GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Έρι, ο Άρμπερ και η Ματίλντα‏...

Της Eλεύθερης Έρευνας http://www.freeinquiry.gr/ Τρία παιδιά μεταναστών από την Αλβανία περιγράφουν ξενόφοβες και ρατσιστικές συμπεριφορές, ...

Της Eλεύθερης Έρευνας
http://www.freeinquiry.gr/

Τρία παιδιά μεταναστών από την Αλβανία περιγράφουν ξενόφοβες και ρατσιστικές συμπεριφορές, καθώς και απίστευτες καταστάσεις παραλογισμού, που αντιμετωπίζουν καθημερινά εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας
Ο Έρι είναι 26 ετών από τα Τίρανα, ο Άρμπερ 29 ετών από την Αυλώνα και η Ματίλντα 23 ετών από το Μπεράτι. Είναι όλοι παιδιά Αλβανών μεταναστών. Έχουν έρθει από μικροί στην Ελλάδα, ήδη διανύουν τη δεύτερη δεκαετία παραμονής τους στη χώρα μας, έχουν πάει στο ελληνικό σχολείο, γνωρίζουν πολύ καλά την νεοελληνική γλώσσα και...

ιστορία και εργάζονται νόμιμα, όπως οι περισσότεροι των συμπολιτών μας. Πρόκειται για νέους, που έχουν ενσωματωθεί στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας και έχουν προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής των Νεοελλήνων διατηρώντας πάντα την δική τους άποψη και στάση ζωής. Βλέποντάς τους κάποιος στον δρόμο θα νόμιζε, ότι είναι καθημερινοί συμπολίτες μας και όχι Αλβανοί μετανάστες.
Στην συνέντευξη-σοκ όμως, που ακολουθεί, θα διαβάσετε πώς περιγράφουν τις απίστευτες καταστάσεις, που ζουν καθημερινά στη χώρα μας αντιμέτωποι με μιά έντονα ρατσιστική νοοτροπία αδιανόητη για ελεύθερους και πολιτισμένους ανθρώπους φυσιολογική όμως, για τη ξενόφοβη και χοντρόπετση Ρωμιοσύνη. Δείτε τις εκ καρδίας απόψεις τους, τις ανησυχίες τους και τα όσα τούς χαρακτηρίζουν σαν μετανάστες, αν και ζουν εδώ πολλά χρόνια...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1178

10 σχόλια

  1. Wraia symfwnoi pernane asxhma edw..
    Giati den pane pisw loipon?
    Boleuthkane???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα ζητήσουν βοήθεια από τους drug pushers ομοεθνείς τους και θα τους πούνε εκείνοι τι θα κάνουν!!

    Αν δεν βρουν ανταπόκριση να επισκεφτούν κάποιες φυλακές και εκεί σίγουρα θα βρουν κάποιους ομοεθνείς τους και θα τους κάνουν την εξομολόγηση τους!!

    Στο κάτω-κάτω της γραφής,Ευρωπαίοι και αυτοί θα γίνουν σε λίγο καιρό και με σφραγίδα!!

    Εγώ άνετα θα πήγαινα στα Τίρανα,είναι ποιό πολιτισμένα τα πράγματα εκεί!!

    Προβοκάτορα και Συριζοπασόκε παπαγάλε αρθρογράφε σε φιλώ!!

    Μουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι υπερβολικά αυτά που γράφονται σ' αυτό το άρθρο. Πρόκειται για ερασιτεχνική δημοσιογραφία. Τα παιδιά των Αλβανών σήμερα στα ελληνικά σχολεία δεν υφίστανται καθόλου διακρίσεις. Τα παιδιά που δίνουν τη συνέντευξη είτε δεν υπάρχουν είτε είναι προβληματικά με αρρωστημένο αίσθημα μειονεξίας. Οι Αλβανοί που έκαναν λίγο υπομονή και κατανόησαν τον ελληνικό τρόπο ζωής είναι πετυχημένοι νοικοκύρηδες και δεν φοβούνται τίποτα. Είναι σαν τους Έλληνες, έχουμε κοινές ρίζες, από κάποια ιστορική παρεξήγηση οι δύο χώρες χωρίστηκαν μεταξύ τους και δεν αποτελούν ενιαίο κράτος. Η οθωμανική κυριαρχία επί 500 χρόνια έκανε μεγαλύτερο κακό στην Αλβανία από ότι στην Ελλάδα. Οι Αλβανοί όμως προσαρμόζονται ευκολότερα στις εξελίξεις, είναι προικισμένος λαός. Όμως έχουν ένα σοβαρό ελάττωμα, απεχθάνονται ο ένας τον άλλον και είναι καχύποπτοι. Το ίδιο είναι και οι Έλληνες, γκρινιάζουν συνέχεια και διχάζονται με την πρώτη ευκαιρία.
    Μην γράφετε τέτοια διχαστικά άρθρα, δεν είναι έτσι τα πράγματα, θα προκαλέσετε προβλήματα στις σχέσεις των δύο λαών. Τα ταξιδεύω συνέχεια στην Αλβανία για δουλειές και σας βρίσκω λάθος σε όλα. Τα παιδιά που δίνουν τη συνέντευξη καλά θα κάνουν να μην κατηγορούν τόσο πολύ την Ελλάδα. Έβγαλαν σχολεία και πανεπιστήμια εδώ και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, όλα δωρεάν. Η Ελλάδα είναι η χώρα του τζάμπα για όλες τις φυλές. Το ελληνικό εθνικό σύστημα υγείας περιθάλπτει δωρεάν τους Έλληνες και όλους τους Αλβανούς. Δίνουν ένα φακελάκι σε κάποιον Έλληνα χειρουργό και κάνουν εγχείρηση σε όλους τους συγγενείς τους από την Αλβανία. Στα ελληνικά νοσοκομεία ακούς ελληνικά και αλβανικά με την ίδια συχνότητα και καλώς γίνεται έτσι. Οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα και μπροστά στους γιατρούς είναι όλοι ίδιοι. Οι Ιταλοί κακομεταχειρίζονται περισσότερο τους Αλβανούς που ζουν στην Ιταλία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα. Η γραφειοκρατία ταλαιπωρεί το ίδιο τους Έλληνες και τους Αλβανούς. Τις μίζες δεν τις δίνουν μόνο οι Αλβανοί, αλλά πολύ περισσότερο οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Video 1/3

    Video 2/3

    Video 3/3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλιστα, αυτα λοιπον απο την "Ελευθερη", προβοκατορικη ερευνα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άρθρο είναι απο το περιοδικό "Ελεύθερη έρευνα", οι σκοποί του οποίου είναι οι εξής όπως γράφουν στην ταυτότητά τους:

    "ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ



    Για την Εκκοσμίκευση, τον Ανθρωπισμό, τις Επιστήμες,

    την αποβυζαντινοποίηση - απομεσαιωνοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας."

    Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε γαμηθειτε μαλακες με την προπαγανδα σας.Η Ελλαδα καιγεται και συ μαλακα μας λες παπαπιες.Στα αρχιδια μας οι αλλοδαποι,να πας να γαμηθεις μαζι τους,αφου τα παιρνεις και ...τον παιρνεις.Θα σου πω εγω τι θα γινει οταν ο Ελληνας δεν θα'χει να φαει.Τετοιοι καργιοληδες προδοτες που ειστε,θα την φατε στον κωλο οταν ελθει η ωρα.Αντε μας τα εχετε πρηξει.Υπαρχουν Ελληνες που υποφερουν ρε.Αντε γαμηθειτε αλλη μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι γίνεται με τους Βορειοηπειρώτες στην Αλβανία; Αυτοί πως περνάνε εκεί;

    Τι συμβαίνει με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και γενικά στους Έλληνες (ανεξαρτήτου θρησκείας) του εξωτερικού;

    Αν καταπιέζεται έστω και ένας από αυτούς, σε οποιαδήποτε χώρα αυτομάτως, προσωπική μου άποψη, να δυσκολεύει και η ζωή αυτών που η χώρα τους καταπιέζει.
    Π.χ. αν έστω και μία μουσουλμανική χώρα, οπουδήποτε στη γη δεν επιτρέπει την ύπαρξη μιας Ελληνορθόδοξης εκκλησίας, αυτόματα δεν τίθεται θέμα για τζαμί. Δεν μπορείς να απαιτείς, αν πρώτα δε δώσεις. Εφόσον πιστεύουν στη δικαιοσύνη.

    Καπετάν Μακρής. Για να μην ξεχνάμε:
    http://www.youtube.com/watch?v=JdO65sgYMSA Αν μας σέβονται, θα τους σεβόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε γαμιόσαστε κι εσείς και ο Έρι και ο Αμπέρ και η Ματίλντα. Οι παππούδες του καθε ξέκωλου αλβανού έσφαζαν τους δικούς μας. Στην κατοχή ήταν συνεργάτες των Γερμανο-Ιταλών και τώρα το 60 - 70 % είναι λωποδύτες και εγκληματίες. Οι φυλακές σε όλη την Ευρώπη είναι γεμάτες από τη κωλόφαρά τους. Να πάνε να γαμηθούνε λοιπόν και να γυρίσουν ΄στην πατρίδα τους. Και μην ξεχνάτε: Όλα αυτά τα αρχίδια, χρηματοδοτούσαν και τον UCEKA. Μαλάκες ψευτο-Ευρωπαίοι και ψευτο-προοδευτικοί. ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

    ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!

    Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010
    Μετά από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων - Η Άγκυρα απειλεί με περαιτέρω
    Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσινγκτον



    Τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον ανακάλεσε το βράδυ της Πέμπτης η Τουρκία μετά την αναγνώριση, σε πρώτη φάση, της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική Βουλή. Λίγο νωρίτερα, η Επιτροπή Εξωτερικών του Σώματος είχε εγκρίνει....


    οριακά μη δεσμευτικό ψήφισμα που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στέλοντάς το Ολομέλεια -όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο. Τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν το ψήφισμα με 23 ψήφους υπέρ και 22 κατά, ενώ ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ζητήσει από τους βουλευτές να το καταψηφίσουν. Το ψήφισμα ζήτα επίσης από την αμερικανική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τον όρο «Γενοκτονία» στις διμερείς σχέσεις. Η αντίδραση της Αγκυρας ήταν άμεση, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχος» από το ψήφισμα. Την απόφαση επικρότησε η Αρμενία, χαρακτηρίζοντάς την «απόδειξη της αφοσίωσης του αμερικανικού λαού στις παγκόσμιες ανθρώπινες αξίες». Η Τουρκία είχε προειδοποίησε πως η έγκριση του ψηφίσματος θα έθετε σε κίνυδνο την αμερικανοτουρκική συνεργασία και θα δημιουργούσε προβλήματα στις διαπραγματεύσεις Αγκυρας και Γερεβάν για άνοιγμα των συνόρων τους. Η αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ προωθούσε επί δεκαετίες την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας από το αμερικανικό Κογκρέσσο. Υπερασπιζόμενος την απόφαση της Επιτροπής της Βουλής, ο πρόεδρός της Χάουαρντ Μπερμαν είχε δηλώσει: «Η Τουρκία προειδοποιεί ότι το ψήφισμα θα επιδεινώσει τις διμερείς σχέσεις, και ίσως όντως υπάρξουν κάποιες συνέπειες, αλλά πιστεύουμε ότι η Τουρκία εκτιμά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ όσο εμείς με τις σχέσεις μας με εκείνη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση