GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aναζητήσεις και …σκουριές

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ . Η ΝΔ αναζητά το ιδεολογικό της στίγμα. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι αν υπάρχει...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/
.
Η ΝΔ αναζητά το ιδεολογικό της στίγμα. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι αν υπάρχει ειλικρίνεια στην αναζήτηση αυτή. Πολλές φορές στο παρελθόν είχαν υπάρξει κινήσεις αποσαφήνισης του ιδεολογικού προφίλ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, η παράδοση δεν βοηθάει τέτοιες νεοδημοκρατικές κινήσεις. Η έγνοια των στελεχών αλλά και της βάσης της ΝΔ είναι σχεδόν πάντοτε επικεντρωμένη στην πολιτική πρακτική. Ουδέποτε τους απασχόλησε η αναζήτηση ιδεών και ιδεολογικών σημείων αναφοράς. Το ζήτημα δεν υπήρξε ποτέ η πολιτική αφετηρία των πρακτικών της επιλογών. Αλλά πολύ περισσότερο η νομιμοποίηση, με κάποιας μορφής σχήμα ιδεών, της ευχέρειας να εφαρμόζουν ελεύθερα οτιδήποτε επιθυμούν.
Το κρίσιμο κομμάτι στο πολύμορφο μωσαικό που συνθέτει τους πολιτικούς συσχετισμούς στη ΝΔ είναι η εμμονή στην αναφορά του «κοινωνικού». Στους κόλπους της ΝΔ εγκυμονεί ο τρόμος πως θα φανούν εχθροί του λαού. Η de facto αποδοχή των ενοχών που έχει ενσταλάξει επάνω τους η Αριστερά, για ορισμένες διώξεις αλλά και....

για πράξεις γενικότερου κοινωνικού αποκλεισμού των μετεμφυλιακών χρόνων, τους κάνει εξαιρετικά καχύποπτους απέναντι σε οτιδήποτε αντιστρατεύεται τον πολιτικό πολιτισμό της αντίπερα όχθης. Οι λέξεις «κοινωνία» και «κοινωνικό» εμφανίζονται σημασιολογικά, για ένα κόσμο ρηχότατου πολιτικού προβληματισμού, να σηματοδοτούν την αφοσίωσή σε φιλολαικά δήθεν προστάγματα.
Δεν είναι τυχαίο πως μοναχά πολιτικοί με προέλευση το παραδοσιακό κέντρο η ακόμα και την καθαρότερη αριστερά, που δεν κουβαλούν δηλ. τα ενοχοποιητικά συμπλέγματα της εποχής του εμφύλιου, τολμούν να αναμετρηθούν με τα σύμβολα και τα ιερά της απυρόβλητης ουσιαστικά αριστεράς. Ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε ο μοναδικός στην Ελλάδα αρχηγός κόμματος που πρώτος τόλμησε να μιλήσει για τον καταστρεπτικό ελληνικό κρατισμό. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν διστάζει να ρίχνεται με βουλημία πεινασμένου λύκου πάνω στα θέσφατα του ελληνικού κομμουνιστικού ιερατείου. Ποτέ στέλεχος της ΝΔ δεν τόλμησε κάν να κινηθεί με παρόμοια πολιτική ορμή η φρασεολογία. Αλλά και μέσα στην συντηρητική παράταξη μοναχά στα χρόνια του κεντρο γενούς Μητσοτάκη έγιναν κάποιες προσπάθειες ταυτοποίησης πολιτικά του χώρου πάνω σε φιλελεύθερους βηματισμούς.
Δεν είναι τυχαίο πως στη φάση της παλινόρθωσης του λεγόμενου Καραμανλισμού στο κόμμα, της αποκαθήλωσης δηλ. κάθε ενεργητικού πολιτικού προβληματισμού και της επαναφοράς της τακτικής εξορκισμού της Αριστεράς, στα χρόνια δηλ. του περίφημου Συνεδρίου της Χαλκιδικής, επελέγη η ειδική απαξιωτική αναφορά στον νεοφιλελευθερισμό. Μέχρι τότε η ΝΔ, προσδιοριζόταν ουσιαστικά μονοδιάστατα αρνητικά. Ηταν δηλ. αντι-κομμουνιστική. Από τότε έγινε και αντι-νεοφιλελεύθερη. Εύλογα κάποιοι από εμάς που δεν κουβαλούσαμε φορτία ενοχών απέναντι στην Αριστερά και που πιστεύαμε σε ένα κόμμα θετικών και ενεργητικών προσδιορισμών, αποχωρήσαμε. Για κάποιους άλλους, η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε ευκαιρία εμπέδωσης πολιτικής καθαρότητας. Ο σημερινός Δήμαρχος Θεσ/νίκης, περιχαρής, είχε τονίσει: «διώξαμε από την παράταξη και την ιδεολογία μας τα νεφελώματα και τις σκουριές».
Καλογυαλισμένη λοιπόν η ΝΔ και δίχως ιδεολογικά μιάσματα κέρδισε, μετά από χρόνια από τότε, την εμπιστοσύνη τελικά του εκλογικού σώματος. Όχι βέβαια λόγω της δύναμης των ιδεών της. Ούτε κι εξ’ αιτίας της σαφήνειας των πολιτικών της προτάσεων. Το Πασόκ απλά κατέρρευσε κάτω από το βάρος της αλαζονείας και της ροπής στην διαφθορά που η αίσθηση του ακατανίκητου προσέδωσε σε πολλά στελέχη του. Το πάθημα όμως αυτό δεν έγινε μάθημα σε κανένα. Δίχως ιδέες και μπούσουλα πολιτικής στρατηγικής η ΝΔ δεν άργησε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Δίχως σκουριά αλλά με πολύ λάδι στα γρανάζια της κρατικής μηχανής έκανε ακόμη και τον δικό της κόσμο να την εγκαταλείψει. Αφού είχε πρώτα εξοργισθεί.
Θα αναζητήσει τώρα πράγματι ιδέες για την φυσιογνωμία της; Και θα αποτινάξει τον ψυχολογικό καταναγκασμό που της έχει επιβάλει η Αριστερά; Η εμπειρία δείχνει στην αντίθετη κατεύθυνση. Ελπίδα όμως πάντα υπάρχει…

15 σχόλια

  1. τι σε νοιαζει εσενα η ΝΔ? οσο και να παρακαλάς δεν προκειται να σε δεχτούν ξανα πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω καταλαβει ποτε τι παει να πει αριστερος-κεντρωος,δεξιος,σοσιαλιστης και τα συναφη..

    Και καθε φορα που διαβαζω τετοιες μαλακιες (βαθυστοχαστες !,μην χεσω) μπερδευομαι ακομα πιο πολυ..

    Ρε μαλακα ποια .."ιδεολογια" μας τσαμπουνας τωρα???

    Ποιο ιδεολογικο στιγμα και μαλακιες τουμπανο???

    Αν ο καραμανλης ΕΣΤΩ και την τελευταια βδομαδα αλλαζε το .."σλογκαν" δεν δινουμε αυξησεις,εχουμε δυσκολα χρονια,θα παρουμε δυσκολα αλλα αναγκαια μετρα και πουτσες μπλε,πιθανωτατα θα ειχε κερδισει η τουλαχιστον θα εχανε αξιοπρεπως!!

    Μπας και νοιαζει το συνταξιουχο αγροτη των 330 ευρω (1.500.000 ψηφοι!) ,αν εσυ αυτοαποκαλεισαι κεντρωος κεντροδεξιος δεξιος αριστερος ???
    Φιλελευθερος η τι διαολο σκαρφιζεται το αδειο καυκαλο σου και το γεματο στομαχι σου???
    Ε??
    Τι νομιζεις ρε φιογκε ανδριανοπουλε???

    Μα τι ζωα μας κυβερνουσαν που να παρει ο διαολος!!!
    Και δυστυχως ακομα ενω φυγανε καποιοι σαν και του λογου σου ,στη Ν.Δ εξακολουθουν και υπαρχουν ΑΚΟΜΑ τετοια υποκειμενα ιδια με σενα!!!
    Μπας και νομιζεις οτι βλεποντας κανεις που πειναει ,που ειναι ανεργος που δεν εχει το νοικι ,βλεποντας λεω το παυλοπουλο μες στη κοκκινη γραβατα του να του λεει οτι θα αυξηθει η φορολογια οτι θα πληρωνει παραπανω καυσιμα ,οτι θα πληρωνει παραπανω διοδια γιατι εχει διεθνη οικονομικη κριση ..κρεμεται απο τα χειλη του??? και ναι ετσι ειναι???

    Βρε βρυκολακες γεννηθηκατε μεσα στα λεφτα ,δεν πεινασατε ποτε και νομιζετε οτι η κοινωνια θα ψηφισει Ν.Δ, αν παει στο .."λαο" και του πει οτι αλλαξε ..ιδεολογια και ιδεολογικο στιγμα????
    Κουνια που τους κουναγε...

    Φτου γαμωτο συγχιστηκα παλι σημερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοσο πολυ σου λειπει η δημοσιοτητα Ανδρεα;
    Γραφεις και γραφεις και γραφεις
    λες και μπορεις να αλλαξεις
    εστω και ΜΙΑ βελονα!!

    Τιποτα δεν γινεται
    γι αυτο μη χανεις τον (παρα πολυ) ελευθερο χρονο σου!

    Σημ.:Αυτοι ειναι οι Bloopers!!!
    ---------------------
    ΠΡΟΣΟΧΗ !! ενημέρωση μέσω e-mail από αναγνώστη. Αφορά όλα τα blogs

    διαβάστε & http://makelio.blogspot.com/2009/04/blog-post_6919.html


    ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ 1: the Bloopers Team
    ΤΟΜΕΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: Παρακολούθηση αναρτήσεων όλων των blogs με έμφαση στο http://press-gr.blogspot.com & πριν το τζους που έφαγε & του http://studioa-blog.blogspot.com
    ΑΠΟΣΤΟΛΗ:Νόθευση σχολίων,επισήμανση ιστολογίων,προσωπικές απειλές σε συγγραφείς άρθρων κατά Εβραίων,λαθρομεταναστών,
    αναρχικών & γενικώς όλων των υπαλλήλων του Σιωνισμού μέχρι του σημείου να επιπλήττει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γιατί δεν κατεβάζει "ρατσιστικές" ιστοσελίδες
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ:
    Στοχοποίηση όλων των συγγραφέων άρθρων στο http://press-gr.blogspot.com καθώς & άλλων ιστοσελίδων που τόνιζαν την ωρολογιακή βόμβα της λαθρομετανάστευσης & απειλές για καταγγελία τους βάσει του κλητηρίου θεσπίσματος κατά Πλεύρη(πριν την αθώωση του)για ρατσισμό στη Δ/νση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
    δέστε http://grbloopers.blogspot.com/2008/09/press-gr.html
    ναζιστικό παραλήρημα του press-gr Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη Γάζα απειλές & βρισιές μέσω σχολίων σε όλες τις αναρτήσεις υπέρ των Παλαιστινίων & ιδίως κατά του http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
    Στο http://studioa-blog.blogspot.com την ίδια βρωμοδουλειά μέσω σχολίων ώσπου έβαλαν προέγκριση στα σχόλια όταν έφθασε στο σημείο να βρίζει ακατάσχετα & να γράφει:
    you've been reported as a nazi to the RTL's administration
    as we wrote before: you've been flagged and reported.
    δέστε σχετικά http://studioa-blog.blogspot.com/2009/01/blog-post_7571.html & http://studioa-blog.blogspot.com/2009/01/blog-post_9452.html

    ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ 2: http://les-malakies.blogspot.com
    ΤΟΜΕΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: Παρακολούθηση αναρτήσεων όλων των blogs με έμφαση στο http://troktiko.blogspot.com
    ΑΠΟΣΤΟΛΗ:Επειδή το http://troktiko.blogspot.com δεν επιτρέπει την ανάρτηση σχολίων,δημιουργήθηκε η ανάγκη στην Πρεσβεία να δημιουργήσουν ειδική ιστοσελίδα για να συκοφαντούν όλες τις αναρτήσεις κατά των ίδιο τρόπο που δουλεύουν μέσω σχολίων αλλού & να δυσφημίσουν την ιστοσελίδα που φαίνεται να είναι αρκετά ανεξάρτητη & πάντως φοβερή απειλή ως πιο δημοφιλής στο ελληνικό διαδίκτυο
    Διαβάστε χαρακτηριστικά http://les-malakies.blogspot.com/2009/01/blog-post_2901.html Πρωκτικό: "Εδώ τίποτα δεν γράφεται τυχαία"ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚΟ!!!

    ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ 3: Urfurslaag
    ΤΟΜΕΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ:
    Παρακολούθηση όλων των ελληνικών βίντεο που κινούνται στο YOUTUBE με εθνικό περιεχόμενο & ιδίως των αντιεβραϊκών & δημιουργία αντιβίντεο δυσφημιστικών των πρώτων με κύριο στόχο όλες τις ομιλίες του κ.Πλεύρη καθόλη τη διετή διεξαγωγή της δίκης με τους Εβραίους.
    ΑΠΟΣΤΟΛΗ:Με μια γουρουνοκεφαλή διαρκώς κρυμμένος εμφανίζεται ένας χοντρός άνεργος από υποβαθμισμένη συνοικία της Αττικής που έχει μισθώσει η Πρεσβεία να βρίζει δήθεν με χιουμοριστικό τρόπο όλους τους τυχαίως τυχαίως Αντισιωνιστές.

    Όλες οι ανωτέρω ιστοσελίδες αποτελούν το ελληνικό παράρτημα ενός διεθνούς εβραϊκού δικτύου ελέγχου του διαδικτύου υπό την ονομασία JEWISH INTERNET DEFENSE FORCE http://thejidf.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΧΟΝΤΡΟΠΑΓΚΑΛΟΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ 2005 Η ΤΟ 2006.
    ΚΑΛΕΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ.
    ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ..... ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΣΕΠ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    Η ΗΛΙΘΙΑ ΝΔ ΤΟ 2004 ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΥΤΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

    Η ΗΛΙΘΙΑ ΝΔ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΕΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΛΥΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΗΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ . ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΨΕΙΡΟΥ ΟΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ ΣΑΛΤΙΠΑΓΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΞΑΜΕ.
    ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ. ΜΟΛΙΣ 7000 ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004.
    ΤΑ 99% ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΜΕ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΛΑΚΑ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ Ε.Ε

    Η Ε.Ε ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ.

    Η ΕΕ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νεοδημοκράτες έχετε τα κότσια να καταργήσετε την οικογενειοκρατία?
    Στο χέρι σας είναι!
    Τολμήστε!
    Αν δεν ψηφίσετε οικογένεια, και αφού τελειώσει η περίοδος Γιώργου Παπανδρέου ΠΑΠΑΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    Διότι μετά το Γιώργο, περίπου εφτά άντε βία οχτώ χρόνια, προφανώς όποιος και να είναι στην Νέα Δημοκρατία αρχηγός θα πάρει τις εκλογές, θα κάτσει όσο κάτσει και αυτός εφτά οχτώ χρόνια, στο Πασόκ θα έχει βγει άλλος εκτός από την οικογένεια παπανδρέου και τούμπαλιν. Έτσι μπαίνει ταφόπλακα στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ντόρα ξέρει να μιλήσει στον Ψωμιάδη, είναι και οι δυο από την ίδια πάστα με άλλο περιτύλιγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tη γραββατα την αγορασες οταν ησουν στη ΝΔ
    η μετα που πηγες ΠαΣοΚ;

    Παντως μπορεις και εσυ να βαλεις υποψηφιοτητα
    για αρχηγος ΝΔ,
    γιατι ο Σαμαρας ειναι εξυπνοτερος;
    ......


    παπατζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κυριε Ανδριανοπουλε, ξερω οτι διαβαζετε τα σχολια και θα περιμενα με ενδιαφερον μια απαντηση και στο δικο μου.
    Δεν νομιζω οτι το ζητουμενο ειναι το ιδεολογικο στιγμα. Αυτο ειναι πολυ θεωρητικο, και τα προβληματα της Ελλαδας ειναι πραγματικα. Το ΠΑΣΟΚ μολις εξελεγη, ας πουμε, εκοψε τα κρατικα αυτοκινητα. Αυτο τι ειναι, φιλελευθερο ή σοσιαλιστικο μετρο? Ετοιμαζεται να δωσει λυση για τα καταγγελμενα δανεια, τα οποια οι τραπεζες εχουν ουσιαστικα ξεχασμενα, αφου δεν μπορουν να τα εισπραξουν ουτε με διαδικασιες αναγκαστικης εκτελεσης (ουσιαστικα δηλαδη το μετρο του 10% ωφελει τις τραπεζες, οι οποιες θα παρουν κατι αντι για τιποτα, ενω προβλεπεται στον νεο νομο και η δυνατοτητα ρευστοποιησης ακινητης περιουσιας χωρις διαδικασιες αναγκαστικης εκτελεσης-αρα παλι οι τραπεζες γλυτωνουν εξοδα). Ετσι και οι τραπεζες θα ειναι ευχαριστημενες, και ο πολιτης θα παρει ανασα, νιωθοντας οτι καποιος τον νοιαζεται. Αυτο τι μετρο ειναι? Με την εκλογη του ΠΑΣΟΚ κατεληφθησαν τα Εξαρχεια απο την αστυνομια. Αυτο τι μετρο ειναι? Καταργηθηκαν τα stage. Αυτο τι μετρο ειναι? Με πεντε εξι κινησεις, που απτονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ και οχι ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ζητηματων, δοθηκε ενα μηνυμα ελπιδας και αισιοδοξιας. Αντιλαμβανεστε οτι το να μπαινουμε σε μια συζητηση για "ιδεολογικα στιγματα" ειναι εξαιρετικα μονομερες και εν πολλοις αποπροσανατολιστικο. Λιγη κοινη λογικη χρειαζεται. Και να μπορεις να αφουγκραζεσαι τα μηνυματα των καιρων. Χρειαζονται νεοι ανθρωποι, με ορεξη για δουλεια, με διαθεση να κανουν ΣΥΝΘΕΣΗ. Δεν ειναι δυνατον κυριε Ανδριανοπουλε εν ετει 2009 να μιλαμε για κρατισμους και φιλελευθερισμους. Χρειαζεται συνθεση. Χρειαζεται απαλλαγη απο την αγκυλωση. Και κυριως, οχι χοντρα λαθη και οχι αναισθησια και αλαζονεια. Γιατι τι να το κανεις το ιδεολογικο στιγμα, οταν δεν κανεις μια κινηση να δειξεις οτι ενδιαφερεσαι για τον πολιτη και αγχωνεσαι μαζι του για τα προβληματα του? Εδω η ΝΔ εκανε νομο για τις εισπρακτικες εταιριες και οταν τον διαβασα, εβαλα τα γελια. Αντι να τις καταργησει ΜΕΜΙΑΣ, αρχισε τις εκπτωσεις, επιτρεποντας την τηλεφωνικη ενοχληση και την διαπραγματευση τροπων αποπληρωμης, απαγορευοντας μονο την...σωματικη βια, την ψυχολογικη πιεση και τις...επισκεψεις μπραβων!!! Οι συντακτες αραγε του νομου αυτου, αυτο ειχαν υποψη τους? οτι οι εισπρακτικες στελνουν μπραβους? Συγνωμη, αλλα αυτο δεν υπαρχει. Αυτο το αηδιαστικο καθημερινο τηλεφωνημα επρεπε να καταργησει. Ενα απλο παραδειγμα εφερα. Θα ενδιαφερομουν για τις αποψεις σας.
    Δημητρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΑΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;
    ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (ΒΛ.ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ, ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΠΡΩΗΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Κ.Α.)ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ;
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ;
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ;
    ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΟΥΧΛΑ. ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ
    ΠΑΠΑΡΔΕΛΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ .ΑΔΙΚΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ 12ΚΑΙ 14 ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ.ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ,ΕΔΩΣΕΣ ΠΛΗΡΕΣ ΝΟΗΜΑ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. AYTΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Η ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ Η ΤΟΜΑΡΙ. ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ.ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΝΑ ΠΑΣΧΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ
    ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ .

    ΠΩΣ ΑΠΟ ΔΩ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσοχη

    ΤΟ ΒΑΘΥ - ΠΑΣΟΚ ,ΤΟ ΚΑΤ'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΣΟΚ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,

    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΤΈΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ "ΙΝΣΤΡΟΥΧΟΝΤΕΣ" ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΙΒΗ ΜΕ ΤΑΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ,ΙΝΤΡΙΚΑΔΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΕΡΑΤΕΘΟΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!

    ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!!!

    ΑΛΛΑ ΧΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΕΡΓΟ, ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΙΒΗ ΜΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    24 Οκτ 2009 4:12:00 μμ


    ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ" ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΗΚΕ...

    ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ "ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ" ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΒΗΘΗΣΑΝ

    ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ" FLOROYS KAI PIPATZOYDES ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ"!!

    ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΗΝ "ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ" ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ"

    ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΟΥΔΕΣ....

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ....

    ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ "ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ!!!

    ΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ...

    ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ...

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΑΝΕΙ "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ"

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση