GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και στη Γαλλία-Ιταλία δρουν αρουραίοι...

...αλλά υπάρχουν και φάκες Σχολιάζει ο Πόντικας Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο Μιλάνο συμβα ίνουν απάτες στο δημόσιο, αλλά ενώ εδώ ουδε...

...αλλά υπάρχουν και φάκες

Σχολιάζει ο Πόντικας

Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο Μιλάνο συμβαίνουν απάτες στο δημόσιο, αλλά ενώ εδώ ουδείς παραπέμπεται σε δίκη, εκεί οι υπαίτιοι κάθονται στο σκαμνί για «διακεκριμένη απάτη»-χθεσινό πρωτοσέλιδο του ιταλικού τύπου.
Ανάμεσά τους και 11 τραπεζίτες, που κατηγορούνται ότι ζημίωσαν το δήμο Μιλάνου με πάνω από 100 εκατομμύρια, μέσω των τραπεζών κολοσσών Deutsche Bank, JP Morgan, UBS, και Depfa. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ιδιώτες επενδυτές, αλλά κι ο ίδιος ο δήμος του Μιλάνου κατά τις συναλλαγές τους παραπλανήθηκαν από τις εν λόγω τράπεζες με συναφείς κινδύνους της επένδυσής τους.
Και έχασαν χρήματα γιατί πως λέμε, άλλα έγραφαν τα ευανάγνωστα γράμματα και άλλα τα μικροσκοπικά της συναλλαγής τους...
Η επίδικη συναλλαγή...

έγινε το 2005 και αφορούσε ομόλογα του δήμου του Μιλάνου, συνολικής αξίας 1,68 δισ.ευρώ, με αποτέλεσμα ο δήμος να ζημιωθεί και οι τράπεζες να καρπωθούν παράνομα κέρδη.
Αλλά και στο Παρίσι το περασμένο χρόνο καταδικάστηκαν πολιτικοί και διαπλεκόμενοι για παράβαση καθήκοντος ή παράνομες συναλλαγές. Μόνο σε μία δίκη κάθησαν στο σκαμνί 42 άτομα!. Θα μου πεις, ρε πόντικα μήπως κι΄εκεί δεν γλιτώνουν τη φάκα κάποιοι αρουραίοι; Ναι, αλλά και κάποιους τους μαγκώνει το δόκανο, ενώ εδώ τα τρωκτικά μένουν ασύλληπτα... Εγώ προτείνω ποντικοφάρμακο...

43 σχόλια

  1. Έχω δύο παιδιά και εδώ και λίγους μήνες είμαι άνεργος.
    Στη σημερινή συγκυρία, οι προοπτικές να βρώ δουλειά είναι ανάλογες με το να βρεθούν πετρελαιοπηγές στο Λιδωρίκι.
    Ζούμε σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικά που είχε προίκα η γυναίκα μου και έχουμε δύο παμπάλαια αυτοκίνητα 1400 κυβικών.
    Επειδή είμαστε συντηρητικοί στα οικονομικά μας δεν έχουμε καθόλου δάνεια, ούτε κάρτες.
    Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο του πασόκ ο κάθε ενήλικας έχει τεκμήριο διαβίωσης 5000 ευρώ, έχω τεκμήρια αυτοκινήτων 5000 ευρώ και τεκμήριο πρώτης κατοικίας 4000 ευρώ.
    Σύνολο τεκμηρίων διαβίωσης 19.000 ευρώ.
    Με δεδομένο ότι δεν έχουμε (ούτε προβλέπεται για κάμποσο καιρό να έχουμε) κανένα εισόδημα, θα πρέπει να πάρω δάνειο από την τράπεζα για να πληρώσω στην εφορία 40% του 19.000, δηλαδή περίπου 7.500 ευρώ στην εφορία.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ 7.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (Για να πηγαίνει ταξιδάκια, κόστους 50.000 κάθε φορά, ο Νίκος Παπανδρέου με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο).
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΩ.
    Έχει αρχίσει να μου στρίβει.
    Όπως το καταλαβαίνω, έχω δύο επιλογές.
    Η πρώτη είναι να μεταναστεύσω, όπως έκαναν οι παπούδες μου στη δεκαετία του 30, αλλά δεν είναι εύκολο, ένεκα της οικογένειας.
    Η δεύτερη είναι να κάνω χόμπυ τη συμμετοχή μου σε πορείες, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, ακόμη και όταν δεν με αφορούν άμεσα. Λέω, μάλιστα, να πεταχτώ μια μέρα εκεί στα εξάρχεια να ρωτήσω εάν παίρνουν πενηντάρηδες στις παρέες τους. Άμεσο όφελος δεν θα έχω αλλά εάν δεν εκτονωθώ, με κάποιο τρόπο, με περιμένει το εγκεφαλικό στη γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μου πεις, ρε πόντικα μήπως κι΄εκεί δεν γλιτώνουν τη φάκα κάποιοι αρουραίοι;

    ----------------------------

    Πόντικα,εάν δέν έκανες τό ορθογραφικό λάθος,νά γράψης τό "γλιτώνουν" μέ γιώτα,θά πέρναγες τίς εξετάσεις στήν Ελληνική γλώσσα,τουλάχιστον.
    Επειδή όμως γράφεται
    "γλυτώνουν",θά περάσης τόν Σεπτέμβριον,τρέχοντος έτους,διά νά εξετασθής έκ νέου (μεταξεταστέος δηλαδή),διαφορετικά θά σού αφαιρέσουμε τήν Ελληνικήν ιθαγένειαν καί θά σέ απελάσουμε στήν Αλβανία!!!!!!!!!!!!

    ΣΥ ΕΙΠΑΣ,ΠΟΝΤΙΦΗΚΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.
    ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ...

    Η πλέον αντιπροσωπευτική καταστροφή που προκάλεσαν οι συνεργάτες του ΔΝΤ σε μία χώρα είναι αυτή της Αργεντινής, στην οποία επέβαλλαν μία οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων τραπεζών (των αμερικανικών εν προκειμένω). Το ΔΝΤ εξανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να μειώσει μαζικά τις δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία και στην κοινωνική περίθαλψη (συντάξεις κλπ), να απελευθερώσει τις εισαγωγές, να ιδιωτικοποιήσει όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, να μειώσει κάθε είδους παροχές και τόσα πολλά άλλα, που είναι αμφίβολο εάν ποτέ μπορέσει η Αργεντινή να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα (άρθρο μας: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους 3/1/2010 ).

    Όπως συζητείται ευρύτερα, κάθε φορά που ένας υπουργός κάποιας χώρας πηγαίνει στην Ουάσινγκτον, για να ζητήσει «γονυπετής» την καθυστέρηση της πληρωμής κάποιας δόσης δανείου, οι «γύπες» του ΔΝΤ αποσπούν ακόμη ένα κομμάτι από τις σάρκες της χώρας του – κάποια βιομηχανία δηλαδή από τον ιδιωτικό ή από το δημόσιο τομέα της. Η μέθοδος είναι πάντοτε η ίδια: Το ΔΝΤ απαιτεί (και επιβάλλει) την πώληση μίας εταιρείας ενός κερδοφόρου τομέα της χώρας, σε μία πολυεθνική επιχείρηση (κατά προτίμηση αμερικανική) - αφήνοντας τελικά στο κράτος όλες τις ζημιογόνες, γεγονός που φυσικά το οδηγεί στην υποδούλωση και εξαθλίωση των Πολιτών του.

    Ένα δεύτερο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ασιατική κρίση, όπου μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι - από τη Νότια Κορέα μέχρι την Ινδονησία. Το ΔΝΤ, όταν ζητήθηκε η βοήθεια του για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση (η οποία διογκώθηκε μετά την γνωστή ανάμιξη των διεθνών κερδοσκόπων, όπως του G.Soros), επέβαλλε σε όλες τις χώρες αυστηρή δημοσιονομική/συναλλαγματική «πειθαρχία», δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών και περιορισμό των επιχειρηματικών πιστώσεων.

    Φυσικά ή ύφεση ήταν «εκρηκτική», η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, τα φάρμακα στα νοσοκομεία εξέλειψαν εντελώς, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στο δρόμο, ενώ η πείνα και ο υποσιτισμός κατέστρεψαν εντελώς μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Ένας ολόκληρος τομέας της μεσαίας εισοδηματικής τάξης, η οποία είχε αναπτυχθεί κατά τη δεκαετία του 1980, σχεδόν εξαφανίσθηκε. Ως συνήθως, οι τάξεις που υπέφεραν περισσότερο ήταν οι χαμηλότερες εισοδηματικές, οι οποίες στην κυριολεξία έμειναν χωρίς καμία κρατική μέριμνα – πάντοτε με εντολές του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε ανορθόγραφε το γλΙτώνω γράφεται με Γιώτα, άνοιξε και κανένα λεξικό.
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ιδιοκτήτης του blog μπορεί να είναι ότι θέλει και να πληρώνεται από όποιους θέλει. Τα άρθρα του και των σύν αυτώ, δεν απεικονίζουν την ελληνική πραγματικότητα ούτε το επίπεδο φτώχειας και ανέχειας στο οποίο έχουν φέρει τους μικρομεσαίους έλληνες πολίτες τα μέτρα του Παπανδρέου. Αυτό είναι πασιφανές σε όποιον παρακολουθεί αυτό το blog και σίγουρα αποτελεί μια ΟΑΣΗ για τα μάτια των ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΟΠΑΔΩΝ του ΠΑΣΟΚ που απλώς περιμένουν στα 10 λεπτά απόδρασης από την καθημερινότητα που βιώνουν στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους να επαναφορτίσουν τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ τους ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ώστε σαν ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ να συνεχίσουν να εκτελούν την δουλία τους. Γιατί δούλοι καταντήσαμε συμπολίτες μου και ΔΥΣΤΥΧΩΣ το αποδεχτήκατε με την ψήφο σας. Καλή δουλία σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ18 Μαρ 2010, 5:31:00 μ.μ.

    ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΚΟΗΘΗ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ. Η ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΗΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΑΗΘΗ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ PRESS-GR:

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ; ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ;;; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και οι δύο αναφερόμενοι δημοσιογράφοι υπήρξαν σπουδαίοι, ο ένας και στο λογοτεχνικό τομέα και ο άλλος σε ραδιόφωνο-τηλεόραση, αλλά μη τους συγκρίνετε με κάποιες μετριότητες σαβουρορεπόρτερ της νύχτας. Και απο ότι ξέρω, ως παλιός του επαγγέλματος, ο ένας παραδέχεται τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα είναι δυνατόν να υπάρχει σύλλογος ΚΑΛΗΣ δημοσιογραφίας ότα σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιωργάκη όλο απειλείς και εκβιάζεις τους απατεώνες της Ε.Ε. ότι θα καταφύγεις στο Δ.Ν.Τ. αλλά στείλε στη φυλακή, για να μη σου πω και στη κρεμάλα, κάποιους διασπαθιστές του δημοσίου χρήματος. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @@@@@@ 18/02:50 μ.μ.
    Στόν μαλάκα φιλόλογο(?????????)


    ΝΕΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ
    ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ

    ΑΡΧΑΙΑΣ-ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ-ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Β.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ

    Αναθεώρησις,συμπλήρωσις καί διόρθωσις υπό τού ΘΗΣΕΩΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΤΟΥ,Καθηγητού τής κλασσικής Φιλολογίας τού Παν/μίου Αθηνών καί ομάδος φιλολόγων.

    ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΝ 1970

    ΠΡΩΤΟΝ ΒΡΑΒΕΙΟΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
    --------------------


    σελίς 354
    γλυτώνω,αορ.εγλύτωσα κ.λ.π.
    λυτρώνω,απαλλάσσω,σώζω κ.λ.π.

    ---------------------------------


    Ποιός είναι ό μαλάκας,ρέ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.
    ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ-ΤΟΥΒΛΑ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΥΒΛΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ.

    Εσύ σίγουρα θά απελαθής,διά τήν Αλβανία,Ανθέλληνα ψευτοφιλόλογε τής πλάκας.
    Όσο διά τόν Μπαμπινιώτη,όψόμεθα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη συγκρίνετε ρε παιδιά τις Άλπεις με τον Ταϋγετο. Ο Μαστοράκης έκανε διεθνή καριέρα ενώ ο Λιμπερόπουλος έκανε μια ψευτοκαριέρα ελληνικού τύπου τρώγοντας από τα αποφάγια του Ωνάση. Να γίνουν οι συνεντεύξεις που πρότεινε κάποιος, καλή ιδέα είναι, αλλά δεν ξέρω αν θα δεχόταν ο Μαστοράκης. Να αποδείξει τί; Αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος; Κρίμα που δεν ζει ο Φρ. Γερμανός να μιλήσει έξω από τα δόντια για τον Λιμπερόπουλο. Επαναλαμβάνω: άλλο Άλπεις, άλλο Ταϋγετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιστεύω κι εγώ ότι αδικούμε τον Μαστοράκη όταν τον συγκρίνουμε με τον Λυμπερόπουλο. Καλός και ο Δημήτρης, φιλότιμος ρεπόρτερ, αλλά μια τέτοια σύγκριση είναι σαν να συγκρίνεις τον Κρόνκαϊτ με τον Γιάννη Παπαγιάννη. Ως εδώ. Ας πάψουμε σ' αυτή τη χώρα να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Καλή δουλίτσα έκανε και ο Λυμπερόπουλος, του την αναγνωρίζουμε, αλλά όχι και Μαστοράκης. Για τ' όνομα του Θεού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως αγαπητό Press-gr, θαυμάσια ιδέα αυτή για τη κοινή συνέντευξη των δύο παλαίμαχων ρεπόρτερ. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον και θα διαφωτιστεί το κοινό για τον βίο και την πολιτεία δύο ιερών τεράτων της ελληνικής δημοσιογραφίας (εδώ που τα λέμε, για ένα ιερό τέρας μιλάμε, τον Νίκο Μαστοράκη, αλλά ας βάλουμε για λόγους τακτ σε αυτή την κατηγορία και τον δουλευτή Δημήτρη Λιμπερόπουλο). Ας γίνει αυτή η συνέντευξη. Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ θα προτιμούσα η συνέντευξη να γίνει κάπως αλλιώς. Μια συνέντευξη του Νίκου Μαστοράκη, ο οποίος να μιλήσει μόνος του για τα σχετικά θέματα, και μια κοινή συνέντευξη Δημήτρη Λυμπερόπουλου και Αντρέα Κουβελογιάννη, για να μας μιλήσουν για τα νυχτερινά κέντρα της εποχής και τα ξενύχτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ήταν γνωστό σε όλη τη δημοσιογραφική πιάτσα της χώρας ότι ο Λιμπερόπουλος ζήλευε μέχρι θανάτου τον Μαστοράκη. Όχι μόνο γιατί ο Νίκος ήταν πιο επιτυχημένος (πολύ πιο επιτυχημένος) δημοσιογράφος, αλλά και γιατί ήταν πιο κοσμοπολίτης και πιο άνετος. Αυτό φαίνεται να μην του το έχει συγχωρήσει μέχρι και σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας ανοίξει ο κύριος Λυμπερόπουλος το πορτοφόλι του να καταθέσει κάτι από αυτά που έχει βγάλει χρόνια τώρα στις πλάτες του Ωνάση υπέρ της Ελλάδος και ας αφήσει τα λόγια. Κάποιοι που κατηγορούνται απ' αυτόν ως φαταούλες, σκληροί και ιδιοτελείς το έχουν κάνει ήδη. Η πράξη μετράει και όχι η θεωρία. Όχι άλλη θεωρία κύριε Λυμπερόπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ε όχι και τέτοια επίθεση προς τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο. Το ότι δεν είναι δημοσιογράφος διεθνούς βεληνεκούς, δεν σημαίνει ότι μπορούμε και να τον απαξιώνουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει την αξία του. Και ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί φίλοι, τον Μαστοράκη τον ξέρω και εγώ αν και δεν τον πρόλαβα πολύ στην τηλεόραση (είμαι 22 ετών). Ο Λυμπερόπουλος θα μας πει κανείς ποιος είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η καλύτερη λύση θα ήταν πράγματι μια κοινή συνέντευξη των δύο δημοσιογράφων. Αν θέλει το press-gr ας αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία που θα χειροκροτήσει όλο το αναγνωστικό κοινό του blog.

    Νίκο Μαστοράκη και Δημήτρη Λυμπερόπουλε σας περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΝΙΚ. ΜΑΣΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 10:44, o Λυμπερόπουλος είναι ένας από τους πρωτομάστορες του κοσμικού ρεπορτάζ και μάλιστα το κοσμικό ρεπορτάζ του παλιού καλού καιρού. Καλός ρεπόρτερ με μεγάλες περγαμηνές στο είδος του. Το είδος δημοσιογραφίας που έκανε δεν ήταν του γούστου μου, αλλά ό,τι έκανε το έκανε με πίστη και επάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε διαχειριστά του ιστολογίου,

    Συμφωνούμε με την ιδέα μιας κοινής συνέντευξης Νίκου Μαστοράκη και Δημήτρη Λυμπερόπουλου. Θα έριχνε φως σε διάφορες πτυχές της ελληνικής δημοσιογραφίας και θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Ειδικά για όλους εμάς, τα νέα αγόρια και κορίτσια, που ξέρουμε αρκετά τον Νίκο Μαστοράκη αλλά αγνοούμε τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο. Για να φιλοξενείτε τις απόψεις του, θα πρόκειται ασφαλώς για κάποιον σημαντικό δημοσιογράφο. Βοηθήστε μας να τον γνωρίσουμε, αλλά και να γνωρίσουμε τα μυστικά μιας εποχής που δεν ζήσαμε και ακούσαμε μόνο από τους παππούδες μας. Θα θέλαμε μόνο να προτείνουμε, για να μην καταλήξει to εγχείρημα σε παράλληλους μονολόγους, να κάνετε τη συνέντευξη όχι γραπτή, αλλά ζωντανή, με κάμερα, μέσα από το αγαπημένο μας blog. Πιστεύουμε ότι οι κκ. Μαστοράκης και Λυμπερόπουλος δεν θα είχαν αντίρρηση. Ακούσαμε και για κάποιους άλλους δημοσιογράφους της εποχής, τον κ. Κουβελογιάννη και τον κ. Οικονόμου (αν λέμε σωστά τα ονόματά τους). Τί θα λέγατε να τους καλούσατε και αυτούς;

    Περιμένουμε την απάντησή σας, καθώς και την απάντηση των δημοσιογράφων.

    Καλό βράδυ σε όλες και όλους.
    ΣΦΙΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποιός είναι ο Λυμπερόπουλος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΡ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα μας επιτρέψετε να πούμε ότι δεκάρα δεν δίνουμε ούτε για τον Μαστοράκη ούτε για τον Λυμπερόπουλο (ποιος είναι αλήθεια αυτός για τον οποίον γράφονται τόσα σχόλια τελευταία;). Δεν έχετε να ασχοληθείτε με τίποτε σοβαρότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τεράστια μορφή ο Μαστοράκης. Εμείς οι πιο νέοι δεν τον γνωρίσαμε καλά ως δημοσιογράφο αν και ξέρουμε τη φήμη του.Τον γνωρίζουμε όμως ως σκηνοθέτη σημαντικών cult ταινιών μεγάλης αξίας. Λυμπερόπουλος ποιος είναι; Ο ποδοσφαιριστής ή κάποιος άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπάρχει ρε ζώα άνθρωπος που να μην ξέρει ποιος είναι ο Λυμπεράκης? Παλιός καλός δημοσιογράφος που ωρίμασε σαν το παλιό καλό κρασί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ας αφήσουμε φίλες και φίλοι τις αντιπαραθέσεις και ας ξεχαστούμε με ένα ταγκό νοτούρνο, όπως θα έγραφε και ο ανυπέρβλητος Δημήτρης Λιμπερόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βλέποντας μια έντονη αναταλλαγή απόψεων σχετικά με την αξία Μαστοράκη και Λυμπερόπουλου, αξίζει πιστεύω να κατατεθεί και μια άλλη πληροφορία: o Τάκις Θεοδωρακόπουλος, από τα γραπτά του τόσο στον Spectator όσο και στη στήλη Atticus στους Sunday Times, έδειχνε να προτιμά καθαρά τον Μαστοράκη έναντι του Λυμπερόπουλου. Αυτό ασφαλώς κάτι λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μην ασχολείστε με κανέναν από δαύτους. Λυμπερόπουλος και Μαστοράκης είναι εκπρόσωποι της ελαφράς δημοσιογραφίας που γέννησε πολύ αργότερα τη Βάσια Λόη και την Τατιάννα Στεφανίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αφήστε τους σοβαροφανείς να λένε. Λυμπερόπουλος και Χατζηφωτίου είναι νούμερο ένα. Έκαναν και καλή δημοσιογραφία αλλά εγραψαν και βιβλία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όχι τις μαλακιες που γράφουν οι διανοούμενοι αλλά βιβλία διαβαστερά που τα διάβαζες μέσα σε ένα βράδυ από το ενδιαφέρον που σου δημιουργούσαν. Αφήστε τον Μαστοράκη. Λυμπερόπουλος και Χατζηφωτίου είναι τα αστέρια και ιδιαίτερα ο δεύτερος με το καταπληκτικό ειρωνικό του χιούμορ. Ο Λυμπερόπουλος δεν είχε χιούμορ αλλά ήταν καλός ρεπόρτερ και μάλλον καλύτερος από τον Ζάχο. Από την άλλη, τα βιβλία του Χαζηφωτίου ήταν μάλλον καλύτερα από του Λυμπερόπουλου. Και τι να πει κανείς για τα καταπληκτικά πεντάλεπτα του Ζάχου στην ΥΕΝΕΔ και αργότερα σε άλλα κανάλια (ακόμα και στον Seven X) που παραμένουν και σήμερα αξεπέραστα. Φυσικά για τον Μαστοράκη αστειεύομαι. Αποτελεί από μόνος του μια κατηγορία. Ειδικά η δουλειά που έκανε στο εξωτερικό και η επακόλουθη αναγνώριση τον ανέβασαν πολύ και τον έφεραν πολύ μπροστά από κάθε άλλον έλληνα δημοσιογράφο και άνθρωπο των media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε από το να γράφετε για παροπλισμένους δημοσιογράφους; Eδώ ο κόσμος καίγεται και εσείς ασχολείστε με Λυμπερόπουλους και Ζάχους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παλαιός Ρεπόρτερ19 Μαρ 2010, 9:44:00 π.μ.

    _________________________________

    Και οι δύο αναφερόμενοι δημοσιογράφοι υπήρξαν σπουδαίοι, ο ένας και στο λογοτεχνικό τομέα και ο άλλος σε ραδιόφωνο-τηλεόραση, αλλά μη τους συγκρίνετε με κάποιες μετριότητες σαβουρορεπόρτερ της νύχτας. Και απο ότι ξέρω, ως παλιός του επαγγέλματος, ο ένας παραδέχεται τον άλλο.

    __________________________________

    Aυτά γράφει σε ανώνυμο σχόλιό του ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος. Επειδή και εγώ όμως είμαι αρκετά παλαιός δημοσιογράφος, σας ενημερώνω ότι τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Κανέναν δεν παραδέχεται κανέναν. Ο Λυμπερόπουλος ζηλεύει και άρα απορρίπτει τον Μαστοράκη και ο Μαστοράκης σνμπάρει τον Λυμπερόπουλο.

    Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και όποιος γνωρίζει μπορεί να το επιβεβαιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @@@@ 18/02:50 μ.μ.


    ΦΙΛΟΨΩΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ!!
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε βιαστικοί παπάρες γιατί δεν κάνετε ένα κλικ στο liberopoulos.gr για να δείτε τις θα πει ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. LIBEROPOULOS.GR
    Έμπα μέσα να δεις ποιός είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπήκα στο Liberopoulos.gr και δεν λέει τίποτε ρε παιδιά. Μουχλιασμένη δημοσιογραφία. Παλαιομοδίτικη. Τἰ είναι αυτά που συστήνετε; Εκτός κι αν κάνετε χιούμορ. Για πλάκα πάντως καλά είναι τα κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπήκα, αλλά δεν κατάλαβα τίποτε. Και τί το ιδιαίτερο έχει αυτός ο Λιμπερόπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τί διάλο είναι ρε παιδιά αυτός ο Λυμπερόπουλος για τον οποίο γράφονται όλα αυτά τα επικριτικά και απαξιωτικά σχόλια; Τόσο κακός είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κύριε Λυμπερόπουλε, πώς ακριβώς μπορώ να μπω στο Liberopoulos.gr που προτείνετε; Έχετε συνδρομή ή παρέχετε δωρεάν το υλικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΝΤΙ ΝΣ ΜΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ (ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ) ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ασε 12.38. Δεν θα ήθελες να ξέρεις. Κάτσε εκεί που είσαι. Είσαι πολύ καλά εκεί. Πίστεψέ με, δεν θα ήθελες να ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση