GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πενθήμερη απεργία στον Πειραιά...

Νέα πενθήμερη απεργία , στις 14, 15, 16, 17 και 18 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ ...

Νέα πενθήμερη απεργία, στις 14, 15, 16, 17 και 18 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ ζητώντας «πάγωμα» της παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στην Cosco Pacific.
Στις 6 το απόγευμα εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ θα συναντηθούν πάντως με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

4 σχόλια

  1. Η διάσπαση του ΥΕΝΑΝΠ συγκλόνισε, λύπησε και ανησύχησε

    Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης και την καλεί να επανεξετάσει το όλο θέμα «με στόχο να αποκατασταθεί η αυτοτέλεια του ΥΕΝ με το Λιμενικό Σώμα στην υπηρεσία της ναυτιλίας».
    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Committee είναι η εξής:

    «H αιφνίδια εξαγγελία της απώλειας της αυτοτέλειας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της διάσπασης από αυτό του Λιμενικού Σώματος συγκλόνισε, λύπησε και βαθύτατα ανησύχησε τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, που πιστεύουν ότι η επιτυχής δραστηριοποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας, και ειδικότερα του εθνικού νηολογίου, απαιτεί την ύπαρξη ενός ισχυρού και αυτόνομου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που λειτουργεί και υποστηρίζεται από το Λιμενικό Σώμα.

    Το σχήμα του ΥΕN με το Λιμενικό Σώμα, έχει αναπτυχθεί σε εξειδικευμένο διοικητικό φορέα, που υπηρετεί για δεκαετίες, επί καθημερινής και 24ώρου βάσεως, με επιτυχία τις ιδιόμορφες και πολύπτυχες ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας και έχει συντελέσει αποφασιστικά στην ανάδειξή της στην πρώτη θέση παγκοσμίως. Το γεγονός αυτό έχει αναγνωριστεί από όλες τις κυβερνήσεις και τους φορείς της ναυτιλίας διαμέσου των ετών.

    Το Λιμενικό Σώμα στο σύνολό του είναι αναπόσπαστο στοιχείο του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του, διότι με την οργάνωση, άμεση διεκπεραίωση των θεμάτων, πειθαρχία, αφοσίωση στο καθήκον και υψηλή μόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού του, έχει ξεπεράσει, κατά κοινή ομολογία, τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, με αποτέλεσμα το ΥΕΝ να αποτελεί πρότυπο προς μίμηση σε διεθνές επίπεδο.

    Η διάσπαση του ΥΕΝ και η αποκοπή από αυτό του Λιμενικού Σώματος, θα δημιουργήσει εκτεταμένη αναταραχή, και είναι επόμενο ότι θα προκύψουν σημαντικές δυσλειτουργίες και μακροχρόνιες καθυστερήσεις εις βάρος της ναυτιλίας, της ασφάλειας και του περιβάλλοντος. Η απώλεια θα είναι μεγάλη και όσο διατηρείται και συνεχίζεται η διάσπαση, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επαναφορά στο επιτυχές σχήμα ΥΕΝ/Λιμενικού Σώματος.

    Είναι προφανής η ζημιά που εγκυμονείται για τη ναυτιλία μας, το διεθνές κύρος της, τους ναυτικούς μας, το νηολόγιο, τις ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς και την εθνική οικονομία γενικότερα.

    Σε περίοδο οικονομικής κρίσεως, η παρούσα εξέλιξη στο Διοικητικό Φορέα είναι εξαιρετικά ατυχής και θα ήταν ευχής έργο η κυβέρνηση να επανεξετάσει το όλο θέμα με στόχο να αποκατασταθεί η αυτοτέλεια του ΥΕΝ με το Λιμενικό Σώμα στην υπηρεσία της ναυτιλίας».




    ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠ.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΟΛΟΓΙΟ!!!!!

    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ
    ΠΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΟΛΟΓΙΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 22 ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΟΙ 4 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ!!!! ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ???? ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ 95% ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΥΚΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ Η ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ??? ΑΦΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

    ΦΙΛΙΚΑ
    Θαλασσινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
    Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΑ ?
    Η ΚΑΤΣΕΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ
    Ή ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ?

    ΗΑΜΗΣΙ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟ ΦΑΓΑΤΕ
    Ή ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ
    ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ.
    ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ΟΛΠ ΔΕΝ θα κλείσει, ΔΕΝ θα γίνουν απολύσεις, ΔΕΝ θα επηρεαστούν οι συνθήκες εργασίες του προσωπικού του. Ο ΟΛΠ θα χάσει το μονοπώλιο (προς όφελος αυτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών λιμένος).
    Ας μου πει κάποιος γιατί εμποδίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ τη λειτουργία μιας ιδιωτικής εταιρείας και γιατί δεν επεμβαίνει εισαγγελέας...
    θα χάσουν το μονοπώλιο τους. Έχει που οι "μάγκες" θα ξεφορτώνουν 1 container, οι Κινέζοι θα ξεφορτώνουν 10. Ποιον λες να προτιμούν οι έμποροι και εφοπλιστές ? Και χωρίς μίζες βέβαιος και τον κάθε τσογλάνι να σου ζητάει κάτι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Παπανδρέου είχε υποσχεθεί πως θα κυβερνήσει χωρίς να εκβιάζεται από κανέναν, αλλά καλείται τώρα να το αποδείξει απέναντι στους δικούς του συνδικαλιστές που έχουν καταλάβει το λιμάνι του Πειραιά.

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ. ΤΙΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Η ΜΠΙΡΜΙΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση