GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σύγκρουση στη Βουλή για την Siemens...

Oι ισχυρισμοί Καμμένου και η απάντηση Παπακωνσταντίνου Σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκαν (χθες) οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλ...

Oι ισχυρισμοί Καμμένου και η απάντηση Παπακωνσταντίνου

Σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκαν (χθες) οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens
Το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος κατέθεσε στην επιτροπή μία σελίδα από το ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, από την οποία προκύπτει συνάντηση στις 9 Δεκεμβρίου 1999 μεταξύ του κ. Χριστοφοράκου με τον τότε σύμβουλο για θέματα υψηλής τεχνολογίας του Κώστα Σημίτη, σημερινό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι...

το 1999, όντας σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίαςτου τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δέχθηκε την πρόσκληση του Μιχάλη Χριστοφοράκου «ως επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου πληροφορικής και τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα να τον συναντήσει και να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες της εταιρείας του».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αντίστοιχες συναντήσεις είχε εκείνη την περίοδο με τους περισσότερους επικεφαλής των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
«Είναι αδιανόητο, καταλήγει ο υπουργός, «να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου στο πλαίσιο των θεσμικών μου καθηκόντων».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σήφης Βαλυράκης χαρακτήρισε επιλεκτική την πρωτοβουλία του κ. Καμένου, συμπληρώνοντας ότι και ο ίδιος μετά από πρόχειρη έρευνα στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου βρήκε την ίδια περίοδο συναντήσεις ή επαφές με τους κ.κ. Κ. Μητσοτάκη και Π. Δούκα.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι σοβαρότερο το εξεταζόμενο σκέλος του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4I. Η αναφορά έγινε με αφορμή τη εξέταση σήμερα του Γιώργου Τρεπεκλή, αντιπροσώπου της αμερικανικής εταιρείας SAIC που ήταν η ανάδοχος εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος.
Ο κ. Τρεπεκλής κατέθεσε στην επιτροπή ότι το σύστημα έχει παραληφθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής που υπεγράφη το φθινόπωρο του 2008 και έχουν επιστραφεί οι σχετικές εγγυητικές επιστολές.
Αύριο καταθέτει ενώπιον της εξεταστικής ο Παύλος Πεζάς, αντιπρόσωπος της TRS, της ανταγωνίστριας εταιρείας της SAIC στο διαγωνισμό για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

6 σχόλια

  1. και η τζουλια δεν ήξερε ότι γυριζε τσόντα........

    και ο χριστοφοράκος, που είχε λαδώσει τη μισή ελλάδα κάλεσε τον παπακωνσταντίνου στο γραφείο του ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΛΑΔΩΜΑ.......ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΜΕΝΣ.......

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ.......ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    Ποιός το είπε αυτό;
    Ο Λοβέρδος το είπε στον Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί (9¨20) στους Καμπουράκη-Οικονομέα.
    Φαίνεται ότι, σε λίγο, το πασόκ θα τους κόψει και την περίθαλψη, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν ακόμη περισσότερο τα έξοδα του κράτους, που έχει πιό σημαντικές ανάγκες, όπως να πηγαίνει ο Παμπούκης ταξίδια στο εξωτερικό με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με κόστος 50.000 ευρώ κάθε φορά, τη στιγμή που με το κανονικό αεροπλάνο θα κόστιζε 600 ευρώ, ακόμη και με εισιτήριο πρώτης θέσης.
    Το κόμμα το λαού στην εξουσία!!!
    Και φαντάσου ότι ο Ελληνικός λαός τους έδωσε ΜΟΝΟ 44%.
    Επιπολαιότητα ή μαζοχισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω να πω, και πιστέψτε με ξέρω πολύ καλά τι σας λέω, ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τέτοιου είδους συναντήσεις με ιδιώτες. Για τον προγραμματισμό και την ένταξη έργων στα μέτρα και άξονες του Επιχειρησιαμού προγράμματς Κοινωνία της Πληροφορίας συναντήσεις πραγματοποιούνται ανάμεσα στους διευθυντές και υπαλλήλους των αρμόδιων τμήμάτων των υπουργείων, περιφερειών κάι άλλων ΝΠΔΔ με τον εκάστοτε Ειδικό Γραμματέα Κοινωνίας της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΣΤΑΣΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΣΜΟ.
    Σύμφωνα με το Βήμα και τα Νέα, το 30% των Ελλήνων που επίσημα βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν μπορούν να ελέγξουν τη χαρά τους για το δώρο που φέρνει ο Γιωργάκης από την Αμερική.
    Μπορεί οι Έλληνες να μήν έχουν λεφτά για σουπερμάρκετ, για βενζίνη, για θέρμανση και για το ενοίκιο, μπορεί να μην περισσεύουν λεφτά για φάρμακα, για ρούχα και για το φοντιστήριο των παιδιών αλλά δεν πειράζει.
    Τώρα πιά μπορούμε να πάμε, χωρίς βίζα, στην Αμερική, το κανόνισε ο Γιωργάκης.
    Τρέμε Bloomingdales, τρέμε Rockefellers, τρέμε Macy's, έρχονται οι Έλληνες.
    Ευτυχώς που ψηφίσαμε πασόκ και βρήκαμε διέξοδο στα προβλήματά μας, ρε γαμώτη μου.
    Άξιζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μοναδικός ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ,ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    Ο ΔΙEΥΘYΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΛΕΓΚΤΗ. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΔΙEΥΘYΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΛΕΓΚΤΗ. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ .....
    Είμαι δε παντρεμένος με δύο παιδιά, το ένα μου παιδί, η ηλικίας σήμερα επτά ετών πάσχει από βαριάς μορφής δυσλεξία. Για την αντιμετώπιση δε αυτού του θέματος, το παιδί μου χρήζει δε συνεχούς λογοθεραπείας. Σημειώνω δε ότι το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό στην εναγόμενη, όπως επίσης είναι γνωστό ότι επί πέντε έτη ακολουθούσε το παιδί μου θεραπεία, για έξι ώρες την εβδομάδα, κάθε δε ώρα μου στοίχιζε 60 ευρώ !!!.Όλα αυτά τα στοιχεία τα ήξερε πολύ καλά η εναγόμενη και βέβαια και ο πρόεδρός της, είναι δε κρίσιμα για την κρίση της παρούσας, όπως θα αναπτύξω παρακάτω.

    από το τέλη του έτους 2008 ξεκίνησε μια διαμάχη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εναγόμενης εταιρείας κ. Δρακάκη. Ειδικότερα ο Πρόεδρος της, πολλές φορές με έβρισκε αντιμέτωπο κάθε φορά που θεωρούσα ότι παραβιαζόταν ο νόμος, κάθε φορά που θεωρούσα βάσιμα και νόμιμα ότι προέχει η υπηρεσία αυτή καθεαυτή και όχι οι «εξυπηρετήσεις» στις οποίες στόχευε. Έτσι για παράδειγμα δεχόμουν πιέσεις εκ μέρους του να προσλάβω κόσμο χωρίς να έχει τηρηθεί έστω κάποια τυπική διαδικασία πρόσληψης, μου θέτανε κριτήρια εντελώς αυθαίρετα, με πιέζανε να εξυπηρετήσω δικές τους υποθέσεις προσωπικές, να υπογράψω φύλλα μισθοδοσίας για υπαλλήλους που δεν είχα καν γνωρίσει και ουδέποτε είχαν προσφέρει εργασία, ελάμβανα αντί βιογραφικού για υποψηφίους έντυπο κομματικού ψηφοφόρου με τα στοιχεία τους και πιεζόμουν να εισηγηθώ θετικά, πράγματα που δεν έκανα και διαμαρτυρήθηκα γραπτώς και εντόνως. Επιπλέον σε όσα δίκαια αιτήματά μου για θέματα που έχρηζαν άμεση αντιμετώπιση έβρισκα αντίθετη τη διοίκηση, η οποία με απέφευγε συστηματικά. Υπογραμμίζω δε ότι λάμβαναν χώρα κάποιες προαγωγές χωρίς υπηρεσιακά σημειώματα και χωρίς εισηγήσεις μου στην υπηρεσία μου, με πράξεις του Προέδρου του Δ.Σ. της εναγόμενης Εμμ. Δρακάκη, ενώ τα δικά μου σημειώματα ποτέ δεν λαμβάνονταν υπόψη από τη διοίκηση !!!
    Περί τα μέσα του μηνός Ιουλίου του 2008, προήχθη ο υπάλληλος ,,,,, στην υπηρεσία μου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μου, το οποίο είχε χειροδικήσει εις βάρος συναδέλφου του - γυναίκας, εν ώρα υπηρεσίας και είχε χειροδικήσει και κατά του άμεσου προϊστάμενου του, όταν πήγε να διευθετήσει την κατάσταση. Ο συγκεκριμένος με 18μηνη προϋπηρεσία προήχθη εις βάρος συναδέλφου του με 9ετή προϋπηρεσία και με περισσότερα τυπικά προσόντα.
    Όπως όμως μου είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εναγόμενης κ. Εμμ. Δρακάκης ήταν απαραίτητο να γίνει η προαγωγή για κομματικούς λόγους και λόγω πίεσης συγκεκριμένου συνδικαλιστή. Για το γεγονός αυτό διαμαρτυρήθηκα εγγράφως και κοινοποίησα την διαμαρτυρία μου και σε όλο το προσωπικό της υπηρεσίας μου, για να λάβουν γνώση ότι δεν είχα καμία ανάμειξη στην σκανδαλώδη αυτή προαγωγή, προκαλώντας την μήνη του Προέδρου κ. Εμμ. Δρακάκη εναντίον μου.
    Γενικά υπογραμμίζω, ότι επειδή ήθελα να κάνω σωστά τη δουλειά μου, την οποία και έκανα από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής μου, επειδή το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η άψογη και η ποιοτική παροχή των υπηρεσιών μου τις οποίες και προσέφερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δυστυχώς δεν άρεσα στη διοίκηση της εναγόμενης, η οποία ήθελε μόνο και μόνο να εξυπηρετεί πρόσωπα αρεστά σε αυτήν και μόνο και τίποτα άλλο. Έτσι διαμορφωθέν το κλίμα μεταξύ εμού και της αντιδίκου, η εναγόμενη από την πλευρά της με πίεζε να δεχθώ δικές της εντολές, εγώ από τη δική μου, θεωρώντας ότι προέχει η υπηρεσία και η τήρηση της νομιμότητας, από τη θέση ευθύνης που είχα, έκανα αυτό που έπρεπε ήτοι τηρούσα την νομιμότητα μέχρι κεραίας, αντιστεκόμουνα δε κάθε φορά που δεν τηρείτο η τυπικότητα και η νομιμότητα. Η συμπεριφορά μου αυτή όπως ήταν προφανές δεν άρεσε στην διοίκηση της εναγομένης η οποία αποφάσισε να με απολύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση