GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά από εμάς ...ποιοι;

Το ακρον αωτον της αναισθησιας του κρατους επικρατει στις δημοσιες υπηρεσιες. Από το http://harrytsopanos.blogspot.com/ Προχθες στην Νομαρχι...

Το ακρον αωτον της αναισθησιας του κρατους επικρατει στις δημοσιες υπηρεσιες.

Από το http://harrytsopanos.blogspot.com/

Προχθες στην Νομαρχια που εψαχνα να βρω ακρη για το επιδομα προνοιας της μητερας μου. Δεν βρηκα φυσικα και οι μισοι υπαλληλοι ελειπαν.
Σημερα κατηφορησα στο γραφειο του οαεδ στην Πειραιως και εκει καταλαβα το νοημα της φρασης"Πρωτα ο Πολιτης".
Ενας τεραστιος ογκος απο κοσμο ταλαιπωρημενο να περιμενει πανω απο τρεις ωρες και ενω το νουμερο δεν ειχε ξεπερασει το νουμερο διακοσια.
Οποιος ηθελε εμπαινε οποιος ηθελε εβγαινε,ενα απιστευτο χαλι,ανοργανωσια,και μιζερια που δεν ηξερες που να αποτανθεις.
Υπαλληλοι που εφευγαν απο την θεση τους και γυριζαν μετα απο μια ωρα,καποιος γυρισε μετα απο σχεδον δυο ωρες και κανεις να μην ελεγχει τι και που.
Μετα απο μια ωρα και περισσοτερο αποφασισα να παω εκει κοντα στο υπουργειο εργασιας, τι στο διαολο σκεφτηκα τι ...

κανουν αυτοι μονο τις συνταξεις μειωνουν και τον χρονο συνταξιοδοτησης μακραινουν;
Ανεβηκα στο γραφειο του υπουργου,σε ενα γραφειο μια σχεδον ξαπλα στην αναπαυτικη της πολυθρονα μιλαγε με μια γνωστη της επι ωρα μην δινοντας καμμια σημασια τι γινετε γυρω της.
Περιμενα αρκετη ωρα εκει χωρις να μου δινει κανεις σημασια και καποια στιγμη ρωτησα που ειναι η ιδιαιτερα του υπουργου, μου την εδειξαν, μιλαγε και εκεινη χαμηλοφωνα στο τηλεφωνο.
Κοιτα.. κοιτα ρε παιδι μου για εμας δουλευουν οι δυστυχες σκεφτηκα, αλλες τρεις μικρουλες ξαπλα και αυτες σε αλλες πολυθρονες.
Της ανεφερα αμεσως μολις τελειωσε το χαλι που επικρατει στον οαεδ,ξαφνιαστηκε,δεν το ηξερε, λες και 3 λεπτα αποσταση δεν μπορουν να το δουν το χαλι αν περασουν απο εκει,καλα λεω ο υπουργος ποδια δεν εχει να παει εως εκει να δει το μαυρο χαλι που επικρατει; Ουτε στην χειροτερη τριτοκοσμικη χωρα δεν γινονται αυτα.
Ασε της λεω μας πριξατε με το Πρωτα ο Πολιτης,και μετα τιποτα.
Μα...μονο δυο μηνες ειμαστε στην κυβερνηση.
Εδω καταλαβα οτι εκτος του οτι δεν ξερουν τι τους γινετε,δεν ξερουν επισης και ποσο καιρο ειναι στην κυβερνηση.
Τρεις εισαστε της απαντησα, και 5 χρονια οι πιο χειροτεροι απο εσας,αλλα περιμεναμε τετοιο χαλι να διορθωθει πιο συντομα,εσεις ποτε σκοπευετε να το διορθωσετε;
Ψελλισε διαφορες μαλακιες, την αποχαιρετησα με ενα"καλα"και εφυγα.
Ε! Δεν περιμενα και καλυτερη αντιμετωπιση, αυτες μια ζωη δεν ξερουν,να πληρωνωνται ομως γνωριζουν.
Τεσσερις ωρες μου πηρε να τελειωσω την διαδικασια στον οαεδ,και φευγοντας αποχαιρετησα και ολες τις κυριες και κυριους που περιμεναν για εξυπηρετηση μετα απο μενα,και που κοντευαμε να γινουμε φιλοι. Πεινασμενος και διψασμενος γυρισα σπιτι να κανω κατι να φαω.
Κυριε υπουργε....μιας και στα σχεδια σας ειναι μονο η μειωση των συνταξεων και η αυξηση των οριων ηλικιας,δεν κανετε τουλαχισατον και το ελαχιστο για εμας;
Να φροντισετε να αποσυμφορησετε τον οαεδ για να μην δουλευουν σαν ζωα οι εργαζομενοι του και να εξυπηρετουμεθα και εμεις τα ζωα με βουλα.

12 σχόλια

  1. KALA RE AN8ROPE.

    PROTH SOY FORA PHGES SE DHMOSIA YPHRESIA.

    SHMERA OI PERISSOTEROI GYRISAN APO TIS GIORTES.

    DEN EIAN OREKSI GIA DOYLIA KAI MHN TOYS PARAKOLAS DIOTI UA SOY KANOYN MYNHSH.
    DEN BLEPEIS OTI OTAN KAPOIOS PEI KATI KAKO GIA AYTOYS POS ALLHLOYPOSTHRIZONTAI SAN TOYS EBRAIOYS.
    AKOYSTE LIGO TO ALTER POS KANEI O PROEDROS THS ADEDY TORA 22.23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε βρες καμια δουλειά για να αποσυμφορηθει ο ΟΑΕΔ...

    η ζήτα να σου φερνουν το επίδομα σπιτι για να μην κουράζεσαι

    και εναν αραπη να σου κανει αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημεία;
    ============

    Η άνοια χαρακτηρίζεται από ένα προοδευτικό εκφυλισμό και απώλεια των διανοητικών ικανοτήτων του ατόμου.

    Οι ασθενείς με άνοια παρουσιάζουν προβλήματα της μνήμης, της σκέψης, της αντίληψης, του προσανατολισμού, των γνωστικών λειτουργιών τους.

    Η άνοια είναι συχνότερη στους ηλικιωμένους, σε άτομα τρίτης ηλικίας. Σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών το ποσοστό αυτών που πάσχουν από άνοια είναι 6%.

    Με την αύξηση της ηλικίας, το ποσοστό των ατόμων που προσβάλλονται από άνοια, αυξάνεται και για αυτό έχει επικρατήσει ο όρος γεροντική άνοια. Το 20% των ατόμων άνω των 80 ετών, πάσχουν από άνοια.

    Το 60% -70% των περιπτώσεων άνοιας οφείλεται στη νόσο Αλτσχάιμερ. Ένα ποσοστό της τάξης του 15% των περιπτώσεων άνοιας οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα του εγκεφάλου (πολυεμφρακτική άνοια).


    Είναι πολύ σημαντικό να ζητάτε τη βοήθεια και τις συμβουλές του γιατρού σας, εάν σε εσάς ή σε κάποιο μέλος της οικογένειας ή σε φίλο σας, παρουσιαστούν προβλήματα της σκέψης, ..
    Δεν σημαίνει όταν κάποιος ξεχνά, έχει δυσκολίες στο να σκεφτεί, να κάνει υπολογισμούς, να προγραμματίσει κάτι ή παρουσιάζει επιθετικότητα και ευερεθιστικότητα ότι πάσχει από άνοια. .....
    Ανεξάρτητα από την αιτία της άνοιας, η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση, έχουν καθοριστική σημασία ......
    Εκτός από τις διάφορες θεραπείες που μπορούν σήμερα να προταθούν, η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει τη δημιουργία του υποστηρικτικού οικογενειακού και κοινωνικού δικτύου που μπορεί να προσφέρει πολλά στον ασθενή, στα πρώτα στάδια της άνοιας.

    Είναι φυσιολογικό όταν ένα άτομο αντιληφθεί ότι παρουσιάζει τα πρώτα στάδια της άνοιας, νιώθει εξαιρετικά δυσάρεστα. Παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος η εξέλιξη της νόσου να μην του επιτρέπει να χειρίζεται σωστά τις προσωπικές, επαγγελματικές και οικογενειακές του υποθέσεις.

    .........

    Μερικά σημεία, που πιθανόν να εκδηλώνονται με αυξανόμενη συχνότητα, είναι δυνατόν να προκαλέσουν υποψίες ότι κάτι σε σχέση με άνοια μπορεί να συμβαίνει.

    Μια κατάσταση σε ένα άτομο που μπορεί να περιλαμβάνει λίγα ή περισσότερα από τα πιο κάτω σημεία, είναι καλό να εξετάζεται από το γιατρό. Αυτός θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει κατά πόσο πράγματι πρόκειται για μια αρχόμενη μορφή άνοιας, εάν πρόκειται για κάτι παροδικό ή κάτι άλλο:
    Δυσκολίες στην απόκτηση, συγκράτηση νέων πληροφοριών και γνώσεων. Οι δυσκολίες της μάθησης μπορεί να εκφράζονται με το γεγονός ότι ο ασθενής ξεχνά λόγω προβλήματος στη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Για παράδειγμα δεν θυμάται πρόσφατα γεγονότα ή συνομιλίες, ξεχνά τα ραντεβού του, δεν θυμάται που έβαλε τα κλειδιά του ή τοποθετεί σε λανθασμένους τόπους αντικείμενα

    Δυσκολίες στη σκέψη. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα στο σπίτι ή στην εργασία του, ο ασθενής δυσκολεύεται να συλλογιστεί και να προτείνει ένα λογικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Ανάλογες δυσκολίες εκδηλώνονται όταν ο ασθενής πρέπει να διεκπεραιώνει συνήθεις αλλά σχετικά πολύπλοκες και σύνθετες εργασίες όπως για παράδειγμα η ετοιμασία φαγητού

    Δυσκολίες στον προσανατολισμό. Ο ασθενής δυσκολεύεται να βρει χώρους που είναι γνωστοί σε αυτόν. Χάνεται εύκολα. Δυσκολεύεται στην οδήγηση

    Δυσκολίες γλώσσας. Δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράζεται σωστά και δεν μπορεί να αρχίσει ή να παρακολουθήσει μια συνομιλία, ενώ πρωτύτερα αυτά δεν αποτελούσαν πρόβλημα

    Οι αλλαγές στη συμπεριφορά περιλαμβάνουν ασυνήθιστες για το συγκεκριμένο άτομο ερεθιστικότητα, επιθετικότητα και απάθεια για το τι συμβαίνει στο περιβάλλον του
    Οι πολυάριθμες έρευνες που γίνονται σήμερα για την άνοια, προσφέρουν σημαντικές ελπίδες για το μέλλον.

    Εστιάζονται στην κατανόηση των διαφόρων πτυχών της άνοιας με στόχο την ανεύρεση καλύτερων θεραπευτικών μέσων, την πρόληψη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών που προσβάλλονται από άνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ισορια αυτη ειναι χθεσινη,δεν παιζει ομως ρολο,ειναι παντα επικαιρη!
    Σκεψου μονο ενα.Τι κρατος μπορεις να στησεις,με τετοια μπαζα στο δημοσιο μηχανισμο!Στον ιδιοτικο τετοια κατασταση ευκολα δεν ευδοκιμει.Η σχεση υφισταμενου και προισταμενου,εμποδιζει κατι τετοιο.
    Τωρα θα μας κατηγορησετε οτι ειμαστε του ιδιοτικου τομεα.
    Στο δημοσιο στηβαγμενοι και αραχτοι ,μου
    θυμιζετε την πολη της Δρεσδης,βομβαρδησμενη τον β.παγκοσμιο πολεμο,τοσα μπαζα!Κιομως η πολη αυτη με χρονια και καιρους,παλι αναστηθηκε.Το ελληνικο δημοσιο ποτε?

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11 Ιαν 2010 10:23:00 μ.μ.
    Η γυναίκα σου τον παίρνει απο αράπηδες.
    Κωλοδημοσιογλύφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε 23.00 Ευχαριστω βρε Ελληναρα για τις συβουλες,αν εχεις κανεναν γνωστο που να φερνει τα επιδομαυτα στο σπιτι πες του να μου φερνει και το δικο μου,εμ με τετοιους σαν εσενα πως να αλλαξει αυτο το κρατος?
    Τον αραπη στον χαριζω,οχι για να σου κανει αερα ομως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ12 Ιαν 2010, 10:24:00 π.μ.

    ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΡΟΘΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ .ΝΑ ΠΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΝΑ ΖΗΖΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Ή είμαι βλαμμένος, ή ζω σε λάθος χώρα».
    Και εγώ έτσι πίστευα..ότι δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει πως ο Έλληνας αντέχει περισσότερες θυσίες…Να όμως που δεν είναι καθόλου έτσι.

    Σάββατο, βραδινό δελτίο ειδήσεων των 7στον ΑLPHA.Ο κύριος παρουσιαστής (Μάνεσης) μας παρουσιάζει μεγάλη δημοσκόπηση που έλεγε εντελώς τα αντίθετα, ότι δηλαδή πόσο σωστά είναι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, πόσο πολύ διατεθειμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες να κάνουνε περισσότερες θυσίες….κάτι για 70% αν θυμάμαι καλά….. Μάλιστα είχε και ρεπορτάζ από κάποια λαϊκή που οι παραγωγοί ήτανε διατεθειμένοι να πουλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους προκείμενου να έχουν περισσότερη κατανάλωση…κλπ.

    Δεν είναι δυνατόν σε λάθος χώρα είμαι..; Γιατί τα μπέρδεψα έτσι…ένιωθα και ένοχος που έκανα αντίθετες σκέψεις…

    ΜΙΑ ΩΡΑ μετά μαθαίνουμε για το περιστατικό έξω από την βουλή…και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παπουτσής να λέει για την επίθεση που δέχθηκε η Δημοκρατία μας…και τους δημοσιογράφους να συμφωνούν.

    Εγώ δεν συμφωνώ. Επίθεση δέχτηκαν οι «Παίχτες» που παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου…..και όχι με την Δημοκρατία μας….

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΛΑΚΕΣ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΚΑ ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ
    ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ
    ++ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ++.
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΩ ΤΟΥΣ
    Να αρχίσετε να το σκέφτεστε σοβαρά
    μουνίκακες της μάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η λύση είναι μια και λέγεται ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
    Όλοι να αξιολογούν όλους. Οι φορολογούμενοι τους εφοριακούς, οι μαθητές τους δάσκαλους, οι εξεταζόμενοι τους εξεταστές για δίπλωμα, οι ασθενείς τους γιατρούς, και βέβαιακαι το αντίστροφο.
    Και να συνδεθει και η βαθμολογία με τους μισθούς. Να αφαιρούνται οι πολύ ψηλές και πολύ χαμηλές βαθμολογίες, και να βγαίνει ένας μέσος όρος που θα αντικατοπτρίζεται στη μισθοδοσία.
    Μέσα σε μια νύχτα θα σφίξουν οι κώλοι. Αλλά θέλει πολιτικούς με αρχίδια, όχι αρχίδια πολιτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωστη απο Κρητη ευκολα συμπερασματα μπορω να βγαλω και εγω,αν διαβασεις το ιστολογιο μου που δεν μπηκες στον κοπο να το κανεις σιγουρα θα δεις οτι η μητερα μου ειναι σε νοσοκομειο με ανιατη ασθενεια και χρειαζεται αποκλειστικη νοσοκομα που δεν παρεχει το Εσυ και η αποκλειστικη κοστιζει,οποτε....
    Να σε πω ηλιθιο θα σου εδινα και αξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστευα οτι δημοσιευετε καποια απαντηση σε υβριστικο σχολιο,εστειλα ενα σε καποιν που το εκανε και δεν το δημοσιευσατε.Κριμα,λογοκρισια και στα μπλογκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ston agwna enwmenoi kai stin masa xwrista.... eukolo...
    oi gunaikes kai oi dimosioi upalliloi ftene gia ola

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση