GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέοι εκφραστές της αλήθειας και όχι θιασώτες της καταστροφής…‏

Tης Άννας Ευθυμίου* . Τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 έχουν διαστρεβλώσει απόλυτα το λόγο της κινητοποίησης των νέων. Και δεν ε...

Tης Άννας Ευθυμίου*
.
Τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 έχουν διαστρεβλώσει απόλυτα το λόγο της κινητοποίησης των νέων. Και δεν είναι άλλος από την ανάγκη να εκφράσουν την αντίδρασή τους σε μία συνεχή κοινωνική, πολιτιστική, οικολογική και πολεοδομική υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο πολύπλευρα αναπτύσσονται και που έχει επιβληθεί από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Το γεγονός ότι μέσα στα πλήθη των διαδηλωτών εμφανίζονται κάποια εγκληματικά και κακοποιά στοιχεία, δε σημαίνει ότι πρέπει να ποινικοποιήσουμε την έκφραση της νεολαίας, η οποία εν πάση περιπτώσει έχει αιτήματα που το κράτος θα έπρεπε από μόνο του να είχε προνοήσει για την άμεση επίλυση τους. Και αυτά αφορούν στην παιδεία, τη διόγκωση της ανεργίας, την ακρίβεια, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς , τα οποία έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας και ιδίως τη νεολαία μας, σε πρωτοφανή αδιέξοδα. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν οι νέοι να παραμείνουν αδρανείς και...

απαθείς; Θα σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα προβλήματα και θα στείλουν το μήνυμα τους στην πολιτεία.
Δυστυχώς, ορισμένα κακοποιά στοιχεία βρίσκουν την ευκαιρία σε διαδηλώσεις να οργανωθούν και να προκαλέσουν καταστροφές. Συμβαίνει πολλές φορές και ιδιαίτερα τον περσινό Δεκέμβρη που το φαινόμενο είχε πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καταστροφές αυτές είναι αδικαιολόγητες και τις καταδικάζουμε. Ωστόσο, λόγω των τραγικών γεγονότων, πολλοί επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν τις διαδηλώσεις, να φιμώσουν τους νέους που διαμαρτύρονται και να θέσουν τα αιτήματα των νέων υπό αμφισβήτηση. Αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε. Δεν υπάρχει Δημοκρατία, όταν δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Δε νοείται κοινωνία συνοχής, με τη νεολαία μας να βρίσκεται στο περιθώριο. Δεν φτάνουμε στη δικαίωση, αν δεν ξεκινήσουμε από τη διεκδίκηση.
Οφείλουμε ως δημοκρατική και οργανωμένη κοινωνία, ως ένας ζωντανός οργανισμός να ακούσουμε, να αφουγκραστούμε και να βοηθήσουμε το μέλος του που αιμορραγεί. Είναι εγκληματικό να αντιμετωπίζουμε τη διεκδίκηση, την έκφραση και την αντίδραση στα προβλήματα ως έγκλημα. Σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει να επικεντρωθεί η αντιμετώπιση της πολιτείας και της αστυνομίας. Είναι ανάγκη να χτυπήσουμε την καταστροφή και όχι την κατακραυγή στα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Η πολιτεία οφείλει να προσέξει τους χειρισμούς της απέναντι στο μέλλον μας, τους νέους ανθρώπους δηλαδή, γιατί από την συμπεριφορά της θα εξαρτηθεί το αύριο της χώρας. Φιμώνοντας την νεολαία μας, διαστρεβλώνουμε την αλήθεια. Κλείνοντας τα αυτιά μας στην αλήθεια, καταδικάζουμε το μέλλον μας.

*Δικηγόρος, Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ν.Ε.Ο.Ι.»

8 σχόλια

  1. ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΡΝΗ ΣΥΨΝΩΜΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα τα περιμενα απο τους πασοκοσκυλαιους αλλα να ακουω τον βλακα πορδηπουργο να κατηγορει ΔΙΕΘΝΩΣ την χωρα που τον εκανε πρωθυπουργο ,
    Ε! αυτο ειναι απο ταγραφα!

    Βρε ακουσατε το βλακογιοργο να λεει και μαλιστα .."παρεμβαση του" οπως επαιρονται τα πασοκοσκυλαιικα ΜΜΕ ,οτι η Ελλαδα βρισκεται σε δυσκολη οικονομικη κατασταση γιατι υπαρχει διαφθορα,δεν υπαρχει διαφανεια ,εχει την φοροδιαφυγη και εισφοροδιαφυγη???

    Ποιος αλλος πρωθυπουργος στον κοσμο ρε γαμημενοι πασοκοσκυλαιοι ,κατηγορει την χωρα του διεθνως??

    Και μαλιστα ,καταληγουν τα πασοκοσκυλαιικα ΜΜΕ , η Μερκελ,ο Μπραουν ,ο Σαρκοζι κλπ του ειπαν οτι η Ελλαδα εχει πολλα προβληματα αλλα δεν κινδυνευει με ..χρεωκοπια!!!

    Ημαρτον που να παρει ο διαολος.

    Οπως ακριβως θα μιλουσαν σε ανοητο καθυστερημενο παιντακι που βριζει τους γονεις του !!

    Νομιζω συμπαθη ζωα της πασοκοσκυλιας ,αμα περασει αυτος ο εφιαλτης που ζουμε ,και φυγει αυτη η συμμορια των πασοκοσκυλαιων και αυτο το γιοργο-prime minister,θα τραβατε και σεις τις κωλοτριχες σας ,ζωα ε! ζωα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καψαμπέλλης βάζει τέτοια θέματα μόνο για να σχολιάσουμε τη φωτογραφία.

    Δράκος είναι αυτός γύρω από το λαιμό της; Και τι πόζα είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ώραίο γκομενάκι. Παίζει σε όλα τα blog σήμερα. Πάει για Δημοτική Σύμβουλος να υποθέσω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τυπικό κείμενο πολιτικάντη: μπουρ μπουρ, λόγια ωραία και παχιά αλλά ΟΥΣΙΑ μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο οι έλληνες θα είναι δέσμιοι των κομματικών μηχανισμών τόσο περισσότερο θα υπάρχει ηθική,πνευματική,πολιτιστική,οικονομική και κοινωνική κατάπτωση σε ένα γαϊτανάκι αλληλεπίδρασης των θεσμών με αποτέλεσμα μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών που δρούν στη χώρα μας σαν ξέφραγο αμπέλι και που αποτελούν τους κύριους καθοδηγητές των εδώ οικονομικών μεταναστών ,να ελλοχεύει ο κίνδυνος γενικευμένων επεισοδίων και κοινωνικών αναταραχών ανά πάσα στιγμή παρόλο που η ελληνική οικονομία δεν θα υποβαθμιστεί από τις σωστές ενέργειες της κυβέρνησης και θα μηδενιστεί ο κίνδυνος της πτώχευσης.
    Όταν θα πάρει η οικονομία μας μια θετική κατεύθυνση από τις σωστές κυβερνητικές πολιτικές τότε η Αθήνα θα ξανακαεί από τις ορδές των αναρχικών,υπανάπτυκτων ελλήνων μηδενιστών και οικονομικών μεταναστών διότι τα κοινωνικά προβλήματα θα ενταθούν με τις ευλογίες των συνδικαλιστών που προέρχονται κυρίων από τις ξεπεσμένες όχι σε αξίες αλλά σε εργαλεία ,αριστερές πολιτικές πτέρυγες ενός αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.
    Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι κυβερνήσεις ειδικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα πρέπει να είναι πανέτοιμες για αυτές τις κοινωνικές συγκρούσεις που θα επεκτείνονται δυστυχώς και στους δρόμους ειδικά της Αθήνας.

    Η ελλάδα δεν θα αλλάξει όσο δεν αλλάζουν οι πολίτες της οι οποίοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

    Η χειρότερη πόλη της Ευρώπης (η Αθήνα),θα γίνεται ακόμα χειρότερη ενώ η Ελλάδα στο σύνολο της θα ακολουθεί.

    Κανένα φως στον ορίζοντα και προτείνω το ένα από τα πόδια μας να είναι στην ελλάδα φυσικά γιατί εδώ γεννηθήκαμε και αγαπάμε αυτόν τον κολοτόπο αλλά το άλλο μας πόδι πρέπει να είναι στο εξωτερικό.

    Στο παρελθόν οι εξελίξεις ήρθαν για την ελλάδα και τους έλληνες από το εξωτερικό.
    Ίσως και τώρα να πρέπει να γίνει το ίδιο.

    "Σας ευχαριστώ

    Ένας αιρετικός Έλληνας πολίτης που αγαπάω τη πατρίδα μου,λατρεύω το τόπο αυτό αλλά παράλληλα μακρυά από κόμματα θα λέω αυτό που πιστεύω όσο και πικρό να είναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kα Eυθυμίου,
    ο ανεμιστήρας ελπίζω νά μήν σάς
    έριξε στό κρεβάτι.
    Πόσα Watt χρειάζονται γιά νά
    ανεμίσει τό τριχωτό τής κεφαλής σας?(photo).
    Ο/Η αντίπαλος δικηγόρος,θά υποστή-
    ριζε ότι πήραν τά μυαλά σας αέρα.
    Ελπίζω νά πληρώσατε τόν φωτογράφο
    μέ τό νόμισμα τής Ναμίμπια.
    Αναστάσης.
    Υ.Γ.:Δέν κάνω προσωπική επίθεση,
    χιούμορ κάνω,
    αλλά δέν μπορείς μέ αυτό τό image
    νά ασχολείσαι μέ τά προβλήματα
    νέων πού αισθάνονται αποκλεισμένοι
    από παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να καταστρέφεις είναι το πιό εύκολο το να δημιουργείς είναι δύσκολο και θέλει αγώνα. Η νεολαία που κάθε εβδομάδα έκανε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κατέστρεφε το κέντρο της Αθήνας έχει μιά φασίζουσα νοοτροπία και δεν σέβεται τη Δημοκρατία. Οι πιό προικισμένοι και εργατικοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό όπου διαπρέπουν στα ξένα πανεπιστήμια γιά να γλυτώσουν από τις επιθέσεις των κάθε λογής ανεγκέφαλων φασιστοειδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση