GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα των εκλογών‏...

Προμήνυμα των δημοτικών εκλογών του 2010 . Aπό τον Κώστα Λαλένη http://lalenis.blogspot.com/ Στις 4 Οκτώβρη, οι ψηφοφόροι καταψήφισαν την π...

Προμήνυμα των δημοτικών εκλογών του 2010
.
Aπό τον Κώστα Λαλένη
http://lalenis.blogspot.com/

Στις 4 Οκτώβρη, οι ψηφοφόροι καταψήφισαν την πολιτική της ΝΔ στο σύνολό της.Οι σκληρές και αντιλαικές επιλογές της, που δεν απάντησαν στα προβλήματα της κοινωνίας, την έστειλαν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα με σημαντική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες επιθυμούν λύσεις στα προβλήματα. Ξεκάθαρες στρατηγικές, οι οποίες έχουν στο κέντρο τον άνθρωπο. Τους πολλούς και όχι τους λίγους.
Αποφάσεις με κοινωνική ευαισθησία, που απαντούν σε πληθώρα ερωτημάτων που...

βάζει η σύγχρονη κοινωνία. Η οικονομία, η ανεργία, η διαφάνεια, η υγεία, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό και εν γενει η ποιότητα ζωής, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της πολιτικής ατζέντας της νέας κυβέρνησης.
Για όλα αυτά, ο ελληνικός λαός, εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ. Οι... κουμπάροι δεν έχουν θέση σε μια κυβέρνηση με ανθρωποκεντρικές επιλογές.
Τα προβλήματα αυξάνονται, διογκώνονται και οι προτεινόμενες λύσεις πρέπει να είναι άμεσα υλοποιήσιμες.
Σε όλα τα παραπάνω, σημαντικό ρόλο θα έπρεπε να είχε και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ΝΔ εμπόδισε την τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει το ρόλο που της αρμόζει στη σύγχρονη Ευρώπη. Κράτησε στα υπουργικά γραφεία αρμοδιότητες και πόρους που θα αναβάθμιζαν τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην πόλη μας, εκφραστής της χρεοκοπημένης πολιτικής της ΝΔ είναι ο σημερινός δήμαρχος. Ο τρόπος διοίκησής του, οι επιλογές του, η σπατάλη και η κακοδιαχείρηση το τεράστιο χρέος που φόρτωσε στους ώμους των Περιστεριωτών, έφεραν την πόλη στο χείλος του γκρεμού. Η πρωτοφανής έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας που τον διακρίνει για τα ουσιαστικά προβλήματα που βασανίζουν τις οικογένειες των δημοτών μας, τον καθιστά ουραγό της εποχής, η οποία τον έχει προσπεράσει. Με αντιλήψεις που γυρνούν την πόλη πίσω, προκαλεί το κοινό αίσθημα. Περιοριζόμενος στα φώτα νομίζει ότι θα θαμπώσει τους πολίτες και δεν θα δουν τις γειτονιές.
Και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες θέλουν ισχυρή και σύγχρονη αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοίκηση με πόρους και αρμοδιότητες, που θα δίνει τις λύσεις που απαιτεί μια σύγχρονη κοινωνία. Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο. Το ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό που ενίσχυσε την αυτοδιοίκηση στο παρελθόν. Σήμερα, κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα, ενδυναμώνει την αυτοδιοίκηση και βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Η παράταξη «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» είναι ο εκφραστής αυτής της πολιτικής. Λαμβάνοντας το μήνυμα της 4ης Οκτωβρίου, ετοιμάζει την αναγέννηση της πόλης που θα έρθει τον Οκτώβριο του 2010.

12 σχόλια

  1. to oxi

    to eipan
    oi blogre
    mazi me toys prasinofroyroys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΡΝΟ ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΟΘΥΛΑΣΜΟΥ ΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pasok

    Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αντιδράσεις προέρχονται όχι τόσο από εκείνους που δεν είχαν στηρίξει το 2007 τον Γ. Παπανδρέου, αλλά από τους υποστηρικτές του.

    Και οι δύο πλευρές πάντως συμφωνούν στην εξής ερμηνεία: ότι ο Γ. Παπανδρέου προετοιμάζει σε επίπεδο στελεχών το κόμμα τουλάχιστον της επόμενης 10ετίας αναδεικνύοντας σε θέσεις-κλειδιά, έστω με αντιδράσεις, πρόσωπα της νέας γενιάς και παραμερίζοντας εκείνα που πρωταγωνίστησαν μέχρι σήμερα.

    to poulima ton "empiston"
    apo ton Gap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΨΕΥΔΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΕΠΙ ΝΔ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ. ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΗΜΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την απίστευτη συμπεριφορά των δημοσιων υπαλλήλων πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μεγάλη αυτοκριτική για τις ευθύνες του ίδιου του βαθεως αυριανικου δεκαετιας 81-89 ΠΑΣΟΚ, άσχετα με το νέο πνεύμα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Για να λειτουργήσει σωστά το Δημόσιο απαιτούνται ρίξεις όπως:
    - Άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι στις ΗΠΑ.
    - Επαναφορά της υπαλληλικής ιεραρχείας όπως ήταν πριν το 1981(σήμερα κανένας δεν υπολογίζει κανέναν, δε υπαρχουν τιμωριες, αφού οι προϊστάμενοι αλλάζουν με τις κυβερνήσεις).
    - Επιλογή των στενών συνεργατών κάθε υπουργού από τους υπαλλήλους του υπουργείου τους (σε κάθε υπουργείο υπάρχει ένας ικανός αριθμός στελεχών, που για όσους δεν το ξέρουν είναι πτυχιούχοι και απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσια Διοίκησης, εκπαιδευμένοι γι' αυτό το λόγο και όχι για να εξωμοιώνονται με τους απλούς Λυκειακούς,η δημοτικου επι ΠΑΣΟΚ, οπότε καταντάνε γραφειοκράτες χαρτογιακάδες).
    Τέλος ο βασιλικος Γερουλάνος θα πρέπει άμεσα να μελετήσει τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα. Επί τέλους ας έχει κάποιος πολιτικό θάρος να κάνει ρίξεις όποιο κόμμα και να είναι στην εξουσία.
    Και εδω το ΠΑΣΟΚ ταφτιαξε αυτο να τα λυσει. Μπορει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο ξύλινη γλώσσα έχω νά διαβάσω
    από τίς αναρτήσεις τής Πανσπουδαστικής.
    Κε Λαλένη όντως είσαι σύντροφος.
    Στόν Γερμανικό ποιμενικό ποιό ρούχο
    σου νά δώσουμε νά μυρίσει?
    Όχι τίποτα άλλο,αλλά πρέπει νά βρούμε
    τό μονοπάτι πού περπάτησες.
    Εκτός άν πέρασες τόν Ρουβίκωνα καί
    χάθηκε η μυρωδιά σου,μεταξύ stage
    καί μονιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Επειγον

    ερχεται εσωτερικη διασπαση-οργανωση?

    αυτο που δεν τολμησε ο βενιζελος θα το κανει
    ο ανδρεοπαπανδρεικος
    Παναγιωτακοπουλος??

    Ο Γιωργος φανηκε αχαριστος προς το ιστορικο Πασοκ και προς αυτους που τον στηριξαν....

    και ο Παναγιωτακοπουλος θα βαλει τα πραγματα στην θεση τους??

    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ!!

    Υπαρχει κινηση σε ολη την Ελλαδα υπερ Παναγιωτακοπουλου!!

    Αηδιασε ο κοσμος απο τις κοπελιτσες και τα φλωρια
    υπουργους!!
    Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αντιδράσεις προέρχονται όχι τόσο από εκείνους που δεν είχαν στηρίξει το 2007 τον Γ. Παπανδρέου, αλλά από τους υποστηρικτές του.

    Και οι δύο πλευρές πάντως συμφωνούν στην εξής ερμηνεία: ότι ο Γ. Παπανδρέου προετοιμάζει σε επίπεδο στελεχών το κόμμα τουλάχιστον της επόμενης 10ετίας αναδεικνύοντας σε θέσεις-κλειδιά, έστω με αντιδράσεις, πρόσωπα της νέας γενιάς και παραμερίζοντας εκείνα που πρωταγωνίστησαν μέχρι σήμερα.

    to poulima ton "empiston"
    apo ton Gap


    ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ
    πισω εχει η χλαδα την ουρα!!

    Πασοκατζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kε Λαλένη,το Πασόκ θα πάρει το Δήμο Περιστερίου,αλλά με άλλον υποψήφιο Δήμαρχο.
    Έχετε χάσει ήδη 2 φορές.Δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθειτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΜΕΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Αμερικανοεβραίος-και ολίγον Έλληνας-Γιωργάκης,προκαλεί για μια ακόμα φορά:δεν φτάνει που ορκίζεται με το αριστερό,δεν φτάνει που δεν ξέρει να μιλήσει ελληνικά,τώρα...σιχαίνεται και το Μέγαρο Μαξίμου:ένα κτίριο ιστορικότατο και ελληνικότατο,που έχει συνδεθεί με όλες τις πολιτικές στιγμές της Μεταπολίτευσης και όχι μόνο!

    Είμαστε σίγουροι ότι ειδικά ο πανέμορφος πίνακας του Βρυζάκη "Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ" (εικόνα αριστερά),θα προκαλεί...αλλεργία και σοκ στον ανθέλληνα γιο της Μάργκαρετ:η εικόνα των αγωνιστών του 1821 να δαφνοστεφανώνονται από τη Νίκη,είναι μια "εθνικιστική" και "φασιστική" αναπαράσταση που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ο Γιωργάκης και η ανθελληνική παρεούλα του!

    Όσο και να τον ενοχλεί όμως,ας καταλάβει ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι Αμερικάνοι:όπως αυτοί έχουν το Οβάλ Γραφείο,εμείς έχουμε το Μέγαρο Μαξίμου;Εντάξει George;Ή θέλεις να στο πούμε στ'αγγλικά για να το πιάσεις;Αμερικανόδουλε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περνώντας από την Πλατεία Δημαρχείου είδα κάμποσα τεχνικά παρτέρια με πολλά άνθη και στις πλευρές το όνομα του Δήμαρχου. Τι διαφημίζει και με τίνος χρήματα; Ένας εισαγγελέας ας ψάξει γιατί ονομαστική διαφήμιση με χρήματα του Δήμου είναι ιδιοποίηση δημόσιας περιουσίας.
    Περιμένω.


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντα υπογράφω.
    Μού διέφυγε η υπογραφή στό σχόλιο
    8.45
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση