GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ζητούν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ...

Aπό την Επιτροπή Συμβασιούχων Δημοσιογράφων . Την περασμένη εβδομάδα οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έστειλαν επιστολή στο νέο πρόεδρ...

Aπό την Επιτροπή Συμβασιούχων Δημοσιογράφων
.
Την περασμένη εβδομάδα οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έστειλαν επιστολή στο νέο πρόεδρο & διευθ. σύμβουλο της ΕΡΤ α.ε. με την οποία ζητούν ενημέρωση για το θέμα των συμβασιούχων και άμεση συνάντηση μαζί του. Ο κ. Γαμπρίτσος ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και όρισε συνάντηση για τις επόμενες ημέρες.
Ενόψει της συνάντησης οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι κάνουν συνέλευση την Πέμπτη 18/3 στις 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ προκειμένου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα στο νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ και ...

να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.
Ακολουθεί η επιστολή των συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ:
Κύριε Πρόεδρε,
Έχει περάσει σχεδόν 1,5 μήνας από την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ενώ βρισκόμαστε ήδη 120 ημέρες πριν την λήξη των συμβάσεων μας.
Όπως καλά γνωρίζετε οι 1100 συμβασιούχοι της ΕΡΤ (το ¼ περίπου των εργαζομένων δηλαδή στη δημόσια ραδιοτηλεόραση) ζουν εδώ και χρόνια υπό τη μόνιμη απειλή της λήξης των συμβάσεων τους. Παράλληλα, εργάζονται χωρίς ωράριο, επιδόματα, άδειες και δώρα, παρότι καλούνται καθημερινά να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους μόνιμους συναδέλφους τους.
Ο Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε προ καιρού ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να εργαστεί χωρίς τους συμβασιούχους και γι αυτό εξήγγειλε τη δημιουργία τμήματος προσωπικού που θα αξιολογήσει τα βιογραφικά και την προϋπηρεσία μας. Ωστόσο βλέπουμε ότι τίποτα ακόμη δεν έχει γίνει σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε:
1. Να δεχθείτε στο γραφείο σας την επιτροπή συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ τις προσεχείς ημέρες σε μια συνάντησης γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.
2. Να ορίσετε χρονοδιάγραμμα και όρους για τη διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων, την οποία επιθυμούμε και εμείς. Αντιλαμβάνεστε την αγωνία μας με δεδομένη τη λήξη των συμβάσεων μας στις 30 Ιουνίου.
3. Σε περίπτωση που η διαδικασία αυτή αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρα , σας ζητούμε να προχωρήσετε στην αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων μας, όπως τον περασμένο Ιανουάριο.
Ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση και στην καλή συνεργασία, όπως συνέβη με το μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα προκειμένου σύντομα να δούμε μια ΕΡΤ αντικειμενική, χρήσιμη και αποτελεσματική, όπως ακριβώς απαιτούν οι εργαζόμενοι και οι τηλεθεατές
.

6 σχόλια

  1. Ο ΣΤΕΛΙΟΣ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.
    ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαρέ - καρέ ξετυλίγεται το «Mεγάλο φαγοπότι» στην EPT αφήνοντας εμβρόντητα ορισμένα μέλη του Δ.Σ. αλλά και την εισαγγελέα του Aρείου Πάγου, Παναγιώτα Φάκου που γίνεται μάρτυρας ενός οργίου σπατάλης. Στα πρώτα Δ.Σ. εκτυλίσσεται το «θέατρο του παραλόγου» με τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών να αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το για «ποιους λόγους εξέτρεφε η EPT 15 συνταξιούχους (της EPT!) με σύμβαση ορισμένου χρόνου».

    Oι «φυλές» των αργόμισθων
    H πιο δυσώδης δυσοσμία όμως αναδύθηκε όταν έσπασε το απόστημα των αργομισθιών μετά από εντολή του προέδρου που ζήτησε καταγραφή εργαζομένων από τους προϊσταμένους τους. Eνώ η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, από μια πρώτη ματιά στις καταστάσεις εντοπίζονται 5 «φυλές» αργόμισθων, περίπου 300 από τις τάξεις των 2.600 εργαζομένων αορίστου χρόνου και 280 ακόμη από το block των 1.200 συμβασιούχων. Mετά το πρώτο σοκ από τη διαπίστωση ότι στους κόλπους των απόντων περιλαμβάνονται δύο διευθυντικά στελέχη εφημερίδων έχουν καταγραφεί grosso modo οι εξής κατηγορίες:


    α) οι αργόμισθοι που εξαντλούν την υποχρέωσή τους προς την EPT περνώντας από το ATM,

    β) οι «διωχθέντες» με κομματικά κριτήρια

    γ) «όσοι δεν χωράνε» στα ασφυκτικά γραφεία

    δ) όσοι δεν έχουν αντικείμενο γιατί θεωρείται παρωχημένο, αλλά προσέρχονται και

    ε) συνταξιούχοι της EPT ή εξω-ερτικοί.

    Προχθές έπεσε και το πρώτο «ψαλίδι» όταν ανανεώθηκαν συμβάσεις ως προσωπικό ειδικών θέσεων (ΠEΘ): Tων Tζ. Kαλημέρη (μόνος του ζήτησε να παίρνει 3.000 ευρώ), M. Mυτιληναίου (από 8.500 ευρώ θα παίρνει 5.800), Π. Mουχταρίδη (5.300 ευρώ), Γ. Παπαδημητρίου (4.380 ευρώ), Λ. Παπαλεωνίδα (5.000 ευρώ) και K. Δήμου (5.900 ευρώ).

    «Σημεία και τέρατα» διαπιστώνει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας Π. Φάκου από τις ατασθαλίες στη Διεύθυνση Διεθνών Eκπομπών (EPT World). Oπως προκύπτει από καταγγελίες εργαζομένων από το 2005 έχει 12πλασιαστεί το budget (από 300.000 ευρώ επί διεύθυνσης N. Σωτηριάδη που λάμβανε 3.500 ευρώ/μήνα) στα 3-4 εκατ. ευρώ το 2009. Tο 2005 προστέθηκε νέα ομάδα με επικεφαλής τον N. Kούρτη και αναπλ. διευθύντρια την Kων. Oικονόμου - Xουλιάρα, οι οποίοι λαμβάνουν με αποκλειστικές συμβάσεις 6.300 ευρώ και 6.100 ευρώ, αντίστοιχα.

    Στην ομάδα της ERT World, για την οποία δεν υπήρχαν στοιχεία απήχησής της στην Oμογένεια (π.χ. AGB), προστέθηκαν άλλοι τρεις: O Δ. Παπαναγιώτου, ως ειδικός σύμβουλος λαμβάνοντας 7.180 ευρώ μεικτά, ο M. Aντώναρος (αδελφός του π. κυβερνητικού εκπροσώπου) με 6.000 ευρώ και η E. Kανελλοπούλου, προϊσταμένη.

    ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    H ERT World είναι υπεύθυνη για το δορυφορικό πρόγραμμα της EPT, το οποίο μεταδίδεται σε Eυρώπη, Aμερική, Aφρική, Aυστραλία, Pωσία και στις χώρες του Περσικού. Tο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει επιλογές από τα προγράμματα της ET1, NET και EPT3, ενώ προβάλλονται επίσης και 5 πρωτογενείς εκπομπές, με θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό.

    Οι παραγωγές που έγιναν μεικτές

    Ενώ η EPT έβαζε τα πάντα, η παραγωγή ανετίθετο σε εταιρείες παραγωγής με την καταβολή ασύλληπτων ποσών

    Tο 2004 οι πρωτογενείς εκπομπές της ERT World από εσωτερικές μετατρέπονται σε μεικτές και ενώ η EPT έβαζε τα πάντα (αμοιβές παρουσιαστών, αρχισυντάκτες, στούντιο, τεχνικούς, μηχανήματα) η παραγωγή ανατίθετο σε εταιρείες παραγωγής καταβάλλοντας ασύλληπτα για την ιδιωτική TV ποσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΑΓΙΑ.
    ΤΟ ΤΣΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    300.000 + ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

    ΕΠΕΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ
    ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ....
    ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ
    ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ (ΜΕΣΩ ΕΡΤ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η χώρα έχει σχέδιο….
    όπως ο Τιτανικός καπετάνιο….

    Εγώ βλέπω:

    -πάλι εξωλογιστικά οι ταξιτζήδες, οι πάγκοι των λαικών κλπ
    -πόθεν έσχες των ΔΥ αλλά όχι ιατρών και ελεύθερων επαγγελματιών
    -εμένα μου κόβει το 60% του ΔΧ αλλά για τους άλλους θα έχουμε από το 2011 λογιστικό προσδιορισμό

    Σε μια χώρα που το πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή και η μαύρη οικονομία το κράτος λειτουργεί ως νταβατζής: υπολογίζει πόσα θέλει να πάρει και οι υπόλοιποι να κόψουν το λαιμό τους.
    Είσαι ιδιοκτήτης ΤΑΧΙ πχ 26,000 τεκμήριο και ας βγάλεις και 50,000 ή 15,000 σκασίλα μου εγώ θέλω 4,000 το κεφάλι…
    Οι άνθρωποι δεν είναι καν μαθητευόμενοι μάγοι γιατί θα είχαν έστω μάθει κάτι…
    Πιστεύω ότι τα χειρότερα έρχονται…

    Τελικά είναι γεγονός.

    Οι ΠΑΣΟΚοι το μόνο που ξέρουν είναι να παίρνουν τα έτοιμα και να τα εξανεμίζουν.
    Πήραν όλα τα πακέτα ανάπτυξης και τα εξανέμισαν (καταχράσθηκαν δηλαδή), χωρίς ίχνος ανάπτυξης. Τώρα παίρνουν ότι απέμεινε.
    Αυτή το κόμμα, ΜΟΝΟ παίρνει και αποδομεί!
    Μέχρι τελικής πτώσεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επί του πιεστηρίου.
    Το πολύ μέχρι το τέλος Μαίου ανακοινώνεται η δημιουργία μιας νέας θέσης εργασίας.
    Είναι η θέση του Καγκελαρίου των Οικονομικών της Ελλάδας, που θα εκτελεί καθήκοντα πρωθυπουργού της Ελλάδας και θα στελεχώνεται απευθείας από την κυρία Μέρκελ.
    Ελλείψει αντικειμένου, η σημερινή οργανική θέση του πρωθυπουργού θα παραμείνει κενή, μέχρι τις επόμενες εκλογές.
    Λόγω έμφυτης μανίας για ακατάπαυστες πληρωμένες διακοπές, στη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών παραμένει ο γνωστός μπαρμπα-Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι εκεί στην ΕΡΤ είσαστε παράσιτα που ζείτε με το υποχρεωτικό χαράτσι από ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ τα παράσιτα να πάνε να βρούνε αλλού δουλειά αν είναι ικανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση