GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H εκλογή του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ...

Aπό την Βένη Μουζακιάρη . 30 Νοεμβρίου σήμερα και η προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού της ΝΔ ανήκει ήδη στο χθες. Π...

Aπό την Βένη Μουζακιάρη
.
30 Νοεμβρίου σήμερα και η προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού της ΝΔ ανήκει ήδη στο χθες.
Πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.
Ένας πολιτικός, με έντονη, ενδιαφέρουσα και προσωπικά μιλώντας αρεστή και ιδιαίτερη πολιτική πορεία, έρχεται να αναλάβει τα ηνία της ηγεσίας του κόμματος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς άγγιξε την βάση του κόμματος. Πάνω από 600.000
άνθρωποι της ΝΔ και όχι μόνο, προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα να ψηφίσουν και ταυτόχρονα να υπενθυμίσουν στον πολιτικό κόσμο του τόπου ,πως όταν το διακύβευμα είναι μεγάλο σε αξία και αγγίζει την βάση, η αποχή είναι ανύπαρκτη..
Την χθεσινή μέρα, 29 Νοεμβρίου, δόθηκε το δικαίωμα στην κομματική βάση της ΝΔ να επιλέξει τον αρχηγό και πρόεδρό της. Η βάση όχι μόνο επέλεξε ,αλλά ταυτόχρονα με την χθεσινή προσέλευσή της κατέδειξε την δύναμη του λαού να αποφασίζει και να απορρίπτει επιλογές, πορεια και στάσεις. Η χθεσινή προσέλευση ήταν μεγάλη και σημαντική ,καθώς οι ΝΔκρατες περνούσαν μηνύματα. Μηνύματα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόμματος.
Τι είναι αυτό όμως που οδήγησε τελικά στην εκλογή Σαμαρα;
Χωρίς αμφιβολία η απάντηση έρχεται να δοθεί από το προφίλ, την στάση και τα όσα είπε και έκανε ο νέος αρχηγός της ΝΔ προεκλογικά. Κινήθηκε ήρεμα, επέλεξε να μην πολώσει και να μην προκαλέσει. Έδειξε ότι...

φέρει και φέρνει κάτι το καινούργιο στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Μίλησε κατανοητά και μεστά για το πού στοχεύει και πώς θα το πετύχει και πάνω και πέρα από όλα απενοχοποίησε το κόμμα της ΝΔ στη συνείδηση κυρίως των ΝΔκρατών με αμέσο επακόλουθο την μαζικότατη προσεύλευση.
Το μέλλον,τώρα, είναι εκεινό που θα δικαιώσει ή όχι την επιλογή αυτή. Είπαμε και πρίν πως η προεκλογή και εκλογή ανήκουν ήδη στο παρελθόν, αναμένουμε όλοι την επόμενη ημέρα. Περιμένουμε μια μέρα πολιτικής ανάσας στον κομματικό χώρο της ΝΔ. Περιμένουμε οργάνωση, δημιουργία και προσφορά έργου και πέρα και πάνω από όλα αναμένουμε και προσδοκούμε την αξιοκρατία. Ο νέος πρόεδρος μίλησε για κόμμα "αξιών και αξίων". Ένα "κόμμα αξίων και αξιών" δεν είναι μια ακόμη προεκλογική έκφραση, είναι ευχή για τον πολιτικό χώρο αλλά και ένδειξη αισιόδοξου πνεύματος και δημιουργικής προοπτικής.
Η χθεσινή ημέρα όμως, εκτός από την μεγάλη νίκη του Αντωνη Σαμαρά είχε να δείξει και μια πράξη σεβασμού, πολιτικής συνείδησης και δύναμης, από την Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κα Μπακογιάννη έχασε χθες την αρχηγία του κόμματος της ΝΔ. Εχασε κάτι ,που νομοτελειακά μπορεί και να ήταν δικό της για ορισμένους... Το βράδυ και πολύ πριν καταστεί εμφανής και δεδομένη η νίκη του Αντώνη Σαμαρά, η κα Μπακογιάννη αποδέχτηκε την νίκη του ιστορικού της πολιτικού αντιπάλου και τάχθηκε στο πλευρό του, θεσμικά και θεωρήτικά μιλώντας, για την επόμενη ημέρα.
30 Νοεμβρίου σήμερα. Οι εξελίξεις νωπές,ίσως και θολές λόγω έντασης και πίεσης. Εύχομαι και ελπίζω ο κ. Σαμαράς, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο έβδομος για την ακρίβεια, να αποδειχθεί σωστός, ωραίος τύπος και πολιτικός και να ανταποκριθεί επάξια στην λαϊκή εντολή ,που αφειδώς και απλόχερα του δόθηκε.

15 σχόλια

  1. Εύχομαι στον ΠΡΟΔΟΤΗ Σαμαρά Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ επι τη ευκαιρία της αναλήψεως της ηγεσίας της ΝΔ απο την ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. Μόνο ΠΙΚΡΕΣ να είναι στρωμενος ο δρόμος του απο δω και πέρα.Με ΗΤΤΕΣ η μια μετά την άλλη να διαγράψει την πορεία του, ώσπου ταπεινωμένος και κατεξευτελισμένος να μας απαλλάξει απο την παρουσία του.Σε αυτή την πορεία μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι όσοι δεν τσιμπήσαμε στην αγιογραφία του απο τα ΜΜΕ,ακολουθόντας το παράδειγμα που ο ίδιος ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ έδωσε :Όταν δε μας αρέσει ο αρχηγός,ευνοούμε τον αντίπαλο.Έτσι απο δω και πέρα και μέχρι της πτώσεως Σαμαρά ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ σε κάθε εκλογή, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στο Σαμαρά.Γιατί ζημιά στο Σαμαρά σημαίνει ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ στην Ελλάδα μας!
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ απο τα τσιράκια του ΠΡΟΔΟΤΗ, που θα σας λένε "Ε εντάξει αν δε σ αρέσει ο Σαμαράς τουλάχιστο ρίξε λευκό η ΛΑΟΣ". ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ!We shoot to kill! Πυροβολούμε τον ΠΡΟΔΟΤΗ στο κεφάλι για να τον σκοτώσουμε και ΟΧΙ απλά να τον τραυματίσουμε!Το ρίχνουμε ΠΑΣΟΚ σε εθνικές, σε δημοτικές, νομαρχιακές, ακόμα και στις εκλογές συνοικιακού συμβουλίου!Επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στον ΠΡΟΔΟΤΗ.Και μια ψήφος χαμένη για τον ΠΡΟΔΟΤΗ Σαμαρά είναι ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!Μη ψαρώνετε στα επικοινωνιακά κόλπα του "επιτελείου" του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος πρώην/νύν βουλευτής,υπουργός,μεγαλοστέλεχος,πολιτευτής,απλό/μεγάλο στέλεχος,τολμήσει νά διανοηθή νά υπονομεύση τόν νέον Πρόεδρον κι αργότερα ίσως ΑΡΧΗΓΟ τής Ν.Δ. στό δύσκολο έργο του,θά θεωρήθη,ότι κάθετα πλέον,στρέφεται όχι μόνον κατά τού ΣΑΜΑΡΑ,αλλά ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΊ ΑΠΛΟΙ/ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!!!
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΗ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ.
    Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
    ΑΣ ΛΗΦΘΗ ΑΥΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ-ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΑΤΥΧΩΣ ΔΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΘΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ!!!
    Ή μή συνειδητή συμπόρευσης μέ τήν απαίτηση τής βάσης,απαιτεί έντιμη αποχώρηση από τό κόμμα ΣΗΜΕΡΑ,ΧΘΕΣ!!
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ,ΟΧΙ, ΟΧΙ,ΟΧΙ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΤΑΤΟΥΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ..ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΤΟΥ ?
    ΜΗΤΣΟΤΑ ΚΕΝΟ ΤΟΥ 12,38

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 30/12:38 μ.μ.
    ----------------

    Μόνο ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ,χαρακτηρίζονται από τέτοια εμπάθεια κι Ανθελληνισμό!!!
    Τουλάχιστον όμολόγησε ότι είσαι ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ της!!!!
    Δέν είναι ντροπή!!
    Ξέρεις κάτι σύντεκνε.
    Δέν χρειαζόμεθα στό κόμμα μας,εμείς οί ΚΑΘΑΡΟΙ ΔΕΞΙΟΙ(ΕΘΝΑΡΧΗ) ψυχασθενείς,όπως τού λόγου σου.
    Τραβεστί,δήθεν ΝεοΔημοκράτη!!!!
    Ποιός είναι προδότης καί μπαλλάντζα,τό έχει καταγράψει ή ιστορία.
    Ρώτα καί τόν παππού σου (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) νά σού πή,περί πολιτικής ιστορίας κι Εφιάλτη!!!
    Άντε στό διάολο λοιπόν καί αέρα στά πανιά καί στόν κώλο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 30/11 1:01
    Κλασσικός οπαδός της ΠΟΛ.ΑΝ που γύρισε στο κόμμα ΜΑΣ για να πάρει την εκδίκησή του.Το "επιχείρημα" κλασσικό. Όποιος δεν είναι με μας (με τον ΠΡΟΔΟΤΗ δηλαδη) είναι εγκάθετος του Μητσοτάκη.Ισχύουν όσα στην αρχή έγραψα.Όσοι δεν είναι με τον ΠΡΟΔΟΤΗ (και είμαστε αρκετοί ΑΔΕΛΦΙΑ ώστε να του καταφέρουμε καίριο εκλογικό πλήγμα!)με νοιώθουν και με καταλαβαίνουν στο τι εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. panikos sta pasokia vlepo!!


    axxaxaxaxxa
    axaxaaxaxa

    erxetai pali i ora sas.

    pio syntoma!! apo oti elpizate..

    ora na fygei kai to teleytaio tzaki, tou giorgaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς 12:38 μ.μ.:

    Ηρέμησε! Έτσι είναι η πολιτική! Ο Σαμαράς δίκαια κέρδισε για΄τι κατόρθωσε και μπήκε μέσα στη ψυχή της βάσης. Αμ αγαπητέ μου, πολιτική δεν γίνεται ούτε με μηχανισμούς, ούτε από το σαλόνι μας στο κολονάκι πίνοντας τσαγάκι με τις φίλες από την καλή κοινωνία! Το 50% + που πήρε ο Σαμαράς είναι ξεκάθαρο! Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Μπράβο στηΝτόρα που τον συνεχάρει πρώτη! Απ΄ αυτή να πάρεις το παράδειγμα!

    Μικρέ και χαζέ νεοδημοκράτη της αρπαχτής για τη πάρτη σου και μόνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 1:37
    Αυτό το περί αρπαχτής στο επιστρέφω αγαπητό κοτόπουλο. Μάλιστα μπορώ να προχωρήσω και πιο πέρα.Μπορούμε να ανταλλάξουμε διευθύνσεις τηλέφωνα κτλ με σένα και τον οπαδό της ΠΟΛ.ΑΝ πιο πάνω και να στοιχηματίσουμε 200.000 (διακόσιες χιλιάδες ευρώ) ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ της αρεσκείας σας.ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ το ποσό εαν εγω εχω απλά ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ακόμα και στα πλαίσια προεκλογικής συγκέντρωσης συγγενή 5ου βαθμού της οικ.Μητσοτάκη ή ακόμα και συμμαθητή στο νηπιαγωγείο οιουδήποτε μέλους της...Εννοείται πως θα σας δώσω πλήρη στοιχεία για το ποιος είμαι, την επαγγελματική μου πορεία απο φοιτητής σε βαθμό που απόλυτα και ΕΓΓΡΑΦΩΣ θα σας ικανοποιεί, ώστε να κάνετε αυτή τη διαπίστωση.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ απο την άλλη πως θα σας πάρω τα σώβρακα χωρίς έλεος αν οι παπαριές που γράφετε δεν αληθεύουν...
    ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ? (Εξαιρετικά αμφίβολο αν κρίνω απο τον αρχηγό σας....)
    Απο κει και πέρα είναι δικαίωμα του καθενός να χειρίζεται και να διαθέτει την ψήφο του όπως του αρέσει και δεν ανήκουμε δικαιωματικά στην δικαιοδοσία του αγίου για εσάς, ΠΡΟΔΟΤΗ για εμένα Σαμαρά, επειδή και μόνο κατάφερε να ανελιχθεί στην ηγεσία της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντώνη,
    Τώρα ήλθε η ώρα να διώξεις το Μητσοτακέϊκο από τη ΝΔ.
    ή τώρα ή ποτέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 30 Νοε 2009 12:38:00 μμ

    Σιγα ρε καραγκιοζη!

    οχι θα ψηφιζαμε την προσωποποιηση της υποκρισιας, διαφθορας, ξυλινου λογου, ανικανου παρελθοντος, μηδενικου εργου, των μηχανισμων και των τζακιων Ντορουλα.

    μαλακα.

    Παρτην σπιτι σου να την χαιρεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως μου αρέσει να τους βλέπω να τρώνε τις σάρκες τους. ΔΕΞΙΟΧΟΥΝΤΑΡΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙA !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ,ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ. Σαμαράς κέρδισε διότι απευθύνθηκε και μίλησε στη δεξιά παράταξη και όχι στην κεντροδεξιά. Η κα Μπακογιάννη αντίθετα έχασε γιατί εξακολουθεί να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και ο Καραμανλής. Το λάθος αυτό είναι ότι προσπαθούν να ψαρέψουν νέους ψηφοφόρους από το κέντρο χάνοντας όμως τους παλιούς τους παραδοσιακά δεξιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς και πάλι 12:38 & 02:11μ.μ.:

    Αγαπητέ μου συνομιλητή, προφανώς και σου περισσεύουν 200.000 ευρώ και θέλεις να στοιχηματίσουμε ενώπιον συμβολαιογράφου! Εμένα πάντως δεν μου περισσεύουν και δυστυχώς δεν μπορώ να σε συνοδεύσω. Από την άλλη όμως εάν δεν σου περισσεύουν και σένα, τότε για να βάζεις 200 χιλιάρικα στοίχημα, είσαι προφανώς αλογομούρης. Επειδή εγώ δεν έχω σχέση με τζόγο και εργάζομαι σκληρά επί 23 χρόνια τώρα για να ξεπληρώσω δάνεια και να διατηρήσω τη πολύ μικρή περιουσία που μου άφησαν οι γονείς μου αδυνατώ να συνεχίσω το διάλογο μαζί σου. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις όμως ότι το άλογο που στοιχημάτισες - και εδώ είναι το παράδοξο - από φαβορί έγινε αουτσάϊντερ γιατί κουτσάθηκε μόνο του, μα εντελώς μόνο του!!!

    Πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί αυτού του είδους ειδικάστην Ελλάδα ότι: εάν ζούσαν στην Ευρώπη δεν θα είχαν ούτε μία πρώτη ευκαιρία για συγχώρεση!!!

    Και τέλος πάντων προτιμώ έναν πολιτικό που στηζίρει τη γνώμη του ακόμη και αν είναι λάθος και ξέρει ότι θα σπάσει τα μούτρα του από το σύστημα παρά εκ του ασφαλούς επαναστάτες με "κυκλώματα" και "μηχανισμούς" ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ για να κάνουμε τη δουλειά μας και μόνο!

    Άντε και καλό βράδυ! Πάω να δω τη μούρη του Χ΄΄νικολάου τώρα - ελπίζω να του πέρασε το κρυωματάκι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 30 Νοε 2009 2:11:00 μμ

    ΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.

    ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση