GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η performance του κ. Σαμαρά...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Ενώπιόν σου, θα παραδεχτώ σήμερα ότι έχω κατακυριευτεί από μια διαστροφική εμμονή. Καθετί που διαβάζω το αναγάγ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Ενώπιόν σου, θα παραδεχτώ σήμερα ότι έχω κατακυριευτεί από μια διαστροφική εμμονή. Καθετί που διαβάζω το αναγάγω στο νου μου σε θέμα που άνετα συνδυάζεται με την πολιτική επικαιρότητα και ευκόλως πια μου έρχονται τρόποι συσχέτισης άσχετων ειδήσεων με σχετικά με μένα πολιτικά πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν σου ζητώ να μου προτείνεις λύση. Την ξέρω. Πρέπει να σταματήσω να γράφω και να αρχίσω το... ψάρεμα. Μέχρι να το αποφασίσω όμως, σου εκθέτω το νέο μου συνειρμικό συλλογισμό.
Διαβάζοντας λοιπόν, για την επικείμενη μεγαλύτερη σε διάρκεια performance της (586 ωρών), που θα παρουσιάσει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο ΜοΜα, συνειρμικά διαπίστωσα ότι έχει κοινά στοιχεία με την ήδη εκτελούμενη performance του νέου Προέδρου της ΝΔούλας. Δες..
Στον μεγάλο τοίχο του αίθριου, στον 2ο όροφο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, θα καρφωθούν 10 ξύλινα ράφια, σαν σκαλοπάτια (από 14 Μαρτίου έως 31 Μαϊου). Η εκκεντρική σέρβα καλλιτέχνις, θα ξεκινήσει από...

το πρώτο -σε ύψος 15 μέτρων- και θα κατεβαίνει στο χαμηλότερο. Σε κάθε ένα «ράφι» θα κάθεται περίπου μία εβδομάδα. Οι θεατές θα χρησιμοποιούν αναπαυτικές σεζλόνγκ αλλά και κιάλια για να βλέπουν κάθε λεπτομέρεια. Αν θέλουν, θα μπορούν να κάθονται εκεί με τις ώρες, όπως κι εκείνη. Σε κάθε «ράφι» θα χρησιμοποιεί διαφορετικά αντικείμενα τα οποία θα τα αφήνει εκεί όταν κατεβαίνει στο επόμενο. Σκάλες φτιαγμένες από ξυράφια θα συνδέουν το ένα με το άλλο, απαγορεύοντας τη χρήση τους. Ενας γερανός θα τη μεταφέρει κάθε μέρα πάνω και κάτω. Δεν θα αποχωρίζεται το ράφι της ούτε για να πάει στην τουαλέτα. Θα μένει εκεί επτά ώρες κάθε μέρα και 10 κάθε Παρασκευή που το ΜοΜΑ έχει διευρυμένο ωράριο. Θα ξεκουράζεται τις Τρίτες, που το μουσείο παραμένει κλειστό. Η performance θα βιντεοσκοπηθεί ολόκληρη.
«Συμβολίζει το προσωπικό και πνευματικό ταξίδι του καλλιτέχνη», εξηγεί η ίδια. «Είναι η κάθοδος του "εγώ". Οι καλλιτέχνες "χτίζουν" το προφίλ τους, όπως οι σταρ του Χόλιγουντ. Εγώ το γκρεμίζω. Επιπλέον μ' αρέσει η ιδέα τού να κατέβω σταδιακά στο επίπεδο των θεατών, πολύ ανοιχτή και ευάλωτη».
Σε κάποια «ράφια» θα εμφανίζεται εντελώς γυμνή. Σκέφτεται σε ένα απ' αυτά να φοράει μόνο ένα τεράστιο ντίλντο. Οταν σπούδαζε, ένας καθηγητής τής είπε ότι δεν έχει τα αρ...δια να γίνει καλλιτέχνις. Κι εκείνη πλάνταξε στο κλάμα που δεν είναι άντρας. Τώρα παίρνει την εκδίκησή της.
Συνολικά, η performance (δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τον τίτλο) θα είναι ένας εντελώς δικός της κύκλος ζωής. Το 2011 θα παρουσιάσει την παράσταση «Η ζωή και ο θάνατος της Μαρίνας Αμπράμοβιτς»!
Σκέψου τώρα το παράδειγμα του κ. Σαμαρά. Ξεκίνησε πιάνοντας "ταβάνι" στο χρηματιστήριο πολιτικών αξιών μετά το γκρέμισε, τώρα πάλι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του κόμματός του και σιγά σιγά κατεβαίνει. Έτσι εξάλλου, συμβαίνει με τους διάττοντες πολιτικούς αρχηγούς, τόσο στο κόμμα του όσο και σε άλλα (βλ.π. Αβέρωφ, Έβερτ, Ράλλης). Με τις κινήσεις του, τις απαρχαιωμένες σκέψεις και τις επιλογές προσώπων, την έντονη αστάθεια στο βηματισμό του (απόκτημα από τον χρόνιο αποκλεισμό του από το προσκήνιο), γκρεμίζει ο ίδιος το "εγώ" του σκαλί-σκαλί. Στο διάβα του, δεν υπάρχουν ξύλινα καρφιά αλλά βαρίδια από πρόσφατες καραμανλικές εποχές, αλλά και από άλλες δικές του προσωπικές έριδες. Βασικός χώρος όπου τελείται η performance του είναι η Ρηγίλλης, όπου περνά αμέτρητες ώρες πάνω από ήδη καταδικασμένα σχέδια εκσυγχρονισμού ενός κόμματος με βαθιές ρίζες σε συντηρητικές συνήθειες. Ίσως του αρέσει η ιδέα να κατέβει σταδιακά στο επίπεδο των πολιτών, πολύ ανοιχτός και ευάλωτος, αλλά αμελεί ότι το έχει κάνει άλλος πριν από αυτόν (ΓΑΠ) και αυτός απλά θα τον μιμηθεί, βοηθώντας έτσι την επίσπευση του χρόνου στην πτώση του. Δεν ξέρω αν του είπε κανείς ότι δεν έχει τα αρ..δια να γίνει πολιτικός, αλλά είμαι σίγουρος ότι τώρα δεν μπορεί να πάρει την εκδίκησή του και βλέπω το 2011 να παρουσιάσει την παράσταση "Η πολιτική ζωή και ο πολιτικός θάνατος του Αντώνη Σαμαρά"!

8 σχόλια

  1. ΣΥΜΦΩΝΏ 99% ένα μόνο σου λέω ότι αρχ...α έχει αλλά δεν ξέρει ποιά είναι στη ρηγίλης.όταν τα βρεί τότε θα καταλάβει τι έπαθε??? αντε και εις άλλα με υγεία. και συ που γραφεις πρόσεχε μήπως πάθεις τα ίδια ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΧΡΕΙΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ .


    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ.

    ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΣΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΘΕΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΜΕΣΑ
    ΣΤΟ ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟ
    ΒΛΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΡΙΩΤΗ ?

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ
    ΠΑΓΚΑΛΟ ! ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ
    ΑΠΟ ΣΕΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφηστε τα περφορμανς του σαμαρα και μιλατε για τις ατελειωτες πουτσες που μας ριχνει το πασοκ καθε μερα,

    λεφτα υπαρχουν ελεγε το καθυστερημενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, Εμπρός Γενναία κομματόσκυλα, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΕΞΙΑΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ,ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ; όλοι εσείς που μας ταΐζετε δηλητήρια με τα αγροτοφάρμακα σας, που ψεκάζετε σήμερα, και τι κι αν λέει η οδηγία μετά από δεκαπέντε μέρες μάζεμα και διάθεση του προϊόντος στην αγορά, εσείς στα μουνόπανα σας και μας το δίνετε σε τρεις μέρες και όποιον πάρει ο χάρος……
    Κάποτε μου έλεγε ένας γεωπόνος που έκανε και τον πλασιέ μεγάλης εταιρίας στους αγρότες, ότι υπάρχους χιλιάδες χωράφια που έστω και αν τώρα σταματήσει σε αυτά να γίνετε χρήση φυτοφαρμάκων, για τουλάχιστον δέκα χρόνια αυτά τα χωράφια, δηλαδή διάστημα ικανό, περίπου, να τα καθαρίσει η φύση, θα πρέπει να απαγορευτεί να χρησιμοποιούνται στην παραγωγή οπουδήποτε γεωργικού προϊόντος.
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, τώρα που η οικονομία της Ελλάδας μας, ακόμη και σκατά μπορεί να φάει από τον κόλο του οποιουδήποτε δανειστή, προκειμένου να ανοίξει το πουγγί του, σας δοξάζει, και σας στέλνει χαιρετίσματα στα μπλόκα σας, όσο κρατάτε εσείς Γενναίοι Αγρότες, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτεροι, μπαίνετε στην μάχη, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτερο κλείνετε δρόμους τόσο αυτοί που κρατούνε στα χέρια τους τις υπογραφές μας με τα δανεικά θα νιώθουν ήσυχοι στο κρεβατάκι τους, και στο όνειρο τους θα βλέπουν πως στην Ελλάδα όλα πάνε καλά…. Τα χρήματα τους εξασφαλισμένα……ΕΦΙΑΛΤΕΣ!
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κλείστε και άλλους δρόμους, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα τόσο και περισσότερο γονυπετής ο Παπακωνσταντίνου θα εκλιπαρεί για λίγα δανεικά ψίχουλα, ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!
    Ο Αστός στα τέσσερα και με ένα ρεπάνι στον κόλο να κάνει το κουνελάκι του πλέϊ μπόϊ !
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα και τα ασφάλιστρα των δανεικών των δανειστών μας θα ανεβαίνουν, και με το καλό μόλις μας τα ζητήσουν θα στηθούμε όλοι στην σειρά, παιδιά, γυναίκες, άντρες, παππούδες, γιαγιάδες, πεσμένοι στα τέσσερα με κατεβασμένα τα βρακιά για ένα σπέσιαλ γαμήσι από αυτούς, παρακαλάτε μόνο να μην προσλάβουν εργάτες από την Κεντρική Αφρική……κόλαση, της πουτάνας θα γίνει, πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια μεταχείριση; Όχι ! Οι πλούσιοι και οι πλούσιες θα την γλυτώσουν, στην Ελβετία…..
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, οι στιγμές είναι ιστορικές, η ΔΕΞΙΆ με όσα μπορούσαν οι δικοί της να φάνε, με όσα τραγικά λάθει μπορούσαν να κάνουν από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο σύμβουλο μας έριξαν για ακόμη μια φορά στα σκατά, τώρα είναι η σειρά σας, πάρτε στα στιβαρά μπράτσα σας τα φτυάρια και σκεπάσετε τον λάκκο, να σβήσει η βρώμα η Ε Λ Λ Α Δ Α…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πάρετε 1 δις ευρώ από τα 28 δις που δώσατε στις τράπεζες και να τα δώσετε στους αγρότες». Ποιος έκανε αυτή τη δήλωση; Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς ή η Αλέκα Παπαρήγα; Μήπως ο Τσίπρας ή ακόμη και ο… Μπούτας;

    Δυστυχώς για την κυβέρνηση την έκανε ένα χρόνο πριν ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.
    ---------------------------
    Η λήθη είναι ίδιον του ΠΑΣΟΚ και το έχει αποδείξει και αλλού.

    Σήμερα όμως βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών και αντί να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ή έστω να μπορέσει να δώσει κάποιες λύσεις, επιλέγει άλλα κόλπα. Αυτή τη φορά το ξεφούσκωμα των λάστιχων γίνεται με πιο επικοινωνιακό και τεχνοκρατικό τρόπο. Η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το αγροτικό ανέδειξε αυτή την τακτική.

    1. Τηρούμε σκληρή γραμμή ξεχνώντας όσα λέγαμε πριν την 4η Οκτωβρίου. Προτάσσουμε το εθνικό καλό, την ανάγκη να σωθεί η οικονομία που καταρρέει, την αδυναμία να δοθεί νέο αγροτικό πακέτο, σαν αυτό που είχε δώσει ο Χατζηγάκης πέρυσι και ακόμη μας κυνηγάει η Κομισιόν.

    ΑΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.........ΚΟΨΕ
    ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
    ΑΛΛΙΩΣ.....ΔΡΟΜΟ.
    ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί να βγάζετε την κακία και το κόμπλεξ σας για τη Νέα Δημοκρατία, ασχοληθείτε λίγο με αυτά που μας κάνει η κυβέρνηση. Όταν έλεγε ο Γιώργος ότι η Ελλάδα έχει πλούτο, εννοούσε τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση