GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Air France διαψεύδει επιπλέον χρέωση των παχύσαρκων...

Από το http://pastakarvouna.blogspot.com/ . Ουφ φτηνά την γλιτώσαμε!!!!!

Από το http://pastakarvouna.blogspot.com/
.
Ουφ φτηνά την γλιτώσαμε!!!!!

6 σχόλια

  1. Μ'αυτή τη γεωργία πρέπει να τελειώνουμε..


    "..όσα εκατομμύρια κι αν χορηγηθούν και στους εφετινούς, από συνήθεια πια συνδαιτυμόνες των μπλόκων, κανένα πρόβλημα δεν θα επιλυθεί, πέραν της πρόσκαιρης ικανοποίησης των καταναλωτικών αναγκών τους".
    .
    Άρθρο τoυ κ.Στ. Κατρανίδη,
    αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    Στο συνηθισμένο χειμωνιάτικο ραντεβού τους οι αγρότες ξανακλείνουν τους δρόμους. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καινούργια αιτήματα.
    Ενθαρρυμένοι από την απλοχεριά των χθεσινών κυβερνώντων που, μεταξύ άλλων, βαφτίζοντας τις ενισχύσεις 500 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό χάλι, δίνουν ξανά το «παρών».
    Διεκδικούν κι από τους νέους κυβερνήτες την επανάληψη της περυσινής απλοχεριάς. Οι... τελευταίοι με προφανή αμηχανία, όχι άσχετη της άμυαλης στάσης τους όταν με περισσή ευκολία χαρακτήριζαν μισό δισ. ευρώ σαν ψίχουλα, αδυνατούν να κατανοήσουν τον αιφνιδιασμό από τα τρακτέρ που έκοψαν και πάλι την Ελλάδα στα δύο. ΄
    Κι όμως τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά. Το πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας δεν είναι πρόβλημα επιδοτήσεων. Η πτώση του αγροτικού εισοδήματος, η διεύρυνση του ελλείμματος στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο και η περιβαλλοντική επιβάρυνση δεν αντιμετωπίζονται ούτε με επιδοτήσεις ούτε με έκτακτες ενισχύσεις. Οσα εκατομμύρια κι αν χορηγηθούν και στους εφετινούς, από συνήθεια πια συνδαιτυμόνες των μπλόκων, κανένα πρόβλημα δεν θα επιλυθεί, πέραν της πρόσκαιρης ικανοποίησης των καταναλωτικών αναγκών τους.
    Και αυτό γιατί αν τα προβλήματα της γεωργίας μπορούσαν να λυθούν με μερικά εκατομμύρια επιδοτήσεων, θα είχαμε τελειώσει μ΄ αυτά από τη χρυσή δεκαετία του ΄80. Τότε που πακτωλός χρημάτων έρευσε στην ελληνική γεωργία, άλλαξε η εικόνα της ελληνικής υπαίθρου και η ζωή του έλληνα αγρότη, αφέθηκαν όμως μάλλον απείραχτες οι προβληματικές δομές του αγροτικού τομέα.
    Ας είμαστε σοβαροί: παρά τις διαμαρτυρίες των αγροτών, το πρόβλημα δεν είναι οι χαμηλές τιμές των προϊόντων. Οι τιμές, για τα περισσότερα από αυτά, αν εξαιρέσει κανείς τις ασυνήθιστα υψηλές τιμές των δύο τελευταίων ετών, κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Το πρόβλημα βρίσκεται στο πράγματι υψηλό κόστος παραγωγής. Μόνο που το τελευταίο δεν αντιμετωπίζεται με επιδοτήσεις. Σχετίζεται άμεσα με τις δομές της γεωργίας. Συνδέεται ευθέως με την προσκόλληση στην παραγωγή δύοτριών προϊόντων (σιτάρι, βαμβάκι και μέχρι πολύ πρόσφατα καπνός). Εντείνεται από την ανικανότητα του συνεταιριστικού κινήματος να παρέμβει. Καταλήγει δε στην καταλήστευση των φυσικών πόρων, πιστό στη λογική της συνεχούς αύξησης μιας ποιοτικά υποβαθμισμένης παραγωγής, προοριζόμενης περισσότερο για την είσπραξη της ενίσχυσης κι ελάχιστα για την ικανοποίηση του καταναλωτή.
    Μ΄ αυτή τη γεωργία πρέπει να τελειώνουμε. Οσο τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί, το μόνο σίγουρο είναι η ανανέωση του ραντεβού στα μπλόκα για τον επόμενο χρόνο. Τα εφετινά όμως άδεια ταμεία μπορεί να είναι και η λύση. Ας μιλήσουμε πια για την ουσία, λέγοντας τα προβλήματα με τ΄ όνομά τους. Ισως τελικά αυτή η κρίση να είναι... πολύτιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, Εμπρός Γενναία κομματόσκυλα, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΕΞΙΑΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ,ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ; όλοι εσείς που μας ταΐζετε δηλητήρια με τα αγροτοφάρμακα σας, που ψεκάζετε σήμερα, και τι κι αν λέει η οδηγία μετά από δεκαπέντε μέρες μάζεμα και διάθεση του προϊόντος στην αγορά, εσείς στα μουνόπανα σας και μας το δίνετε σε τρεις μέρες και όποιον πάρει ο χάρος……
    Κάποτε μου έλεγε ένας γεωπόνος που έκανε και τον πλασιέ μεγάλης εταιρίας στους αγρότες, ότι υπάρχους χιλιάδες χωράφια που έστω και αν τώρα σταματήσει σε αυτά να γίνετε χρήση φυτοφαρμάκων, για τουλάχιστον δέκα χρόνια αυτά τα χωράφια, δηλαδή διάστημα ικανό, περίπου, να τα καθαρίσει η φύση, θα πρέπει να απαγορευτεί να χρησιμοποιούνται στην παραγωγή οπουδήποτε γεωργικού προϊόντος.
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, τώρα που η οικονομία της Ελλάδας μας, ακόμη και σκατά μπορεί να φάει από τον κόλο του οποιουδήποτε δανειστή, προκειμένου να ανοίξει το πουγγί του, σας δοξάζει, και σας στέλνει χαιρετίσματα στα μπλόκα σας, όσο κρατάτε εσείς Γενναίοι Αγρότες, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτεροι, μπαίνετε στην μάχη, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτερο κλείνετε δρόμους τόσο αυτοί που κρατούνε στα χέρια τους τις υπογραφές μας με τα δανεικά θα νιώθουν ήσυχοι στο κρεβατάκι τους, και στο όνειρο τους θα βλέπουν πως στην Ελλάδα όλα πάνε καλά…. Τα χρήματα τους εξασφαλισμένα……ΕΦΙΑΛΤΕΣ!
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κλείστε και άλλους δρόμους, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα τόσο και περισσότερο γονυπετής ο Παπακωνσταντίνου θα εκλιπαρεί για λίγα δανεικά ψίχουλα, ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!
    Ο Αστός στα τέσσερα και με ένα ρεπάνι στον κόλο να κάνει το κουνελάκι του πλέϊ μπόϊ !
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα και τα ασφάλιστρα των δανεικών των δανειστών μας θα ανεβαίνουν, και με το καλό μόλις μας τα ζητήσουν θα στηθούμε όλοι στην σειρά, παιδιά, γυναίκες, άντρες, παππούδες, γιαγιάδες, πεσμένοι στα τέσσερα με κατεβασμένα τα βρακιά για ένα σπέσιαλ γαμήσι από αυτούς, παρακαλάτε μόνο να μην προσλάβουν εργάτες από την Κεντρική Αφρική……κόλαση, της πουτάνας θα γίνει, πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια μεταχείριση; Όχι ! Οι πλούσιοι και οι πλούσιες θα την γλυτώσουν, στην Ελβετία…..
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, οι στιγμές είναι ιστορικές, η ΔΕΞΙΆ με όσα μπορούσαν οι δικοί της να φάνε, με όσα τραγικά λάθει μπορούσαν να κάνουν από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο σύμβουλο μας έριξαν για ακόμη μια φορά στα σκατά, τώρα είναι η σειρά σας, πάρτε στα στιβαρά μπράτσα σας τα φτυάρια και σκεπάσετε τον λάκκο, να σβήσει η βρώμα η Ε Λ Λ Α Δ Α…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δορυφορικές φωτογραφίες απεικονίζουν την Ατλαντίδα;"

    "Πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες από περιοχή της νότιας Ισπανίας αποκαλύπτουν κάποια ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πάνω στο έδαφος, που σύμφωνα με κάποιους ερευνητές είναι ερείπια της Ατλαντίδος καθώς φαίνονται να ταιριάζουν με περιγραφές του Πλάτωνα.
    Συγκεκριμένα, φωτογραφίες της περιοχής Marisma de Hinojos,κοντά στην πόλη Cadiz, δείχνουν δύο ορθογώνια κτίσματα μέσα στη λάσπη ενώ τριγύρω στο έδαφος διακρίνονται τμήματα...

    ομόκεντρων δακτυλίων.

    Ο Γερμανός φυσικός Rainer Kuehne του πανεπιστημίου Wuppertal που μελέτησε τις φωτογραφίες πιστεύει ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν σε μια περιοχή της νότιας ακτής της Ισπανίας που καταστράφηκε από πλημμύρες ανάμεσα στο 800 π.Χ. και το 500 π.Χ. Ο Δρ. Kuehne επικαλείται τις περιγραφές του Πλάτωνα για τους ομόκεντρους κύκλους της Ατλαντίδος και υποθέτει ότι τα δύο κτίσματα που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ένας ασημένιος και ένας χρυσός ναός που ήταν αφιερωμένοι στον Ποσειδώνα.

    Ωστόσο στις δορυφορικές φωτογραφίες το μέγεθος της υποτιθέμενης Ατλαντίδος φαίνεται να είναι κάπως μεγαλύτερο από εκείνο που αναφέρει ο Πλάτων. Ο Kuehne θεωρεί ότι υπάρχουν δύο πιθανές ερμηνείες για αυτό:ή ότι ο Πλάτων έκανε λάθος στην εκτίμηση του ή ότι η μονάδα μέτρησης που αναφέρει, να ήταν 20% μεγαλύτερη απ' ό,τι παραδοσιακά θεωρείτο μέχρι σήμερα. Αν η δεύτερη περίπτωση είναι ορθή, τότε οι διαστάσεις της μίας εκ των κατασκευών της φωτογραφίας ταιριάζουν σχεδόν ακριβώς με τις διαστάσεις που δόθηκαν από τον Πλάτωνα για το ναό του Ποσειδώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΤΑΣΗ.

    Πρώτον, ο Υπουργός Οικονομικών Παπακωσταντίνου να καλέσει εκπροσώπους – οικονομολόγους, των κομμάτων της Αριστεράς για ενημέρωση, σε βάθος επί της οικονομικής κατάστασης της χώρας, και δεύτερον αυτοί οι οικονομολόγοι ή άλλοι της επιλογής αυτών των κομμάτων να τον συνοδεύουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση δανεικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπραβο ζωα του πασοκ.
    μπάβο 12,24 ΠΟΥ σκορπάς την σκατίλα σου σε κάθε ανάρτηση.

    εμπρος ΖΩΑ.
    ΜΕ ΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ο γιωργος
    ΘΑ ΧΤΙΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ.
    ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ !
    ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΘΑ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΜΙΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΠΑΜΕ...ζώα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ = ΝΔ

    Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΤ3
    ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ !!


    ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΙΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΞΥΠΝΑ ΓΙΩΡΓΟ!!

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΕΣΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΟΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!!

    ΑΝΤΕ ΚΛΕΦΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑI ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ!!

    ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση