GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρο το επίσημο κείμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών για την οικονομία...

Aπό το http://www.adesmeutoslogos.co.cc/ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ Βρυξέλλες, 25 Μαρτίου 2010 Επιβεβαιώνο...

Aπό το http://www.adesmeutoslogos.co.cc/

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Βρυξέλλες, 25 Μαρτίου 2010
Επιβεβαιώνουμε εκ νέου ότι όλα τα μέρη της ζώνης του ευρώ πρέπει να ασκούν υγιείς εθνικές πολιτικές βάσει των συμφωνηθέντων κανόνων και πρέπει να έχουν επίγνωση της κοινής ευθύνης τους για την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα της ζώνης.
Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και επικροτούμε τα συμπληρωματικά μέτρα που αναγγέλθηκαν στις 3 Μαρτίου και τα οποία επαρκούν για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών στόχων του 2010. Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές έλαβαν φιλόδοξα και αποφασιστικά μέτρα τα οποία αναμένεται να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών.
Τα μέτρα εξυγίανσης που έλαβε η Ελλάδα αποτελούν σημαντική συμβολή προς την ενίσχυση της δημοσιονομικής διατηρησιμότητας και...

της εμπιστοσύνης της αγοράς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε χρηματοδοτική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, δεν ελήφθη σήμερα απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού που αναφέρεται κατωτέρω.
Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ επιβεβαιώνουν εκ νέου την ετοιμότητά τους να αναλάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, εφόσον χρειασθεί, για να διασφαλίσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της, όπως αποφασίστηκε την 11η Φεβρουαρίου.
Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης είναι έτοιμα να συνεισφέρουν σε συντονισμένο διμερή δανεισμό, στο πλαίσιο δέσμης η οποία θα περιλαμβάνει ουσιαστική χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πλειοψηφική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Ο μηχανισμός αυτός ο οποίος συμπληρώνει τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πρέπει να θεωρείται ως έσχατο μέτρο, το οποίο θα σημαίνει ιδίως ότι δεν είναι επαρκής η χρηματοδότηση της αγοράς. Οποιαδήποτε εκταμίευση σχετική με τον διμερή δανεισμό θα αποφασίζεται με ομοφωνία από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, βάσει αυστηρών προϋποθέσεων καθώς και αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αναμένουμε από τα κράτη μέλη του ευρώ να συμμετάσχουν με βάση την κλείδα κατανομής της ΕΚΤ που τους αντιστοιχεί.
Στόχος του μηχανισμού αυτού δεν θα είναι η παροχή χρηματοδότησης με βάση ένα μέσο όρο των επιτοκίων της ευρωζώνης, αλλά να θέτει κίνητρα για επιστροφή στη χρηματοδότηση από τις αγορές το συντομότερο δυνατό, μέσω της κατάλληλης τιμολόγησης κινδύνων. Τα επιτόκια θα διαμορφώνονται με μη χαριστικούς όρους, δηλ. δεν θα περιλαμβάνουν στοιχεία επιδότησης. Οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται δυνάμει του μηχανισμού αυτού θα συνάδουν πλήρως με τη Συνθήκη και τις εθνικές νομοθεσίες.
Επιβεβαιώνουμε την προσήλωση μας στην εφαρμογή πολιτικών που αποβλέπουν στην αποκατάσταση ισχυρής, βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της κοινωνικής συνοχής.
Επιπλέον, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε ισχυρό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη. Θεωρούμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να βελτιώσει την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτείνουμε να ενισχυθεί ο ρόλος του στον οικονομικό συντονισμό και στον καθορισμό της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η παρούσα κατάσταση καταδεικνύει την ανάγκη να ενισχυθεί και να συμπληρωθεί το υφιστάμενο πλαίσιο για την εξασφάλιση δημοσιονομικής διατηρησιμότητας στην ευρωζώνη και την ενίσχυση της ικανότητάς της να ενεργεί σε περιόδους κρίσης.
Στο μέλλον, πρέπει να ενισχυθεί η επιτήρηση των οικονομικών και δημοσιονομικών κινδύνων καθώς και των μέσων για την πρόληψή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Επιπλέον, χρειαζόμαστε ένα εύρωστο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρίσεων, τηρουμένης της αρχής της δημοσιονομικής ευθύνης των κρατών μελών.
Ζητούμε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συστήσει, σε συνεργασία με την Επιτροπή, ειδική ομάδα με αντιπροσώπους των κρατών μελών, της εναλλασσόμενης Προεδρίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα υποβάλει στο Συμβούλιο, έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, τα απαιτούμενα μέτρα για την επίτευξη του στόχου αυτού, αφού διερευνήσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις προς ενίσχυση του νομικού πλαισίου.
Πηγή: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

12 σχόλια

  1. Griechenland ist gerettet. Doch Spekulanten wetten schon auf den nächsten Pleitekandidaten - und sogar auf ein Euro-Aus. Das eigentliche Problem sind nicht die Krisenländer, sondern das mangelnde Vertrauen in die Währung. Eine Analyse von Sven Böll mehr... [ Video | Forum ]

    η ελλαδα σωθηκε.ομως οι κακές γλώσες στοιχηματίζουν ΠΟΙΟΙ θα ειναι οι επομενοι που θα φαληρήσουν?
    σπουδαιότερο ομως ειναι στην αλήθεια πως δεν εμπιστευονται πλεον την οικονομια της ΕΥΡΩΠΗΣ
    spiegel πρωτη σελιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Mineyko θεωρει (ΓΑΠ για οσους δεν γνωριζουν)
    οτι πηρε πρασινο φως να αποτελειωσει οτι απεμεινε απο την Ελληνικη Οικονομια και να μας κλωτσησουν μετα με την αναλογη δικαιολογια προς το Δ.Ν.Τ.
    θα βρει τροπο αυτος και οποιο λαμογιο τον ακολουθει, κι οποιος αποβλακωμενος στρατος απο ψωμοζητουλες-παπαγαλλακια σερνεται απο πισω του.

    Θα βρουν τροπο ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και θα κανουν το παν να παραμεινουν με νυχια και με δοντια γαντζωμενοι στο κουφαρι μας να φανε μεχρι να μη μηνει τιποτε, στ’αληθεια αυτη τη φορα.
    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ?

    Το θεμα ειναι,
    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κάμφθηκε σήμερα καμία αντίδραση. Ε
    ίχαν πει από τις 11 Φεβρουαρίου ότι θα δανείσουν, αν χρειαστεί.

    Απλώς τόσον καιρό ο ΓΑΠ επαιτούσε (έψιλον, όχι άλφα) να το εξειδικεύσουν ανοικτά, ώστε “να υπάρχει το πιστόλι στο τραπέζι”, δηλαδή στην ουσία να του εγγυηθούν το ελληνικό χρέος.
    Αυτοί σήκωσαν το γάντι και του λένε “εξειδίκευση θέλεις;
    να σου πούμε τι θα κάνουμε θέλεις; Πάρε να ‘χεις”
    και του είπαν τι ακριβώς θα κάνουν.
    Το χειρότερο δυνατό σενάριο.

    Ο ιδεοληπτικός ήθελε να τους “δέσει” να τους έχει του χεριού του και αυτοί επέλεξαν να δεσμευτούν για τα λιγότερα δυνατά. Τόσο καλά.
    Ζήτω το ΠΑΣΟΚ!

    Αυτοί τα έφτιαξαν, αυτοί θα τα υποστούν.
    Καραμανλή, ευτυχώς έφυγες νωρίς. Πρόσφερες τη μεγαλύτερη υπηρεσία στον τόπο αφήνοντας το πρόβλημα στα χέρια αυτού που το δημιούργησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βοήθειά μας παιδιά και Γκαλό Γκουράγιο, που έλεγε και ο Όλι Ρέν.
    Να τόν χαιρόμαστε το μπούφο, την έκανε μπάλι την τρύπα στο νερό.
    Για όποιον δεν κατάλαβε χθές στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε οι Ευρωπαίοι να πληρώνουν και οι Αμερικανοί να αποφασίζουν.
    Στο Γιωργάκη απλά ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις.
    Μετά τις γνωστές ατυχείς δηλώσεις του, (πτώχευση, τιτανικός, κλπ) αυξήθηκε δραματικά το κόστος δανεισμού. Όμως μετά από τόσες "διαπραγματεύσεις" τί κερδίσαμε, εκτός από το ότι χάσαμε κάποια δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετους τόκους; Γίναμε ρεζίλι σε όλη την υφήλιο τόσο καιρό για να βρεθούμε στο χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή υπό τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;
    Κανονική τρύπα στο νερό.
    Οι Γερμανοί μας δίνουν πίστωση ενάμισυ χρόνου (μέσω της ΕΚΤ), προφανώς γιατί δεν ήθελαν να φαίνονται ότι είναι αυτοί που επιβάλλουν τα σκληρά μέτρα.
    Το Δ.Ν.Τ. όμως θα είναι εδώ και δεν αστειεύεται. Τους επόμενους μήνες θα κλάψουν μανούλες.. Πρώτα φεύγουν οι συμβασιούχοι και μετά ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις Δ.Υ.
    Καρπαζοειπράκτορες καταντήσαμε από τις επιπολαιότητες του Γιωργάκη, να δώ πως θα δικαιολογήσει στο λαό αυτά που έρχονται.
    Θα πεινάσει πολύς κόσμος, αυτό είναι σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ ΚΑΙΡΟ ΦΥΛΑΚΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΔΕΞΙΟΙ.ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΙ ΤΟΝ ΣΦΟΥΓΚΑΡΑΚΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΑΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειγον

    Τραβανε τις κολοτριχες τους μερικοι που τα καταφερε ο ΓΑΠ

    στον οποιο μονο ο δρ Κουτσουκος εμενε σταθερος διπλατου και στα δυσκολα και στα ευκολα!!

    Ναντια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλλον φίλε μου δεν έχεις καταλάβει τί θα συμβεί στη χώρα τους επόμενους μήνες.
    Ελπίζω να μην χαθείς και εσύ, όπως χάθηκαν τόσοι και τόσοι πράσινοι αμπελοφιλόσοφοι που τώρα σιωπηρά αυτομαστιγώνονται τρίτη-πέμπτη-σάββατο.

    Tι ακριβως εννοεις με το “επιτυχια”; Ποια ειναι ακριβως τα πολιτικα και οικονομικα στοιχεια της “επιτυχιας”; για καντο λιανα και για μας τους στα χρηματοπιστωτικα μη ειδικους;

    Τι εννοείς ποια επιτυχία?
    Το ότι βουλιάζουμε και υπάρχουνε ακόμα πρόβατα που πιστεύουνε ότι αλλάζουμε.

    Η μεγαλύτερη και διαχρονικότερη επιτυχία του Παπανδρεισμού είναι οι κουδούνες που έχουνε κρεμάσει στα κοπάδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NANTIAAAAAAAA.

    ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΕΡΒΛΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΟΥ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
    ...μεγάλο μέρος του πληθυσμού όπως οι νυκοκοιρές δεν δουλεύουν στην Ελλάδα.!!!!!

    ΟΡΜΑΤΕ ΚΟΡΙΣΤΙΑ...ΟΛΕΣ ΤΖΟΥΛΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...

    ΠΑΜΕ...ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ..
    ΠΑΜΕ.....ΝΑΝΤΙΑ ...ΒΑΛΤΟ ΜΕΣΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΔΕΞΙΟΙ.ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΙ ΤΟΝ ΣΦΟΥΓΚΑΡΑΚΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΑΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    26 Μαρ 2010 4:06:00 μ.μ.

    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ? ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟΣ? ΛΟΓΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση