GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ΟΝΝΕΔ έχει το ΑΦΜ του κόμματος...

Tου Κώστα Χατζή, υποψήφιου για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες, Φωνάξτε τα συνθήματα μας, φωνάξτε και δηλώστε την υποστήρ...

Tου Κώστα Χατζή,
υποψήφιου για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ

ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες,
Φωνάξτε τα συνθήματα μας, φωνάξτε και δηλώστε την υποστήριξή σας σε όποιο στέλεχος της ΟΝΝΕΔ θεωρείτε ότι μπορεί να πάει μπροστά την οργάνωση-μόνο αυτό- μεταξύ μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι, μεταξύ μας δεν υπάρχουν εχθροί. Μην παρασύρεστε από το πάθος και τις προσωπικές σας φιλίες. Σ' αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι. Είμαστε μια γενιά, που συνεχίζει την κληρονομιά της παράταξης, για τη γενιά που είναι βγαλμένη από θυμάρι και βασιλικό. -Αυτό να θυμάστε πάντα - ΕΣΕΙΣ είστε αυτή η γενιά, μην το ξεχάσετε ποτέ.
Συμμαχητές και συμμαχήτριες,
Έχουμε ξεκινήσει μια πορεία προς την εκλογή του προέδρου μας με την ανοικτή διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που βοηθά την οργάνωση πολιτικά, οργανωτικά και αριθμητικά. Πολιτικά, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα ν' απευθυνθούμε στο σύνολο της κοινωνίας. Οργανωτικά, γιατί μας βάζει όλους σε σκέψη να ξεκαθαρίσουμε και δούμε από την αρχή τις δομές μας. Και Αριθμητικά, γιατί θα μάθουμε επιτέλους ποιοι και πόσοι είμαστε. Και είναι δεδομένο ότι γιʼαυτή την ανοικτή διαδικασία ήμασταν πολλοί αυτοί που προτείναμε το πως πρέπει να γίνει.
Θα ήθελα όμως να απαντήσω σε κάτι. Την περίοδο που εγώ θεωρώ ότι...

η ΟΝΝΕΔ έπρεπε να ασχολείται με τις ΕΥΡΩεκλογές, με τις Εθνικές εκλογές, την περίοδο που οι νέες και οι νέοι όλης της χώρας καλούνταν να πάρουν την ευθύνη και της παράταξης στα χέρια τους και να επιλέξουν τον αρχηγό του κόμματος, αυτό όφειλε να είναι το μόνο ενδιαφέρον μας, η αγάπη μας και ο αγώνας μας για τις ευρωεκλογές,για τις εθνικές και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άρα, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την ανοικτή διαδικασία, πιθανόν να ήταν πρώιμη η όλη συζήτηση γιατί: πρώτον, ο στόχος ήταν άλλος και πολύ μεγαλύτερος, ήταν ο στόχος της νίκης της ΝΔ και δεύτερον και κυριότερο, γιατί το ξέρετε καλά ότι εμείς έχουμε μάθει να σεβόμαστε και την ηγεσία μας, να σεβόμαστε και τα όργανα, την περίοδο λοιπόν που μέσα από blogs μπορεί να μαθαίναμε διάφορες θετικές, εποικοδομητικές προτάσεις, η ηγεσία της παράταξης υπήρχε και λεγόταν Γεώργιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Θέλω να προσθέσω και κάτι μιας που αναφέρομαι στην εκλογή του προέδρου και όσον αφορά κάτι που ελέχθη από συνάδελφο, απʼ τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, σε σχέση με τη θητεία του Προέδρου. Φίλε Ανδρέα, πιστεύω ότι τις θητείες δεν τις καθορίζουν τα καταστατικά, τις θητείες τις επιβραβεύουν και τις καταστούν οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες, ο λαός αυτής της οργάνωσης.
Φίλες και φίλοι, είμαι σίγουρος ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας το ισοζύγιο θα είναι εξαιρετικά θετικό, παρά τα όποια προβλήματα διαπιστώνουμε και διαπιστώνετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τα προβλήματα είναι βραχυχρόνια, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο τέλος, αν λειτουργήσουμε με συνέπεια, ευθύνη, με αίσθημα χρέους απέναντι σʼ αυτό που λέγεται ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ, τότε είναι σίγουρο ότι αυτή η διαδικασία θα μας βγάλει δυνατότερους. Η διαδικασία οφείλει και πρέπει να είναι όσο πιο ανοικτή γίνεται για τα μέλη και τους ψηφοφόρους. Δεν μπορούν νʼ αποκλειστούν ούτε μέλη ούτε ψηφοφόροι της οργάνωσης. Στο καταστατικό μας έχουμε δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όλους τους ΜΑΚΊτες, είναι αδιανόητο αυτό να συρρικνωθεί. Αν θέλουμε να είναι πραγματικά ανοικτή η διαδικασία οφείλουμε νʼ ακολουθήσουμε στο σύνολο το μοντέλο του κόμματος. Ζητώ λοιπόν ενώπιον σας 1.052 κάλπες σε κάθε δήμο της χώρας, προκειμένου και ο τελευταίος νέος να διευκολυνθεί και να ψηφίσει. Το καταστατικό μας δεν είναι κουρελόχαρτο, όπως κουρελόχαρτο δεν είναι και το καταστατικό του κόμματος, όταν έγινε η αλλαγή του. Βεβαίως και θέλουμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων, όμως για να το ξεκαθαρίσουμε όπως στο κόμμα υπήρξαν οι προτάσεις από στελέχη που πρότειναν το κάθε υποψήφιο αρχηγό, βασιζόμενοι στο καταστατικό του κόμματος, εγώ θα θεωρήσω τιμή τον οποιοδήποτε ΔΑΠίτη και τον οποιοδήποτε ΟΝΝΕΔίτη έχει το δικαίωμα να στηρίξει τη δική μου υποψηφιότητα. Σέβομαι το καταστατικό της οργάνωσης.
Η 18η Απριλίου είναι μια σημαδιακή ημέρα, ύστερα από το όποιο αποτέλεσμα, η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας θα κληθεί να σηκώσει τεράστιο βάρος στην αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας. Άρα, δεν πρόκειται μόνο για εκλογές συμμετοχής, αλλά για εκλογές συστράτευσης στην ιδεολογία μας και χαίρομαι που συζητάμε για την ιδεολογία μας. Η ιδεολογία μας είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, αυτό έγινε απόλυτα αποδεκτό από το αποτέλεσμα της 29ης Νοεμβρίου, δεν είναι ούτε ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, ούτε ο σοσιαλισμός, που δημιουργεί μονοπώλια και διαφθορές. Είναι εκλογές συστράτευσης γύρω από τις σημαίες μας. Σημαίες μας είναι οι αρχές μας. Οι ελληνικές αρχές, οι αρχές του μέτρου και της σύνεσης, της αγάπης για την πατρίδα, της φιλοπατρίας. Είναι οι παραδόσεις και η θρησκεία μας. Είναι με λίγα λόγια οι αρχές του ελληνικού μας πολιτισμού. Οι αρχές μας είναι μαζί με το ευρωπαϊκό ιδεώδες, πιστεύουμε στην ενωμένη Ευρώπη, πιστεύουμε όμως στη σύγκληση των Εθνών και όχι των αριθμών. Θέλουμε μια Ευρώπη των Εθνών, που θα λαμβάνει υπόψη το νέο πολίτη σε κάθε κράτος και τις ιδιαιτερότητές του. Θα λαμβάνει υπόψη ότι τα Έθνη απαρτίζονται από διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές νοοτροπίες από ανθρώπους που δεν μπορούν και δεν θα μπουν στη μηχανή του κιμά των αξιών.
Ταυτόχρονα, όμως, αυτές είναι και εκλογές μάχης, εναντίον όλων όσων μας πίκραναν, όσων μας απογοήτευσαν, όσων μας θύμωσαν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι, επίσης, εκλογές μάχης εναντίον αργυρόνικων πολιτικών και των στρατών που επέλεξαν να φτιάξουν, που τους ακολουθούσαν όχι για τις ιδέες και τα πιστεύω, αλλά γιατί προσέβλεπαν στην προσωπική τους ανέλιξη. Είναι εκλογές μάχης εναντίον όλων εκείνων των βολεμένων ουρανοκατέβατων, που για πεντέμισι χρόνια σας έβαλαν και με έβαλαν να απολογούμαστε. Είναι εκλογές μάχης εναντίον των ψευτοπροοδευτικών και των θολοκουλτουριάρηδων. Εναντίον όλων αυτών που διεκδικούν το μονοπώλιο στη σκέψη και στην παραγωγή ιδεών, μπουκωμένοι από χρήματα διαφθοράς και ζητήματα διαπλοκής και σαπίλας. Είναι, επίσης, εκλογές μάχης ενάντια σʼ εκείνους που μας επέβαλαν ιδεολογική αυτολογοκρισία, ενάντια σʼεκείνους που μας έπεισαν ότι με ιδεολογήματα, με μεσαίους χώρους, με θολές, ασαφείς απόψεις, με λόγο στρογγυλεμένο κι όχι λόγο με γωνίες, ότι έτσι θα πάμε μπροστά. Ήρθε η περίοδος που τελειώνουν όλα αυτά, επιστρέφουμε στην ιδεολογία και αφήνουμε πίσω την επικοινωνία.
Φίλες και φίλοι, όλα τα παραπάνω μπορούν να συνοψιστούν σʼ ένα τρίπτυχο. Ήθος, ιδεολογία και μαχητικότητα. Αξίζει απʼ αυτές τις τρεις έννοιες να σταθούμε σʼ αυτήν που βρίσκεται στη μέση, στην ιδεολογία κιʼ αυτό γιατί είναι ο συνδετικός κρίκος των άλλων δύο εννοιών. Δεν μπορείς να έχεις ήθος, όταν τα κίνητρα σου δεν είναι ιδεολογικά και είναι προσωποκεντικά. Δεν μπορείς να είσαι μαχητικός, αν δεν πιστεύεις σε ιδέες. Ήρθε ο καιρός λοιπόν να ξαναπιστέψουμε σε ιδέες. Ειδικά, πρέπει να υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, αν θες να ηγηθείς σε μία οργάνωση σαν τη δική μας.
Άκουσα με μεγάλη χαρά μετά από πάρα πολλά χρόνια, που μέσα στην Κεντρική Επιτροπή αισθανόμουν τεράστια μοναξιά για τη συγκεκριμένη πρόταση, την κατάργηση του ασύλου. Χαίρομαι που έρχεται σʼ αυτή τη θέση μετά από 5 περίπου χρόνια. Όντως και για μένα το άσυλο αυτή τη στιγμή που υπάρχει στα πανεπιστήμια είναι ότι πιο φασιστικό έχει να επιδείξει η ελληνική κοινωνία. Θα συγκρουστούμε με αυτήν την ιστορία και αυτοί που θα συγκρουστούν είστε εσείς ΔΑΠίτες και ΔΑΠίτισσες, εσείς που ξέρετε να αγωνίζεστε στα αμφιθέατρα και στα τραπεζάκια και στα πεζοδρόμια, αν χρειαστεί. Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω κάτι. Προσωπικά έχω απέραντη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία και γιʼ αυτό θεωρώ ότι δεν χρειάζονται πειράματα για το ποιος θʼ αναλάβει τη φύλαξη και ποιος θα επιβάλλει το νόμο. Το Σύνταγμά μας υπάρχει και λέει ότι το νόμο επιβάλλει η ελληνική αστυνομία.
Μίλησα για την ελληνική αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ, πριν τρεις μέρες, δέχθηκε κάποιες αήθεις πολιτικές εντολές και θέλω αυτό το πράγμα να το μοιραστούμε μαζί γιατί έχει σχέση με την έννοια του ασύλου. Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, υπήρξαν συλλήψεις ανθρώπων και συγκεκριμένα τη σύλληψη της νομαρχιακού συμβούλου της ΝΔ και κομματικού μας στελέχους, μόνο και μόνο γιατί διαδήλωναν για τα θέματα της μετανάστευσης. Οι συλλήψεις τους δεν έγιναν στο δρόμο, αλλά μέσα σε εκκλησία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που δεν τολμά νʼ ασχοληθεί με το πανεπιστημιακό άσυλο, αποφάσισε να καταλύσει ένα άσυλο το οποίο δεν υπάρχει στο νόμο, αλλά υπάρχει τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια άτυπα και το οποίο το σεβάστηκαν μέχρι και οι Τούρκοι κατακτητές, συνέλαβε λοιπόν στελέχη της ΝΔ μέσα σε εκκλησία. Θέλω λοιπόν να πω το εξής σε αυτήν την προσπάθεια εναντίον αυτής της φασιστικής πρακτικής, σας ζητώ από έναν προς έναν να μιλήσετε με όλους τους ΔΑΠίτες στη σχολή σας, ακόμη και με τα παιδιά που δεν είναι γραμμένα στη ΔΑΠ και να τους ενημερώσετε ότι σύντομα ξεκινάμε αγώνα για την κατάργησή του. Και να είστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν κάποιοι να επαναλάβουν τα Δεκεμβριανά του 2008, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ δεν θα είναι παθητικές, θα είναι μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη και θα περιφρουρούν το ελληνικό σύνταγμα. Και μια που μιλάμε για άσυλο , υπάρχει και ακόμα ένα άσυλο, το οποίο είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο, το άσυλο της οικογενειακής στέγης. Δυστυχώς αλλά αυτό δεν ακούω να το λέει κανείς και οφείλουμε εμείς σε νεολαία της ΝΔ να τα πούμε, το άσυλο αυτό, λόγω της τεράστιας αύξησης της εγκληματικότητας παραβιάζεται καθημερινά και συστηματικά κάθε μέρα. Αυτό λοιπόν το άσυλο και αυτή η αύξηση της εγκληματικότητας συνδέονται, για να τα λέμε ξεκάθαρα, με την αύξηση της λαθρομετανάστευσης και πρέπει σαν ΟΝΝΕΔ να πάρουμε θέση και σε αυτό το ζήτημα. Οφείλουμε είτε σε συμπόρευση είτε πιο μπροστά από τον πολιτικό μας φορέα να ξεκαθαρίσουμε δυο πραγματάκια . Η χώρα μας είναι η χώρα της ΕΕ, που δέχεται τις πιο πολλές πιέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θεωρώ λοιπόν αδιανόητο να προτείνουμε την πιο ελαστική αντιμετώπιση. Σκοπός μας είναι να αναστείλουμε την μεταναστευτική πολιτικη, όχι να κάνουμε τη χώρα μας ξέφραγο αμπέλι, να τα ξεκαθαρίζουμε μια και καλή. Και μια που μιλάω για το ζήτημα που αφορά στην απόδοση της ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, θέλω να μοιραστώ μαζί σας το εξής, πραγματικά θλίβομαι και οργίζομαι όταν βλέπω την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί νʼαποδώσει με τόση στοργή την ιθαγένεια στους μετανάστες, όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα υπάρχουν τα αδέρφια μας οι Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι καθυστερούν να πάρουν την ιθαγένεια, ενώ το δικαιούνται. Θέλω να είμαι σαφής, από τις 19 Απριλίου στην agenda της ΟΝΝΕΔ θα επανέλθει το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι και θέλω να δεσμευτώ και για κάτι, πολύ σύντομα θα έχουμε την ΟΝΝΕΔ Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Είναι δέσμευσή μου και τη μοιράζομαι μαζί σας.
Φίλες και φίλοι, εκτός από τα θέματα της ιδεολογίας, είναι προφανές ότι πρέπει να ασχοληθούμε και με τις δομές μας. Συμφωνώ απόλυτα ότι κάποιες από τις δομές μας είναι απαρχαιωμένες, ότι έχουν δομηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες και χρειάζονται ορισμένες βελτίωση και άλλες ριζική ανανέωση. Έχω μπει κιʼ εγώ στη διαδικασία να αξιολογώ, να καταγράφω και να ακούω τις απόψεις τις δικές σας, των ΟΝΝΕΔιτών και ΔΑΠιτών ανά την Ελλάδα. Ειδικά όσον αφορά στο φοιτητικό κομμάτι, επειδή έχω όντως να μπω πέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο ως φοιτητής, γιατί ολοκλήρωσα τη θητεία και τη φοιτητική μου ζωή και δεν επέλεξα να θεωρώ τον κόσμο πρόβατα, που πρέπει να τα ελέγχω και να τους παρακολουθώ. Για πολλά πράγματα πραγματικά αισθάνομαι ότι δεν έχω την πλήρη εικόνα, ακούω λοιπόν τις προτάσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, με πολλές μάλιστα αρχικά είμαι θετικός και συμφωνώ, νομίζω όμως ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι πριν σας πούμε εμείς τι πρέπει να γίνει να μας πείτε εσείς τι θέλετε να γίνει, σε εσάς να δώσουμε το λόγο και αυτό μπορεί να γίνει. Δεσμεύομαι λοιπόν ότι με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών στην ΟΝΝΕΔ, θα γίνει συνδιάσκεψη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, όπου θα συζητήσει για το καταστατικό της, την πρόταση παιδείας της και όλες τις αλλαγές για την οργανωτική της λειτουργία.
Βλέπω ότι κάποιες απόψεις έχουν γίνει ήδη αποδεκτές από το σύνολο των ΟΝΝΕΔιτών σε όλη την Ελλάδα και συμφωνώ απόλυτα με τις θεματικές της οργάνωσης και είναι καιρός να τις επαναδραστηριοποιήσουμε, είναι πολύ καλή η πρόταση και την έχω ακούσει κι εγώ από άλλους συναδέλφους. Ας πάμε ένα βήμα παρακάτω, όπως είπε ο αρχηγός μας, ο παντοτινός αρχηγός της ΟΝΝΕΔ, ο Βασίλης ο Μιχαλολιάκος ότι η ΟΝΝΕΔ είναι το μέλλον κόμμα, θα πρέπει να ζητήσουμε από το τακτικό συνέδριο του κόμματος να περάσει στην αλλαγή καταστατικού ότι σε κάθε γραμματεία του κόμματος θα υπάρχει ex oficcio τουλάχιστον ένας ΟΝΝΕΔίτης με επιτελικό ρόλο σʼ αυτές τις γραμματείες.
Επειδή όμως η έγνοια μας πρέπει να είναι η ΟΝΝΕΔ, η έγνοια πρέπει να είναι η ΔΑΠ και όχι τα βουλευτικά ή τα πολιτευτικά γραφεία, θέλω να κάνω και μία ακόμα πρόταση, η οποία έχει κατατεθεί και παλαιότερα στην ΚΕ και δυστυχώς για μένα δεν είχε περάσει. Προτείνω τη θέση ασυμβιβάστου μεταξύ μέλους του εκτελεστικού γραφείου της οργάνωσης και εμμίσθου υπαλλήλου σε βουλευτικό ή υπουργικό γραφείο. Και οφείλω, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρως στο Καίσαρι να πω επειδή ανέφερα ότι είχε γίνει και παλαιότερα ότι ήταν του προηγούμενου γραμματέα της ΚΕ του κ. Βαγγέλη Μεταξωτού, γιατί θέλω πάντα να λέω τις προτάσεις που παίρνω από άλλους.
Φίλες και φίλοι,
Στέκομαι στο κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης και θέλω να με ακούσετε με προσοχή. Άκουσα την άποψη τον τελευταίο καιρό ότι η ΟΝΝΕΔ πρέπει να αποκτήσει ΑΦΜ, θέλω να πω ξεκάθαρα ότι διαφωνώ με αυτή την πρόταση και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί. Κατʼ αρχήν για όποιον δεν το γνωρίζει, ίσως γιατί είχε καιρό να συμμετέχει στις αντίστοιχες διαδικασίες της οργάνωσης, η ΟΝΝΕΔ έχει ΑΦΜ, αυτό του κόμματος. Σήμερα αυτή την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη την καλύπτει μια πλάτη, αυτή η πλάτη που βλέπετε, για να λέμε λίγο πρακτικά τα πράγματα, δεν την έχει πληρώσει η ΟΝΝΕΔ, αλλά το κόμμα κι αν υπάρχει εδώ εκπρόσωπος του κόμματος να το επιβεβαιώσει, χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ του κόμματος. Έστω τώρα ας υποθέσουμε ότι λέμε να αποκτήσουμε κι εμείς ΑΦΜ, θέλω να ρωτήσω το εξής: η ΟΝΝΕΔ έχει τακτικά έσοδα; Απʼ όσο γνωρίζω εγώ όχι. Θέλουμε να βάλουμε την ΟΝΝΕΔ σε μια διαδικασία, που ο κάθε επιχειρηματίας, ο κάθε πολιτικός, ο κάθε παράγοντας, ο κάθε τσοπάνης που θέλει πρόβατα, να ʽερχεται και να κάνει δωρεές;
Εγώ δεν επιθυμώ για την οργάνωση έσοδα που μπορεί να έχουν αμφίβολη προέλευση και δεν λέω ότι όλα είναι έτσι, αλλά είναι δεδομένο ότι ανοίγοντας έτσι το παιχνίδι, μπορεί να έχουμε έσοδα αμφίβολης προέλευσης, προτιμώ τα σύννομα έσοδα, που προβλέπονται από τον εθνικό προϋπολογισμό και αφορούν τα κόμματα, μέρος των οποίων διατίθενται και στην ΟΝΝΕΔ. Καθαρές κουβέντες. Και κάτι τελευταίο για το ζήτημα πέρα απʼτο καθαρά πρακτικό υπάρχει κι ένα πολιτικό ζήτημα κιʼ οφείλουμε κι αυτό να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί ένα κι ένα κάνουν δύο, Η ΟΝΝΕΔ δεν είναι Μ.Κ.Ο . Η ΟΝΝΕΔ είναι πολιτική οργάνωση. Υπάγεται στη ΝΔ και όποιος έχει τιμή να καταθέσει προτάσεις για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος, θα με βρει σύμφωνο γιατί κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να πάμε πιο μπροστά το κόμμα.
Βλέπω την ΟΝΝΕΔ του μέλλοντος σαν ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο που στην εισαγωγή του θα κρατήσουμε όλα τα θετικά του παρελθόντος και θεωρώ ότι το παρελθόν έχει μεγάλο και θετικό ισοζύγιο. Από εκεί και πέρα όμως για να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι, από τον πρόλογο ως τον επίλογο του βιβλίου οι σελίδες θα είναι λευκές και σας καλώ όλους να τις γράψουμε μαζί! Να γράψουμε τις σελίδες του καινούριου βιβλίου με ανοιχτές πόρτες και με διάχυση εξουσίας, χωρίς διαχωρισμούς σε δικούς μου και δικούς σου. Όλοι μαζί είμαστε αρκεί νʼ αγωνιζόμαστε για το καλό της οργάνωσης και της παράταξης. Να γράψουμε τις σελίδες χωρίς αποστάσεις κέντρου και περιφέρειας. Σε αυτή την ΟΝΝΕΔ στοχεύουμε! Όλοι οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΔΑΠίτες που συστρατευόμαστε εδώ σήμερα κι έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα στις κεντρικές και νομαρχιακές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, έναν αγώνα χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς βαρίδια, χωρίς κηλίδες, χωρίς χρωστούμενα δάνεια. Το μόνο χρέος που έχουμε είναι να εμπνεύσουμε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες σʼ αυτή μας την προσπάθεια. Δεν θέλουμε να εμπνεύσουμε συναλλαγές κι εξαγορές ούτε συνειδήσεων ούτε ανθρώπων. Οι άνθρωποι έχουν μνήμη, έχουν κρίση, μας κρίνουν πολιτικά κι επιλέγουν τον καλύτερο.
Φίλες και φίλοι,
Συμμαχητές και συμμαχήτριες.
Σε αυτό τον αγώνα μου έχουν σταθεί άνθρωποι απʼ όλη την Ελλάδα, στην ίδια γραμμή, χωρίς κανένα διαχωρισμό, σας καλώ να σταθείτε κι εσείς δίπλα μας, ως ίσοι προς ίσο!
ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες, ΔΑΠίτες και ΔΑΠίτισσες,
Σηκώστε ψηλά τη σημαία του ήθους, για να δείξουμε στην κοινωνία ότι υπάρχει λευκό ποινικό μητρώο, ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας για να επιβάλουμε την πολιτική μας ιδεολογία στον τόπο, ψηλά τη σημαία της μαχητικότητας για να δείξουμε στους αντιπάλους μας ότι είμαστε περισσότεροι, δυνατότεροι και ικανότεροι. Σηκώστε ψηλά τη σημαία της ΟΝΝΕΔ, γιατί η ΟΝΝΕΔ είναι το σπίτι μας, γιατί εξακολουθεί και παραμένει το ρομαντικότερο και υγιέστερο κομμάτι της παράταξης. Σηκώστε ψηλά τη σημαία της ΝΔ, γιατί έπαψε ο καιρός που ντρεπόμαστε να σηκώσουμε τις κομματικές σημαίες.
Ναι, γουστάρουμε τον πυρσό να κυματίζει στις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες μας! Και τέλος, σηκώστε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας, γιατί εμείς θα φέρουμε τη νέα μεταπολίτευση κι εμείς θα είμαστε υπερήφανοι που ήμασταν εκείνοι που ανοίξαμε το δρόμο για μια πραγματική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά, που θα έχει δίπλα του όλους εμάς.

23 σχόλια

  1. Είμαστε μια γενιά, που συνεχίζει την κληρονομιά της παράταξης,...


    ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗ,
    ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ,
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.
    ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ.
    Η ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ.
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πατε να πηδηχτειτε απο το παραθυρο ρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ:
    Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη και απότομη θα είναι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης από τα μέτρα λιτότητας του ΓΑΠ, διότι το τελικό τους αποτέλεσμα είναι συσσωρευτικό.
    Και εξηγούμαι:
    1. Χάνουμε εισόδημα 3-6% από την επιβολή άμεσων φόρων
    2. Χάνουμε 3-5%της καταναλωτικής δύναμης, λόγω αύξησης του πληθωρισμου.
    3. Χάνουμε τουλάχιστον 10-12% από την αύξηση έμμεσων φόρων.
    4. Χάνουμε περίπου 10% από το κόψιμο του 14μισθού
    Άρα το σύνολο της απώλειας εισοδήματος είναι περίπου 30%.
    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΥΠΕΡ-ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΗ ΤΟ 1982 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ 1986.
    Να τον χαιρόμαστε το λεβέντη, το μουστάκια, τον καραμπουζουκλή.
    Μας αξίζει ο μπαγάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφόσον όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι η ιστορία με τα μαγειρέματα τρέχει τουλάχιστον 10 χρόνια (προσωπική μου εκτίμηση τουλάχιστον 15 – από το 1995 και μετά που προσπαθούσαμε να πιάσουμε τα 3 κριτήρια του Μάαστριχτ ) γιατί αντιδρά το πασόκ;
    Θέλουν διαφάνεια Ναί ή Όχι;
    Ή Ναί ή Όχι, τίποτε ενδιάμεσο, αλλιώς έχουμε τη βαλκανική διαφάνεια του όπως μας συμφέρει.
    Θέλει το πασόκ να μάθει ο λαός την αλήθεια, Ναί ή Ού;
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2000 ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ.
    Την κάνουμε που την κάνουμε την εξεταστική για τα μαγειρεμένα στοιχεία ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
    Τί σόϊ διαφάνεια είναι η επιλεκτική διαφάνεια;
    Τί προσπαθείτε να κρύψετε, κύριε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν στο σπίτι τα παιδάκια των.
    ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ-ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ-ΑΥΤΙΑ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΠΡΕΠΕΝΤΕΡΗ-ΚΑΨΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ.
    Ρωτάνε : Γιατί μπαμπά τα παιδιά στο σχολείο λένε ότι είστε αρσενικές πουτάνες για τα λεφτά του Πασοκ ;

    ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ !

    και στις ΤΡΕΜΕΣ-ΣΤΑΗ-ΣΠΥΡΑΚΗ-ΜΑΚΡΗ-ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΠ...
    - μαμά ! Γιατί τα παιδιά λένε ότι είμαστε πλούσιοι, επειδή είστε ΠΟΥΤΆΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ των νταβάδων του Πασοκ ;

    ΕΥΤΥΧΟΥΝ ΣΕ ΠΕΛΑΓΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΧΑΡΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ....Ι ΞΥΡΙΖΕΤΑΙ! ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα σκληρά μέτρα τα περίμενα, γιατί είχα καταλάβει ότι ο ΓΑΠ μας δουλεύει.
    Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι που ο Γιωργάκης μας υποτιμά όταν λέει ότι τον συναντάει ο κόσμος στο δρόμο και προσφέρει το μισθό του.
    Δούλεμα κανονικό.
    Όταν πρωτοείδα τη δήλωση με έπιασαν τα γέλια.
    Όταν το ξαναείδα μερικές ακόμη φορές στην τηλεόραση με έπιασε μία θλίψη για την κατάντια μας αλλά και βαθειά απόγνωση για αυτά που έρχονται.
    Τί άλλο θα ακούσουμε, Θεέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ...
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΦΕΡΕΛΠΗΣ ΝΕΟΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ. ΨΟΦΗΣΤΕ ΤΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γαμημένοι αλήτες!

    Εσάς πληρώνουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΡΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ.
    ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
    Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΣΟΦΑΤΕΠΙ .ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΚΟΥΝΙΑ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.
    Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΕΚΛΕΒΕ ΜΟΝΟ ΟΜΟΡΦΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΤΕ.
    ΑΣΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΜΑΡΙΔΑ. ΠΛΗΡΩΝΕΙ.ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΚΤΗΝΗ.ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΚΛΕΨΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΝΑ ΓΕΛΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ.ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΜΑΡΙΔΑ. ΠΛΗΡΩΝΕΙ.ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΚΤΗΝΗ.ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΚΛΕΨΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΝΑ ΓΕΛΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ.ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολλά γράφεις ρέ παλληκάρι....
    δέν θά σχολιάσω τήν φωτογραφία.
    Χμμ..χμμ δέν αντέχω,ανεμιστήρας δέν.
    Ζελέ,ουχί,αλλά αυτό τό κιονόκρανο
    στής κεφαλής σου τήν κορυφή??
    10cm πλάγια(δεξιά) καί κανένα
    πρόβλημα.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΥΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΡΥΧΩΜΕΝΟΥΣ.
    ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΡΩΝΕ ΣΤΌ ΣΒΕΡΚΟ ΜΟΥ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θαυμάστε φάτσα μαλάκα καί υποψήφιου λαμόγιου/ανίκανου/ερπετού!!!
    Διάβασε ρέ μαλακισμένο!!!
    Διάβασε κι άφησε τά κομματικά!!!
    Διάδοχε τού Μεϊμαράκη,Βουλγαράκη,Μιχαλολιάκου.
    Τών αιωνίων ανεπάγγελτων αλλά πλουσιοπάροχα διαβιόντων (μέ τί ασχολούνται,πέραν από τήν πολιτική κι από πού άραγε εισπράττουν τόσα χρόνια τώρα??).
    ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΘΗΣ ΣΤΑ BLOGS,ΔΙΌΤΙ ΘΆ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΆΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΥΠΆΡΧΕΙ ΆΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!!
    ΠΟΙΑ ?
    ΝΑΤΗ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ >>

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ" ΚΑΙ ΤΗΝ "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ".
    ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Ν3126/19 03 2003

    ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
    Αρ. Φύλλου 66
    19Μαρτίου2003
    ΝΟΜΟΣ ΥΠΆΡΙΘ.3126 Ποινική ευθύνη των Υπουργών.
    0 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
    ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
    Άρθρο 1
    Πεδίο εφαρμογής του νόμου
    1. Πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, .....................
    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2003
    0 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
    0 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΣΗΜΙΤΗΣ
    ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
    ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
    Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
    ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
    Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙΔΗΜΟΣΙΩΝΕΡΓΩΝ
    Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
    Δ. ΡΕΠΠΑΣ
    ΓΕΩΡΠΑΣ
    Γ. ΔΡΥΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
    ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
    Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
    ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
    X. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
    ΑΙΓΑΙΟΥ
    Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    ΑΝ. ΠΑΝΝΙΤΣΗΣ
    ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    ΑΠ. - ΑΘ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
    ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
    Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
    ΥΓΕΙΑΣΚΑΙΠΡΟΝΟΙΑΣ
    Κ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
    X. ΒΕΡΕΛΗΣ
    ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
    Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
    Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
    ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    ΣΤ. ΜΑΝΙΚΑΣ
    Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 19 Μαρτίου 2003
    Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
    ...................................
    και να τώρα τα ...λεβεντόπαιδα !!

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ =ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ =ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ= ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ=ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ
    ________________________________
    ΑΙΣΧΟΣ.... ΑΙΣΧΟΣ.... ΑΙΣΧΟΣ...
    ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ
    ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Costa Hagi : αλλοδαπός

    Η τουρκαρβανιτιά, αντί να πάει να τσακιστεί, μου θέλει και εξουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γιατι ολοι εσεισ οι εξυπνακυδες γραφετε αυτα οχι μονο για τον κ.Χατζη αλλα και τουσ αλλους υποψηφιουσ ανωνυμα αν εχετε μην πω τι αναρτηστε τα σχολια σας επωνυμα και να τα πουμε.
    Αν ανατρεξετε πιο πισω και ασχοληστε με την πολιτικη 8α ξερατε πιοι εχουν φερει την Ελλαδα μας σε αυτα τα χαλια μηπως θυμασται του Αντρεα το "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" τοσο ευκολα ξεχνατε και βγενετε τωρα να μας πειτε τι?τι να πειτε για τα χαλια σας.
    λοιπον αφηστε τισ λασπολογιες και στηρηχτε τα νεα παιδια που αντι να ειναι στα σπιτια τους με τισ οικογενειεσ τουσ αντι να πινουνε το κεφε τουσ σε καποια παραλια αντιθετοσ εχουν παρατηση τα παντα(χανωντασ τισ δουλεισ τουσ και το εισοδημα τουσ και ξερετε τι σημενει να μην εχεισ εισοδημα στουσ δυσκολουσ καιρουσ που μασ φερατε)και τρεχουνε για εσασ εμασ τουσ αλλουσ για ενα καλητερο αυριο
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ειμαι απεσταλμενος κανενος απλα μου την δηνουν οι ψευτοναιδεσ που επι σηρα ετων κυβερνουν την ελλαδα του παππου μου που τουσ την παρεδωσε με το κεφαλι ψηλα και την καντατησατε ετσι λοιπον κυριε ΑΝΩΝΥΜΕ αντι να καθεσε και να γραφεισ χωρισ να βουτασ την γλωσσα σου στο μυαλο σου(εαν διαθετεισ)καλητερα στηρηξε τα παιδια και ασε τουσ χαρακτηρησμουσ αν μπορεισ κανεισ δεν σου απαγορευει να πασ και εσυ εαν φυσικα διαθετεισ τα προσοντα
    ηταν απαντηση στο πιο κατω σχολιο


    "Θαυμάστε φάτσα μαλάκα καί υποψήφιου λαμόγιου/ανίκανου/ερπετού!!!
    Διάβασε ρέ μαλακισμένο!!!
    Διάβασε κι άφησε τά κομματικά!!!
    Διάδοχε τού Μεϊμαράκη,Βουλγαράκη,Μιχαλολιάκου.
    Τών αιωνίων ανεπάγγελτων αλλά πλουσιοπάροχα διαβιόντων (μέ τί ασχολούνται,πέραν από τήν πολιτική κι από πού άραγε εισπράττουν τόσα χρόνια τώρα??).
    ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΘΗΣ ΣΤΑ BLOGS,ΔΙΌΤΙ ΘΆ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΆΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ!!!!

    03 Μαρ 2010 1:11:00 μ.μ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αλλη μια απαντηση σε ενα σχολιο(σχολιο?τελος παντων ασ το πουμε σχολιο)λοιπον κυριε εσυ που χαρακτηριζεισ ετσι αυτον που αυριο θα ευγνωμονεισ μαθε πρωτα απο που καταγετε πια ειναι η ιστιρια του ονοματοσ και ηστερα μηλα(καταγετε απο εκει που στηρηζετε ολη η Ελλαδα απο εκει που σε εκανε αν8ρωπο δεν 8ελει μυαλο να καταλαβεισ οτι ειναι ο καμποσ)
    Αχιλλεας Χαλκιδα


    Costa Hagi : αλλοδαπός

    Η τουρκαρβανιτιά, αντί να πάει να τσακιστεί, μου θέλει και εξουσία!

    03 Μαρ 2010 4:15:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και κατι τελευταιο για ολουσ εκοινουσ που ξεχνανε πολυ μα πολυ ευκολα.Για διαβαστε μια δηλωση του προθυποθργου σασ:
    «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
    [Εφημερίδα Πατρίδες του Καναδά. Η δήλωση έγινε από τον κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον εκδότη της εφημερίδας κ. Θωμά Σάρα, σε δημόσια εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου και μαρτύρων, όπως για παράδειγμα ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά Γιάννης Θωμόγλου. Η εκδήλωση έγινε το 1999, όταν ο κ. Παπανδρέου ήτανε Υπουργός Εξωτερικών]
    Aχιλλεας χαλκιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΜΕΝΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ. ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΡΑΣΗ. ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    Ε ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗ!!!
    ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΒΟΛΕΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση