GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το μεταναστευτικό...

Επειδή πολύς λόγος γίνεται γιά το μεταναστευτικό, θα ήθελα να κάνω δυό σχόλια. Τυχαίνει να είμαι άτομο με διπλή υπηκοότητα, την Ελληνική και...

Επειδή πολύς λόγος γίνεται γιά το μεταναστευτικό, θα ήθελα να κάνω δυό σχόλια. Τυχαίνει να είμαι άτομο με διπλή υπηκοότητα, την Ελληνική και την Αυστραλιανή. Αλλά με μια μόνο ιθαγένεια την Ελληνική. Πιστεύω οτι θα πρέπει να εξηγηθεί στον κόσμο, η διαφορά των όρων "υπηκοότης" και "ιθαγένεια", διότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Και οτι ιθαγενεια δεν μπορεί να...

δωθεί σε μετανάστες νόμιμους (πολλώ δε μάλλω σε παράνομους). Το λεξικό του ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ εξηγεί επαρκώς την μη ισοδυναμία των παραπάνω όρων. Ιθαγενής είναι ο καταγόμενος εκ της χώρας, ο αυτόχθων,ενω ο υπήκοος είναι ο "υποκείμενος εις την εξουσίαν κράτους τινός". Συμφωνώ λοιπόν με την διενέργεια δημοψηφίσματος για να ξεκαθαρίσει το πόσα και ποιά δικαιώματα-υποχρεώσεις και κάτω απο ποιές προυποθέσεις και νομικό πλαίσιο αυτά θα δοθούν.
Πέτρος Γ.

29 σχόλια

  1. Αντί για ιθαγένεια, ας δώσουν επιτέλους στους νόμιμους μετανάστες μια κάρτα εργασίας και μόνιμης παραμονής στη χώρα. Η κάρτα αυτή θα πρέπει να ανανεώνεται χωρίς χρηματική επιβάρυνση του μετανάστη, κάθε 10ετία. Τι να την κάνουν την ιθαγένεια οι κατατρεγμένοι μετανάστες? Ψωμί και δουλειά θέλουν και τίποτε άλλο. Κι αν τους δώσουν ιθαγένεια, μπας και θα αισθανθο΄θν ποτέ Έλληνες? Ο Έλληνας είναι Έλληνας επειδή τόχει στο DNA του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΟΞΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μιλησε κανεις για ιθαγενεια κατα αρχην,για το αν πρεπει να παρουν ηπηκοοτητα οι μεταναστες..Εγω ειμαι υπερ υπο καποιους ορους βεβαια οπως σε αλλες χωρες της ευρωπης π.χ (Γερμανια).Για πολλους λογους οπως ειναι'Ανθρωπιστικοι,φιλοσοφικοι,αντα
    γωνιστικοι,παγκοσμιοποιησης,και υποχρεωσεις που εχουμε..Επειτα υπαρχουν ομογενεις που δεν ξερουν
    ελληνικα,γιατι οι μεταναστες που μαθαινουν γλωσσα,ιστορια και ελληνικες συνηθειες να μην εχουν καν χαρτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, γιατι θα τρελλαθουμε στο τελος.Εχθες στην εκπομπη του Χ''Νικολαου ελεγαν καποιοι Σομαλοι,που κατα τα αλλα μιλουσαν πολυ καλα Ελληνικα,οτι ηθελαν την Ελληνικη ιθαγενεια.Κατ'αρχην ξερουν τι ειναι; Το να εισαι Ελληνας,δεν σημαινει να συμμετεχεις της 'ημετερας παιδειας' οπως τραυλιζουν πολλοι αμορφωτοι και ασχετοι,αλλα να εχεις ολα τα υπολοιπα στοιχεια.Θρησκεια,γλωσσα,εθιμα και ηθη,DNA κοινο,και ας γαυγιζουν καποιοι για το αντιθετο.Οποιος εχει αντιρρηση,να γινει αν τους βασταει εθνικο τεστ ταυτοποιησης DNA και συγκριση με αρχαιωτερους σκελετους.Αυτα και πολλα αλλα που ειναι προνομοια του Ελληνα που ζει εδω για χιλιετηριδες.Και οχι ευκαιρια να νομιμοποιηθουν χιλιαδες ασχετοι μεσα τον ευρυτερο χωρο της Ελλαδος,μονο και μονο για την ψηφο τους..Και να μας φερουν και τον 'υπεροχο' πολιτισμο τους να θαυμασουμε.Εαν γινει αυτο,θεωρειστε ολοι προδοτες και ανθελληνες.Και καποια στιγμη θα τιμωρηθειτε για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΛΕΞΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΘΕΝ+ΓΕΝΟΣ" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ....
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ (ΚΟΙΝΗ) ΓΕΝΙΑ...

    ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ-GIORGOS ΜΙΝΕΪΚΟ-ΤΣΑΝΤ-PAPANDREOS.......ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιθαγένεια είναι ο δημοσίου δικαίου δεσμός ενός ατόμου προς την πολιτεία στο λαό της οποίας αυτός ανήκει. Στη σύγχρονη εποχή στα δημοκρατικά καθεστώτα προτιμάται ο όρος ιθαγένεια παρά ο όρος υπηκοότητα, ο οποίος παραπέμπει σε παλαιότερα καθεστώτα και σε σχέση υποτέλειας μεταξύ κράτους (μονάρχη) και πολίτη (υπήκοος<υπακοή).

    Αντίθετα, δεν πρέπει να συγχέεται η ιθαγένεια με την εθνικότητα, με την οποία εννούμε το δεσμό ενός ατόμου προς ορισμένο έθνος· και ως γνωστόν οι έννοιες του κράτους και του έθνους είναι τελείως διαφορετικές η μία από την άλλη. Είναι δυνατόν κάποιος να έχει διαφορετική ιθαγένεια και εθνικότητα (π.χ. εθνικές μειονότητες ή πολιτογραφημένοι μετανάστες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπηκαν παρανομα στη χωρα και ο Τζέφρυ τσάντ-μινέϊκο-παπανδρέου, όντας μονο κατά 25% Έλληνας εξ' αίματος, θέλει οχι μονο να νομιμοποιήσουμε την παρανομία τους, αλλά και να τους επιβραβεύσουμε κιόλας δινοντάς τους την ¨ελληνική¨ υπηκοότητα, επειδή μας προτίμησαν όπως είπε και ο έτερος νενέκος της νουδούλας, ο Πάκης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή την πατρίδα την υπεράσπισαν με ποταμούς αίματος οι πρόγονοί μας για να την κληροδοτήσουν στα παιδιά τους. Δεν μπορεί ο αμερικάνος Γιωργάκης να ακυρώσει όλους αυτούς του ποταμούς αίματος και να την παραδώσει στους αλλοδαπούς.
    Οι παγκοσμιοποιητές σιωνιστές θα πεθάνουν στην Ελλάδα. Πρέπει να χυθεί και άλλο αίμα για να υπερασπίσουμε και πάλι την πατρίδα μας από νέους εισβολείς και εσωτερικούς εχθρούς.
    Μην περιμένετε να σας ακούσουν οι παγκοσμιοποιητές με ήπια μέσα. Θέλει αγώνες. Όλοι στον αγώνα για να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας για άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΛΙΩΝΗ

    Καλη παρεα ειχε σημερα στην Μηλιωνη ο Δρ Κουτσουκος....
    και μιλαγαν για το δημογραφικο...κλπ..

    1. Το καταστροφικό ανθελληνικό σχέδιο της "δημογραφικής υποχώρησης- εκμηδένισης" των ελλήνων (μεσώ μη τεκνοποιίας, διαζυγίων, επίορκων δικηγορων, σκόπιμης στέρησης μητρότητας κλπ..) ειναι σε εξελιξη...καταστρεφουν τους ελληνες για να φερουν ξενους!!

    2. Δεν μπορούμε να κάνουμε ελληνες τα παιδια των ξενων αν αυτα δεν γινουν 18 ετων και να το ζητησουν τα ιδια και να μετεχουν του ελληνικου πολιτισμου με πτυχια, τεστ συνεντευξεις κλπ...!!

    3. Οι Ελληνες δεν μπορουν να κανουν ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ των ξενων παιδιων απο εκβιασμο ( για χαρτια κλπ...)για να παραμεινουν οι γονεις τους στην Ελλαδα!!

    4. Ειναι επικινδυνο και ρατσιστικο να πιεζουμε εκβιαζουμε τους μεταναστες σωνει και καλα να γινουν Ελληνες ...για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο και να μην διωχθουν και να εχουν δουλεια!!

    5. οποιος θελει την ελληνικη ταυτοτητα να ερθει να την παρει με την αξια του και την θεληση του, οχι απο αναγκη ή εκβιασμο!!!!

    6. δεν μπορουμε να συγχεουμε την νομιμη παραμονη ενος μεταναστη με αδειες νομιμης παραμονης....με την επιδοση ιθαγενειας!!

    7. Σημερα υπαρχει ΝΟΜΟΣ οποιος μεταναστης μενει νομιμα 9 χονια μπορει να ζητησει ελληνικη ταυτοτητα, αφου πρερασει εξετασεις γλωσσας, ιστοριας κλπ...

    8. Οι δημοκρατικοι ελληνες δεν ειναι ρατσιστες, ουτε εκβιαστες να κανουν ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ τα παιδια των ξενων, αλλά ουτε και αδιαφοροι για τους μεταναστες (αφου μπορουν να παρουν αδειες παραμονης) αλλα ουτε και αφελης να ανοιξουν νεα κερκοπορτα!!

    9. Ραγκουση,
    δεν μπορεις να μπερδευεις την ιθαγενεια, την υπηκοοτητα, την προσωρινη αδεια παραμονης, την αδεια παραμονης αοριστου χρονου, τον ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, και την εννοια της κουλτουρας και της ταυτοτητας

    Μανος Πασοκ

    19 Ιαν 2010 8:41:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΕΤΙΚΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΣΧΕΔΙΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ, ΕΜΜΕΣΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.
    (ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ: ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΛΠ; ΦΤΥΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ; ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό ακριβώς φωνάζουμε όλον αυτό τον καιρό. Ότι δεν έχουν θεσμοθετηθεί νόμοι που μπορούν να λύσουν βασικά προβλήματα των μεταναστών όπως είναι άδεια παραμονής κάρτα εργασίας κλπ και ασχολούνται με ιθαγένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1.123.000 ευρώ, το κόστος της Αντιπροεδρίας
    για τον ΑΛΗΤΗ ΠΑΓΚΑΛΟ.

    ΕΕ...ΟΧΙ !
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να μην μπλέκουμε τα πράγματα: Υπηκοότητα, ιθαγένεια, ιδιότητα του πολίτη είναι ταυτόσημοι όροι, που σημαίνουν τον νομικό δεσμό ενός φυσικού προσώπου με το νομικό πρόσωπο συγκεκριμένου κράτους. Δηλαδή γεννά υποχρεώσεις (πχ στράτευση κλπ) και δικαιώματα (Διεθνή προστασία, πολιτικά δικαιώματα κλπ).
    Η εθνικότητα από την άλλη είναι δεσμός ψυχολογικός, βιωτικός κλπ, που συνδέει ένα πρόσωπο με μία εθνότητα, το παρελθόν της και το μέλλον της. Δεν έχει σχέση με δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά αποτελεί έναν, ενδεχομένως τον κυρίαρχο, τρόπο απόκτησης της ιθαγένειας (υπηκοότητας, ιδιότητας του πολίτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς: 20 Ιαν 2010 2:29:00 π.μ.

    παπαγαλίζεις τις βλακείες που έγραψαν στο opengov

    Αν πράγματι ”στα δημοκρατικά καθεστώτα προτιμάται ο όρος ιθαγένεια παρά ο όρος υπηκοότητα” για πες μας πως αναφέρεται στους αντίστοιχους νόμους στα αγγλικά ή γερμανικά και γαλλικά ο όρος ιθαγένεια;

    Για να ξέρεις παντού χρησιμοποιούν τον όρο υπηκοότητα (citizenship)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι λαθρομεταναστες στην πλειοψηφια τους ειναι μουσουλμανοι. Σκεφτειτε μετα απο καιρο ,αφου τους δωσουμε το δικαιωμα ψηφου, τι τραγικο προβλημα θα εχουμε με την Τουρκια, η οποια φυσικα και δεν θα αφησει ενα τετοιο δωρο ανεκμετάλλευτο.Δειτε πως επηρεάζεται η Βουλγαρια , απο το δικο της Μουσουλμανικο κομα.Σχεδον ειναι υποχειριο της Τουρκιας.
    Γιατι δεν καθοριζουμε απο τωρα τον αριθμο των μεταναστων που μπορουμε να αντεξουμε σαν χωρα, οπως εχουν κανει τα περισσοτερα σοβαρα Ευρωπαϊκά κρατη.
    Γιατι δεν κανουμε δημοψηφισμα, οπως η Ελβετια για λιγοτερο σοβαρο θεμα. Επειδη το προτεινει ο Καρατζαφερης; Οι Ελβετοι ειναι ολοι ακροδεξιοι;
    Aς λογικευτουμε - εστω και τωρα- και ας σκεφτουμε τι συμφερει τα παιδια μας και οχι τα κοματα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eλληνας γίνεσαι επειδή γεννήθηκες εδώ;
    Oι μουσουλμάνοι γενοβολούν ανεξέλεκγτα με δύο έως τέσσερις γυναίκες οκτώ έως είκοσι παιδιά έκαστος.
    Πόσοι νεοέλληνες μουσουλμάνοι θα γεννηθούν εδώ τα επόμενα χρόνια.
    Οι γηγενείς Ελληνες πρέπει να προστατευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ή ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ή ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007 ΨΗΦΙΖΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΨΗΦΙΣΑ ΛΑΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΛΑΙΚΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΒΑΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 20 Ιαν 2010 10:36:00 π.μ.

    Στο διαβατήριο μου έχει γραφτεί: ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ -NATIONALITY HELLENIC - ΝΑΤΙΟΝΑΛΙΤΕ

    και στην αστυνομική μου ταυτότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ HELLENIC NATIONALITY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τεταμένο το κλίμα
    Τριακόσιοι νεκροί από συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στη Νιγηρία



    ΚΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣ!!!!
    ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΖΑΜΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΧΟΤΖΑ ΝΑ ΣΕ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - "ΕΛΛΗΝΕΣ", ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ή ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ"ΑΠΙΣΤΟΥΣ"ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ;
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: "ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑΣ";
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΚΟΠΙΜΑ Η ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΓΑΘΑΡΧΙΔΟΣ20 Ιαν 2010, 9:19:00 μ.μ.

    Οσοι ηρθαν ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην Ελλαδα
    να παρουν την Ελληνικη υπηκοοτητα
    μετα απο εξετασεις κλπ.,
    οσοι ηρθαν ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ
    να τους φορτωσουμε σε ενα καραβι
    εδω και τωρα
    με προορισμο τις χωρες τους: Τουρκια, Ιραν, Ιρακ
    η αλλη χωρα Ευρωπης!

    Δεν λεω να τους φουνταρουμε κιολας, αλα Μπερλουσκονι, γιατι ειμαστε και ανθρωποι.

    Διαφορετικα:
    να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ τα συνορα
    αφου οποιος θελει μπαινει ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ζηταει ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ(!!!!) να γλυτωσουμε και τους μισθους των συνοριοφυλακων, αφου δεν χρησιμευουν σε τιποτα και να μειωσουμε το ελλειμμα.
    Ολα τα αλλα ειναι του κωλου

    ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Oι οικονομικοί μετανάστες δεν ενδιαφέρονται για τα ήθη ούτε για τα έθιμα μας και κατά μείζονα λόγο για την χώρα μας όπως κάθε οικονομικός μετανάστης απανταχού της γης.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μπικικίνι (χρήμα)το οποίο θα εξάγουν στις χώρες τους όταν υπάρχει δυνατότητα.
    ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;
    1.Αυτούς που αφου υποδουλώσουν οικονομικά μια χώρα πρέπει να την αλλοιώσουν εθνικά ώστε να καταρρεύσει από μέσα σαν χάρτινος πύργος υπό το βάρος των αιτημάτων των μειονοτήτων.Φυσικά δεν θα υπάρχει αντίσταση αφου οι δυνάμεις συνοχής (εθνική συνείδηση)θα έχουν αποδυναμωθεί αλλά και ελαττωθεί λόγω ποσόστοσης.
    2.Αυτούς που το αποτέλεσμα του(1)θα τους δώσει τη δυνατότητα διαμελισμού της πατρίδας μας κατά το πρότυπο της Γιουγκοσλαβίας.
    3.Αυτούς που οι συνέπειες του(2)δλδ.μικρά κρατίδια θα τους ζητήσουν δάνεια για υποδομές και στρατιωτικό εξοπλισμό.
    4.Αυτούς που σε αντάλλαγμα των δανείων οι επιχειρήσεις τους θα εκμεταλλευτούν ότι πολύτιμο διαθέτουν τα αδύναμα νέα κρατίδια.
    5.Αυτούς που θα κάνουν εξόρυξη των πλούσιων ορυκτών της χώρας μας στα οποία δεν έχουν βάλει ακόμη χέρι γιατί θα πέσει η τιμή των μετάλλων και δεν είναι ακόμη η ζητούμενη χρονική στιγμή.
    6.Αυτούς που αφου ξεζουμίσουν τους λαούς και τους πασπαλίσουν με τα υλικά της πολεμικής τους βιομηχανίας τους πετούν στο σκουπιδοντενεκέ σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
    7.Αυτούς που μπροστά στο κέρδος και τις καρέκλες(οι κερκόπορτες ανοίγουν από μέσα) δεν τους ενδιαφέρει ότι μετά από 10 χρόνια η Ελλάδα δεν θα έχει τα διαχρονικά βασικά της χαρακτηριστικά και φυσικά οι συνέπειες των πεπραγμένων σε σχέση με την ολότητα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εξω το Ισλάμ απο την Ελλάδα !!

    τετρακόσια (400) χρόνια ισλαμικής σκλαβιάς ρε αποδομητές της ιστορίας δεν σας φτάσανε και θέλετε να τούς ξαναφέρετε ;

    Αν θέλετε να τούς ξαναβρείτε και να ξαναζήσετε τις πάλαι ποτέ "ενδοξες" περιόδους της "ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και μουσουλμάνων ξέρετε που θα τούς βρείτε , ειναι ακριβώς απεναντί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. AΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ),ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΙΟ.

    ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗ ΑΛΒΑΝΩΝ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ,ΙΡΑΚΙΝΩΝ,ΑΦΓΑΝΩΝ,ΣΟΜΑΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΥΛΩΝ.

    ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΤΕ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ Τ'ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΩ. ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ Κ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΣΤΕΙΛΤΕ mail ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ? ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΕΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φωνές υπέρ των μεταναστών από Έλληνες δεύτερης γενιάς μας αναγγέλει θριαμβευτικά το σημερινό Βήμα.
    Πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών στη Ελλάδα ξεκίνησε ο Σύλλογος «Δορυφόρος», ο οποίος αποτελείται από Έλληνες δεύτερης γενιάς της Γερμανίας.
    «Επιδιώκουμε να ξεπεράσουμε τον συναισθηματισμό και την περιχαράκωση της δυναμικής του Ελληνισμού και να εξετάσουμε με ρεαλιστικό τρόπο τις διαφορετικές προσεγγίσεις στα ανοιχτά θέματα που μας αφορούν» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Μόναχο, ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής, Έλληνας δεύτερης γενιάς, Κώστας Τάτσης.
    Ποιός είναι ο Κώστας Τάτσης όμως;;Με ένα εύκολο google search φτάσαμε εδώ.
    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/48167e3d-0109-4443-8146-1a0a3b3edef4
    Ο Κωνσταντίνος Τάτσης γεννήθηκε στο Μόναχο στις 26 Ιανουαρίου του 1968, όπου και συνεχίζει να διαμένει. Κατάγεται από τις Παπαδάτες Πρεβέζης και είναι απόδημος β' γενιάς. Φοίτησε στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Μονάχου. Στις πανελλαδικές εξετάσεις των ελληνοπαίδων εξωτερικού το 1985, πέτυχε στα ΤΕΙ και φοίτησε στο τμήμα Διοίκησης Νοσοκομείων.
    Από το 1987 και για 10 χρόνια ασχολείται με τη γαστρονομία και από το 1997 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως επιτόπιος υπάλληλος στον ΕΟΤ, στο Μόναχο.
    Το 1983 εντάσσεται στην ΠΑΜΚ Μονάχου. Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου. Δυο χρόνια αργότερα εντάσσεται στη ΔΟ του ΠΑΣΟΚ, στο Μόναχο και το 1990 εκλέγεται Γραμματέας της Οργάνωσης, θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 1992 οπότε και εκλέγεται μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαυαρίας. Το 1996 εκλέγεται Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαυαρίας, θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 2005. Στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται στο Εθνικό Συμβούλιο και επανεκλέγεται στο 8ο Συνέδριο. Έκτοτε είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού.
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟ.
    ΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ'' ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ'' ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
    Η ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ.
    ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση