GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύσκολοι καιροί...

Από τον Σωτήρη Βαρελά http://barelskitsa.blogspot.com/ Έξοδο από τη κρίση και ανάπτυξη με μείωση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και των υ...

Από τον Σωτήρη Βαρελά
http://barelskitsa.blogspot.com/


Έξοδο από τη κρίση και ανάπτυξη με μείωση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και των υπέρογκων δαπανών εξήγγειλε από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός…Το οξύμωρο είναι ότι μεγάλο μέρος των χειροκροτητών του είναι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση ακολουθώντας για χρόνια τις παραπάνω πρακτικές. Δύσκολο το εγχείρημα του Γιώργου.

11 σχόλια

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !






    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SOS. Παρακαλώ κύριοι να βγάλετε αυτό το post ως νέα ανάρτηση αν μπορείτε.

    Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός ζήτησε μείωση δαπανών από τους υπουργούς.
    Με δεδομένο το καθεστώς-σκάνδαλο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το οποίο κάποιος διορίζεται σε απομακρυσμένη περιοχή αλλά λόγω βύσματος πηγαίνει είτε στο Πανεπιστήμιο της πόλης που βρίσκεται είτε σε κάποιο γραφείο ή υπουργείο είτε στο ΙΕΚ (και μάλιστα σε μερικά ΙΕΚ έχει δοθεί ρητή εντολή στους διευθυντές τους να μην βάζουν τους αποσπασμένους καθηγητές να δουλεύουν),
    Με δεδομένο ότι η θέση που είναι κενή δίνεται σε κάποιον άλλον καθηγητή που με τη σειρά του παίρνει και αυτός απόσπαση,
    με δεδομένο ότι καταληγουμε μια θέση να την πληρώνουμε επί τρία,

    ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;;;;

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η Κ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΝΑΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ BLOGGER. ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΜΠΟΡΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΤΗς Κ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ. (ΚΡΙΤΗΡΙΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕς ΚΑΙ ΟΤΙ ΆΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΧΩΡΙς ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ)
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥς. ΑΛΛΙΩς ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ 10000 ΘΕΣΕΙΣ 30000 ΜΙΣΘΟΥΣ.
    ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    Πολίτες κατά της διαφθοράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει που τώρα τις πουτάνες και τις βιζιτούδες τις αποκαλλούν μοντέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΑΛΑ ΤΡΑΛΑ ΛΑ ΛΑ
    ΤΟ GIORGO ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΚΑΡΑ

    ΠΑΛΙ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ
    ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΑ ΠΟΛΛΑ
    ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΡΑΛΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=87085&cid=4


    Μπράβο εκεί και όταν πρέπει ,είναι το ελάχιστο που εμείς οι πολίτες πρέπει να το λέμε και να το φωνάζουμε.

    Μπράβο λοιπόν στον Τριανταφυλόπουλο και στην ομάδα του γιατί στην ΕΡΤ το έχουν ξεφτιλίσει.

    Να μπεί άμεσα εισαγγελέας και να κοπούν οι γελοίες εκπομπές στην ΝΕΤ,ΕΡΤ και ΕΤ3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ).
    ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΕΥΡΩ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΟΡΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντέλει, πάλι ξεγλίστρησε, αλλά από την πραγματικότητα δεν θα ξεφύγει.
    Δυστυχώς γι αυτόν και για μας.

    Όταν επί δίμηνο ο πρωθυπουργός της χώρας φωνάζει “χρεοκοπία, χρεοκοπία, χρεοκοπία κι όταν φορτώνει τις χρήσεις του 2009 και του 2008 με έξοδα και προικίζει του 2010 με έσοδα κανονικά, δηλαδή του 2010, οι δανειστές από έξω λένε:
    Για να το λέει ο πρωθυπουργός τους, έτσι θα είναι!
    Και μας ταράζουν στο “σπρεντ” και τη σφαλιάρα στην επιτήρηση.

    O ΓΑΠ έφτιαξε το βρόγχο να κρεμαστεί αυτός κι εμείς μαζί του.
    Και για μας, εντάξει, αλλά γι αυτόν ανησυχώ… για την Άντα και την Μάμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΤΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    Το ΠΑΣΟΚ συγκαλεί σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο, για να «πατάξει τη διαφθορά». Αφού πρώτα επί 20-ετία εισήγαγε τον λαϊκισμό στην πολιτική, ισοπέδωσε κάθε αξιοκρατική ιεραρχία, κάθε διάκριση του ικανού από τον ανίκανο, του εργατικού από τον ράθυμο, του τίμιου από τον φαύλο, κατάργησε κάθε κριτήριο ποιότητας, κάθε έλεγχο αντικοινωνικής συμπεριφοράς, αποσάθρωσε τη λειτουργία του κράτους, απαξίωσε τον μόχθο της δημιουργίας, καταδίκασε την ελληνική κοινωνία σε αποκλεισμό από τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο. Θα συμμετέχουν και όλοι οι άλλοι, ακόμη και οι (στερηθέντες τον μπούσουλα της σοβιετικής πατρωνίας) παλαιοημερολογίτες του Περισσού και οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου, που με ανήκεστο τον ευνουχισμό της σκέψης και της φιλοπατρίας, επενδύουν ψηφοθηρικά στον γκανγκστερικό λαϊκισμό που εκβιάζει τους πάντες, τάχα εξ ονόματος δήθεν πολλών (αόριστα των «εργαζομένων»!!!) για να ευνοήσουν τους καριερίστες της αυλής τους, που πλούτισαν κραδαίνοντες τον “αριστερισμό” τους .
    Θα μαζευτούν οι ποικιλοτρόπως διεφθαρμένοι να συμφωνήσουν στην "πάταξη" της διαφθοράς (των άλλων;). Θα μας πούνε πότε θα επιστρέψουν στον ΟΤΕ τα λεφτά που πήραν από τη ΜΙΖΕΝΣ; γιατί περί αυτού πρόκειται, και όλα τ’ άλλα είναι παχιές κουβέντες και παπαριές όσων παπάρηδων θα συναχθούν. Τα τελευταία 25 χρόνια όσοι τα κονόμησαν, αφού πρώτα νομοθέτησαν την ασυλία τους, είναι οι πολιτικοί, τα κομματ. στελέχη, τα κόμματα, διαπλεκόμενοι (μεγαλο)δημοσιογράφοι, διαπλεκόμενοι μεγαλοεργολάβοι και κρατικοδίαιτοι μεγαλοβιομήχανοι. Όλοι δηλ. όσοι φορο-εισφορο-κλέπτο-διαφεύγουν. Όλα αυτά τα χρόνια έγινε μεταφορά-ανακατανομή εισοδήματος από τους μη κατέχοντες μισθωτο-συνταξιούχους προς όλους όσους ήταν και είναι οι κατέχοντες. Παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού παντού στον κόσμο μόνο το αντίθετο συμβαίνει. Και ο χαβάς βέβαια συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ οι μισθωτο-συνταξιούχοι είναι οι μόνοι συνεπείς που πληρώνουν τους φόρους, και οι μόνοι εκ των τριών εταίρων που πλήρωναν-πληρώνουν τις εισφορές τους στα ταμεία των συντάξεων της πείνας, στο ακέραιο. Τα δε λεφτά των ταμείων τους, είτε τα απομείωσαν οι πολιτικοί με τις άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών τους, είτε τά’ φαγαν στο χρημ/ριο και στα δομημένα ομόλογα, ενθυλακώνοντάς τα (παντελωνιάζοντάς τα, νεοελληνιστί). Επίσης το 85% των αμέσων φόρων το πληρώνουν οι μισθωτο-συνταξιούχοι, ενώ κατέχουν λιγότερο από το 15% του πλούτου. Συγχρόνως οι τρίτες, κατά σειρά, υψηλότερες καταθέσεις στις τράπεζες της Ελβετίας είναι των Ελλήνων (μήπως των μισθωτοσυνταξιούχων;). Τώρα λοιπόν που τά’ φαγαν όλα και πάμε (όπως είπε ο Γιωργάκης στις προγραμματικές) για χρεοκοπία, πάλι οι μισθωτο-συνταξιούχοι, όπως διδάσκει και η Ελλην. ιστορία αλλά και όπως δείχνουν τα γεγονότα, θα κληθούν τελικά να πληρώσουν τη νύφη. Θα ακουμπήσουν δηλαδή και πάλι τα ρέστα τους, προκειμένου και πάλι αυτά να χορηγηθούν στους έχοντες φορο-διαφεύγο-κλέπτοντες, για να γίνουν και πάλι πλουσιότεροι (αυτούς βλέπει ο παπάρας ο Ανδριανόπουλος να ξοδεύουν στην παραλιακή, στα κέντρα και στις ταβέρνες και ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες ευημερούν). Γιατί έτσι γίνεται πάντα. Συντάξεις και μισθοί της πείνας, πάγωμα μισθών, αυξήσεις μηδέν+παχειές κουβέντες=μηδέν, αύξηση εμμέσων φόρων πλήττουσα τους πειναλέους (τους φοροδιαφεύγοντες δεν τους αγγίζει), περικοπές παροχών, αυξήσεις τελών κυκλοφορίας, θαλασσοδάνεια-οικονομικές ενισχύσεις επιχειρήσεων "για να κινηθεί η αγορά" (25 χρόνια το ακούμε το παραμύθι αυτό), ενώ τα πάγια μη παραγωγικά στοιχεία (ακίνητα κλπ), τα πλούτη και οι καταθέσεις στην Ελβετία συνεχώς αυξάνονται και η ανισότητα διευρύνεται (που σημαίνει ότι η πραγματική αγορά όχι μόνο κινείται αλλά παρακινείται), αλλεπάλληλα κλεισίματα φορολογ. υποθέσεων με εγκυκλίους "σκούπα", χάρισμα παλαιών εισφορο-οφειλών στα ταμεία και πληρωμή των υπολοίπων με έκπτωση και σε δόσεις, έκτακτες εισφορές κλπ. Τέλος, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που μέσα σε 10 χρόνια έκανε τέσσερα ασφαλιστικά νομοσχέδια, το καθένα χειρότερο από το προηγούμενο.
    Νοικοκυραίοι Έλληνες ξυπνήστε. Σας κλέβουν τα όνειρα τα δικά σας και το μέλλον των παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ GIORGOS.

    Θα παρατηρήσατε ασφαλώς ότι μεγάλο μέρος – αν όχι το μεγαλύτερο – των μέτρων που προανάγγειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου τα είχε πει ήδη ο Κώστας Καραμανλής στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία.

    «Λες και διάβαζε ομιλία του Καραμανλή» έλεγαν μερικοί χθες το βράδυ αλλά εμείς δεν θα είμαστε τόσο άδικοι με τον σημερινό πρωθυπουργό.

    Με αφορμή όμως την σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την διαπλοκή θα υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο ακριβώς είχε προτείνει και ο Κώστας Καραμανλής πριν από πέντε χρόνια, στις 11/10/04. Φυσικά ο κ. Παπανδρέου δεν είχε ανταποκριθεί τότε.

    ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΣΟΚ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΕΟΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΟΤΑΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΗΣ
    ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-PRESS .
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ
    ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ..ΤΑ ΠΤΗΝΑ .ΤΑ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άκουγα τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ το πρωί στην τηλεόραση να κατηγορεί ως αντιλαϊκά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Παπανδρέου, και καλούσε τον κόσμο να αντισταθεί και να βγει στους δρόμους. Ωραία ως εδώ. Παρακάτω τι γίνεται όμως; Θα λυθούν τα προβλήματα ως δια μαγείας αν βγούμε στους δρόμους; Τίποτα πιο συγκεκριμένο εκτός από διαπιστώσεις έχει να μας πει η Αριστερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΨΕΜΜΑΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ
    ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ____________

    Συνάντηση είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκράντ.
    Η Γαλλίδα υπουργός κατά την προσέλευσή της στο υπουργείο λίγο πριν το Γ. παπακωνσταντίνου, έδωσε το κλίμα της συζήτησης που θα...ακολουθούσε με τον Έλληνα υπουργό αφού σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τα μέτρα που πήρε ο Ελληνας πρωθυπουργός απάντησε μονολεκτικά "execute" "εκτέλεση".

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ
    ΤρεμοΚαψιΑυτιάΝτρεπεντέρηκΑναγωνστακηΟικονομημλεναΤσιμΠΟΥΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση