GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το χρέος της Ελλάδας είναι πρωτοφανές»...

Aπό τον Μιχάλη Μάσελο Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π. Ας δούμε λίγο τα...

Aπό τον Μιχάλη Μάσελο

Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π. Ας δούμε λίγο τα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) των άλλων χωρών:
Ιαπωνία: 197,2% του Α.Ε.Π.
Ολλανδία: 234%
Ιρλανδία: 222%
Βέλγιο: 219%
Ισπανία: 207%
Πορτογαλία: 197%
Ιταλία: 194%
Μέσος όρος για Ε.Ε.: 175% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π.
Ποια είναι η Ελληνική «ιδιαιτερότητα»;
Η Ελλάδα λοιπόν κάνει την πρωτοτυπία να μεταφέρει τα χρέη του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο. Γιατί ...

το Ελληνικό κράτος όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια σε μια σειρά από ανοιχτές παρανομίες (π.χ. εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά στερεί προκλητικά από το δημόσιο τους βασικούς του πόρους, προτιμώντας να φαίνεται ένα χρεοκοπημένο κράτος παρά ένας ανίκανος ιδιωτικός τομέας. Κι όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στις κάθε τύπου επιδοτήσεις
Μόνο από τις offshore εταιρίες χάνονται κάθε χρόνο 6 δις έσοδα για το κράτος (Νέα, 11/05/2009). Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Αγαπητός αναφέρει στην Ελευθεροτυπία της 20/02: «…τα μη εισπραττόμενα φορολογικά έξοδα υπερβαίνουν το 40% των εισπραττόμενων». Σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α. το 25% της παραγωγής στην Ελλάδα διακινείται χωρίς παραστατικά με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει τόσα λεφτά, ώστε αν τα έπαιρνε «…θα επέτρεπαν ακόμη και το μηδενισμό του δημόσιου χρέους μέσα σε λίγα χρόνια» (Ελευθεροτυπία, 20/02)
Σύμφωνα με τον Θ. Πελαγίδη, Καθηγητή της Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
«Στην Ελλάδα, το χρέος του κράτους αντικατοπτρίζει και τις αδυναμίες του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας που δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός με διεθνείς όρους. Το κράτος έτσι παίρνει πάνω του και μέρος του ιδιωτικού χρέους, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει και την αδυναμία του ιδιωτικού τομέα να πάρει τις ευθύνες του, να είναι διεθνώς ανταγωνιστικός χωρίς την κρατική προστασία και χρέωση.»
(http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=81857)
«Το Ελληνικό δημόσιο είναι διογκωμένο»
Σύμφωνα με στοιχεία του I.L.O. (International Labour Organization) στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 22,3% των εργαζομένων την ίδια στιγμή που στην Γαλλία είναι το 30%, στην Σουηδία 34%, Ολλανδία 27%, Αγγλία 20%, Γερμανία 14%.
Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην λίστα των χωρών της Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο μέσον!
Η διόγκωση λοιπόν του δημοσίου είναι πέρα για πέρα πλαστή και ουσιαστικά χρησιμοποιούν την λειτουργικότητα του δημόσιου τομέα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι είναι διογκωμένος. Δεν έχει όμως παρά να ρίξει κανείς μια απλή ματιά στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις για να δει το μηχανισμό «αξιοποίησης» των υπαλλήλων και τις ευθύνες γι αυτήν. Αλλά δεν μιλάμε μόνο για «εξυπηρετήσεις»: Χαρακτηριστική η περίπτωση υπουργείου που προσέλαβε 250 υπαλλήλους στα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (μέσω Α.Σ.Ε.Π.) χωρίς να έχει προνοήσει ΚΑΝ να νοικιάσει χώρο εργασίας γι αυτούς!! Η οργάνωση όμως των διευθύνσεων/οργανισμών/υπουργείων δεν είναι θέμα των δήθεν περισσευούμενων υπαλλήλων, αλλά των αδρά αμειβόμενων στελεχών και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Αν αύριο λοιπόν απελευθερωθούν οι απολύσεις τα «στελέχη» αυτά μαζί με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους θα εισηγηθούν την χρησιμότητά μας ως εργαζόμενοι, θα εισηγηθούν για την δική μας δουλειά, σύνταξη, ζωή!
«Οι Έλληνες δεν δουλεύουν»
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα έναντι 40,3 ωρών που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. Αν λοιπόν ψάχνουμε για «τεμπέληδες» καλύτερα να πάμε πιο βόρεια όπου οι Σουηδοί (38,1), Δανοί (38) Φιλανδοί (37,8) κλπ. φαίνεται να τεμπελιάζουν πολύ για τα δεδομένα του Πρετεντέρη.
Γιατί λοιπόν είναι μειωμένη η παραγωγικότητα;
Το πρόβλημα και πάλι βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα: ΔΕΝ κάνει καμία τεχνολογική βελτίωση, δεν αναλαμβάνει το κόστος του εκσυγχρονισμού του και στηρίζεται στο χαμηλό μεροκάματο, το οποίο για να εξασφαλίσει πηγαίνει πλέον ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ σε χώρες των Βαλκανίων.
Ως ανταπόδοση, τα κέρδη του από το εξωτερικό…παραμένουν στο εξωτερικό, σε off-shore εταιρίες και τράπεζες. Μάλιστα για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους (ειδικά) οι τράπεζες προς το δημόσιο, όχι μόνο κερδοσκοπούν με το χρέος του δημοσίου μέσα από την γνωστή κομπίνα με την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), αλλά προτρέπουν εδώ και χρόνια τους «σημαντικούς» πελάτες τους να βγάλουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό σε αφορολόγητους off shore παραδείσους που ιδρύουν οι…ΙΔΙΕΣ!!!! (Ελευθεροτυπία 3/05/2002)
Σε αυτούς δόθηκαν τα 12 δις «σωτηρίας» και εγγυήθηκαν άλλα 16!!! Αυτά και άλλα πολλά μπορούμε να γράψουμε για την σημερινή πραγματικότητα, όμως όλα θα συγκλίνουν προς μία απλή αλήθεια:
Σήμερα δεν γίνεται απλά μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους φτωχότερους προς τους πλουσιότερους, αλλά και τίθενται οι βάσεις για την διαιώνιση της ουσιαστικής εξαθλίωσης τόσο για την δική μας όσο και για τις επόμενες γενεές.
Όσοι πιστεύουν ότι είναι απλά μια μπόρα που θα περάσει θ’ απογοητευθούν, όχι γιατί τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά γιατί τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει δίχως την δική μας συμμετοχή. Με τους σημερινούς όρους η ανοχή δεν είναι απλά συνενοχή, είναι ενεργός συμμετοχή στην καταστροφή της ζωής μας. Η ελπίδα έχει νόημα όταν έχει μια βάση. Δεν έχουμε δικαίωμα να καταστρέφουμε την βάση κρατώντας μια μάταιη ελπίδα.
Δεν μας ζητούν να δουλέψουμε περισσότερο.
Δεν μας ζητούν να μαζέψουμε τα έξοδά μας
Δεν μας ζητούν να κάνουμε κάποιες θυσίες για το κοινό καλό
Δεν μας ζητούν να στερηθούμε για τα παιδιά μας
Ζητούν τις ζωές μας και τις ζωές των γενιών που έρχονται.
Όσοι θεωρούν τα παραπάνω μεγάλα λόγια ή λαϊκίστικες ρητορείες θα δουν και στην πράξη ότι κάποια παραμύθια έχουν άσχημο τέλος.
Μόνο που στην πραγματική ζωή ευθυνόμαστε κι εμείς γι αυτό.

27 σχόλια

  1. ΡΕ ΜΑΣΕΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
    Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΜΟΝΟ ΕΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΠΥ ΓΑΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΧΤΙΖΑΜΕ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ.
    <ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΣΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΜΑΣΕΛΑ ΣΟΥ .
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΑΣΕΛΑΣ ΚΟΥΡΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. peite ston arxhgo sas pou milaei auth thn wra sth voulh, oti den anexomaste na milaei etsi....emeis leei den zhtame kan thn adeia ta kanoume monoi mas..swpa re megale ti eisai diktatoras?apofasizeis kai diatazeis??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι ένας Δημόσιος Υπάλληλος που ποτέ δεν πήρα λεφτα κάτω από το τραπέζι.
    Πάντα πήγαινα πρώτος στη δουλειά μου έφευγα τελευταίος.
    Δούλευα πολύ ευσυνείδητα.
    Μου έδιναν ένα επίδομα που δεν ήξερα την προελευσή του.
    Τώρα μου λένε ότι έφταιγα εγώ για το χρέος.
    Σπούδασα 2 παιδιά με υποτροφία και τώρα είναι άνεργα.
    Πήγαν και φαντάροι και κοπροσκυλιάζανε μούλεγαν.
    Γύρω μου άλλοι είναι με σπίτια, εξοχικά, με ακριβά αυτοκίνητα και το σπουδαιότερο με παιδιά τακτοποιημένα, και κάναμε την ίδια δουλειά.
    Και μου λενε οτι εγω φταιω για τη καταντια της χωρας και βλεπω εφιαλτες
    Νοιώθω σαν μαλάκας.
    Τι νοιώθω δηλαδή είμαι ένας κλασσικός ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ας παραιτηθεί. Θα είναι πολύ καλύτερη μια Ελλάδα χωρίς Παπανδρέου, παρά μια Ελλάδα με ΔΝΤ.

    ΣΗΜΕΡΑ 22/3.
    Τώρα ποιός φταίει που το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε πάλι ?
    Οι κερδοσκόποι ?
    Η Μέρκελ ?
    Ο Καραμανλής ?




    Θλιβερές δικαιολογίες θα ακούσουμε πάλι από τους μοναδικούς υπαίτιους της μείωσης του βιοτικού επιπέδου μας.
    Ως πότε θα τους ανεχόμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οικουμενική η μονη λύση.
    με παμπουκη, μπιρμπιλη, γερουλανο και το κακο συναπαντημα δεν περπαταει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο καθενας λεει το μακρι του και το κοντο του αν υπαρχει φοροδιαφυγη να την πιασουν αλλιωσ να βγαλουν το ποθεν εσχες της οικογενειας Καραμανλη απο το 1974 μεχρι σημερα και να δειτε ποσα απιδια εχει ο σακκος ολα τα αλλα ειναι απλα λογια του αερα(μεχρι και ο υπηρετης ο Θωδωρος εγινε μεγαλοξενοδοχος της Μυκονου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο καθενας λεει το μακρι του και το κοντο του αν υπαρχει φοροδιαφυγη να την πιασουν αλλιωσ να βγαλουν το ποθεν εσχες της οικογενειας Καραμανλη απο το 1974 μεχρι σημερα και να δειτε ποσα απιδια εχει ο σακκος ολα τα αλλα ειναι απλα λογια του αερα(μεχρι και ο υπηρετης ο Θωδωρος εγινε μεγαλοξενοδοχος της Μυκονου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ : MAΛΑΚΑΣ !

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ 7,35
    ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ..
    ΓΙΑ ΝΑ ..ΕΜΠΑΙΔΩΣΗ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. na bgalete kai to po8en esxes ths oikogeneias papandreoy!kai ths margaret , xerete eseis......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o sanmaras gkremizei auth th stigmh olh thn epixeirhmatologia tou pasok kai twn mme gia eu8unes ths nd!kai leei polu kautes alh8eies dystyxws gia esas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλο το άρθρο που έγραψες είναι εν κενώ. Κανείς δεν είπε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πρωτοφανές. Το έλειμμα είναι πρωτοφανές. Για κάνε άλλη μια σύγκριση με ελείμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μοναδική ευθύνη για αυτή την κατάσταση φέρνει αποκλειστικά και μόνο το GAP.
    Κανείς άλλος.

    Η τακτική του είναι ενάντια στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    Όλες οι χώρες τις οποίες οι σοσιαλιστές σύντροφοι υβρίζουν νυχθημερόν ακολουθούν στρατηγική Εθνικού Συμφέροντος.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Η παγκόσμια πολιτική δεν είναι παιδική χαρά για να βγαίνει το κάθε GAP και να λέει ότι του κατεβάσει η κούτρα του.

    Σήμερα έχουμε έναν ανεπαρκέστατο πρωθυπουργό που δεν ακολουθεί στρατηγική Εθνικού Συμφέροντος.

    Τουλάχιστον όχι της Ελλάδος.
    Ίσως μιας άλλης χώρας.
    Πάντως όχι της Ελλάδος.
    Και μέσα σε όλα αυτά έχει επιδωθεί σε έναν ξεκάθαρο διωγμό των Ελλήνων, είτε φορολογόντας και τον αέρα που αναπνέουν είτε νοθεύοντας την πολιτική του φωνή με νοσμοσχέδια ανθελληνικά.

    Αυτό είναι ο σοσιαλισμός και όσοι μιλούν για καπιταλιστικά μέτρα ψεύδονται γιατί ο καπιταλισμός βασίχεται στην παραγωγή και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που προσφέρουν εισόδημα για κατανάλωση και ευδαιμονία.
    Σήμερα όλα αυτά κατηγορούνται ως κακά και βλέπουμε την προσπάθεια να εξαθλιωθεί το σύνολο των Ελλήνων για χάρη μιας κάστας φίλων της κυβέρνησης και του GAP.

    Μην ακούτε την προπαγάνδα των αριστερούληδων που αυτό επιθυμούν να πάθουν οι Έλληνες για να αναδειχθούν γλύφοντας μόνο της εξουσία και όχι με την πραγματική τους αξία.
    Δείξτε τους ότι τους αγνοείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΡΕΙΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ "μάγκας" αποδείχτηκε ο Γιώργος.
    Και διπλωμάτης.
    Κατάφερε να πάρει τη δήλωση στήριξης από τους Ευρωπαίους ηγέτες, χωρίς να δώσει τίποτα.

    Με τη μαγκιά του. Ούτε φρεγάτες, ούτε αεροπλάνα θα πάρουμε. Τώρα αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μας πάρουν τα σώβρακα, αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.............
    Ολη η Ευρώπη υποκλίνεται στη "μαγκιά "του Γιώργου.

    Και ζηλεύει το κατόρθωμά του.
    Να αποκτήσει η Ελλάδα τρεις επίσημους νταβατζήδες και με τη βούλα του Γιώργου.
    Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο !!!!!!

    Το τελευταίο, κατά το Γιώργο πάντα, έχει την τεχνογνωσία να μας βοηθήσει στην εφαρμογή του προϋπολογισμού.
    Αυτή η τεχνογνωσία του ΔΝΤ ήταν που διέλυσε το 2001 την οικονομία της Αργεντινής κι έβγαλε ακόμα και τις νοικοκυρές στους δρόμους με τις κατσαρόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ... ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕΤΑ...
    ΚΙΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ...
    ΚΡΕΑΣ.
    κρετίνε μαλακισμένε..
    που τα παιδιά μας για 50 χρόνια θα πληρωνουν τα γαμησιάτικα του ηλιθίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ... ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕΤΑ...
    ΚΙΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ...
    ΚΡΕΑΣ.
    κρετίνε μαλακισμένε..
    που τα παιδιά μας για 50 χρόνια θα πληρωνουν τα γαμησιάτικα του ηλιθίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απο 1/1/2011 ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ τα μετρητά για συναλλαγές πάνω απο 1500 ευρώ. Το δήλωσε ο υπουργος Γιώργος Παπακων/νου!Δηλαδή για συναλλαγές πάνω απο 1500 ευρώ θα πρέπει να έχετε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μπλοκ δίγραμμων επιταγών!Δηλαδή απο του χρόνου δεν θα επιβιώνεις αν δεν έχεις άμμεση και αυστηρή εξάρτηση απο μια τράπεζα!Δήθεν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.αυτό όμως γίνεται και με αλλους τρόπους.Ο πραγματικός λόγος? Ψηφιακή διακυβέρνηση διαφημίζει και υπόσχεται ο Ελληνας Πρωθυπουργός. Ολοκληρωτικό σύστημα? απόλυτη υποδούλωση των λαών? Νέα Εποχή? σας θυμίζει κάτι αυτό?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To υπουργείο Οικονομικών ανακάλε εγκύκλιο, του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, με την οποία δινόταν η δυνατότητα απαλλαγής από κάθε φορολογική υποχρέωση για εισοδήματα τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στις φορολογικές αρχές...ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΦΙΛΕ ΜΟΥ 9.42 ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ, ΤΡΕΛΛΟ. ΝΑΤΑ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ .ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ,ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και ο αλογοσκούφης και ο παπακωνσταντίνου ο γιάπης, βαλτοί ΕΜΜΙΣΘΟΙ της GoldmannSachs.

    Οπως και όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Bush.

    Σκορπούν φόβο και πανικό για να περάσουν απίθανα μέτρα τύπου ΣΟΚ και ΔΕΟΣ υπέρ του τραπεζικού κεφαλαίου και της παγκόσμιας κάστας των γιάπηδων που είναι στενα συνδεδεμενοι με αρχή τις αδελφότητες των πανεπιστημιων που σπούδασαν.
    Ο κόσμος κακοποιείται, παθαίνει το ψυχολογικό σύνδρομο του κακοποιημένου και έτσι του αφαιρείται η κάθε διάθεση για αντίδραση.

    Δείτε το capitalism a love story του Μ.Μοore
    Διαβάστε τo έργo της Naomi Klein:
    The shock doctrine: the rise of disaster capitalism.
    Το πασοκ του αμερικανακίου έχει αλωθει ΠΛΗΡΩΣ πια απο αδίστακτους υπερκαπιταλιστές-νεοφιλελευθερους γιάπηδες.
    Η μόνη δικαιολογία που συνέχεια παπαγαλίζουν είναι το περίφημο ΤΙΝΑ (ThereIsNoAlternative) της Θάτσερ και του Φρήντμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. έρχεται το ΔΝΤ γι αυτο και οι καταθεσεις φεύγουν προς την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 22 Μαρ 2010 9:30:00 μ.μ.

    POYSTRALIA DEXIOI TON PINETE KANONIKA!!

    OLES OI ADERFES STHN ND!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. pros ton filo pou eipe oti douleuei sto dimosio kai den aniki stous kleftes kai tempelides dimosious ypallilous..
    mborei na min eklepses kai mborei na peigenes kanonika stin douleia sou alla ikseres ti geinotane gyro sou kai siopouses opws kai xiliades alloi Ellines...anexosastan auti tin katastasi kai tora pou irthe i wra tou logariasmou diamartirestai oloi sas... an egw afeisw to spiti mou xoris profylaksi kai me anoixtes tis portes tote einai san na lew ston kathe klefti oti mborei na mbei mesa kai na to rimaksi...giati tosa xronia kanenas den fonaze kai den diamartiorotane gia tin katastasi auti ? den kserate oti kapia mera tha erthei enas tsouxteros logariasmos kai tha ton plirosetai eseis oxi epeidi to dimiourgisate eseis alla epeidi me tin adiaforia kai tin dilia sas to afeisate na ftasei ews ekei... kala eseis ti pisteuate oti tha antexe auto to systima aionia etsi ? den kserate oti mia mera tha katareusi kai tha plirosetai eseis ton logariasmo ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΠΛΕΞ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ .

    ΚΥΡΙΕ ΜΑΣΕΛΕ.

    ΕΡΩΤΩ !
    ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ.
    ΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΔΟΥΛΙΑ.

    ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ?
    ΔΩΔΕΚΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ>
    ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΑ?
    ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!!
    ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση