GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεμένες σε κοινή μοίρα ΕΚΤ και Ελλάδα...

Ούτε χρεοκοπία ούτε haircut, δηλαδή αναδιάρθρωση χρέους‏ Aπό τον ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ -Η Ευρώπη που ελέγχει το 82% του ελληνικού χρέους δεν θέλε...

Ούτε χρεοκοπία ούτε haircut,
δηλαδή αναδιάρθρωση χρέους‏

Aπό τον ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

-Η Ευρώπη που ελέγχει το 82% του ελληνικού χρέους δεν θέλει να χρεοκοπήσουμε, αναφέρει στέλεχος της Royal bank of Scotland στο www.bankingnews.gr/, τουλάχιστον για το ορατό μέλλον, για το μακρινό ουδείς μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε.
-Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν επιθυμούν ούτε χρεοκοπία ούτε haircut ούτε δηλαδή αναδιάρθρωση χρέους.
-Οι Γάλλοι έχουν δανείσει την Ελλάδα με 75 δις οι Ελβετοί με 64 δις οι Γερμανοί με 43 δις οι Βρετανοί 12 δις οι Βέλγοι 7,5 δις οι Ολλανδοί 10 δις κ.α.
-Τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδος θα είχε πολλαπλασιαστικές παρενέργειες σε όλη την Ευρώπη.
Πρωτίστως θα κλονιζόταν όλο το τραπεζικό σύστημα, θα...

κλονιζόταν η ΕΚΤ θα κλονιζόταν σοβαρά το οικονομικό οικοδόμημα της ΕΕ.
-Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκια τους 150 δις ευρώ και όταν διαπίστωσαν ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα λαμβάνουν αρνητική τροπή, αποφάσισαν να ξεφορτωθούν άμεσα ελληνικά ομόλογα.
Ο μόνος τρόπος όπου θα μπορούσαν να μετριάσουν το ρίσκο στα χαρτοφυλάκια τους ήταν να τα χρησιμοποιήσουν ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ.
-Έτσι λοιπόν βρέθηκε η ΕΚΤ με τα ελληνικά ομόλογα και οι τράπεζες[πχ Γαλλικές] λαμβάνουν επιτόκιο ετησιοποιημένο στο 8,6% στην 10ετία και θα πληρώσουν 1% επιτόκιο στην ΕΚΤ άρα ουσιαστικά τους απομένει ένα 7,6% απόδοση από τα ελληνικά ομόλογα, διαθέτοντας παράλληλα ρευστότητα.
Πηγή.www.bankingnews.gr

6 σχόλια

  1. Το νεο νομοσχεδιο ΑΠΕ με τις αυξήσεις τιμολογίων 45%-65 % υπερ των αιολικών πάρκων, ειναι καταστροφικό για την εθνικη οικονομια!
    Οι Ελληνες θα κληθουν να πληρωσουν 60 δις σε πολυεθνικές εταιρειες και κρατικοδίαιτους εργολάβους που εχουν αιολικά παρκα και θα εισπράττουν επί 20 χρόνια από τους λογαριασμούς ΔΕΗ, για....... τις κλιματικες αλλαγές, τους πάγους της Ανταρκτικής..... Εμμεσα θα καταστραφει και ο τουρισμός αφου θα απαξιωθούν μεγαλες περιοχες φυσικού καλους.

    Κάποιοι θα με πουν "γραφικό".

    Θυμηθειτε τους "γραφικούς" που μιλουσαν εναντιον των Ολυμπιακών αγωνων του 2004 και πόσο θα υπερχρεωθουν οι Ελληνες για το πανηγυρι της Γιαννας. Μετά από 6 χρόνια τους λέμε προφητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ............................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΩΤΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΟ ΤΟΝ ΜΠΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.ΕΔΩ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΔΙΚΟ ΑΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κος Δημόπουλος είναι συγκροτημένος
    Σ΄αρέσει δέν σ¨αρέσει κομματόσκυλο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί συμπολίτες
    Χθες πήγα σε μια τράπεζα ( Αμερικάνικη) να κάνω μία πληρωμή . Όπως καθόμουν στο Ταμείο μία υπάλληλος της Τράπεζας μιλούσε στο τηλέφωνο ,προφανώς με πελάτη και έλεγε τα εξής: « Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα μεταφέρετε τα χρήματά σας στην Τράπεζά μας και θα είναι διαθέσιμο όλο το ποσό όποτε το χρειαστείτε. Από μέρα σε μέρα υπάρχει περίπτωση να έρθει εντολή να δίνουμε μόνο το 10% των καταθέσεων. ΄Αλλωστε είναι ήδη γνωστό ότι 8.5 δις ευρώ έχουν βγει από την χώρα και υπάρχει πρόβλημα.»
    Μπορεί επιτέλους κάποιος να μας πει τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα? Τι μας ετοιμάζουνε ερήμην μας ? Κινδυνεύουν οι καταθέσεις του κοσμάκη? Γιατί από ότι κατάλαβα οι μεγαλοκαταθέτες λακίσανε αφού προφανώς ξέρουν πράγματα που εμείς δεν γνωρίζουμε.
    ΡΟΥΛΑ ΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πασοκ

    Το ανύπαρκτο «Κοινό Ευρωπαϊκό Θησαυροφυλάκιο» πηγή δεινών και «νέο-σκλαβιάς», για όλες τις μικρές χώρες της Ευρωζώνης!!

    Νέοι, έντιμοι και ικανοί πολιτικοί θα ξεπηδήσουν μέσα από τα «συντρίμμια», για να οδηγήσουν την Ελλάδα στη Ελευθερία και εθνική κυριαρχία!!

    Να ψηφιστεί άμεσα η «νέα σεισάχθεια», για τους υπερδανεισμένους. Να μπει «οροφή» για τις τιμές βασικών προϊόντων.!

    Αλληλεγγύη, συντροφικότητα, πατριωτισμός, ψηλά το κεφάλι!
    Θα τα καταφέρουμε!

    Αυτα λέγαν οι πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκου στη Μηλιωνη σημερα το βραδυ

    Μιλτος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση