GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι άξονες της Μπακογιάννη στο συνέδριο...

Από το http://tapragmata.gr/ . Τέσσερις άξονες διαπέρασαν την ομιλία της υποψήφιας προέδρου της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη στο Συνέδριο του κόμμα...

Από το http://tapragmata.gr/
.
Τέσσερις άξονες διαπέρασαν την ομιλία της υποψήφιας προέδρου της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη στο Συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική της από τώρα μέχρι την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών:
Άξονας πρώτος: Όραμά της είναι η μεγάλη παράταξη, που θα κινείται με τα νάματα του Καραμανλισμού. Σε αυτήν επένδυσε μεγάλο μέρος της ομιλίας της η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε για τη διπλή διεύρυνση προς τα δεξιά και προς το κέντρο. Αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία των έξι προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, ονομαστικά για τον καθένα, προβάλλοντας τη συνεχή και...

αδιατάρακτη παρουσία της στο κόμμα, προφανώς σε αντίθεση με τον βασικό της αντίπαλο Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτό τον άξονα εντάσσεται και η προσωπική της αναφορά προς το τέλος της ομιλίας της. Αξίζει να υπογραμμίσουμε την αναφορά της στη νίκη της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, όταν κάναμε ως χώρα την θέση μας για το σκοπιανό επίσημη θέση του ΝΑΤΟ.
Άξονας δεύτερος: Ταύτισε την υποψηφιότητά της με την επιστροφή της ΝΔ στην «κυβερνησιμότητα». Άσκησε κριτική στη σημερινή Κυβέρνηση για πτυχές της πολιτικής της που ήδη προδιαγράφουν τα αδιέξοδα (π.χ. λιμάνι Πειραιά) και έκλεισε την αναφορά της στην κυβέρνηση με το σύνθημα «τελειώνει το πάρτι, σύντροφοι». Σε αυτό το σημείο επανέλαβε τις θέσεις που εξαρχής έχει προβάλει, καθώς φαίνεται ότι έχει επιλέξει να επενδύσει στην ιδιότητα της «αυριανής πρωθυπουργού» ως κριτηρίου που θα βαρύνει στην κρίση των εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου. Είναι πολύ σημαντική η προσωπική αναφορά της: Όποια μάχη έδωσα, την κέρδισα, είπε. Στην Ευρυτανία, στο Δήμο Αθηναίων, στην Α! Αθήνας. Το μήνυμα προς όλους είναι σαφές…
Άξονας τρίτος: Έδειξε ότι εκφράζει τη συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας. Μίλησε για τη σχέση της με την κομματική βάση χρησιμοποιώντας τη φράση «ένα νήμα που δεν κόπηκε ποτέ», και υπογράμμισε ότι βρέθηκε πάντα δίπλα στον Κώστα Καραμανλή. Είναι προφανές ότι τόσο η Μπακογιάννη όσο και ο Σαμαράς (και ο Ψωμιάδης) συναγωνίζονται σε «καραμανλισμό», καθώς η εικόνα του απερχόμενου προέδρου της ΝΔ είναι εξαιρετικά ισχυρή και δημοφιλής στις τάξεις των εκλογέων.
Άξονας τέταρτος: Οι αξίες της υποψηφιότητας προβλήθηκαν καλύτερα από τις προηγούμενες ομιλίες της Ντόρας Μπακογιάννη. Μίλησε για μια Ελλάδα καινοτομίας και δημιουργίας. Έκανε ένα βήμα παραπάνω σήμερα, μιλώντας για το ότι η αυριανή (της) Κυβέρνηση θα συγκρουστεί με όλες τις αδυναμίες που παράγουν αδιαφάνεια στην κοινωνία. Τόνισε την ανάγκη της εθνικής αυτογνωσίας και υποστήριξε «εθνικό είναι το αληθές».
Συμπερασματικά, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεδιπλώνει προσεκτικά τις διάφορες πτυχές της πολιτικής της πλατφόρμας και συγχρόνως, σε κάθε της ομιλία, επιλέγει να απαντά σε όσα ακούγονται σε βάρος της υποψηφιότητάς της: Για τη θέση της σε κρίσιμα εθνικά θέματα, προέβαλε το Βουκουρέστι. Για την ταύτισή της με ακραίες πολιτικές του παρελθόντος, απάντησε με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Για τη δυναμική Σαμαρά, απάντησε ότι η ίδια κέρδισε κάθε μάχη που έδωσε μέχρι τώρα.
Τελικό συμπέρασμα: Επιτέλους, η Νέα Δημοκρατία άρχισε να μιλάει πολιτικά!-

8 σχόλια

  1. ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΑΞΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ(ΔΙΑΞΟΝΙΚΑ ,ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΑ κλπ) ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρ. Πρωτ : …569… Ασπρόπυργος 06/11/09

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Τα τελευταία δημοσιεύματα (ΕΠΙΚΑΙΡΑ) φέρνουν στο κέντρο της επικαιρότητας τα ΕΛ.ΠΕ συγκρίνοντάς τα ακόμα και με το σκάνδαλο στο Βατοπέδι.
    Εμείς οι εργαζόμενοι που έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να δίνουμε τα πάντα γι΄ αυτήν την Εταιρεία, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας τόσο γι΄ αυτά που αναφέρονται στον Τύπο όσο και την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης στο να μην απαντά.
    Η μέχρι σήμερα πολιτική των Διοικούντων να δίνουν κάθε τόσο «κρυφά» τις μισθοδοσίες των εργαζομένων στις εφημερίδες, στη λογική της αποκάλυψης συντεχνιών και καλοπληρωμένων εργαζομένων, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι το έκαναν για να «κρύβουνε» τις πράξεις τους, που θα ζήλευε και το Παλέρμο της Σικελίας.
    Ο δε Πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ κος Χριστοδούλου, που όταν ήρθε στην Εταιρεία, επαίρετο για το πόσα συνδικάτα έχει διαλύσει (παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, τελικώς δεν το πέτυχε) μας απέκρυψε ότι άλλο ένα προσόν του ήταν να διαλύσει και τις εταιρείες στις οποίες είχε θητεύσει.
    Κύριε Πρόεδρε
    Θέστε τον εαυτό σας επιτέλους σε συνταξιοδότηση, αρκετά κάνατε γι΄αυτήν την Εταιρεία.
    Οι προηγούμενοι πολιτικοί προϊστάμενοι, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι υιοθετούσαν τις πρακτικές σας. Η σημερινή πολιτική ηγεσία όπου έχει δηλώσει ότι τα ΕΛ.ΠΕ θα πρέπει να αποτελέσουν όχημα ανάπτυξης για την Πατρίδα μας και την Εθνική Οικονομία, σας χρειάζεται ;
    Αυτό θα πρέπει να απαντηθεί και σύντομα μάλιστα.
    Κύριοι της Διοίκησης
    Σταματήστε επιτέλους την τακτική σας να φέρνετε «εισαγόμενα στελέχη» στα ΕΛ.ΠΕ, περιφρονώντας την ίδια την Εταιρεία που διοικείτε, την οποία αναλάβατε μέσα στις πρώτες κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας και σήμερα δεν υπάρχει καν στην πρώτη 10αδα !
    Φαίνεται δεν σας έγινε μάθημα η πρόσληψη του «δαφνοστεφανομένου στελέχους», όπως το αποκαλούσατε (κα Κουτσουμάρη), όπου έφυγε κακήν κακώς ως αποτυχημένη.
    Σας δηλώνουμε εντόνως, δεν πάει άλλο.

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΜΙΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεοδημοκράτες έχετε τα κότσια να καταργήσετε την οικογενειοκρατία?
    Στο χέρι σας είναι!
    Τολμήστε!
    Αν δεν ψηφίσετε οικογένεια, και αφού τελειώσει η περίοδος Γιώργου Παπανδρέου ΠΑΠΑΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    Διότι μετά το Γιώργο, περίπου εφτά άντε βία οχτώ χρόνια, προφανώς όποιος και να είναι στην Νέα Δημοκρατία αρχηγός θα πάρει τις εκλογές, θα κάτσει όσο κάτσει και αυτός εφτά οχτώ χρόνια, στο Πασόκ θα έχει βγει άλλος εκτός από την οικογένεια Παπανδρέου και τούμπαλιν. Έτσι μπαίνει ταφόπλακα στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ! Θυμηθείτε τα αποτελέσματα της επιλογής σας το 89, 14/100 πληθωρισμό φώναζε ο Μητσοτάκης, 27/100 παρέδωσε το 93. Θυμηθείτε τα πρόσφατα γεγονότα που σας πίκραναν, που σας εξευτέλισαν, που σας πούλησαν, με την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ 2004.
    Ποιος σας τα έκανε όλα αυτά Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ! ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ
    “ΓΡΑΦΙΚΟ”, ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ, ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ, ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ “ΞΕΣΚΙΖΕ” ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.

    ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ “ΓΡΑΦΙΚΟΥ” ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΓΗΓΟ ΤΗΣ Ν.Δ. …ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ “ΥΣΤΕΡΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ” ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ

    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. G I O R G A K I ........... !!!!!
    Συνήγορος του Χριστοφοράκου η δικηγόρος του Γιωργάκη;

    Μας μας είχε πεί ότι το πασόκ δεν είχε σχέση με τη Ζίμενς, εκτός από ένα τύπο (πρώην δεξί χέρι του τότε πασόκου πρωθυπουργού) που είχε ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ότι μετέφερε το χρήμα στα ταμεία του πασόκ.

    Η ερώτηση είναι, η θέση δόθηκε της δόθηκε επειδή φρενάρησε την έρευνα ή επειδή είναι η καλύτερη μέσα από 23.000 βιογραφικά.

    Όσο για την μονή Τοπλού και τη Loyalward, δεν ρωτάει ο Γιωργάκης τον Kαρχιμάκη μήπως έχει ακούσει τίποτε εκεί στη Σητεία;
    Πού ξέρεις;
    ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΤΟΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ TΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.ΚΤΛ,ΚΤΛ,ΚΤΛ.
    ΚΕΝΟΛΟΓΙΑ,ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ,ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ.
    ΠΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ,ΠΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΠΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΩΝ .
    ΤA ΣΚΑΝΔΑΛΑ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΗ.
    Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΟΔΥΝΗΡΟΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1993 -2009) ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
    ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙΑ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ,ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΜΕ ΗΘΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΟΡΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΕ 4 ΑΞΟΝΕΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ.ΟΡΑΜΑ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ,
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΝΗΜΑΤΑ...)ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
    ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΘΑ ΦΩΤΙΣΩ ΤΟ ΤΕΛΑΥΤΑΙΟ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.
    ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ
    Στο περιοδικό της Siemens «Σκηνές από το Mέλλον», έκδοση της άνοιξης 2004, φιλοξενείται ένα αφιέρωμα για τους Oλυμπιακούς Aγώνες της Aθήνας με τίτλο .
    Tο απότομο τίναγμα μιας αρχαίας μητρόπολης της Αθηνας.
    O κ. Xριστοφοράκος (προσωπικως διαχρονικος φιλος ολης της οσιας οικογενειας Μητσοτακη) ανέλυε το όραμά του για την... Eλλάδα της Siemens….:
    «Mε όλες αυτές τις υποδομές (σ.σ.: που έχει προσφέρει η Siemens εν όψει Oλυμπιακών Aγώνων) που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της, η Aθήνα μπορεί να στοχεύσει σε ένα λαμπρό μέλλον σαν μια Mητρόπολη, που έχοντας τις υποδομές μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο της ως κόμβου στη Nοτιοανατολική Eυρώπη...». Kαι το αποκορύφωμα του κ. Xριστοφοράκου: «H Siemens επιθυμεί να βοηθήσει την Πόλη των Aθηνών να μετατραπεί σε μια πραγματικά μοντέρνα Eυρωπαϊκή πόλη...».(Φυσικα υπονοουσε και την βοηθεια προς την δημαρχεσα ΝΤΟΡΑ)
    Στη διπλανή ακριβως σελίδα (διαπλεκομενη συμπτωση) φιλοξενείται η συνέντευξη της τότε δημάρχου Aθηναίων (και προσωπικής φίλης του κ. Xριστοφοράκου) κ. Nτόρας Mπακογιάννη , με τίτλο «Aναπλάθοντας την Aθήνα για τους Oλυμπιακούς του 2004».
    Στη συνέντευξη υπήρχαν και... «δύσκολες» ερωτήσεις, όπως: «Ποιες είναι μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες επιτυχίες σας στη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας σας;» (σ.σ.: στον Δήμο Aθηναίων) {.Πρωτα το παραμυθακι και μετα το φιλετο.}
    Tο ενδιαφέρον είναι στην επόμενη ερώτηση: «Tι μπορεί να προσφέρουν στην Πόλη της ΑΘΗΝΑΣ εταιρείες όπως η Siemens;».
    Η ξεκαθαρη απάντηση της Nτ. Mπακογιάννη: «H Siemens έχει ήδη κάνει μια αξιοσημείωτη συνεισφορά στην πόλη. Δεν είναι τόσο σαν ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ των Oλυμπιακών ή του Δήμου της Aθήνας, αλλά είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ξένος ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ της χώρας μας σε θέματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. H Aθήνα έχει πετύχει καταπληκτικές προόδους στις τηλεπικοινωνίες τα τελευταία 10-15 χρόνια και η Siemens είναι σε ΜΕΙΖΟΝΑ βαθμό υπεύθυνη γι’ αυτό...».( ΜΕΙΖΟΝΑ η ΜΙΖΑ υπονοουσε ?... )
    Η τότε δήμαρχος Aθηναίων προσθέτει ότι οι Oλυμπιακοί Aγώνες δεν θα μπορούσαν να οργανωθούν καλά χωρίς εξαίρετες τηλεπικοινωνίες
    (σ.σ.: που τις προσφέρε μονο η εταιρεία ΜΙΖΕΝΣ !!!:
    Φυσικά εκθειάζε, υποστηριζε και προκρινε τον Χριστοφοράκο η Ντόρα!'
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ (λεμονοστυφτες, ψυγεια,τηλεφωνικα κεντρα,αερκοτισιον, τα ομορα οικοπεδα στην Εκαλη ,τα εξοχικα γειτονικα οικοπεδα στα νησια με τον διαφυγοντα ΚΑΡΑΒΕΛΑ, κτλ μικροδωρακια, δημοσιευθεντα και μηδεποτε ερευνηθεντα)
    ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ.ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΩΣ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ποιά νάματα Καραμανλισμού μας τσαμπουνάς;
    Νάματα Μητσοτακισμού, θελεις να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση