GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απορρύθμιση της οικονομίας...

Οι πράξεις και παραλείψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας νομιμοποιούν το αίτημα για αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Αρθρο του Βασίλη Κεδίκ...

Οι πράξεις και παραλείψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας νομιμοποιούν το αίτημα για αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Αρθρο
του Βασίλη Κεδίκογλου

Η τρέχουσα συζήτηση αποδίδει κατά κύριο λόγο την αρρυθμία της οικονομίας μας στην ασυνέπεια και παραγνωρίζει τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τόσον η Ε.Ε όσον και η Ε.Κ.Τ. η πολιτική και τακτική του δεν είναι άμοιρες ευθυνών για το οικονομικό μας αποτέλεσμα.
Στην ΟΝΕ άνηκε το μπλοκ των οικονομικά ισχυρών και εντατικά διαφημίστηκε, ως αδιαμφισβήτητη αλήθεια, πως συμφέρει τη χώρας μας η ένταξη στην λέσχη των ισχυρών, την ΟΝΕ, ακόμα και με το υψηλό χρέος και έλλειμμα, ενώ έμεινε αναπάντητο το ερώτημα: ΟΝΕ σημαίνει ενιαίο νόμισμα κι ενιαία οικονομική πολιτική. Πως μπορεί να επιβάλλεται και να συμφέρει η ενιαία οικονομική πολιτική σε χώρες ανισοδύναμης οικονομίας, ανεπτυγμένες και μη όπως Ελλάδα Πορτογαλία από τη μια και Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, από την άλλη. Η, όπως – όπως, ένταξη ήταν επιλογή των εκσυγχρονιστών του κ. Σημίτη.
Ο Ανδρ. Παπανδρέου προέταξε ως αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση την ισχυρή σταθεροποίηση της οικονομίας, πρώτα σύγκλιση των οικονομιών και ακολούθως σύγκλιση των πολιτικών, διακήρυξε. Γνωστή η ρήση του: "ή η χώρα θα εξαφανίσει το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει το Έθνος", όπως γνωστή και η αντίθεση του στην πίεση για υποτίμηση της δραχμής το 1994 και η μάχη που έδωσε για την απάλειψη εκείνης της πίεσης. Για τους Ευρωπαίους όμως τίθεται το ερώτημα: Γνώριζαν ότι...

ήμαστε μια χώρα υπερχρεωμένη με αρνητικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, ελλειμματική παραγωγή, καθυστερημένη τεχνολογία και μάλιστα με αυξανόμενο χρόνο με τον χρόνο χρέος. Γνώριζαν ότι το υψηλό χρέος εμπόδιζε έναν άνετο και συμφέροντα δανεισμό, προϋπόθεση για την σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάπτυξη μας. Με ελάχιστη προσοχή διαπίστωνε κανείς ότι η χώρα μας πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διατηρήσει το χρέος της. Πλην μιας χρονιάς, είχαμε διαρκές και αυξανόμενο έλλειμμα. Ο ρυθμός αύξησης των τόκων ήταν μεγαλύτερος από τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Ο ισχυρισμός ότι παρουσιάσαμε αναληθή στοιχεία, μη δυνάμενα να ελεγχθούν δεν ευσταθεί, και δεν περιποιεί τιμήν σε όσους τον επικαλούνται. Γιατί μας δέχτηκαν; Γιατί απλούστατα πολιτικά τουλάχιστον τους συνέφερε. Η Ελλάδα είναι δίς γωνιαίο οικόπεδο, γεωπολιτικώς.
Ευθύς ως εισήλθαμε στην ΟΝΕ θα έπρεπε, σύμφωνα με τις αδυναμίες τις οικονομίας μας, την χαμηλή παραγωγή και τα δυσμενή δημοσιονομικά δεδομένα, να είναι φειδωλή η χρηματοδότηση της οικονομίας, η νομισματική επέκταση. Εν τούτοις με ευθύνη, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των εγχώριων Νομισματικών Αρχών, έγινε μεγάλη εισροή ξένων κεφαλαίων. Πλημμυρίδα νομισματικής επέκτασης. Γέμισε η αγορά με χαρτονομίσματα ΕΥΡΩ, η χώρα με καταστήματα Τραπεζών, ακόμη και στη μικρότερη πόλη. Διαλαλούσαν οι κλητήρες: Ελάτε να πάρετε δάνεια: καταναλωτικά, στεγαστικά, ανταλλαγής, διακοπών. Ότι επιθυμείτε!!! Με χαμηλό επιτόκιο. Αυτήν την νομισματική επέκταση την πλημμυρίδα του χαρτονομίσματος στην αγορά ποιά επιστήμη εξηγεί και ποια νομισματική αρχή θα δεχόταν αν ήμασταν εκτός ΟΝΕ, οικονομικά αυτοδύναμη χώρα;
Άμεσο αποτέλεσμα ήταν μια φρενήρης άνοδος των τιμών των προϊόντων, ενώ μισθοί και ημερομίσθια παραμένουν καθηλωμένα. Με άλλα λόγια μείωση της μέσης αγοραστικής δύναμης και τεράστιο άνοιγμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών.
Τον Ιανουάριο του 2001 αν ένας πολίτης διέθετε 5000δρχ στην τσέπη του, κατέβαινε στην αγορά, ψώνιζε πολλά αγαθά για το σπίτι και του έμενε υπόλοιπο για το καφενείο. Σήμερα με 15 ευρώ ισοδύναμο των 5000δρχ ζήτημα αν αγοράζεις το 1/10 των όσων τότε.
Τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα Εθνικής πολιτικής. Είναι αποτέλεσμα των οδηγιών της Ε.Ε και της τακτικής της Ε.Κ.Τ. Στις δυνατότητες τους ήταν ο περιορισμός της πιστωτικής επέκτασης. Το γεγονός συνοψίζει ως εξής ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας ALPHA κ.Δ.Μαντζούνης: «Παραδόξως, η ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη και η επακολουθήσασα σημαντική αύξηση της εισροής κεφαλαίων από το εξωτερικό φαίνεται ότι συνέβαλαν στην ενίσχυση και όχι στην αποδυνάμωση, της οπισθοδρομικής Ελλάδος». (ΒΗΜΑ 25-27 Δεκεμβρίου 2010. Ανάπτυξη).
Έχουν ευθύνες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, κυρίως γιατί δεν ήσαν απαιτητικές, την μεγάλη ευθύνη έχουν όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι νομισματικές αρχές, Ε.Κ.Τ και η Τράπεζα της Ελλάδος. Η σταθερότητα των τιμών στην Ευρωζώνη, είναι αρμοδιότητα και ρόλος της Ε.Κ.Τ.
Νομισματική απόφαση ήταν η ρύθμιση της χρηματοδότησης, ευθύνη ΕΚΤ και Τ.Ε. Με τις πράξεις και παραλείψεις τους προκάλεσαν υπερβάλλουσα ζήτηση, διόγκωση των εισαγωγών, ανατίναξη του Ισοζυγίου Εξωτερικών Συναλλαγών, μεγάλη ζημία σε μια ασθενούσα μικρή οικονομία. Ξαφνικά μας έκαμαν πλούσιους, την ακριβότερη χώρα της Ευρωζώνης σε τιμές ΕΥΡΩ(!).
Την αποκατάσταση, αυτής της ζημίας νομιμοποιείται να ζητήσει και οφείλει να απαιτήσει η τωρινή Ελληνική Κυβέρνηση, που δεν είχε προηγούμενη ανάμειξη. Να διεκδικήσει αναδιαπραγμάτευση για μείωση του χρέους εις βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν θα είναι υπερβολική αν απειλήσει… Δικαιολογείται. Η ζημιά που προκλήθηκε από την αλόγιστη επέκταση των δανείων είναι τεράστια. Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του πολίτη στην ισότητα των εταίρων της ΟΝΕ.
Η παρούσα Κυβέρνηση και ο σημερινός Πρωθυπουργός συνοδεύονται από την εμπιστοσύνη να προβάλλουν αντίσταση και να προχωρήσουν σε ρήξη, σε αναδιάταξη της θέσης της χώρας μας.

15 σχόλια

  1. ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ..
    ΣΕ ΤΑΪΖΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΕΞΙΟΣ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΙΧΕΣ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΄ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΣΑ;
    ΤΡΑΜΠΟΥΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ.ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ.ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΠΟΣΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ?ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλος του πράσινου εφιάλτη είναι κοντά.
    Ακόμη και οι πιό φανατικοί πασόκοι γκαρίζουν ότι ο Γιωργάκης κορόϊδεψε το λαό.
    Ακόμη και τα πιό κραγμένα πράσινα κομματόσκυλα έχουν γίνει κοψοχέρηδες.
    Ο Γιωργάκης μας δούλεψε όλους γαλάζιους, πράσινους, κόκκινους, κίτρινους και πορτοκαλί.
    Όλη η κοινωνία βράζει.
    Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι από ότι είχε εξαγγείλει ο Γιωργάκης έκανε τα ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετα.
    Είχε πεί ότι θα κόψει την απόσυρση των σαράβαλων των φτωχών;
    Είχε πεί ότι θα μας ρημάξει στους φόρους;
    Είχε πεί ότι θα δημιουργήσει 250.000 ανέργους σε ένα τετράμηνο;
    Είχε πέι ότι θα αυξήσει τόσο πολύ τους φόρους στη βενζίνη;
    Είχε πεί ότι θα εξαθλιώσει τους δημόσιους υπάλληλους;
    Είχε πεί ότι δεν θα δώσει επίδομα θέρμανσης;
    Είσε πεί ότι θα κόψει το ΕΚΑΣ από 200.000 συνταξιούχους;
    Είχε πεί ότι θα δημιουργήσει 800.000 καινούργιους "μελαμψούς" Έλληνες μέσα σε λίγους μήνες;
    Όταν σκέπτεσαι τί έλεγε ο Γιωργάκης προκλογικά και τί κάνει σήμερα σούρχεται να πάς στη Βουλή και να γιαουρτώσεις ότι πράσινο κινείται.
    ¨Οσο για τους λίγους εναπομείναντες πιστούς του Γιωργάκη πρέπει να είναι βαρειά άρρωστοι.
    Προφανώς δεν σκέπτονται ποτέ μόνοι τους, απλά τρώνε το καναβούρι που τους ταίζουν καθημερινά τα Γιωργοκάναλα και οι μπομπολοφυλλάδες.
    Εάν όμως το πρόβλημά τους είναι άλλο, δηλαδή είναι βαθειά εθισμένοι στο μαζοχισμό, παιδιά στείλτε μας τα e-mail σας να έλθουμε να σας μαστιγώσουμε για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΗΚΩ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΥΡΙΕ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ - ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ-ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΣΙΜΗΤΗ - ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.
    ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΣΩΘΗΚΑ ΤΗΣ.

    ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ :
    Η ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ Η.Π.Α

    ΣΤΟ: ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥ GIORGOS - ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να διαφωνήσει κανείς σε πολλά με τον κο Κεδίκογλου, το παρόν άρθρο του όμως με βρίσκει σύμφωνο. Πάνω από μια δεκαετία, σοβαροί διεθνείς οικονομολόγοι της αγοράς (πιάτσας όπως λένε) και όχι των γραφείων και των πανεπιστημιακών εδρών, έβλεπαν τη φούσκα της χρηματοπιστωτικής αγοράς και προειδοποιούσαν, λέγοντας πως αν δεν ξεφουσκώσει λίγο ελεγχόμενα θα εκραγεί παρασέρνοντας τα πάντα σαν τσουνάμι. Συγκεκριμένα, πρότειναν να παραιτηθούν οι δανειοδότες (Τράπεζες, διεθνείς οργανισμού και κράτη) από ένα μέρος των απαιτήσεών τους, ώστε να επέλθει πάλι μια ισορροπία στην διαθνή αγορά. Η εμμονή τους στις παράλογες, υπερφουσκωμένες και υπέρογκες απαιτήσεις τους πφήγησε στο να χαθούν πάνω από πενήντα τρισεκατομμύρια δολάρια και να οδηγηθούμε εδώ που είμαστε. Αν είχαν παραιτηθεί από το ήμισυ των πενήντα τρις, τώρα θα είμασταν όλοι(δανειολήπτες και δανειοδότες) σε καλύτερη θέση.Σήμερα, οι ίδιοι χρηματοοικονομικοί κύκλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο που μας οδήγησε στην κρίση, προετοιμάζοντας την επόμενη και πιο οδυνηρή κρίση.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτικοί και εκκλησία προδώσαν την Ελλάδα .
    Αποτέλεσμα θλιβερό και μακάβριο για την Ελλάδα
    Οι πολιτικοί των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ , ΛΑΟΣ
    Πρόδωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες .
    Ψηφίζοντας τον Ριχάρδο για πρόεδρο .
    Και τώρα που έδωσαν την μπάλα οι αρχηγοί τους με τους παίχτες τους ,
    στον ΓΑΠ με τους παίχτες του , θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο
    για το μεταναστευτικό χωρίς πρόβλημα .
    Και στο τέλος θα μας πούνε ότι επειδή υπάρχει οικονομικό πρόβλημα
    οι μετανάστες θα βοηθήσουν στην οικονομία και στα ταμεία ,
    γι αυτό τον λόγο συμφωνούμε με το νομοσχέδιο , ίσως με
    μικρές αλλαγές για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου
    για την προδοσία που έκαναν ,και όλοι οι μετανάστες θα
    γίνουν έλληνες πολίτες εις βάρος μας ,
    μειώνοντας τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας
    με αυξημένους φόρους διότι θα έχουν δικαιώματα
    5.000.000 μετανάστες , που θα έχουν δικαίωμα
    στα ταμεία μας και θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς .
    Αν ένα μεταναστάκι γίνει Έλληνας , βάση τις διεθνείς
    Συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα
    Γίνονται έλληνες αυτόματα τα αδέλφια του οι γονείς του
    Και αργότερα οι συγγενείς του που θα έρχονται για επίσκεψη
    Και δεν θα ξαναφύγουν και θα γίνουν και αυτοί έλληνες αργότερα
    Και οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα αυξάνονται
    και ο ντόπιος Έλληνας θα είναι μειονότητα χωρίς δικαιώματα .
    Η πρόδωσα των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ , ΛΑΟΣ .
    Ολοκληρώθηκε στην τελική του μορφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΟΙ 70000 ΨΗΦΟΙ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΠΕΘΕΡΕ!
    ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ ΠΟΛΟΙ ΗΓΑΠΗΣΟΝ ,ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΗΣ!
    ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ . ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ. ΓΑΙΔΟΥΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10.29
    ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΣΕ ΕΒΡΙΖΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ. ΑΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΝ . ΑΝΑΡΟΤΙΟΥΜΕ ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΝΙΔΙΤΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ότι και αν ισχυρίζεται η άθλια κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για την τραγική κατάσταση της οικονομίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει στη ιστορία ως η μοναδική κυβέρνηση από συστάσεως του Ελληνικού κράτους που επέβαλε μείωση μισθών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάθε φορά που γίνεται ένα έγκλημα από ελληνοποιηθέντα αλβανό θα θυμόμαστε το Γιωργάκη.
    Κάθε φορά που γίνεται μιά ληστεία σε βενζινάδικο ή ταξί από ελληνοποιηθέντα ιρακινό, ρώσο ή αφγανό θα θυμόμαστε το Γιωργάκη.
    Κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι μας κάποιος ελληνοποιηθείς σουδανός, γεωργιανός ή μολδαβός θα θυμόμαστε το Γιωργάκη.
    Το έγκλημα ενάντια στους πραγματικούς Έλληνες ο Γιωργάκης θα το πληρώσει συνολικά στις επόμενες εκλογές.
    Ας μην αυταπατάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σε λυπαμαι που στην ηλικια σου διαβαζεις τοσο σκληρές (οχι ομως αδικες) επιθέσεις στο πρόσωπο και τα καμωματα σου...
    -ο έρμος, επανεμφανιζεσαι με ασύντακτες και ανορθόγραφες μπουρδολογιες εκ του προχείρου...
    -μπας και συνεχισει να διευρύνει κι άλλο, το καμαρι σου ο γιοκας σου, το νταβατζιλικι του στην πολιτική...
    -η προικα που τουδωσες φαινεται πως στερεύει...χανεται το βιος σας-τρωτε με τα δυο σας...
    -σε ποια κορόιδα νομίζεις πως απευθύνεσαι;
    -το 1983 σκοτώθηκες να στηρίζεις τα λαμογια και να διαγράψεις την οργανωση ΠΑΣοΚ Λέσβου που τα αποκάλυπτε...
    -απο τότε ο βιος και η πολιτεία σου αποκαλύφθηκαν...
    -διαβαζε τα τωρα και γλύφε τις πληγες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΛΙ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΗΤΑΝΕ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΘΙΓΑΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.
    ΤΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΞΑΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ SILANCE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρρογραφει ενας απο τους πιο χυδαιους πολιτικους και μάλιστα μας βγαινει και απο αριστερά ,αυτος που ανηκει στην αναγχρονιστική δεξια.
    Αλλα βεβαια ετσι που καταντησε η χώρα απο τη καραμαλικη κυβερνηση που τοσο στηριξε ο τραμπουκος πολιτικος που αρθρογραφει θρασυτατα ,η υποκρισσια και το ψεμμα περισσευουν.
    Αληθεια τι σχεση εχει ο λεγαμενος με τον αληστου μνημης Κεδικογλου του Αρειου Παγου!Ακουμε αυτο το όνομα και βγαζουμε σπυρακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠαSSοκοι,

    όταν θέλετε να αυνανιστείτε, να το κάνετε στα κρυφά τουλάχιστον.
    Ιθαγένεια Ελληνική, δεν θα δείτε ποτέ. Γερμανοί θα μείνετε πάντα!

    Την Εξουσία σύντομα θα τη χάσετε.

    Έχετε σκεφτεί τι θα απογίνετε μετά;;;


    Έχετε σκεφτεί από ποιό δέντρο θα σας κρεμάσουν;

    ή μήπως θα χρησιμοποιήσετε τα διπλά σας διαβατήρια για να την κοπανήσετε στο Rosenheim;

    Έχετε αγοράσει σπίτια στη Γερμανία, ή είναι ακριβές οι τιμές και προτιμάτε να δράτε στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση