GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Το 3 και το 7" με τα μάτια της Λιάνας...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη Αποκλειστικά στο PRESS-GR " Τον Γιώργο Παπαχρήστο , τον γνώριζα βέβαια όπως κάθε ένας που ασχολείται έσ...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
Αποκλειστικά στο PRESS-GR

"Τον Γιώργο Παπαχρήστο, τον γνώριζα βέβαια όπως κάθε ένας που ασχολείται έστω και λίγο με τα πολιτικά πράγματα αυτού του τόπου.
Μια διεισδυτική δημοσιογραφική πένα, επίκαιρη, καυστική, βαθιά πολιτική, από εκείνες που δεν γίνεται να διαβάσεις και να περάσουν απαρατήρητες ακόμα και αν διαφωνείς με το περιεχόμενο του σχολίου.
Δεν ήξερα βέβαια πριν από περίπου ένα χρόνο, ότι το πολιτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου ήταν τόσο καλό που να έχει ανακαλύψει και εντοπίσει μια καινούρια πολιτευτή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, και η χαρά μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα ότι είχε διαβάσει και αποτιμήσει τα κείμενα με τα οποία αρθρογραφούσα κι εγώ σε τακτική βάση στον τύπο, διατυπώνοντας τον δικό μου πολιτικό λόγο και άποψη.
Και ίσως να μην είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, αν δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης, μέσα από τα οποία έγινε η πρώτη συνομιλία. Ενημερωμένος και δια-δικτυωμένος όχι μόνο για τα πολιτικά και δημοσιογραφικά αλλά και στις νέες τεχνολογίες, σκέφτηκα τότε....
Χάρηκα λοιπόν όταν μου ζήτησε να διαβάσω το καινούριο του βιβλίο και να το προλογίσω στην παρουσίασή του εδώ, στην πόλη μας. «Άλλωστε μεγάλο μέρος του βιβλίου διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη», μου είπε στο τηλέφωνο.
Το κείμενο το έλαβα ηλεκτρονικά μόλις πριν μια βδομάδα, με την αγωνία να...

προλάβω να το διαβάσω στις λίγες μέρες που είχα. Ξεκίνησα με σκοπό, κατ΄ αρχήν να ενημερωθώ και να πάρω μια ιδέα γι αυτό το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Ωστόσο, δε μπόρεσα να το αφήσω παρά μόνο όταν έφτασα στην τελευταία σελίδα, αργά το βράδυ. Μου έχει συμβεί, μόνο με άλλα δυο βιβλία ως τώρα, να τα ξεκινώ και να τα διαβάζω απνευστί, μέχρι το τέλος. Αυτό είναι το τρίτο.
Ξεπέρασα λοιπόν την συμβατική μου υποχρέωση να το διαβάσω και κυριολεκτικά βυθίστηκα στο μύθο και την πλοκή. Μια πλοκή συναρπαστική σε χρόνο τηλεοπτικό. Οπτικοποιημένη με εικόνες, σα να το βλέπεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου. Και πάω στοίχημα ότι σύντομα θα το δούμε έτσι ακριβώς, μεταφερμένο στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Αλλά πέρα από αυτό, και μια περιγραφή με το συναίσθημα στο κόκκινο. Και βλέποντας τώρα και το εξώφυλλο του βιβλίου, ναι, το μαύρο και το κόκκινο του ταιριάζουν....
Το μαύρο για την ατμόσφαιρα του φιλμ νουάρ, την αγωνία, το μυστήριο, τον φόβο. Κόκκινο για το πάθος, τον έρωτα, τη φωτιά…
Μια ιστορία λοιπόν έρωτα και πάθους, με απρόβλεπτες εξελίξεις και ανατροπές, με τους ήρωες έρμαια του τυχαίου που καταλήγει να γίνεται μοιραίο, κι αυτοί να μπλέκονται με τραγικό τρόπο και να οδηγούνται σε μια τραγωδία, όπως δηλώνει κι ο τίτλος ενός από τα κεφάλαια του βιβλίου «Ηρωίδες αρχαίας τραγωδίας σ’ ένα δυάρι στο Νέο Κόσμο».
Ήρωες, που ο καθένας κουβαλάει και ένα σημερινό στερεότυπο, αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης πραγματικότητας.
Ένας 50άρης πετυχημένος και γοητευτικός καθηγητής, ανεξάρτητος και ορκισμένος εργένης, που ταλαντεύεται ανάμεσα στην ασφάλεια μιας σχέσης και τη γοητεία του καινούριου και του ρίσκου. Που μπορεί να είναι άλλοτε τρυφερός και άλλοτε κυνικός προκειμένου να σώσει τον εαυτό του. Που ωστόσο στο τέλος αναλαμβάνει τις ευθύνες του με τον πιο τραγικό τρόπο.
Κι από την άλλη, δυο γυναίκες διαφορετικής γενιάς.
Η πρώτη, μια γυναίκα που σηκώνει μόνη της την ευθύνη της ανατροφής μιας κόρης με αγάπη και φροντίδα γι αυτήν, που ερωτεύεται τον καθηγητή και τον περιμένει στωικά 13 χρόνια ελπίζοντας στην... «αποκατάσταση». Τρυφερή και υπομονετική, μια γυναίκα που ξέρει να δίνει χωρίς να ζητά.
Η κόρη, ένα κορίτσι αντισυμβατικό, αντιδραστικό και προκλητικό, χαρακτηριστικά που όμως απλώς καμουφλάρουν βαθιές ανάγκες για τον πατέρα που δεν υπήρξε ποτέ, για ασφάλεια, για τη γλυκιά και συμβατική ζωή της καλοπέρασης και της αφθονίας που στερήθηκε ως παιδί, για μια καθημερινότητα χωρίς προβλήματα, για έρωτα και αυτοεκτίμηση.
Τρεις άνθρωποι σε ένα τρίγωνο μητέρας-κόρης-εραστή, με τα πιο άγρια και αντιφατικά ένστικτα, που οδηγούν στο έγκλημα.
Μια «σχέση στήριξης» επίσης κι ο δεσμός αίματος ανάμεσα στις γυναίκες 4 γενεών, από τη γιαγιά έως τη δισέγγονη, σχέσεις που δοκιμάζονται με ασύλληπτη σκληρότητα, αλλά τελικά μένει η αγάπη, η μετάνοια, η συγχώρεση, η ελπίδα.
Ακόμα και ο μύθος της «ερωτικής Θεσσαλονίκης» συντηρείται στην αρχή της ιστορίας, για να καταρριφθεί (ευτυχώς θα έλεγα) στην πορεία!
Ο Γιώργος Παπαχρήστος λοιπόν, μέσα από αυτό το βιβλίο καταγράφει την ανατομία χαρακτήρων και στερεοτύπων που συναντούμε γύρω μας. Σε πρώτο επίπεδο, ο αφηγηματικός λόγος και η δράση κλέβουν τις εντυπώσεις, αλλά εκείνο που πραγματικά δοκιμάζεται στον αναγνώστη, είναι το συναίσθημα μέσα από τους χαρακτήρες του έργου και την τραγωδία που βιώνουν.
Κλείνοντας το βιβλίο, είναι σίγουρο ότι έχεις παρασυρθεί και έχεις ξεχάσει ότι η πένα ανήκει στον αυστηρό πολιτικό συντάκτη που κάθε μέρα σχολιάζει μια γκρίζα και στεγνή πραγματικότητα. Και είναι σίγουρο επίσης ότι την ίδια στιγμή έχεις ανακαλύψει έναν συγγραφέα.
Είναι, βέβαια, η ίδια δύναμη του λόγου και στις δυο περιπτώσεις που χαρακτηρίζει τα κείμενα είτε πρόκειται για ρεπορτάζ είτε πρόκειται για μυθιστόρημα. Και που δίνει τη δυνατότητα στον μάχιμο δημοσιογράφο να μεταπηδά με ευκολία σε ρόλο λογοπλάστη που σκαρώνει μυθιστορίες που ξεχειλίζουν από δράση και συναίσθημα.
Ανακαλύπτουμε έτσι έναν άνθρωπο, που πέρα από τον ξύλινο κόσμο της πολιτικής σκηνής, κρατά τη ματιά του αιχμηρή στην κοινωνία, αφουγκράζεται την ψυχή και το συναίσθημα και καταφέρνει να φιλοτεχνήσει ένα μωσαϊκό (να επιδοθεί σε μια ανατομία) σχέσεων, χαρακτήρων και καταστάσεων με μια εξαιρετική μαεστρία.
Στο παρελθόν, υπήρξαν μεγάλα ονόματα της ελληνικής και ξένης δημοσιογραφίας που συνδύασαν το ρεπορτάζ με τη λογοτεχνία, ενώ σήμερα με λιγοστές εξαιρέσεις, όπως ο παριστάμενος Γιώργος Σκαμπαρδώνης, κάτι τέτοιο σταδιακά εκλείπει κάτω από το βάρος της εύκολης είδησης και της γρήγορης ανάγνωσης.
Ο καμβάς της μυθιστορίας και της ψυχογραφίας είναι άλλωστε πολύ πιο πυκνός και δύσκολος από αυτόν της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Ωστόσο, όταν ξέρεις ότι αυτά τα δύο συνυπάρχουν στον ίδιο άνθρωπο, τότε ξέρεις ότι και η πολιτική του ανάλυση έχει μια άλλη ματιά.
Φαίνεται ότι ο συγγραφέας έχει βρει τον τρόπο του, προκειμένου να ξεφεύγει ή ίσως να δραπετεύει από την καθημερινότητα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής και να βρίσκει την καταφυγή του σε μια άλλου είδους δημιουργία που όμως έχει να κάνει με τις ανθρώπινες ψυχές, τα πάθη, τα αισθήματα.
Και πιστεύω ότι θα ήταν ευχής έργο, αν όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στους τρελούς αλλά συχνά άχαρους ρυθμούς της πολιτικής ζωής του τόπου, να μπορούσαμε να βρούμε τον τρόπο να βγούμε έξω από αυτό το σκηνικό και να σταθούμε παρατηρητές και αναλυτές των όσων συμβαίνουν γύρω μας. Γιατί πιστεύω ότι και η δημοσιογραφία αλλά και η πολιτική έχουν ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να καταγράψουν το σφυγμό της κοινωνίας, τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες, την ψυχολογία και τα συναισθήματά των πρωταγωνιστών της καθημερινότητας. Κι όταν αυτό συμβαίνει, τότε μπορούμε να δούμε τα πράγματα μέσα από μια πιο ανθρώπινη και πιο συναισθηματική ματιά και η παρουσία μας να είναι πιο ουσιαστική και χρήσιμη.
Ευχαριστούμε τον Γιώργο Παπαχρήστο γι αυτό το συναρπαστικό κείμενο.
Την επιτυχία του βιβλίου στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη θεωρώ σίγουρη, (όπως θεωρώ σίγουρο και τη μεταφορά του στην τηλεόραση), κι ελπίζω στο μέλλον να δούμε πολλά ακόμα τέτοια κείμενα από τον ίδιο."

15 σχόλια

  1. Τι γλύψιμο είναι αυτό θέε μου... κολλάει η οθόνη του υπολογιστή μου... σσρρρλλλλλλλλλπππππππ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρέ, δέν αφήνετε τίς μπούρδες γιά νά κονομήσετε μέ "... Μια ιστορία λοιπόν έρωτα και πάθους,... "..

    Παράσιτα, δημοσιογράφοι, "συγγραφείς", τραγουδιάρες τζούλιες
    καί λοιπά σαπρόφυτα....

    Μπαμπακόπιττα γιά τά μοσχάρια, πού εισάγουμε γιά νά μήν ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ τής πείνας,

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ?????

    Νά πάρει καί αριστείον από τήν κοιμισμένη ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AYTH Η ΘΕΟΓΚΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ; .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ.

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΟΛΗΣΕ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ.

    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
    Χαλαράααααα. . .
    Ο Γιωργάκης σας πρόλαβε.
    ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΕΔΩ
    Επίσημα στιοιχεία της αστυνομίας:
    Δεκαέξι ληστείες την ημέρα σημειώνονται κατά μέσο όρο στην επικράτεια τις τελευταίες μέρες, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Αττική, όπου οι ληστείες φτάνουν μερικές φορές και τις 15 ημερησίως.
    Ο μεγαλύτερος αριθμός ληστειών καταγράφεται στους δρόμους, με θύματα κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένα άτομα, μεταφορείς χρημάτων και ανήλικους, ενώ ακολουθούν οι ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα κάθε είδους και τράπεζες.
    Μεγάλος είναι επίσης ο αριθμός ληστειών που γίνεται σε σπίτια, ύστερα από εισβολές ένοπλων κακοποιών, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε υψηλή θέση στην κατηγορία των θυμάτων ληστειών εξακολουθούν να βρίσκονται οι οδηγοί ταξί, οι υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών.
    Ο κατάλογος των στόχων των ληστρικών συμμοριών συνεχώς διευρύνεται, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα και άτομα που δεν το περίμεναν ποτέ. Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε το φαινόμενο της εισβολής ενόπλων σε ταβέρνες, όπου οι δράστες ληστεύουν ιδιοκτήτες και πελάτες.
    (Ψίτ μαζόχες . . . μην ξεχάσετε να τον ξαναψηφίσετε, άν ζείτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός εάν δέν γλείψη πρώτα τόν κώλο τού ΓΑΠ,δέν δημοσιεύει τίποτε.
    Χείριστος τού Δελατόλα είναι.
    Είναι ή προσωποποίηση τής απόλυτης
    κομματικής δημοσιοκαφρίλας.
    Ξεφτίλας!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ
    τι αναρωτιεσαι
    ηλιου φαεινοτερον οτι
    ο αντωνακης μαριουλα σημερα
    πληρωθηκε και πηρε το μεροκαματο του απ τη λιανα
    αρα αξιος ο μισθος του
    αξιο και το κειμενο που της εγραψε.
    θαυμαστε το νεο ΗΘΟΣ της μπλοκοσφαιρας!
    Ουτε ο φιλος του ο Λουτραδης Χρηστος τετοιος ηθος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαφανίστηκαν από προσώπου γης οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου, δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου και ο Σαχινίδης, με τον πρώτο να δηλώνει χθες το βράδυ στην κρατική τηλεόραση ότι το spread θα πέσει και σήμερα το spread του δεκαετούς εκτοξεύτηκε στις 334 μονάδες βάσης.

    Σαν να μην έφτανε αυτό, οι … φωστήρες βγήκαν για νέο δάνειο, ύψους 1 δις ευρώ , σήμερα αλλά η έκδοση δεν καλύφθηκε!
    Άναψαν τα τηλέφωνα αμέσως σε ΜΜΕ και δημοσιογραφικά κυκλώματα για να παρουσιαστεί μόνο ειδησεογραφικά το πρωτοφανές αυτό φιάσκο.

    Και λέμε φιάσκο γιατί ο ΟΔΗΧΧ έκανε δημοπρασία στο 20ετές ομόλογο και από το 1 δις ευρώ που ζήτησε , πήρε μόλις 390 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,9% , όσο είχε πάρει δηλαδή χθες το 7ετές των 5 δις ευρώ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΡΧΗΣΟΥΜΕ......ΝΑ
    ΤΟΥ ΔΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟ..ΚΩΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Παπαγιώτη δεν πρέπει να σου εμεινε σάλιο απο το γλύψιμο , ντροπή σου ρε λεχρίτη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τί είδους ανάρτηση είναι αυτή?
    Η κοπέλα είναι η ηρωίδα τού έργου?
    Είναι πολιτικός?
    Υποχρεούμαι νά γνωρίζω όλους τούς
    υποψήφιους αιρετούς από τή Βουλή,
    έως τό Δ.Σ. Αποξεστών Βλέννας?
    Τό άρθρο(σλούρπ,γλύψ),έχει ξεραμένη
    τσιμούχα καί χάνει λάδια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "O Καρχιμάκης ζητάει να του πληρώνουμε και τον καφέ που πίνει στο αεροδρόμιο!!!
    - ΕΛΕΟΣ!"

    "Φαντάζεστε έναν υπουργό να ζητάει από το κράτος να πληρώσει και τον καφέ που πίνει στο αεροδρόμιο, περιμένοντας το αεροπλάνο;
    Φαντάζεστε μια ολόκληρη διοίκηση να ασχολείται για την έκδοση υπουργικής απόφασης, ώστε να εισπράξει ο υπουργός τα λεφτά που πλήρωσε για τον καφέ του; Μη βιαστείτε να πείτε «έλα, ρε, αυτά δε γίνονται». Γιατί γίνονται και παραγίνονται....

    Στρογγυλοκάθεται, δηλαδή, το κυβερνητικό στέλεχος με την παρέα του στην αίθουσα VIΡ, παραγγέλλουν καφέδες, χυμούς, ποτά και φαγητό και ο λογαριασμός πηγαίνει στα… κορόιδα. Στο φορολογούμενο λαουτζίκο. Την παράδοση αυτή συνεχίζουν κανονικότατα και οι «πράσινες» πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα που έχουμε στη διάθεση μας και αφορούν ταξίδια του υφυπουργού Αγροτικης Ανάπτυξης Καρχιμάκη.

    Το διαβιβαστικό αναφέρει: «Σας αποστέλλουμε συνημμένα δικαιολογητικά της δαπάνης που προέκυψε από την παράθεση καφέ, χυμών κΛπ. στον Υφυπουργό ΑΑΤ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου…». Εχουμε, επίσης, στη διάθεση μας δυο υπουργικές αποφάσεις της Κ. Μπατζελή, που εγκρίνουν την καταβολή στον Μ. Καρχιμάκη ποσών 69,92 ευρώ και 29,15 ευρώ, αντίστοιχα για «καφέ, αναψυκτικά και βρώσιμα από την Olympic Catering ΑΕ».

    Κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του υπουργείου, ασχολήθηκαν υπάλληλοι (εισηγητής, προϊστάμενος), γράφτηκαν έγγραφα και εκδόθηκαν υπουργικές αποφάσεις για να εισπράξει ο υφυπουργός τα λεφτά για καφέδες και σάντουιτς (μιλάμε για 100 ευρώ συνολικά, που αφορούν 7 ταξίδια)!

    Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Την καρμιριά του υφυπουργού (είναι και από τη Σητεία, τρομάρα του!), που παίρνει τόσα λεφτά (ως βουλευτής και υφυπουργός), αλλά χρεώνει τους καφέδες του στο κράτος;

    ΥΓ: Πέραν όλων των άλλων, εμείς ρωτάμε. Οταν ταξιδεύουν υπουργοί, υφυπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες παίρνουν έξοδα μετακίνησης για διαμονή, διατροφή κ.λπ. Δεν θα έπρεπε απ’ αυτά να πληρώνουν και τους καφέδες τους; Γιατί κόβεται έξτρα κονδύλι;"

    EINAI NA MHN ΒΡΙΖΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ..........
    ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε ηλίθιοι, με κάνατε και διάβασα ολόκληρο το γλειφτοσχολιασμό για να βρω κάτι για τη θεογκόμενα!

    Ρε δεν ντρέπεστε να μας ταλαιπωρείτε έτσι; Ούτε ο χοντρο-Καραμανλής δεν μας κρατούσε σε τόση αγωνία, θα κάνει δεν θα κάνει κάποια ενέργεια, θα πει δεν θα πει κάτι!

    Δεν έμοιασε του Χαζογιώργου που ανοίγει το στόμα του και λέει ό,τι του καπνίσει, με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνουν τα σπρεντς, τα επιτόκια, το χρηματιστήριο και οι καταθέσεις στις τράπεζες!

    Τελικά η γκόμενα γι' αλλού πήγαινε και ξέπεσε εδώ! Ουστ ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ου να μου χαθητε.ανθελληνες .αυτον βρηκατε ρε?με τα σεξουαλικα απωθημενα που τον δερνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήταν και ο Λεωνίδας Μπόμπολας παρών στην συνάντηση με τον Παμπούκη..

    Σιγά σιγά όλα βγαίνουν στην φόρα.

    Στο ραντεβού του Χάρη Παμπούκη
    - off shore ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΗΤΕΙΑΣ
    του Πασοκ -
    με τον Γιώργο Μπόμπολα ήταν και ο Λεωνίδας που είναι ο υπεύθυνος στην εταιρεία των εργολάβων.

    Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού πέρασε το κατώφλι της κατοικίας στο Ψυχικό και συζήτησαν παρουσία και του Λεωνίδα Μπόμπολα.

    Άραγε ο Παμπούκης γνωρίζει ότι ο Μπόμπολας θέλει...να πάρει την ΕΥΔΑΠ με κοινοπραξία(θα πούμε το νερό - νεράκι), έχει σχέσεις με τα έργα, την ενέργεια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς;

    Πως πήγε ρε παιδιά ένας υπουργός επικρατείας και συζήτησε στο σπίτι(παρακαλώ) των επιχειρηματιών.
    Το έχει ξανακάνει και με άλλους ή είναι η πρώτη φορά που το κάνει;

    $$$$$$$$$$$$$$$$$.....η ΔΙΑΠΛΟΠΗ
    ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ......
    .................$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά η γκόμενα ποιά είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση