GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την κατάληψη Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής...‏

Από την Π.Α.Σ.Π. Ιατρικής Αθήνας http://www.pasp-med.gr/ Σχετικά με άρθρο της Καθημερινής (3.02.2010) για την κατάληψη του Εργαστηρίου Υγιει...

Από την Π.Α.Σ.Π. Ιατρικής Αθήνας
http://www.pasp-med.gr/

Σχετικά με άρθρο της Καθημερινής (3.02.2010) για την κατάληψη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, επειδή θεωρούμε ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια και κύρια προσβάλλει την αξιοπρέπεια των φοιτητών της Ιατρικής Αθήνας, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα εξής:
1. Διάρκεια εξεταστικής. Είναι πράγματι μεγαλύτερη απ' όσο ορίζει ο νόμος, ωστόσο αυτή η πρακτική ακολουθείται εδώ και...

δεκαετίες με κυρίαρχο λόγο σημαντικά πρακτικά προβλήματα, όπως η πολύ καθυστερημένη διανομή των συγγράμμάτων.
2. Στη βάση της αρμονικής λειτουργίας της Σχολής οι αποφάσεις των Συλλογικών οργάνων των φοιτητών για τη σειρά και ημερομηνία εξέτασης των μαθημάτων γίνονται σεβαστές από την Ιατρική Σχολή.
3.Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας «Γρηγόρης Λαμπράκης» αποφάσισε να καταδείξει τη σφοδρή αντίδραση του με την κατάληψη του συγκεκριμένου εργαστηρίου της Σχολής, όχι στη βάση μικροκομματικών ή μικροκαθηγητικών συμφερόντων/αντιθέσεων αλλά για μείζονα ακαδημαϊκό λόγο: οι υπεύθυνες καθηγήτριες, ενώ γνώριζαν το πρόγραμμα της υπόλοιπης εξεταστικής περιόδου, μονομερώς επέλεξαν να μετακινήσουν την εξέταση του μαθήματός τους σε ημερομηνία κατά την οποία το σύνολο των φοιτητών του Α' Έτους δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Πραγματοποιήθηκαν, λοιπόν, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο εργαστήριο, στις οποίες οι καθηγήτριες τήρησαν στάση πλήρους αδιαλλαξίας: το σαθρό επιχείρημα που αδιάκοπα προέβαλαν ήταν η τήρηση του νεόυ νόμου - πλαίσιο (του 2007) λειτουργίας των ΑΕΙ, που προβλέπει εξεταστικές διάρκειας 3 εβδομάδων. Είναι απορίας άξιον πώς, ενώ και από τον προηγούμενο νόμο πλαίσιο προβλέπονταν σύντομες εξεταστικές περίοδοι,οι συγκεκριμένες καθηγήτριες ουδέποτε προέβαλλαν αντίρρηση. Έτσι, με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών πραγματοποιήθηκε κατάληψη του συγκεκριμένου εργαστηρίου. Πρέπει να σημειωθεί ότι ουδέποτε κρατήθησαν όμηροι οι συγκεκριμένες καθηγήτριες. Τελικά, μετά από μαζική φοιτητική κινητοποίηση ακυρώθηκε η εξέταση-παρωδία, ενώ ταυτόχρονα δεν προσήλθε κανένας φοιτητής να συμμετάσχει. Και ερωτούμε, εν κατακλείδι: Ποιος είχε "τσαμπουκά" στην προκειμένη περίπτωση; Ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών, υπηρετώντας συμφέροντα μη σχετιζόμενα με τον ακαδημαϊκό τους ρόλο; Κατά τη γνώμη μας, οι συγκεκριμένες καθηγήτριες υποκινούνταν από ιδιοτελή κίνητρα.Μέλημα μας είναι, σε κάθε περίπτωση, η αποτροπή της συκοφάντησης και η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής.
Για την ΠΑΣΠ Ιατρικής Αθήνας,
Ο Γραμματέας Γιάννης Λαζαρίδης

16 σχόλια

  1. είμαι φοιτητής της Ιατρικής σχολής και πραγματικά εκπλησσομαι από την ευκολία με την οποία οι συγκεκριμένες καθηγητριες και μμε του συντηρητικού χώρου υβρίζουν και συκοφαντούν τους φοιτητές, ως "αλήτες", "κωλόπαιδα" κλπ. Είναι αλήθεια πως αυτή η κατασυκοφάντηση και η καραμέλα για το άσυλο βρίσκει πραγματικό πάτημα στη δράση ακραίων ομάδων όπως τα ΕΑΑΚ, που συστηματικά προσπαθούν να επιβληθούν δια της βίας και του τραμπουκισμού.¨ομως αυτές οι ακραίες μειοψηφίες δεν εκφράζουν τους φοιτητές, τους κάνουν κακό. Και οι φοιτητές, όπως φαίνεται από το άρθρο και το συντάκτη το, μπορούν να συνδυάζουν τη διεκδικητικότητα με την σοβαρότητα.Να πετυχαίνουν αποτελέσματα με υπεύθυνο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι κακές γλώσσες λένε ότι οι Δαπίτες στη σχολή κάνανε γαργάρα το περιστατικό...γιατί οι υπεύθυνοί τους έχουν πολύ κοντινή σχέση με τους καθηγητές. Συγκεκριμένα, οι γονεις του ενός και η μία καθηγήτρια συνεργάζονται την ίδια φαρμακευτική εταιρία..ξεπουλημένοι συνδικαλιστές παρέα με διαπλεκόμενους καθηγητές προωθούν την ίδια εταιρία, που αρχιζει από b..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαζαρίδη, μη τα βάζεις με τους μεγαλοκαθηγητάδες της Ιατρικής. θα φας το κεφάλι σου..ούτε σοθβλατζής δεν θα μπορείς να γίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Στεφανάδης, μελλοντικός πρύτανης του ΕΚΠΑ, τι λέει για όλα αυτά..?? πόσα μαθηματάκια θα περάσει σ αυτην την εξεταστική στους ναδιπίτες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΕΣ οι λάμπες φθορισμού έχουν ΥΠΕΡΤΟΞΙΚΟ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ, ενώ οι ψευτοοικολογικές έχουν ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΥΛΙΚΑ, θόριο,τρίτιο κ.ά!!!... SOS!!!
    ΜΟΝΟ λάμπες πυράκτωσης "ηλίου" όπου εργαζόμαστε, και ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ λάμπες υδραργύρου !!!

    Τα ευρωλαμόγια που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ από φόβο τον υδράργυρο σε θερμόμετρα-οδοντιατρική, ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ αφού έβγαλαν φιρμάνι να τον επιβάλουν στις λάμπες!
    ΑΡΚΕΤΑ με τις ΑΤΙΜΙΕΣ τους στα μεταλλαγμένα, τα βιοκαύσιμα, τα χρηματιστήρια κοκ!
    http://www.youtube.com/watch?v=fCyYaK75Vlc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά παθαίνει μια χώρα όταν στο πανεπιστήμιο δρουν οι κομματικές παρατάξεις-συμμορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΑΘΗΜΑ. ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΟΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΩΘΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ti leei o mellontikos pritanis stefanadis gia ola ayta..?posa ma8imatakia 8a perasei stous neoproptikarious ayti tin eksetastiki..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Stefanadis + Nea prooptiki = L.F.E. koumparos o o8wnas..mega skandalo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αι σιχτίρ κωλόπαιδα, έχετε βρει το κόλπο κι αντί να στρώσετε τον κώλο σας να διαβάσετε, τσιρίζετε να κάνετε καταλήψεις.

    Αλλά φταίει το άσυλο, γιατί σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα σας μάντρωναν και θα σας διώχναν με τις κλωτσιές από το πανεπιστήμιο.

    Αλλά κοιτάτε κάτι ξύπνιους που θέλουν να γίνουν και γιατροί και να φαρμακώνουν τον κόσμο από την ασχετωσύνη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δελτίο Τύπου Σ.Φ.Ι.Α

    Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας «Γρ. Λαμπράκης»

    http://areniatrikis.wordpress.com/2010/02/08/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83-%CF%86-%CE%B9-%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μια σοβαρή δύναμη που ασκεί υπεύθυνη κριτική... Συνεχίστε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΤΕ.ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 25 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΚΩΛΟΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΣ ΨΟΦΙΣΟΥΝ"....ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ....ΘΕΛΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ?ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΤΖΙ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΣΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ.ΜΙΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΥΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ.ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΞΟΦΛΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΟΠΟΤΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ΡΕ ΠΑΣΠΙΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!ΔΕΝ ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΤΣΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ????ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. poutsa fetos poutsa persi re paspites to gamisi sas aresei?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. are tsoutsekia akoma na xwnepsete tin NADHPITIKH...VOURTSA?
    8a fate kala kai fetos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση