GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάνδαλο: Απίστευτα κενά...

...ασφαλείας στη βάση δεδομένων του ΑΜΚΑ. Από το http://www.foititakos.gr/ . Σε έρευνα τους που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, τρεις...

...ασφαλείας στη βάση δεδομένων του ΑΜΚΑ.

Από το http://www.foititakos.gr/
.
Σε έρευνα τους που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, τρεις Έλληνες, η Ελένη Γκέσιου, ο Αλέξανδρος Λαμπρινίδης και ο Σωτήρης Ιωαννίδης παρουσιάζουν κάποια ζητήματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων που προέκυψαν από την πρόσφατη εισαγωγή σε χρήση του ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Με τον ΑΜΚΑ, οι σχεδιαστές του συγκεκριμένου μέτρου επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό της βάσης δεδομένων με τα πολυάριθμα διαφορετικά προγράμματα ασφάλισης και περίθαλψης των πολιτών της χώρας. Ωστόσο σύντομα ανέκυψαν ορισμένα ζητήματα σε σχέση την on-line βάση δεδομένων του ΑΜΚΑ (www.amka.gr/AMKAGR/) αφού για να...

αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος πρόσβαση στον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του χρειάζεται να συμπληρώσει το ονοματεπώνυμο του, τα ονόματα πατέρα και μητέρας και την ημερομηνία γέννησης του. Αλλά το πρόβλημα είναι πως στα δεδομένα αυτά μπορεί να μην έχει πρόσβαση αποκλειστικά αυτός.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν εκτεταμένες αναζητήσεις με βάση διαφορετικούς συνδυασμούς στοιχείων διαφόρων επωνύμων προσώπων στη μηχανή αναζήτησης του Google, και μπόρεσαν να αποκτήσουν τα απαιτούμενα στοιχεία για την ανάκτηση του ΑΜΚΑ πολλών πολιτών, μεταξύ των οποίων 9 πολιτικών, 3 δημοσιογράφων, 2 αθλητών και 1 άλλου επώνυμου προσώπου. Αλλά το πρόβλημα αυτό προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν αφορά μόνο τους επώνυμους πολίτες αλλά και τον κάθε ένα από εμάς, αφού εάν κάποιος μπορεί να βρει κάποια από τα στοιχεία μας μπορεί να έχει πρόσβαση στο ΑΜΚΑ μας. Επίσης, μέσω του ΑΜΚΑ μπορεί κάποιος να βρει τα άλλα στοιχεία (π.χ. ημερομηνία γέννησης ή ονόματα γονέων) – πιθανόν και με την δοκιμή τυχαίων στοιχείων μέχρι να προκύψει ο σωστός συνδυασμός, να επιβαρύνει τους λογαριασμούς κοινωνικής ασφάλισης τρίτων με δικά του προσωπικά έξοδα ή ακόμα και να πλαστογραφήσει ταυτότητα άλλου.
Το συμπέρασμα από αυτήν την έρευνα είναι τα πολλά κενά ασφάλειας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση των δημοσίων υπηρεσιών, που αφήνουν εκτεθειμένα σε πιθανόν κακές χρήσεις τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών. Για το λόγο αυτό και είναι αναγκαίος ο εκ νέου σχεδιασμός των συστημάτων και βάσεων δεδομένων, ώστε να είναι ασφαλή όλα τα δεδομένα των πολιτών, αλλά και να μην είναι ανοιχτή η πρόσβαση στα δεδομένα αυτά σε περίπτωση ηλεκτρονικής επίθεσης (hack) από κακόβουλους χρήστες σε σελίδες της δημόσιας διοίκησης. Τέλος, το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να εκπαιδεύσει η Πολιτεία τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων τους και την ανάρτηση προσωπικών στοιχείων στο Internet, έτσι ώστε να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα προβλήματα ασφάλειας.

4 σχόλια

  1. Να και κατι ΧΡΗΣΙΜΟ
    εδω μεσα!!

    Πολυ σωστα τα λετε !!


    Αυτο ελειπε τωρα να χρησιμοποιουν τον ΑΜΚΛ τριτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακολουθεί η επιστολή βόμβα του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, την 24η Ιουνίου 2007 προς τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή επιστολή, με την οποία του γνωστοποίησα την εξοδό μου από την ενεργό πολιτική, για λόγους πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας.
    Το πλήρες κείμενο της επιστολής μου έχει ως εξής:

    Αγαπητέ Πρόεδρε

    Με την επιστολή μου αυτή, σε ενημερώνω έγκαιρα για την απόφαση μου να μην πολιτευτώ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσες, επί δυο χρόνια στο ΥΠΕΘΑ να αποδείξω ότι, όταν και όπου υπάρχει ασυμβίβαστη πολιτική βούληση, η μάχη κατά της διαφθοράς στο τέλος κερδίζεται, παρά την απίστευτη εσωτερική υπονόμευση που συνάντησα και τη λυσσαλέα αντίδραση των ισχυρών οργανωμένων και κατά της κάθαρσης διατεταγμένων συμφερόντων.

    Η συνέχεια είναι γνωστή…

    Επιπλέον, εξοικονομήσαμε στη διετία πάνω από 1,5 δις ευρω και υλοποιήσαμε σχεδόν ολόκληρο το κυβερνητικό πρόγραμμα της τετραετίας, πεπραγμένα τα οποία η κυβέρνηση ουδέποτε αξιοποίησε, όπως συνέβη ή συμβαίνει και με πολλές άλλες επιτυχίες της.

    Η απόφαση μου, δεν οφείλεται μόνο στην απαράδεκτη προσωπική προσβολή που δέχτηκα .....
    oφείλεται, κυρίως, στο ότι διέφυγε οριστικά η μεγάλη και μοναδική ευκαιρία της πλήρους κάθαρσης, .........Ποιοί και γιατί συμβιβάστηκαν, ποιοί και γιατί υποχώρησαν, ποιοί και γιατί ενέδωσαν και με ποιά ανταλλάγματα, το μέλλον θα το δείξει.

    Έτσι λοιπόν, δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των άξιων, των ικανών και των έντιμων πολιτών και πολιτικών, εξακολουθεί να καταδυναστεύεται από την μειοψηφία των κάθε λογής επιτηδείων, οι οποίοι, ελισσόμενοι και συναλλασσόμενοι καταλλήλως στους διαδρόμους αυτού του συστήματος εξουσίας, καταφέρνουν και πάλι να παρακάμπτουν ατιμωρητί τούς αδύναμους θεσμικούς του φραγμούς και τις χαλαρές άμυνές του.

    ........
    .........

    Είναι απαράδεκτη έως υπονομευτική, η συνήθης πλέον, αλλά αήθης τακτική της εξομοίωσης όσων υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον με εκείνους που λοξοδρόμησαν προς την ιδιοτέλεια και τον συμβιβασμό. Οι ευθύνες όμως πάντοτε προσωποποιούνται, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

    Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, ώστε οι υπόλογοι του παρελθόντος να εμφανίζονται σήμερα ως οι αδέκαστοι τιμητές μιας ισχυρής κυβέρνησης με πληθώρα αξιολογώτατων και εντιμώτατων στελεχών εν ενεργεία και εν αναμονή και με θετικότατο έργο. .........
    Η παράταξη αυτή, διαθέτει και προβάλλει όταν απαιτείται υψηλές αντιστάσεις, μεγάλες αντοχές και μηδενικές ανοχές, αρκεί να ενεργοποιηθούν τα ισχυρά ηθικά και πολιτικά αντανακλαστικά της.

    ...........

    Όλη αυτή η κατάσταση, Πρόεδρε, αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα και τους Έλληνες και εκθέτει την παράταξη στα μάτια και τη συνείδηση του εκλογικού σώματος ανεπανόρθωτα. Οι ευθύνες έναντι των συμπολιτών μας, χάρη στους οποίους και προς χάρη των οποίων εμείς οι πολιτικοί υπάρχουμε, βαρύνουν όλους μας, στο βαθμό που είτε ασκούμε τέτοιου είδους εξουσία ή συμμετέχουμε σ΄ αυτήν, είτε την ανεχόμαστε και δεν την ανατρέπουμε ως οφείλουμε.

    Διαχωρίζοντας την θέση μου από όλα τα παραπάνω απογοητευτικά φαινόμενα, θα στηρίζω πλέον και θα υπηρετώ την παράταξη ως απλό, αλλά ενεργό μέλος, με ισχυρή φωνή και παρουσία, ...... τιμώντας έτσι την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως πραγματικά τους αξίζει.

    Πάτρα, 24 Ιουνίου 2007

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση
    Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι θα γίνει ρε ΒΑΛΤΕ ΜΕΓΑΛΕ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΑΝΕ ΚΑΤΑ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
    Θα το κάνουμε όπως με την ΔΕΗ το 1993 που ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ πριν πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη διορίσανε 6.000 άτομα ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ, ναι 6.000 ΑΤΟΜΑ, και τους πληρώνουμε ακόμη και που οφείλετε και σε αυτούς το οικονομικό σημερινό κατάντημα της;

    Μέγα δίλημμα για τους νεοδημοκράτες, αν βγάλουν την Ντόρα και την επιβραβεύσουν δηλαδή που σιγοντάριζε την Σουφλιά να ρίξει μέσω εκλογών τον καραμανλή, θα χάσουν μέχρι και έξι με εφτά τοις εκατό δεξιούς που θα πάνε στο ΛΑΟΣ, οπότε παπάρια κυβέρνηση, αλλά και αν γίνει δυνατόν να κατέβουν σε εκλογές μαζί με τον ΛΑΟΣ, τον Καρατζαφέρη δηλαδή, θα λειτουργήσουν από την απέναντι πλευρά Πασόκ και άλλοι ΤΑ ΑΝΤΙΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΆ, ΟΠΌΤΕ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΠΑΠΆΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΎΣ.
    Αν βγάλουν τον Σαμαρά που όμως έχει μικρότερη δύναμη από την Ντόρα στο κόμμα και εξ αυτού πιο δύσκολο να το πετύχουν αλλά όχι ακατόρθωτο, θα πάρουν ψήφους από το ΛΑΟΣ, και θα έχουν όσους χρειάζεται ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΜΜΑ, έτσι που όταν ξαναγίνουν εκλογές να μπορούν και να νικήσουν τον Παπανδρέου.
    Θα τα καταφέρουν ή θα δώσουν την ευκαιρία κάποτε... ίσως, να ακουστεί και πάλι η φωνή της μαμάς στην Βουλή να λέει προς την μεριά του Πασόκ, ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναδημοσίευση

    Από Δημήτρη Αλευρομάγειρο

    ΕΠΕΙΓΟΝ—————–
    Προς τον Αξιότιμον Κυριον Πρωθυπουργον,
    Κοινοποιηση,
    -Αρχηγους των εν τη Βουλή Κομματων,
    -Αρτι νεοεκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικου Κοινοβουλίου,[δυο εκ των οποίων εχω και σταυροδοτησει]
    -Προεδρον της Κυπριακής Δημοκρατιας,
    -Αρχηγους των Κυπριακων Κομματων,
    -ΜΜΕ και Εφημερίδες Ελλαδας- Κυπρου,

    Αθηνα 7η Οκτωβριου 2009,

    Αξιότιμε Κυριε Πρωθυπουργέ,
    Κυριες και Κυριοι,

    1. Παρακαλω δεχθειτε τα θερμα μου συγχαρητήρια για την πανηγυρικη σας εκλογη,με ποσοστο 43,92% των εγκύρων ψηφοδελτίων [ή 3.012.373 ψηφοφόρων]

    2. Μετα την βαθυτατη αντιθεση μου και καθολικη πικρια και αγανακτηση για την καταργηση των Υπουργειων Μακεδονιας -Θρακης και Αιγαιου καθως και την καταργηση του ορου “Εθνικής” απο το [νυν] Υπουργειο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευματων, δύνασθε να μας εξηγείσετε ποιος ο Λογος της επιλογης του Κυριου Δημήτρη Δρουτσα ως Αναπληρωτου Υπουργού Εξωτερικών;

    3. Γνωρίζετε οτι ο (πανελληνιως άγνωστος μέχρι σήμερα),κυριος Δρουτσας μετειχε στην υπό τον Κυριο Χάνευ συντακτικης επιτροπη καταρτισης του παναθλιου σχεδιου Ανναν το οποιο απέρριψε με 76% ο περηφανος Κυπριακος Λαος (και εν πασει περιπτωσει, οπως γραφει και η σημερινη Καθημερινη ειναι και φανατικος υποστηρικτης αυτου του παναθλιου Σχεδίου;;; )

    4. Τα 3.012.373 ψηφοφόροι που σας έφεραν αυτην την εκπληκτικην νίκη γνωρίζανε εκ των προτέρων αυτες σας τις προθεσεις; Γιατι δεν ενημερωσατε προεκλογικως τον Ελληνικον Λαον; Αυτο συναδει με τις δημοκρατικες ευαισθησίες σας, οπως επαίρεσθε;

    Αν οχι, με ολον το Σεβασμον προς το ύψιστον τιμητικον σας Λειτουργημα στο οποίον σας ετοποθετησε ο Ελληνικος Λαός, θα μου επιτρέψτε να το ονομάσω [λιαν επιεικως] ως υφαρπαγη ψηφων .

    Με εκτίμηση προς το ύψιστον λειτουργημα σας,

    Δημητρης Αλευρομαγειρος,
    Αντιστρατηγος ε.α,
    Επιτιμος Γενικος Επιθεωρητης Στρατου[επιλεγεις εις τον βαθμον του Αντιστρατηγου απο το ΚΥΣΕΑ ,την 23ην Δεκεμβριου 1993, Προεδρεύοντος του Πρωθυπουργου Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργεύοντος στο Υπουργειο Εθνικης Αμυνας κ. Γερασιμου Αρσένη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση