GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνε να απαλλάξουν, στα μουλωχτά, τον N. Ζαγοριανό για την Siemens!...

Συνεδριάζει άρον άρον το Πειθαρχικό Συμβούλιο, πριν αλλάξει σύνθεση, για να δημιουργήσει θετικό πρόκριμα εν όψει της ποινικής δίωξής του. Π...

Συνεδριάζει άρον άρον το Πειθαρχικό Συμβούλιο, πριν αλλάξει σύνθεση, για να δημιουργήσει θετικό πρόκριμα εν όψει της ποινικής δίωξής του. Πώς ανατρέπεται η πάγια πρακτική, ποιοι καταθέτουν ως μάρτυρες, τι επιδιώκουν κάποια "σταγονίδια" και το χρέος της ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Νέο μεγάλο θέμα έχει προκύψει με τον κ. Νίκο Ζαγοριανό, τον μέχρι πρότινος ειδικό ανακριτή της υπόθεσης Siemens. Ως γνωστόν πριν από τρεις ημέρες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αναστ. Κανελλόπουλος ζήτησε την ποινική δίωξή του για κατάχρηση εξουσίας καθώς δεν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου για την υπόθεση C4I και για παράβαση καθήκοντος καθώς δεν έδωσε τα έγγραφα δικογραφίας στους δικηγόρους άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση. Επίσης στις 19 Σεπτεμβρίου ο αντιπροέδρος του Αρείου Πάγου και τότε προϊσταμένος επιθεώρησης κ. Ιωάννης Παπανικολάου είχε ζητήσει για τους ίδιους λόγους την πειθαρχική δίωξή του.
Τι συμβαίνει τώρα;
Συνεδριάζει άρον άρον, αύριο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο για το θέμα του κ. Ζαγοριανού. Η συνεδρίαση αυτή προκαλεί πολλές απορίες και ερωτηματικά κατ' αρχάς για την ταχύτητα με την οποία συγκαλείται το Συμβούλιο. Δεν έχει ξανασυμβεί μέσα σε τόσο μικρό διάστημα (ένα τρίμηνο) να συνεδριάζει το Συμβούλιο για να αποφανθεί και μάλιστα τρεις μόλις ημέρες μετά την άσκηση και ποινικής δίωξης.
Επίσης είναι αν μη τι άλλο παράδοξο το γεγονός αυτό, διότι κατά πάγια πρακτική ποτέ και για κανέναν δικαστικό δεν εκδόθηκε απόφαση όσον αφορά το πειθαρχικό σκέλος πριν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για το ποινικό σκέλος. Ακόμη και για δικαστικούς λειτουργούς εμπλεκόμενους στο παραδικαστικό, ακολουθείται αυτή η πρακτική. Και η απόφαση επί των πειθαρχικών αναβάλλεται, σε όλες τις περιπτώσεις, μέχρι να βγει η ποινική απόφαση.
Αυτή η πάγια -και ορθή- πρακτική πάει λοιπόν τώρα να ανατραπεί.
Η εξήγηση βρίσκεται προφανώς στο γεγονός ότι...

στις 30 Δεκεμβρίου λήγει η θητεία του παρόντος Πειθαρχικού Συμβουλίου και ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι τα νέα μέλη που θα κληρωθούν. Μήπως λοιπόν κάποια "σταγονίδια" του παρελθόντος πιστεύουν ότι μπορούν στα μουλωχτά να απαλλάξουν, ως προς τις πειθαρχικές ευθύνες, τον κ. Ζαγοριανό δημιουργώντας πρόκριμα για την ποινική έκβαση της έρευνας σε βάρος του πρώην ανακριτή και εν όψει της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής από τη Βουλή; Ποιοι είναι αυτοί που μπορεί να επιχειρούν μια τέτοια μεθόδευση; Είναι τυχαίο ότι η διαδικασία αυτή τίθεται σε εφαρμογή ημέρα που απεργούν οι δημοσιογράφοι, η συνεδρίαση γίνεται Παρασκευή και ενώ βρισκόμαστε στις παραμονές εορτών;
Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι ο κ. Μ. Φουρλάνος, ο οποίος διετέλεσε και σύμβουλος του κ. Αναστάση Παπαληγούρα όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΝΔ. Αύριο το πρωί δε, κατά σειρά έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Συμβούλιο ως μάρτυρες υπέρ του κ. Ζαγοριανού στις 9.00 ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ιωάννης Σακελλάκος (που όμως είναι και αυτός ελεγκτέος κατά τον κ. Παπανικολάου), στις 10.30 ο πρώην προέδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλος Κεδίκογλου και στις 11.30 ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Σανιδάς, ώστε στη συνέχεια να βγει και η απόφαση. Αυτή ουσιαστικα θα είναι και η τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου με τη σημερινή σύνθεσή του.
Νομικοί κύκλοι ωστόσο που πληροφορήθηκαν τι επιχειρείται, έθεταν με ένταση το ερώτημα αν θα επιτρέψουν τέτοιες μεθοδεύσεις ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, ο προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών αρεοπαγίτης κ. Ι. Γιαννούλης και ο νέος επιθεωρητής δικαστηρίων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Εμ. Καλούδης. Και αν θα επιστήσουν την προσοχή του προέδρου κ. Φουλράνου και των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου ώστε να προστατεύσουν το κύρος της Δικαιοσύνης που έχει ήδη δεχθεί πλήγματα κατά το παρελθόν και να μην επιτρέψουν να διατυπωθούν νέες επικρίσεις για τον τρόπο χειρισμού κρίσιμων, για όλο το δημόσιο βίο της χώρας, θεμάτων.

9 σχόλια

  1. KALYCE ME
    NA SE KALYCV

    KLECE ESY NA KLECV KAI EGV
    KAI OLOI AUVOI!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ

    ΟΛΟΙ ΑΓΝΟΙ

    ΟΛΟΙ ΚΛΕΒΑΝ

    ΟΛΟΙ ΑΓΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ.
    ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ Η ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ ΕΓΩ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
    ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.
    ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΔΟΤΟΙ Σ΄ΟΛΑ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗ ΜΑΖΕΨΕΙ.
    Ο ΠΑΠΟΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΑΜΠΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΕΝΑ ΣΙΧΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ.
    ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΩΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΝΙΩΤΗΣ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΓΕΝΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
    ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΙΩΠΗΣΕΙ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΧΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΟΥ ΜΑΣ.
    ΚΑΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΜΑΣ ΡΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΞΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά όλα αυτά, τα λεφτά που πήραν ο Τσουκάτος, ο Γείτονας και ο Βαρθολομαίος πού πήγαν?? Αυτή είναι και η ουσία του σκανδάλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστείτε μόνο, τι έκαναν σε ΟΛΗ την προηγούμενη καριέρα τους οι εικονιζόμενοι κακούργοι του Αχρείου Πάγκου.

    Γιατί να χάνουμε χρόνο με "πειθαρχικά" και τέτοιες κοροϊδίες σε βάρος μας;
    Γιατί;

    ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιωάννης Σακελλάκος,Ρωμύλος Κεδίκογλου, Γεώργιος Σανιδάς. Η κόπρος της ελληνικής δικαιοσύνης! Από μόνη της η σύνθεση των συνηγόρων του Ζαγοριανού δείχνει πόσο μέσα στα σκατά είναι βουτηγμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΙΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ" (ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΛΠ..)??

    ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΗΔΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ??

    17 Δεκ 2009 7:03:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    καλη αναρρωση.αυτος τουλαχιστον ειχε τα κοτσια να το κανει-αν και νεος και δεν επρεπε-τοσοι αλλοι που ειναι κυβερνητικοι χωρις απολυτηριο γυμνασιου δεν ντρεπονται?

    17 Δεκ 2009 7:05:00 μ.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΙΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

    ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ

    17 Δεκ 2009 7:34:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο κ. Ζαγοριανός (ανεξαρτήτως του αν αποδειχθεί ότι φταίει ή δεν φταίει. Και αν φταίει γιατί άραγε να φταίει αυτός περισσότερο από τον Χριστοφοράκο και τα 4 κόμματα που τα πιάσαν;) μπει στη φυλακή ενώ ο Χριστοφοράκος με τους χρηματισθέντες πολιτικούς βρίσκονται απέξω, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι!!!!!!
    Φανταστείτε στο επισκεπτήριο να τον επισκέπτονται ο Χριστοφοράκος, ο Τσουκάτος, ο Γήδονας και οι ταμίες των κομμάτων, για να πίνουν καφέ μαζί του, παρηγορώντας τον?????.
    Ελλάς "το μεγαλείο σου".

    Λαέ ξύπνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση