GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων...

Aπό την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟ...

Aπό την Εκτελεστική Επιτροπή
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π.»
1. Στο δεύτερο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 1 να συμπληρωθεί ως εξής:
«Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των Αμιγών, των Κοινωφελών, των ειδικού σκοπού, των Ανωνύμων Εταιρειών και των μεικτών Επιχειρήσεων τους, εφόσον έχουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου Ο.Τ.Α., κατ’ εφαρμογή της παρ.3 του άρθρου 1 του Ν.2527/1997.»
2. Στην παρ.1 του άρθρου 7 θα πρέπει να προστεθεί εδάφιο με το οποίο να προβλέπεται ότι...

για όλες τις ειδικότητες του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού η διάρκεια της απασχόλησης είναι ίση με το αντίστοιχο πρόγραμμα του σταθμού και εφόσον α. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και β. Όταν πρόκειται να καλύψουν κενά που δημιουργούνται από μακροχρόνιες άδειες (αναρρωτικές, μητρότητας, ανατροφής παιδιών, κ.λ.π.).
Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη καθόσον στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α., δεν εξαιρούνται οι ειδικότητες των Νηπιαγωγών και των Νηπιοβρεφοκόμων και η ρύθμιση αυτή να καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες που ανακύπτουν σε μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες, ανατροφής παιδιού, μητρότητας κ.λ.π.
3. Στο άρθρο 7, παρ. 7 ειδικά για τους Ο.Τ.Α. να προβλεφθεί ότι οι εποχιακές και πρόσκαιρες ανάγκες να περιοριστούν στους τέσσερις (4) μήνες, αντί των οχτώ (8) που ισχύουν σήμερα, με εξαίρεση τις τουριστικές ή νησιωτικές περιοχές που θα είναι μέχρι έξι (6) μήνες. Ο αναγκαίος αριθμός των θέσεων να προβλέπονται από τον Ο.Ε.Υ. του οικείου Ο.Τ.Α. και θα είναι υπό την έγκριση και εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π.
4. Στην Β΄ περίπτωση της παρ. 1 του άρθρου 8 θα πρέπει για τους Ο.Τ.Α να προβλεφθεί ειδική ρύθμιση ως εξής:
«Εφόσον από τις διατάξεις του ισχύοντος κλαδολογίου των Ο.Τ.Α. δεν προβλέπονται θέσεις αντίστοιχου κλάδου με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα .»
Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη καθόσον ναι μεν οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού καθορίζονται με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, πλην όμως οι Ο.Ε.Υ. καταρτίζονται και ψηφίζονται από το οικείο Συμβούλιο και οι Ο.Τ.Α. δεν θα τροποποιούν τους Ο.Ε.Υ. για να προβλέψουν μόνιμες θέσεις και έτσι θα καλύπτουν τις ανάγκες τους με κατάρτιση συμβάσεων μίσθωσης έργου, βασιζόμενοι ότι ο Ο.Ε.Υ. δεν προβλέπει τέτοιες θέσεις.
5. Στην παρ.2 του άρθρου 8 θα πρέπει να προστεθεί εδάφιο ως εξής:
«Επίσης εξαιρούνται για τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού το Ιατρικό προσωπικό των Κ.Α.Π.Η., των Δημοτικών Ιατρείων των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ο Γιατρός Εργασίας και ο Τεχνικός Ασφαλείας και δεν υπάγονται στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004.»
H ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη καθόσον αυτό το προσωπικό δεν απασχολείται ούτε με ωράριο αλλά η απασχόληση του είναι περιορισμένη, 1 ή 2 φορές την εβδομάδα και από 1 έως 3 ώρες την κάθε φορά.
6. Στο τέλος του άρθρου 9 θα πρέπει να προβλεφθεί διάταξη για τους ήδη διορισθέντες αθλητές που εξακολουθούν να είναι επαγγελματίες αθλητές ή ασκούν αγωνιστική δραστηριότητα ή να την διακόψουν ή να παραιτηθούν από την θέση εντός προθεσμίας έξη μηνών (6) από τη δημοσίευση του Νόμου.
Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη γιατί υπάρχουν αθλητές που έχουν διορισθεί σε Ο.Τ.Α. και εξακολουθούν να είναι επαγγελματίες ή να έχουν αγωνιστική δραστηριότητα και δεν προσφέρουν κανένα έργο διότι είναι συνέχεια σε κανονική άδεια για να μετέχουν σε προπονήσεις, αθλητικές δραστηριότητες , κ.λ.π.
7. Τέλος θα πρέπει να ορισθεί ρητά ότι το Α.Σ.Ε.Π. ασκεί έλεγχο ουσίας στις προσλήψεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007 σύμφωνα με τις οποίες είναι δυνατή η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ορισμένου Χρόνου που η διάρκειά τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών και οι Ο.Τ.Α. εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών υποχρεούνται να αποστέλλουν τους πίνακες προσληπτέων με όλα τα δικαιολογητικά (απόφαση Δημοτικού ή Κοινοτικού ή Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας) στο Α.Σ.Ε.Π.
Επίσης θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει τη θέση του στις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004 και ειδικότερα στην πρόβλεψη νομοθετικής ρύθμισης που να εφαρμόζονται οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και έχει μετατραπεί η σχέση εργασίας τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου καθώς ενώ απασχολούνται δεν αμείβονται λόγω της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Καθώς επίσης η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές των Ο.Τ.Α. για την υπεράσπιση χιλιάδων θέσεων εργασίας, την άσκηση κοινωνικής πολιτικής χωρίς κόστος για τους πολίτες και την αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.
Την κατάργηση των διατάξεων (άρθρα 1 έως 12) του Ν.3801/2009 που έδινε βαθμολογική εξέλιξη στους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και συγχρόνως τη μονιμοποίηση τους για την θεσμοθέτηση ενιαίας μόνιμης και σταθερής σχέσης εργασίας στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Α.Σ.Ε.Π. και η ενίσχυση του σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς η έλλειψη του το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτέλεσε το άλλοθι για την ουσιαστική κατάργηση του.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα τοποθετηθεί συνολικά στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης όταν το Υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώσει τη διαβούλευση με τους φορείς και καταθέσει το σχέδιο Νόμου για ψήφιση στη Βουλή.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Γιάννης Τσούνης

2 σχόλια

  1. Η ΑΘΕΗ ΜΑΡΞΙΣΤΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΟΒΙΕΤ ΓΚΑ ΚΕ ΜΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΔΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΚΟΛΟΧΕΡΟ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 2 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση