GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιτέλους φως στο τούνελ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Οι λεγόμενοι «σοφοί» της οικονομίας των βιομηχανικών χωρών, εκείνοι που μας βύθισαν στην χειρότερη οικονομι...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Οι λεγόμενοι «σοφοί» της οικονομίας των βιομηχανικών χωρών, εκείνοι που μας βύθισαν στην χειρότερη οικονομική κρίση που γνώρισε η γενιά μας, είναι πάλι αισιόδοξοι όσο ποτέ κατά το παρελθόν. Οι οικονομικοί δείκτες είναι πάλι θετικοί. Η αναζωογόνηση της οικονομίας πέτυχε. Τα τεράστια κρατικά κονδύλια, τα χρήματά μας δηλαδή, που διοχετεύθηκαν στα χρεοκοπημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εν συνεχεία στις επιχειρήσεις, έπιασαν τόπο. Τώρα μας λένε οι «σοφοί», το κράτος μπορεί πάλι να αποσυρθεί, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον ιδιωτικό τομέα που ανακάμπτει.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος μας λένε οι «σοφοί» της οικονομίας να αλλάξουμε ρότα, όπως ακούστηκε συχνά τα τελευταία δύο χρόνια από πολλούς αμφισβητίες ακόμη και...

από τον χώρο πρώην νεοφιλελευθέρων. Ας συνεχίσουμε όπως ξέραμε μέχρι τώρα αφού είμαστε πλέον σε ανοδική πορεία.
Η ανεργία βεβαίως, όπως μας λένε οι «σοφοί» της οικονομίας, όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά απεναντίας θα αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα δύο-τρία χρόνια αλλά αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό. Με την προϋπόθεση βεβαίως ότι οι άνεργοι θα παραμείνουν φρόνιμοι, αφού δεν θα τους αφήσουμε δα και να πεθάνουν. Αλλωστε είναι μια ευκαιρία επιτέλους να καταλάβουν και οι εργαζόμενοι ότι δεν μπορούν να ζουν σαν πασάδες. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σιγά-σιγά, οι μισθοί οφείλουν να πλησιάσουν εκείνους των ινδών και των κινέζων ώστε να επέλθει πάλι μια ισορροπία και ένας πιο δίκαιος καταμερισμός εργασίας παγκοσμίως.
Αυτά τα κακομαθημένα παιδιά της εργασίας και του μόχθου θα πρέπει να καταλάβουν ότι τέλειωσε η εποχή των παχιών αγελάδων τους και ότι αυτοί ήταν η κύρια αιτία της κρίσης με τις υπερβολικές μισθολογικές απαιτήσεις τους. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ζωντανές μηχανές, που προσφέρουν μια ορισμένη ποσότητα εργασίας κι απαιτούν, σαν αντάλλαγμα, ορισμένα έξοδα συντήρησης, για να μπορούν να λειτουργούν με κανονικό και συνεχή ρυθμό.
Τέλειωσε επιτέλους η πάλη των τάξεων. Τώρα τον λόγο τον έχουμε πάλι εμείς τα αφεντικά τους.

7 σχόλια

  1. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΟΚΡΑΤΙΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΑΛΥΣΣΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ.
    ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2010 ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕ
    ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ…
    ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙΣ ΣΤΕΝΑΚΙ ΣΤΡΕΙΨΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Na valete dr koutsouko

    gia na doume fos....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αρχιζω και νοσταλγω τον Σταλιν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.


    ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ , Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΝΑ "ΜΑΖΕΨΕΙ" ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ , Η ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ(ΦΥΣΙΚΗ) ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΓΑΘΩΝ.


    ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ , Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ.

    ΜΟΝΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΣΟΦΟΙ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο το άρθρο σου και διανθισμένο με την κατάλληλη δόση ειρωνίας.
    Δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται, και θα τα δούμε πολύ σύντομα. Εμείς θα τα ζήσουμε πατριώτες και όχι τα εγγόνια μας.
    Πως μπορεί κανείς να πιστέψει τους ίδιους άχρηστους, που την αρχή του 2008 έλεγαν ότι δεν έρχεται ύφεση, ότι η ύφεση τώρα τελείωσε.
    Και πως γίνεται να υπάρχει ανάκαμψη όταν η ανεργια αυξάνεται? Αφού χωρίς καταναλωτές δεν υπάρχει πώληση των παραγόμενων αγαθών.
    Υπάρχει ένας αμερικάνος οικονομολόγος ονόματι Gerald Celente ο οποίος λέει το εξής καταπληκτικό: This is not a recovery. It's a cover up.
    Φοβάμαι μόνο μην φθάσω στο σημείο να δω το παιδί μου να πεινάει. Δεν ξέρω τι θα κάνω.
    Κουράγιο παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θεμα ειναι οτι η υφεση τελειωσε και εμεις παμε για ...πτωχευση.Ρε καραγκιοζηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Δεν εχετε φιλοτιμο;Αλλα θα μου πεις, απευθυνεστε σε ενα κοινο ηλιθιων και αγραμματων νεοελληνων που σας ψηφιζει με την μεθοδο του 'πινγκ-πονγκ'.Τωρα ειμαστε στο 'πονγκ', η στο 'πινγκ' στο δευτερο ημιχρονο.Δηλαδη μια απο τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια, είτε μας αρέσει είτε όχι.
    Αλλοτε αργά αλλά σταθερά, άλλοτε γοργά και σπασμωδικά, καταρρέει.
    Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο γίγαντας, πέφτοντας πλακώνει και μας, μας λιώνει κάτω από το τεράστιο βάρος του.

    Εαν δεν βγουν άμεσα μπροστά ιδέες που να πρεσβεύουν την αλληλεγύη, την αυτοοργάνωση, την συνύπαρξη με το περιβάλλον, τότε πολύ απλά θα μας πάρει ο διάολος, όπως βέβαια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται.
    Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε εάν ο άνθρωπος είναι είδος ανώτερο ή είδος προς εξαφάνιση.

    Οι πάλαι ποτε δεινόσαυροι επιβίωσαν για εκατομμύρια χρόνια, εμείς πάλι ούτε για 500 χιλιάδες μπορέσαμε να αντέξουμε.

    Το ανθρώπινο είδος είναι ίσως το πιο ατελές, το χειρότερο, μια παραφωνία στην αρμονία της φύσης.
    Και η μοιραία κατάληξη αυτού, έρχεται.

    Εαν το καλύτερο πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικό σύστημα που μπορεσαμε να ανπτύξουμε είναι ο καπιταλισμός, που βασίζεται πολύ απλά στη συσσώρευση πλούτου, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση