.
    Σαν τον παππού του : “και εις την Λαοκρατίαν πιστεύομεν”.

    “Παπαντρέα – Παπατζή
    Χίτης έγινες και ‘συ”.
    Πάντα επίκαιρο το σύνθημα του 1945.

    Ο ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΟΣ......... ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως δεν είναι ούτε νέα αφου οι ιδεολογικές της αρχές έχουν γεράσει, στα μάτια και στη ψηφο του κόσμου τουλάχιστον, αλλά σίγουρα δεν είναι δημοκρατία, με τον τρόπο που αποφασίζει για τη διαδοχή της ηγεσίας.
    Ακούγονται ,βέβαια, φωνές νουνεχών και έντιμων δημοκρατικών οπαδών της παράταξης, όπως φαίνεται να είναι η πλειοψηφία των κεντροδεξιών στη χώρα, που απαιτούν και πρεσβεύουν την εκλογή απο τη βάση, και σε αυτό το ρυθμό προσπαθούν να χορέψουν και οι πρετεντέρηδες (απο το βαρβαρικό pretender=διεκδικητής, αλλά και υποκριτής, προσποιούμενος), μέχρι να μπορέσουν να έχουν λόγο στην ορχήστρα και να παίξουν τη δικιά τους μουσική η οποία δεν είναι άλλη από την βασική επιλογή της ολιγαρχίας, δηλαδή να αποφασίσουμε μεταξύ μας τον αρχηγό και οι υπήκοοι να φωνάξουν απλώς, "άξιος, άξιος".
    Το κλειδί σε αυτή την ιλαροτραγωδία που εκτιλύσσεται στο ρετιρέ της πολυκατοικίας, δεν είναι άλλο απο την όρεξη ή όχι που θα έχει ο παραιτηθείς πρόεδρος, να ακολουθήσει πρακτικές εκλογής που χλεύαζε, τα καραγκιοζιλίκια δηλαδη, ή αν δε θα κοπιάσει άλλο και θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει απαλαγμένος από ένα χώρο που άρχιζει να του φέρνει πίκρες.
    Οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού στο κόμμα της παρούσης αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν τις αντίστοιχες διαδικασίες του ΚΚΕ να φαντάζουν liberal, ακραιφνώς ισοκρατικές.
    Το μόνο σίγουρο είναι οτι η ακόμα και επιφανειακά να δεί κάποιος την όλη κατάσταση, θα ψυχαγωγηθεί με τον ίδιο τρόπο που διασκεδάζει βλέποντας παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές κωμμωδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2009.

    Υποδοχή των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης από τον υπ. Εργασίας________________
    Στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο Εργασίας υποδέχθηκε τους εργαζομένους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος...

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.
    ΠΟΥ ΚΑΙ MHN ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ
    Ο ΜΑΚΑΚΑΣ....
    Ο κ. Παπανδρέου είχε υποσχεθεί πως θα κυβερνήσει χωρίς να εκβιάζεται από κανέναν, αλλά καλείται τώρα να το αποδείξει απέναντι στους δικούς του συνδικαλιστές που έχουν καταλάβει το λιμάνι του Πειραιά.

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ
    TOYΣ... ΤΙΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα καλά...

    ο Μιχάλης Φαρδόπουλος έγινε υπουργός Πνιγμού του Πολίτη, οι εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης θα την πληρώσουν τη νύφη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενω εσυ μαλακα καλυφθηκες που τα μμε εβγαλαν γιωργακη με 9000 ψηφους πιο πανω απο το 2004. αει χεσου και ασχολησου με το παιδι της τσαντ ασε σε μας το θεμα νδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρετε!

    είμαι ο προδότης Λιμανάκης,
    Μπουλγκαράκης, Μπουλγκαράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ύπουλο σκατοκάναλο που λέγεται ακόμα mega δεν έχει καταλάβει προφανώς ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βγεί κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός.
    Δεν εξηγείται άλλωστε η στάση του κάποτε δημοκρατικού καναλιού να έχει καθημερινά σε όλες τις πολιτικές και μη εκπομπές του σαν πρώτο θέμα την εκλογή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

    Είναι απίστευτο αλλά θα πρέπει να έχει υπόψη του το mega channel ότι όσο και να κάνει πλύση εγκεφάλου κατά του Γιώργου δεν θα το καταφέρει όπως και δεν το κατάφερε μέχρι τώρα κυρίως προεκλογικά.

    Ένα οποιοδήποτε σοβαρό κανάλι ακόμα της Ζιμπάμπουε, στις ειδήσεις,πρώτα θα είχε σαν είδηση τις κυβερνητικές προσπάθειες μιας νέα ειδικά κυβέρνησης και μετά το τι κάνει η αντιπολίτευση.
    Φαίνεται ότι μερικοί στο Δ.Ο.Λ. και στο ΕΘΝΟΣ έχουν την εντύπωση ότι το κυβερνητικό "γλύψιμο" εξαντλείται με δύο εφημερίδες.

    Η διαπλοκή προφανώς άρχισε να δείχνει τα δοντάκια της αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετικό πια.

    Και επιτέλους, θέλω σαν πολίτης και σαν τηλεθεατής να βλέπω πλέον ένα κανάλι δεξιό για να γελάω, παρά να βλέπω ένα κανάλι κατ'επίφασην κεντρώο και δημοκρατικό το οποίο είναι ύπουλο και εξελίξιμα χαφιεδίστικο.

    15 Οκτ 2009 10:07:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΠΕΙΡΑ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΓΑΛΑΖΙΟΙ-ΜΑΥΡΟΙ) ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ 800 ΧΡΟΝΙΑ..Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΩΧΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ..Η ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση