GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρία χρόνια από το ναυάγιο του Sea Diamond...

Aπό την Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών Στις 18 Μαρτίου 2010, προσήλθε σε σύσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, μαζί με το Επαρχιακό Συ...

Aπό την Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών

Στις 18 Μαρτίου 2010, προσήλθε σε σύσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, μαζί με το Επαρχιακό Συμβούλιο Θήρας, την Κοινότητα Οίας -Θηρασίας, τη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών και Συλλόγους καιΣωματεία του νησιού, και αποφασίστηκαν τα εξής:
1) Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε 18/3 το Υπουργείο ΠΕΚΑ έχουμε να δηλώσουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, αιφνιδιάστηκαν από ...

την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να αναθέσει στο Δημοτικό Λιμενικό ΤαμείοΘήρας να υλοποιήσει πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας της θάλασσαςτης Σαντορίνης σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία LuisHellenic Cruises, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε δεχθεί τέτοια πρόταση.
Αίτημα όλου του Θηραϊκού λαού είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΗ και ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσα μας. Δεν αμφισβητούμε τη χρησιμότητα εγκατάστασης των νέων συστημάτωνπαρακολούθησης, και στην προσπάθεια αυτή θα μας βρείτε αρωγούς καισυμπαραστάτες. Τα μέτρα αυτά έπρεπε να είχαν ληφθεί από την επόμενηκιόλας μέρα του ναυαγίου, αλλά δεν αποτελούν οριστική λύση τουπροβλήματος. Άλλωστε η λήψη των μέτρων αυτών αποδεικνύουν και τηνύπαρξη επικινδυνότητας του ναυαγίου αλλά και την ευθύνη που συνεχίζεινα φέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
2) Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2010, εν όψει της συμπλήρωσης 3 ετών από τηβύθιση του K/Z Sea Diamond, θα πραγματοποιήσουμε μαζική διαμαρτυρίαστο λιμάνι του Αθηνιού. Στη διαμαρτυρία αυτή καλούμε να παρευρεθούν οι αρμόδιοι υπουργοί, οι βουλευτές του Νόμου, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΑ και ο Νομάρχης Κυκλάδων.
3) Μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα ζητήσουμε ακρόαση αντιπροσωπείας των τοπικών φορέων και κατοίκων του νησιού από τα αρμόδια υπουργεία,που χειρίζονται το θέμα της ανέλκυσης του Sea Diamond όπως το ΥΠΕΚΑ,Υπουργείο Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείο Προστασίαςτου Πολίτη. Εφόσον δεν λάβουμε ξεκάθαρη δέσμευση από την Πολιτεία, μεσυγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την Ανέλκυση και Απομάκρυνση του Κ/ΖSea Diamond θα προβούμε στην κλιμάκωση του αγώνα μας με δυναμικές κινητοποιήσεις. 4) Θα ζητήσουμε από την Πολιτεία να υλοποιήσει το επόμενο βήμα για την οριστική αντιμετώπιση του ναυαγίου, που είναι η χρηματοδότηση τηςμελέτης ανέλκυσης του ναυαγίου του Sea Diamond και ότι άλλοπροβλέπεται από το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

5 σχόλια

  1. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη (που δίνουν οι εφοπλιστές στους πολιτικούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ. ΓΑΜΩ
    ΜΟΛΙΣ ΕΔΟΣΑ 3,20
    ΑΝΤΙ 2,80 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ.

    Χ 2 = 80 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    * ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ *
    ΕΓΩ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΔΕΝ ΔΙΝΩ.

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕ
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Νέα Υποβρύχια"
    1 Σχόλιο - Εμφάνιση αρχικής ανάρτησης

    τωρα πήραμε το κολλάει....

    Κάθονται απο την μία μεριά τα τέρατα του Πασόκ (Πάγκαλος-Βενιζέλος-Κατσέλη-Καστανίδης-Πταλωτής).
    ΚΑΘΕΤΑΙ και ο Γιωργάκης ΠΑΝΩ στο
    Περισκόπιο....και έρχονται στα ίσα τους, τα υποβρύχια.

    Εξάλλου ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! οπότε δεν υπάρχει ούτε εκεί πρόβλημα..
    ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έθαψαν το πόρισμα για τα Τέμπη οι...φίλοι Μπόμπολα

    Είδατε πως θάφτηκε το πόρισμα που βγήκε προχθές για τα Τέμπη;
    Οι υπάλληλοι και οι ...νέοι φίλοι του Μπόμπολα δεν έγραψαν κουβέντα για τις ευθύνες της εταιρείας που εμείς γράφουμε εδώ και δύο μήνες.

    Όχι μόνο έπεσαν οι...
    βράχοι από τα φουρνέλα και τις κακές μελέτες αλλά και ο δρόμος θα ανοίξει προσωρινά για το Πάσχα όμως εμείς το φωνάζουμε από τώρα ότι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να το πράξουν.

    Εμείς τουλάχιστον από τα Τέμπη δεν θα περνούσαμε από την στιγμή που τα έργα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί.

    ΕΕΕΕΕ....ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....ΚΑΛΑ !!! ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ...ΕΕΕ...ΔΟΥΛΙΚΟ...ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!!!
    Η ΜΙΖΑ ΚΑΛΗ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση