GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις επιλογές των γενικών γραμματέων...

Aπό το http://logoplokies.blogspot.com/ . ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΙ Ο ... ΛΑΟΣ !... Και βέβαια, η Δημοκρατία είναι το καλύτερο Πολ...

Aπό το http://logoplokies.blogspot.com/
.
ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΙ Ο ... ΛΑΟΣ !...
Και βέβαια, η Δημοκρατία είναι το καλύτερο Πολίτευμα κι ας είναι το πιο δύσκολο… Τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά είναι, απείρως, πολυπλοκότερα και δυσκολότερα, δίνουν, όμως, την πραγματική της ουσία και ωφελιμότητα.
Συνυφασμένα με τη Δημοκρατία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη, ιδιαίτερα όταν αφορούν στη λειτουργία του Κράτους και των μηχανισμών του, έννοιες, που συνήθως κακοποιούνται, όταν δεν αποκλείονται τελείως.
Στην Ελλάδα, με το άλλοθι της συμβολής των αρχαίων προγόνων μας, στη θεμελίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, εμείς οι απόγονοι, ουκ ολίγες φορές, του δώσαμε και κατάλαβε, ως προς τα βασικά του, (π.χ. δικτατορίες), αλλά κατ΄ εξακολούθηση, το ευνουχίσαμε ως προς τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και δη, ως προς ανωτέρω αναφερόμενα.
Η θέληση και...

η αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, για την πραγματοποίηση της υπέρβασης, άκρως ενδιαφέρουσα, αξιέπαινη και εν πολλοίς καλοδεχούμενη, από το σύνολο του λαού. Ποιότητα στη Δημοκρατία μας, ναι, μεν, αλλά: πάντα στα υπ΄ όψη, το δύσκολο του …αθλήματος !...
Διαφάνεια παντού, δικαιοσύνη για όλα και για όλους, αξιοκρατία, όμως, παντού, γίνεται ; Μπορεί να γίνει ;
Αξιοκρατία σημαίνει στάνταρ κανόνες, καθαρούς, ίσες ευκαιρίες για όλους και ανεπηρέαστη επιλογή του καλύτερου, του πιο άξιου, (κατά την κρίση…).
Αξιοκρατικές διαδικασίες είναι απαραίτητες σε κάθε λειτουργία του δημόσιου τομέα, από τις προσλήψεις, μέχρι τις τοποθετήσεις και τις προαγωγές. Για ποιες θέσεις ; Για όλες, εκτός απ΄ αυτές, που θεωρούνται και είναι πολιτικές !
Στην πολιτική οι επιλογές έχουν τα δικά τους κριτήρια, πολιτικός δεν γίνεται όποιος έχει τα περισσότερα πτυχία, όπως επίσης η πολιτική ομάδα δεν μπορεί να στελεχώνεται με δημόσιο διαγωνισμό : λειτουργούν άλλου είδους κρίσεις, εκτιμήσεις και αξιολογήσεις, καθώς ο πολιτικός κρίνεται από το λαό και μόνο.
Οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, είναι, σύμφωνα με την υπάρχουσα δομή της κυβερνητικής εξουσίας, θέσεις πολιτικές, ο φορέας τους αποτελεί μέλος της πολιτικής κυβερνητικής ομάδας, το φυσιολογικό είναι, να επιλέγεται ως πολιτικός, πρώτιστα, κι όχι ως επιστημονική διάνοια…
Το μπλέξιμο με τις διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, που (πρέπει να) αφορούν τις διοικητικές ή τις άλλες θέσεις απασχόλησης, στο Δημόσιο, εδώ αποτελεί πλεονασμό και να που καταλήγει : στην υπέρμετρη καθυστέρηση της στελέχωσης των Υπουργείων και άλλων Οργανισμών, (π.χ. Γενικές Γραμματείες) και την δημιουργία φαινομένων και καταστάσεων αδράνειας, αργοπορίας, συσσώρευσης και επιδείνωσης ζητημάτων και προβλημάτων…
Εκείνο, που ακούγεται ήδη, στα λαϊκά «στέκια», είναι το «…μα τι κάνουν ?...» και μια βαριεστιμάρα, τείνει ν΄ απλωθεί… Ο πολίτης ποσώς ενδιαφέρεται, για το αν τον άμεσο συνεργάτη του, ο κάθε Υπουργός, τον επιλέξει μέσω διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας ή με πολιτικά - κομματικά κριτήρια. ΄Αλλωστε, το έργο του, αύριο, στην κυβέρνηση και το κόμμα θα το χρεώσει κι όχι στη διαδικασία ή τα επιστημονικά του προσόντα…
Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, δημιουργούν καχυποψίες (;), για προσχηματική εφαρμογή, των αξιοκρατικών διαδικασιών και το χειρότερο, δεν εστιάζονται, μόνο, στην περίπτωση των γενικών γραμματέων, αλλά τείνουν να εμπεδώσουν αμφισβητήσεις και για όλες τις, επόμενες, εφαρμογές τους!...

12 σχόλια

  1. Ποιος σου ειπε ρε μεγαλε οτι η δημοκρατια ειναι το καλυτερο πολιτευμα;Αυτοι που εχουν στησει 'μαγαζι' και τους συμφερει να ειμαστε υπερηφανοι για τους προγονους μας που την εφαρμοσαν υποτιθεται;Ο Περικλης που ηταν υπερμαχος μας οδηγησε στον Πελοποννησιακο πολεμο,την καταστροφη της Ελλαδος.Περα απο τα υπολοιπα,ολοι οι αρχαιοι σοφοι ηταν πολεμιοι της,και δεν ειναι τυχαιο οτι διωχθηκαν απο τους δημοκρατικους.Οταν ειχαμε κοσμοκρατοριες δεν ειχαμε δημοκρατιες.Αυτα τα πολιτευματα αυτοαναιρουν τον σκοπο τους,γιατι υποτιθεται συναποφασιζουν ολοι για ολα.Ο εργατικος με τον τεμπελη,η διανοια με τον χαζο,ο πονηρος με τον καλοπροαιρετο,ο σοβαρος με τον μαλακα,και τελειωμο δεν εχει ο καταλογος.Μην μου πεις οτι και συ θα συναποφασιζες κατω απο τετοιες προυποθεσεις;Τωρα βεβαιως ουτε λογος, γιατι αποφασιζουν αλλοι για εμας οι οποιοι ειναι 'δημοκρατες'.Ουτε ενα δημοψηφισμα για τα ματια του κοσμου δεν τολμουν.Αλλα εχουμε δημοκρατια που δεν την αμφισβητει κανεις.Του κωλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙ Ο
    ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ
    ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ.ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ.ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΣΟΥ ΚΑΙ
    ΠΕΣ ΜΑΣ.ΑΡΑ Ο ΔΟΥΚΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΣΟΥΤ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΔΟΥΣΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΩΣΤΑ 120.000
    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ. ΕΣΥ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ , ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΙΟΣΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ.ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ. ΟΥΣΤ ΓΚΑ ΚΕ ΜΠΕ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν όσα λέγανε οι πολιτικοί ήταν αλήθεια τότε η Ελλαδίτσα θα ήταν super και υπόδειγμα κράτους.Ο γιώργος είπε ότι του είπαν οι συμβουλάτορες του ,άγνοια κινδύνου έχει,άγνοια πώς παίζετε το παιχνίδι στην δημόσια διοίκηση το είπε.Καλά ρε νούμερα εσείς το πιστέψατε και περιμένετε τί?να δείτε γραμματείς κλπ εκτός απο κοματόσκυλα?
    Αυτά δεν γίνονται μόνο λέγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΡΑΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΚΑΦΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    http://logoplokies.blogspot.com/
    και τα σκατά στα κάγκελα !!!!

    ΟΥΤΕ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ.ΤΟΥ.ΤΟΥ.....ΤΣΑΦ..ΤΣΟΥΦ....

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ?
    ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ.........ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ.

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ
    ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΡΩΝ ΧΙΤΛΕΡ !!!!!
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ.

    ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ...
    ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΑΥΤΟ ΤΟ logoplokies
    ΑΡΧΙΔΙ.
    ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ
    ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9.47

    Πάρε τα χάπια σου.

    Αν συνεχίσεις να τα ξεχνάς, σε βλέπω δεμένο σε κανένα ψυχιατρείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    Αλλά στα φιλαράκια του πασοκ
    ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ.

    ΠΑΤΕ..για στα τέσσερα ΤΩΡΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
    ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ_______
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ________
    Ο ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ_________

    - ΕΩΣ 100% Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !
    ΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ !!!ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΓΑΜΗΣΙΑ

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ...ΜΟΝΟ...ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. malakies
    axiokratia

    ta floria tou giorgaki
    kai oi lesvies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ2 Νοε 2009, 10:34:00 μ.μ.

    Ρε δεξιά ραμολιμέντα χάσατε ! Δεν το πήρατε χαμπάρι ; Το μόνο που σας έχει μείνει είναι η εκτόνωσή σας με ανώνυμες μαλακίες στα μπλοκς... Φαλήρια, ε φαλήρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Η Δημοκρατία ειναι ενα ΚΑΚΟ πολίτευμα...Απλώς τα άλλα ειναι χειροτερα"( Τσωρτσιλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενα μηνα μετα τις εκλογες και αρχισε η αντιπαραθεση για το ποια κυβερνηση γαμει και κλεβει καλυτερα...
    Γιατι ξαφνικα ο Ελληνας καταλαβαινει εκπληκτος οτι τον ξανακοροιδευουν και οτι θα θα πληρωσει παλι τα σπασμενα για αλλα 4 χρονια.
    Παρτε λοιπον, μπλε και πρασινα προβατακια τις σημαιες που κουνουσατε προεκλογικα, διπλωστε τις και βαλτε τις στον κωλο σας, !
    Ουστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.

    Τώρα τι. Λεβεντομούνες του πασοκ !
    Πέρυσι κρυώνατε απο τον Αύγουστο
    και ξεσκιστήκατε να ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ
    ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!!
    ΦΕΤΟΣ. Τόσο πολύ αναμένο είναι ..το πράγμα σας απο τον Γιωργάκη
    και ΖΕΣΤΑΙΝΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ !!!!

    Γιαυτό και ο εκπρόσωπος της
    Αυτου αυτού ΓΕΛΟΙΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Γ΄. ο Πεταλωτής γάιδαρος, ανακοίνωσε στοπ.
    Τώρα, λεβεντομούνες του πασοκ, θα ζεσταίνεστε δια της ΤΡΙΒΗΣ ΑΥΤΟΥ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση