GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το νέο προϋπολογισμό...

Aπό το Μ-Λ ΚΚΕ Η ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, στο όνομα της μείωσ...

Aπό το Μ-Λ ΚΚΕ

Η ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, στο όνομα της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος ενώ στο τμήμα των εσόδων υιοθετεί άγριες φοροεισπρακτικές πολιτικές στο τμήμα των δαπανών (μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, επιχορηγήσεις) υιοθετεί εικονικές αυξήσεις και πραγματικές μειώσεις.
Έτσι οι δαπάνες για ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία μειώνονται κατά 8,4%, μειώνονται κατά 5,8% οι επιχορηγήσεις στο ΙΚΑ ενώ «παγώνουν» στα επίπεδα του 2009 οι επιχορηγήσεις σε ΝΑΤ και ΟΑΕΕ.
Από την άλλη δίνοντας το στίγμα ότι...

το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα θα προέλθει από την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, η εισοδηματική πολιτική για το 2010 προβλέπει «αυξήσεις» μισό ευρώ τη μέρα!
Παράλληλα αυξάνονται ραγδαία οι πιο άδικοι φόροι, οι έμμεσοι, και μιλούν για φορολογική «δικαιοσύνη». Απολύουν χιλιάδες stagier από το δημόσιο, στο όνομα της κατάργησης «των μεσαιωνικών μορφών εργασίας» και προαναγγέλλουν την επέκταση των stage στον ιδιωτικό τομέα. Αφήνουν κενές εκατοντάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, ωρομίσθιοι στην εκπαίδευση, κλπ).
Το ξαναβάπτισμα των λέξεων και των εννοιών σε όλο του το μεγαλείο!

6 σχόλια

  1. ΠΟΙΙΟΝ ?
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ..... ΎΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"

    ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΑΜΗΣΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ ΥΠΕςΡΗΛΙΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...
    ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ
    ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ
    ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ.
    ΑΛΛΑ !!

    Τίθεται ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης

    Καλά αυτό που έχει γίνει με την κ. Γλυκερία Σιούτη και αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι καραμπινάτο σκάνδαλο. Πως γίνεται ρε παιδιά αυτή η κυρία να είναι...
    προσωπάρχης αλλά και νομικός σύμβουλος ?
    Το μόνο σίγουρο στην υπόθεση είναι πως τίθεται ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΝΟ 2
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΥΣΤΑ ΝΟ 3 ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ. ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΟΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ 33% ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο κι αν λέει ο ΓΑΠ ότι δεν χρωστά σε κανέναν όλο και περισσότερες επιταγές θα σκάνε. Και μάλιστα θα σφραγίζονται διαδικτυακά όπως πολύ καλά ξέρουν στο επιτελείο της Ιπποκράτους.
    Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιτρέπει στο Γιωργάκη να λύνει εύκολα τις ατομικές συμπεριφορές ωστόσο ο Μπόμπολας δεν σκαμπάζει από παραιτήσεις κλπ.
    Οι πρώτες αναγνωριστικές βολές αφορούσαν τα υποδήματα και το Jimny της sport-Tίνας. Οι επόμενες ψιλές αφορούν τους πρωθυπουργικούς συμβούλους.
    Να δούμε πότε θα αρχίσουν οι φάπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εσύ Πασόκε, ειδονίζεσαι (αν καταλαβαίνεις τη σημασία της λέξης) που θα πάρεις ΜΙΣΟ ευρώ αύξηση και το ΠΑΣΟΚ θα σου αυξήσει τα τσιγάρα μόνο κατά 30 λεπτά (10%), βάλε και τα τέλη κυκλοφορίας για το σαβαραλάκι σου κλπ. κλπ. Αλήθεια, ΤΟΣΟ μυαλό έχεις και μόνο βρίζεις? Τι να πει κανείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O σημερινός πρωθυπουργός αν και είχε ενημερωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον κ.Προβόπουλο για το χάλι της οικονομίας , έλεγε ότι υπάρχουν τα λεφτά . Τώρα επιβάλλει νέους φόρους . Η συνέπεια σε όλο της το μεγαλείο ???? Δίνει πάντως αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό . Μισό με ένα ευρώ την ημέρα.
    Να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση . Δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με δανεικά και να μας λένε συνέχεια από τον Σεπτέμβρη του 1985 μέχρι σήμερα , σφίχτε κι άλλο το ζωνάρι. Πότε θα υπάρξει σεβασμός στους φόρους του λαού . Πόσο έχουν αυξηθεί οι φόροι από το 1981 μέχρι σήμερα ; Εάν έπιαναν τόπο τα λεφτά των φορολογουμένων θα έλεγα χαλάλι . Είναι κατάσταση αυτή στο χώρο της υγείας , της παιδείας κ.λ.π ;
    Πως είναι δυνατόν να έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους από Αγγλία και Γερμανία , χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό και να περιμένουμε ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση