GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο κρεματόριο του καπιταλισμού...

Από τον παπα-Ηλία Υφαντή http://papailiasyfantis.blogspot.com/ http://papailiasyfantis.wordpress.com/ Ο καπιταλισμός είναι κανιβαλισμός. Καθ...

Από τον παπα-Ηλία Υφαντή
http://papailiasyfantis.blogspot.com/
http://papailiasyfantis.wordpress.com/

Ο καπιταλισμός είναι κανιβαλισμός. Καθεστώς ανθρωποφαγίας!
Απόδειξη; Tα εκατομμύρια των ανθρώπων, που θυσιάζονται στο βωμό του. Όταν με πολύ λιγότερα από αυτά, που διαθέτονται για την εξόντωσή τους, θα επιτυγχανόταν η ευημερία τους και η προκοπή τους.
Στο όνομα του κανιβαλισμού αυτού γίνονται ή υποθάλπονται οι πόλεμοι, με τους...

οποίους θησαυρίζουν οι βιομηχανίες και οι έμποροι του θανάτου. Και όχι μόνο. Αλλά και υπονομεύονται και διαβρώνονται οι ηθικές και πνευματικές αντιστάσεις των λαών. Έτσι ώστε να αποπροσωποποιούνται και να πολτοποιούνται.
Στο όνομα του καπιταλιστικού κανιβαλισμού έχει μεθοδευτεί και κηρυχτεί και ο εναντίον μας οικονομικός πόλεμος. Γιατί, όπως φαίνεται, εμάς «δεν τους έπαιρνε» να χρησιμοποιήσουν εναντίον μας ένοπλη βία. Μια και ανήκουμε στο δολοφονικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ.
Παρότι δεν παραλείπουν να επιστρατεύουν και εναντίον μας τη «σύμμαχό» μας Τουρκία. Για να μας βρίσκουν «πάτημα» και να μας πουλούν τα, κατά κανόνα, άχρηστα και ξεπερασμένα όπλα τους. Ιδιαίτερα όμως εύχρηστα στο να μας ξεζουμίζουν…
Και, ασφλώς, βρίσκουν προθυμότατους συνεργάτες τους, τους ντόπιους λήσταρχους. Που έκαμαν τη διαφθορά τέχνη και επιστήμη και βασική συνιστώσα της νομιμότητάς τους. Έτσι ώστε να μένουν ορθάνοιχτα πόρτες και παράθυρα για τις πάσης φύσεως ληστρικές επιδρομές των ντόπιων και ξένων κανιβάλων.
Όπως συνέβη και στην περίπτωση της Κύπρου. Όπου η αποστασία προετοίμασε το έδαφος για τη δικτατορία. Και μέσω της δικτατορίας διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για την κατοχή και το διαμελισμό της Κύπρου.
Με την εξής διαφορά: Ότι απ’ τους πρωταίτιους για την απριλιανή χούντα μπήκαν και κάποιοι στη φυλακή, ενώ οι αρχιτέκτονες για το τωρινό, εφιαλτικό σενάριο της οικονομικής δικτατορίας, σε βάρος μας, προστατεύονται από ασυλίες και άλλες συμπαιγνίες. Διεθνείς και εγχώριες.
Μια και με βάση τις κατάλληλες συνθήκες, που οι ντόπιοι διαμόρφωσαν, το συνδικάτο των διεθνών μαφιόζων, βρήκαν την ευκαιρία να μας επιβάλουν, με τον παροξυσμό της τοκογλυφίας τους, τον οικονομικό αποκλεισμό. Σπρώχνοντάς μας, άρον-άρον, στον Καιάδα του επαχθούς και απεχθούς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Που απ όσα, τουλάχιστο, λέγονται, φαίνεται ότι πρόκειται για την ψυχή και την καρδιά της καπιταλιστικής κόλασης! Αφού είναι υπέρ της άκρατης ελευθερίας της καπιταλιστικής αδηφαγίας, της κατάργησης του κοινωνικού κράτους και της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρότερων, κλπ. Και φυσικά της εξαθλίωσης των οικονομικά ασθενέστερων.
Όταν αμαρτάνουμε, λέει η Εκκλησία, παραδίδουμε τη ζωή μας και την ψυχή μας στο διάβολο. Ο οποίος μπορεί να μας υπόσχεται παραδείσους, αλλά, που, ως τελικό προορισμό, μας επιφυλάσσει την κόλαση.
Πράγμα, που ισχύει και με το παραπάνω μάλιστα και στην προκειμένη περίπτωση, μ’ αυτούς, που επιδιώκουν να μας μαντρώσουν στο ΔΝΤ. Οι οποίοι δεν αποσκοπούν απλά και μόνο στον οικονομικό μας στραγγαλισμό. Αποσκοπούν, όπως πολλαχόθεν διαφαίνεται, και στον πνευματικό και ηθικό και εθνικό και εδαφικό μας στραγγαλισμό και τη συρρίκνωση. Έτσι ώστε να μας μεταβάλουν σε άμορφη και απρόσωπη και άβουλη μάζα, που θα τη διαχύσουν στο χυλό της παγκοσμιοποίησης.
Εμείς, βέβαια, δίνουμε άλλοθι στους εαυτούς μας και περιοριζόμαστε να αναθεματίζουμε τους πολιτικούς. Ενώ αρνούμαστε πεισματικά να καταλάβουμε ότι την εξουσία να μας καταστρέφουν, εμείς τους την προσφέρουμε. Αφού πάνω από το 80% σερνόμαστε ξωπίσω τους, σαν άλογο και άβουλο κοπάδι. Και εξακολουθούμε να τους εμπιστευόμαστε και να γλείφουμε τα χέρια των δημίων μας…
Παρόλο το όργιο των σκανδάλων και των καταιγισμό των άδικων σε βάρος μας μέτρων!
Λέγεται πως οι ναζιστές, όταν οδηγούσαν τα θύματά τους στα κρεματόρια, για να τα σαπουνοποιήσουν, τους έκαναν την εξαιρετική τιμή να τα συνοδεύουν με της μουσική του Βάγνερ.
Ε, λοιπόν, εμείς πρέπει να νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι, γιατί θα έχουμε την εξαιρετική τιμή να οδηγηθούμε στο κρεματόριο του καπιταλισμού, καθώς, πιθανότατα, θα παιανίζει, προς τιμή μας, η μπάντα της Προεδρίας του Διεθνούς Σοσιαλισμού….

21 σχόλια

  1. Στην ουσία δεν υπάρχει καπιταλισμός αλλά... corporatism!
    http://www.youtube.com/watch?v=IwwXgPiySto (από την κοιτίδα του Καπιταλισμού)γιατί αν είχαμε πραγματικά ελεύθερες αγορές και υγιή ανταγωνισμό ποιος ο λόγος τα λαδώματα από εταιρίες να προτιμούμε τα προϊόντα τους ή ακόμα και την εμφάνιση των "καρτέλ";

    Καπετάν Μακρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας.

    Ελειπα για καποιους μηνες στα καραβια (σαν ναυτικος που ειμαι)
    και τωρα γυρισα παλι ελλαδα.

    Τι εγινε τελικα?

    Ειχα μαθει οτι ο γιωργακης κερδισε τελικα στις εκλογες.

    Πως παει?
    Εκανε αυτα που ελεγε?

    Εδωσε αυξησεις πανω απο τον πληθωρισμο στους μισθωτους και τους συνταξιουχους?

    Πολεμησε την αισχροκερδεια και την ακριβεια επιτυχως?

    Μειωσε τους αδικους φορους εις βαρος των πολλων και κρατησε σταθερο η μειωσε τον φπα, την βενζινη, τα τσιγαρα-ποτα κτλ?

    Κρατησε η μειωσε τους λογαριασμους δεκο δεη κτλ??

    Εδωσε δωρα πασχα κανονικα?
    και στους συμβασιουχους τους οποιους πιστευω οτι σαν σοσιαλιστης βρηκε μια καλη και συμπονετικη λυση?

    Τσακισε το εγκλημα κτλ?
    Γιατι ειχαμε γινει σαν την καμπουλ πριν οπως σωστα λεγανε.

    Κατι μου λεει οτι τα εκανε ολα γιατι φαινοτανε πολυ ειλικρινης οπου τον ειχα ακουσει προεκλογικα.

    Βγαινω τωρα εξω για την πρωτη μου βολτα μετα απο τοσο καιρο μακρια.
    Πιστευω η ευχαριστηση, η αισιοδοξια και η καλοπεραση θα ειναι διαχυτα στους δρομους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DEN GAMIESE KOLO PAPA KOLOKOUMOUNA....EAN EISAI PAPAS....MALON OXI GIATI EAN EISOUNA DEN THA ELEGES TETIES MALAKIES..... O KAPITALISMOS EINAI TO PSOMI SOU MALAKA XORIS AFTON THA ETROGES SKATA....KOLOKOUMOUNA TOU KERATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΙΔΡΑ ....

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.

    ΑΥΤΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΝ,
    ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ,
    ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ,
    ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ,
    ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    *************
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.
    ***********

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΗ Η ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑ ΤΟΥΣ ....

    ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΟΛΑ .... ΚΑΙ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ......
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ,
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥΣ,
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ...
    ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΕΊΚΕΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙ.

    ΑΥΤΟ, Η ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ.

    ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ???
    ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΤΥΧΑΙΑ ???

    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτωχιές μανάδες κάνανε τους τοσο πολη μεγάλους το Γιώργο Παπαδόπουλο τον Παττακό και άλλους….

    Γκρεμίσανε κάθε κακό τη δύσκολη την ώρα, γι' αυτό πρέπει παντοτινά να τους τιμά η Χώρα!!
    Ζητω η 21 Απριλιου 1967!
    Ζητω ο εθναρχης Γεωργιος Παπαδοπουλος!
    Ζητω ο Εθνοσωτηρας Γεωργιος Παπαδοπουλος!
    Ζητω ο χρυσους αιων του Παπαδοπουλου, 1967 1972!
    Ζητω το Ελληνικων εθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε συγκέντρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων (στον ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, τον Άγιο Κοσμά και τον ΟΔΙΕ ) που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ μίλησε χθες ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης.
    Η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ενώ η πρόσκληση ανέφερε πως θα είναι παρόντες ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος, η Υφυπουργός κυρία Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπιτσαξής, δεν εμφανίστηκε κανείς τους με φανερά προσχηματικές δικαιολογίες.

    Έτσι το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος, αφού τόνισε πως μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού «ο οποίος δεν κοιμάται κάθε βράδυ και κλαίει» ζητά την στήριξή τους στη κρίσιμη αυτή περίοδο…

    «Το κράτος έχει ήδη βυθισθεί» συνέχισε ο κ. Ξυνίδης και ζήτησε από τους συνδικαλιστές να στηρίξουν την Κυβέρνηση ,τονίζοντας:

    «Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν απολυθεί 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» χωρίς να προσδιορίσει από πού θα γίνουν οι απολύσεις…

    «Όποιος δεν θέλει να στηρίξει την Κυβέρνηση να αποχωρήσει τώρα από την αίθουσα» πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης για να δεχθεί έντονες αποδοκιμασίες, ενώ οι περισσότεροι από το ακροατήριο εγκατέλειπαν την αίθουσα φωνάζοντας «να πιάσετε τους κλέφτες».

    Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος απευθυνόμενος σ' αυτούς που αποχωρούσαν από την αίθουσα τους είπε:

    -"Κατάλαβα, εσείς είχατε ράψει κοστούμια και περιμένατε να πάρετε θέσεις..."

    Η αντίδραση ήταν άμεση:

    Διαμαρτυρόμενοι οι συνδικαλιστές που αποχωρούσαν άρχισαν να… πετάνε καρέκλες εναντίον του κ. Ξυνίδη, ενώ ορισμένοι τον πλησίασαν και άρχισαν να τον…φτύνουν!!!

    Μέσα στον χαμό ο κ. Ξυνίδης συνέχισε να φωνάζει προς τους συνδικαλιστές, αναφέροντας ακόμη και περικοπές του μισθού τους κατά 30%, καθώς και το γεγονός ότι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί θα περάσουν στους ΟΤΑ ή σε ιδιώτες και τότε οι απολύσεις θα είναι περισσότερες, για να καταλήξει:

    «Φωνάζετε εσείς, πού να δείτε πόσοι θα φύγουν από το Υπουργείο Υγείας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είπε ο Ξυνομουνίδης ότι ο προδότης γιωργάκης κλαίει τα βράδυα.


    ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ OMΩΣ ΟΤΙ ΤΟ BRAVOYORGO ΚΛΑIΕΙ AΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ παπά-Ηλία Υφαντή
    Εχεις μπλέξει τα πράγματα και δεν είσαι αντικειμενικός. Άλλο η πνευματική τροφή της θρησκείας και άλλο τα υλικά αγαθά.
    Μπορείς να μας πεις να υπάρχει ένα καθεστώς σε οποιαδήποτε κράτος του κόσμου , όπου οι άνθρωποι να είναι ευχαριστημένοι ;
    Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρευσε σαν χάρτινος πύργος , όταν ο κόσμος δεν είχε ούτε να φάει.
    Η καπιταλιστική Αμερική τώρα προσπαθεί να φτιάξει το ΙΚΑ της .
    Η Ευρώπη έχει κοινωνικό κράτος σε κάποιο βαθμό.
    Καπιταλισμός , σοσιαλισμός , κομμουνισμός , αναρχία είναι μόνο ιδεολογίες .
    Η καπιταλιστική χώρα μας έχει περισσότερο κράτος – δημόσιο τομέα και από τα πρώην κομμουνιστικά κράτη σε σχέση με το πληθυσμό.
    Το ότι έφτασε η χώρα μας σε αυτά τα χάλια δεν φταίει ο καπιταλισμός. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες μόνο στους άλλους και να τους κοροϊδεύουμε συνεχώς.


    Όταν τόσα πακέτα στήριξης από την Ευρώπη , χρησιμοποιήθηκαν για ψηφοθηριακούς κατά βάση σκοπούς , τι να περιμένουμε. Όταν σταματήσαμε να παράγουμε και ζούσαμε με δανεικά , τι περιμέναμε ; Να μας τα χαρίσουν ;
    Μας εμπόδισε κανένας , να εξυπηρετούμε το χρέος μας , να το μειώνουμε και να έχουμε σαν στόχο να το μηδενίσουμε ;
    Για να υπάρχει κοινωνικό κράτος , πρέπει να παράγεται πλούτος , για να φορολογείται . Με δανεικά δεν μπορεί να υπάρχει συνεχώς κοινωνική πολιτική.
    Ανάπτυξη και ευημερία μπορεί να υπάρξει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και να υπάρχει ένα κράτος το οποίο θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων , θα ασκεί κοινωνική πολιτική όσο αντέχουν τα οικονομικά του

    H ανάπτυξη προέρχεται από τη βιομηχανία , τη γεωργία και κτηνοτροφία (αν σταματήσουν οι επιδοτήσεις, να δούμε πόσοι θα ασχολούνται με αυτή) , τον τουρισμό , την ναυτυλία κ.λ.π .

    Ανθρωποι , που γνωρίζουν τι είναι βιοπάλη , τι είναι αγορά εργασίας , τι είναι στέγνωμα της αγοράς από ρευστό , τι είναι επιχειρηματικότητα , έχουν γνώση των πραγμάτων .

    Αφού οι πολιτικοί μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια , τι προτείνεις να γίνει; Χρειαζόμαστε χρήματα , και μόνο από δάνεια μπορούμε να τα βρούμε. Και βεβαίως οι δανειστές θα επιβάλουν τους όρους τους. Όταν δεν έχεις χρήματα δεν είσαι υπολογίσιμος. Η θρησκεία μας , λέει ου φονεύσεις , αλλά όταν γίνεται πόλεμος σκοτώνονται άνθρωποι , πλάσματα του θεού και μερικές φορές της ίδιας θρησκείας (χριστιανοί).
    Τώρα αναγκαστικά την λύση θα την πληρώσει ο απλός κοσμακης. Θα πληρώσουμε υπέρογκους φόρους και θα πρέπει να μειωθεί δραστικά το δημόσιο. Θα υποφέρουμε. Πριν από ένα χρόνο τουλάχιστον , όποιος συζητούσε ότι μπορούσαν να ληφθούν τέτοια μέτρα από την κυβέρνηση της χώρας , σίγουρα θα τον θεωρούσαν τρελό.
    Θα πρέπει να γίνει καταγραφή των πραγματικών αναγκών του Δημόσιου τομέα , και να υπάρχουν μόνο αυτοί που είναι απαραίτητοι.

    Επίσης η εκκλησία και οι παπάδες θα πρέπει να αλλάξετε τακτική
    Είναι δυνατόν να υπάρχει κοστολόγιο για κάθε μυστήριο και εκδήλωση ; (Γάμοι , βαφτίσεις , κηδείες , τρισάγια ) .
    Με πιό σκεπτικό να πρέπει να πληρώσω τον παπά ,όταν θέλω να κάνω έναν αγιασμό ή ευχέλαιο στο σπίτι μου ; Αυτοί που είναι φτωχοί , δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στα μυστήρια ; Μέχρι πριν λίγα χρόνια , ο παπάς της ενορίας μου περνούσε αρκετές ημέρες μετά τα Θεοφάνεια , για να μας αγιάσει και να πάρει το φιλοδώρημά του , μέχρι που τους το απαγόρευσε ο δεσπότης.
    Θα πρέπει να γίνει κάτι από την εκκλησία ώστε οι νέοι να παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο όπως οι ίδιοι θέλουν , αλλά αναγκάζονται να καταφύγουν στον πολιτικό για οικονομικούς λόγους.
    Να καταργηθεί η ταρίφα στα μυστήρια



    Δυστυχώς και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν απογοητεύσει τους Ελληνες και οδήγησαν την χώρα μας στα χάλια αυτά. Τα άλλα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης μόνο γκρινιάζουν .
    Δεν θεωρώ ότι ήταν αρκετό το 2004 που το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία και το 2009 η ΝΔ. Πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για όσους ευθύνοται που φτάσαμε στα χάλια αυτά.

    Οποιος δεν βλέπει την πραγματική κατάσταση ή βολεμένος είναι , ή άμυαλος.

    Και είμαστε στην αρχή . Τα δύσκολα έπονται σύμφωνα με τους ειδήμονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πολιτικη βλεψη λειτουργει σε προτυπα Μπερλουσκονι και δομων κεντρο-ευρωπαικης χριστιανοδημοκρατιας.
    Οι τοπικες κοινωνιες της κεντρικης Ευρωπης εχουν αντιδρασει σε μικροτερη η μεγαλυτερη κλιμακα κατω απο ιστορικα δεμομενα που ξεπερνουν τα ορια οποιασδηποτε αστικης πολιτικης πρακτικης.

    Οι θατσερικες βλεψεις των κρατουντων εχουν αρχισει να εκτελουν αγωνιστες στο ψαχνο και να προφυλακιζουν κατασκευαζοντας ενδειξεις που αυτοματα μετατρεπονται σε καθετη ενοχη μεσω των ΜΜΕ, αρκετων εφημεριδων αλλα επισης εντυπων και ηλεκτρονικων μεσων. Οι κοινωνικες αντιδρασεις κατα οποιασδηποτε μορφης εξουσιας, σε παγκοσμιο επιπεδο, οφειλουν να συντονιστουν μεσω ταυτοχρονων και μαζικων παυσεων εργασιας στον τομεα της παραγωγης.

    Σκεψου ομως πως στην γεννετηρα του ευρωπαικου φονταμεταλισμου η Γενικη Απεργεια ειναι απαγορευμενη νομικα, οπως και οι μετακινησεις τσιγγανων με βαγονια στην υπαιθρο...

    Οι οικονομικοι αριθμοι και η καθημερινοτητα της πλειοψηφιας των πολιτων μιλανε απο μονοι τους: σχεδον 1.000.000 κοσμου περνανε καθημερινα απο σισσυτια της εκκλησιας και οι αριθμοι του καπιταλισμου, οσο κι αν αποκρυπτονται, δεν μπορουν να καλυψουν το κενο της κοινωνικης δισαρεσκειας.

    Tελος, οπως σε καθε τελος οικονομικου πολεμου ο νικητης παιρνει αιχμαλωτους απο την μερια των ηττημενων, ετσι και σε αυτον το 20% του συνολικου πληθυσμου της πρωην Ανατολικης Γερμανιας υπηρετει σαν μισθοφορικος στρατος της νικητριας

    Δυσης. Tο ιδιο και ο λατινος μισθοφορος των Η.Π.Α.

    Η καταρευση του οικονομικου συστηματος ειναι παγκοσμιο και η κριση οχι μοναχα οικονομικη, αλλα επισης πολιτικη, κοινωνικη, ανθρωπιστικη κτλ.

    Οι ευθυνες καποιων συγκεκριμενων κυκλων οικονομικων και πολιτικων παραγωντων της παγκοσμιας σκηνης τους οδηγουν σε σημειο τελεσης εγκληματων πολεμου.

    Κρινεται αναγκαιο να σταματησει η παραγωγικη διαδικασια ταυτοχρονα μεσω γενικων απεργειων σε ολοκληρο τον ευρωπαικο χωρο και να δημοσιευθει ρητα απο τις μαζες των απεργων η αμεση ανατροπη του υπαρχοντος δημοσιονομικου ελλειματος του καθε κρατους ξεχωριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε γαμώτο μου, ο μισθός σου είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού-κανιβαλισμού.
    Είσαι συνένοχος.
    Οταν τον αρνηθείς και γυρίσεις πίσω όλα τα ευρώ της μισθοδοσίας σου και αρχίσεις να πληρώνεσαι με (παλιά) ρούβλια ή όποιο άλλο μη κανιβαλιστικο-καπιταλιστικό νόμισμα σου αρέσει για να γράφεις ότι θέλεις και να επικοινωνείς με τον κόσμο χρησιμοποιώντας προιόντα του κανιβαλισμού. Μόνο που δεν θα μπορείς να αγοράσεις την οθόνη, το πληκτρολόγιο, η motherboard, η κάρτα γραφικών, τα windows, την adsl για να κάνεις γνωστές τις φοβερές θέσεις σου γιατί κανείς δεν θα θέλει το νόμισμά σου.

    Ωραία δεν είναι? Να απολαμβάνουμε τα καλά του καπιταλισμού και να κάνουμε-με την σιγουριά του κρατικού μισθού σε ΣΚΛΗΡΟ νόμισμα- υψηλή κριτική?
    Είσαι ένας εκ των υπευθύνων για την χρεοκοπία μας.
    Αφ'ενός τον κρατικό (δανεικά) μισθό που παίρνεις και αφ'ετέρου με τις ιδέες που επικοινωνείς.

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ και με τον αρθρογράφο και γενικά με τον φίλο 22/04/2010-01:20:00. Δεν είμαστε όμως άμοιροι ευθυνών και εμείς. Κατόρθωσαν έναν λαό που κυκλοφορούσε κάποτε βαριά νομίσματα για να μη μπορεί να μεταφέρει πολλά και είχε ρητά όπως "Πάντων μέτρον άνθρωπος" να τον διαφθείρουν με τα καθρεπτάκια τους και να τον κάνουν απάτριδα, φιλοχρήματο και με βασική αξία το "φαίνεσθαι". Χωρίς να δούμε πολλές λεπτομέρειες αν αξίζαμε καλύτερο πολίτευμα θα το διεκδικούσαμε για να μη πω ότι θα το είχαμε ήδη. Ελπίζω όταν ξυπνήσουμε η κατάσταση να είναι ακόμη ανατρέψιμη. Πάντως μπράβο παιδιά, συνεχίστε να ενημερώνετε-σχολιάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι οι θρησκείες είναι υπευθυνες για πολλούς περισσότερους θανάτους ή για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου "Tα εκατομμύρια των ανθρώπων, που θυσιάζονται στο βωμό τους".
    Στο όνομα των θρησκειών έγιναν και γίνονται απίστευτες βαρβαρότητες, θα μας τρελάνεις?
    Οπου πάει αυτό που φοβάσαι-καπιταλισμός- ο πόλεμος σταματάει γιατί οι πρώην εχθροί έχουν τώρα οικονομικές δοσοληψίες και δεν συμφέρει κανέναν ο πόλεμος. Χώρια που ο απλός ο κόσμος σιγά σιγά πλουτίζει, αρχίζει να έχει περισσότερα ενδιαφέροντα από το να ακούει και να ακολουθεί διάφορους πολιτικούς ή θρησκευτικούς ταγούς στην μεγαλομανία των μυαλών τους.
    Νομίζω ότι το παράδειγμα της Ευρώπης που μια γενιά πριν πολεμούσε και τώρα είναι χωρίς σύνορα είναι εκωφαντικό.

    Λυπάμαι αλλά θα πρέπει να πολεμήσετε με τα φαντάσματα του μυαλού σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο κρεματόριο των ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ...


    Οι ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ είναι κανιβαλισμός. Καθεστώς ανθρωποφαγίας!
    Απόδειξη; Tα εκατομμύρια των ανθρώπων, που θυσιάζονται στο βωμό του. Όταν με πολύ λιγότερα από αυτά, που διαθέτονται για την εξόντωσή τους, θα επιτυγχανόταν η ευημερία τους και η προκοπή τους.
    Στο όνομα του κανιβαλισμού αυτού γίνονται ή υποθάλπονται οι πόλεμοι, με τους...

    οποίους θησαυρίζουν οι βιομηχανίες και οι έμποροι του θανάτου. Και όχι μόνο. Αλλά και υπονομεύονται και διαβρώνονται οι ηθικές και πνευματικές αντιστάσεις των λαών. Έτσι ώστε να αποπροσωποποιούνται και να πολτοποιούνται.




    Οπου έβαλα Θρησκείες μπορείτε να βάλετε "ιδεολογίες", το νόημα δεν αλλάζει....
    Κάθε ιδεολογία ή θρησκεία θέλει τους λαούς πολτοποιημένους, όπως σωστά αναφέρει η ανάρτηση, για να ακολουθούν ΤΥΦΛΑ την άρχουσα πολιτική ή θρησκευτική ελίτ.
    Δείτε πόσο ανατριχιαστικά όμοιος είναι ο βηματισμός των προβάτων του ΠΑΜΕ με αυτό των ναζί.

    Εγω καραγκιόζηδες δεν ανήκω σε κανένα θρησκευτικό ή πολιτικό ποίμνιο.
    Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και φιλελευθερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπουυυυ..μπουχα..αα..ααα..μανα΄μμ..
    Ξυνίδης: "Ο Παπανδρέου δεν κοιμάται κάθε βράδυ και κλαίει"

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑΝ ΚΛΑΙΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ - ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΜΕ

    Τον εξέθεσε τον πρωθυπουργός παρουσία κόσμου(συγκέντρωση υπαλλήλων σταδίων) ο γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης. Όταν λέει σε συγκέντρωση υπαλλήλων και μάλιστα εκατοντάδων ότι:

    "Ο Παπανδρέου δεν κοιμάται κάθε βράδυ κάθεται και κλαίει με όσα γίνονται" όχι μόνο...τον διασύρει λες και είναι
    ο ...μπόμπος ή ο τοτός
    αλλά ρίχνει στα τάρταρα και την ψυχολογία του Έλληνα που θεωρούσε ότι γίνεται μια προσπάθεια.
    Αν κλαίει ο πρωθυπουργός μιας χώρας ρε συ Ξυνίδη εμείς να πάμε να φουντάρουμε.

    Είσαι ......πολύ σοβαρό πολιτικό πρόσωπο και τώρα καταλάβαμε γιατί η χώρα πάει για φούντο.
    Κοτόπουλα μαδημένα οι Πασόκοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ θά ήθελα νά διαβάσω καί τίς φιλοσοφικές σου αναλύσεις περί τού ''κομμουνιστικού/
    σοσια(λη)στ(ρ)ικού καννιβαλισμού'' (εάν φυσικά θεωρείς,ότι υφίσταται),παπα-Ηλία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παπά,τίποτε διά τά παραδεισένια Γκούλακ,τού κομμουνιστικού καννιβαλισμού,έχεις νά μάς εξιστορήσης?????
    Κι έπ΄ευκαιρία ανέπτυξε μας καί τίποτε περί τού θρησκευτικού καννιβαλισμού,πού είσαι κύτταρό του.
    Κύριε ελέησον μέ ΄σένα,πού μπλέξαμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μας τα λες καλά κύριε παπά-Ηλία Υφαντή
    • Εχεις τις αντίστοιχες γνώσεις να αποφανθείς ότι τα όπλα που αγοράζουμε είναι ξεπερασμένα ; Αγοράζουμε και από τη Ρωσία όπλα , μην το ξεχνάς.
    • Το ΝΑΤΟ γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένας πολεμικός αποτρεπτικός μηχανισμός . Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων.
    • Το ότι υπάρχει διαφθορά δεν φταίει ο καπιταλισμός . Τα ίδια συμβαίνουν και στα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά κράτη.
    • Ο Πούτιν πιστεύω να γνωρίζεις τι μέτρα έχει λάβει για τη διαφθορά.
    • Το ότι οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι είναι γνωστόν. Υπάρχει όμως κοστολόγιο για κάθε μυστήριο (Γαμοι κηδείες , βαφτίσια μνημόσυνα , τρισάγια , ευχέλαια .) Αυτοί που δεν έχουν χρήματα δεν πρέπει να συμμετέχουν στα μυστήρια ; Τα τυχερά σας ακόμη και όταν πάμε πρόσφορα στην εκκλησία , πρέπει να τα παραβλέψουμε ; To ότι γίνονται πολλοί πολιτικοί γάμοι λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν σας έχει προβληματίσει ;
    • Δυστυχώς δεν υπάρχουν φίλοι , δεν υπάρχουν εχθροί αλλά υπάρχουν μόνο συμφέροντα .
    • Το ότι φθάσαμε σε αυτή τη κατάντια και κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε στο ΔΝΤ , φταίνε οι πολιτικοί μας και εμείς που τους ψησίσαμε τόσα χρόνια . Υπάρχει όμως ατιμωρησία για αυτούς.
    • Όταν μετά την μεταπολίτευση χτίστηκε αυτό το μεγάλο και σπάταλο κράτος αρχίζοντας από το 1981 μέχρι σήμερα και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τι να περιμέναμε . Όταν τόσα πακέτα στήριξης από την Ευρώπη , χρησιμοποιήθηκαν για ψηφοθηριακούς κατά βάση σκοπούς , τι να περιμένουμε. Όταν σταματήσαμε να παράγουμε και ζούσαμε με δανεικά , τι περιμέναμε ; Να μας τα χαρίσουν ; Κοινωνικό κράτος χωρίς ανάπτυξη δεν γίνεται . Πρέπει να παράγεται πλούτος , για να φορολογείται . Με δανεικά δεν μπορεί να υπάρχει συνεχώς κοινωνική πολιτική.Τα δανεικά κάποτε πρέπει να επιστραφούν . Μας εμπόδισε κανένας , να εξυπηρετούμε το χρέος μας , να το μειώνουμε και να έχουμε σαν στόχο να το μηδενίσουμε . Ο καπιταλισμός φταίει ; Που είναι η ανάπτυξη και η μείωση του χρέους τόσα χρόνια;
    • Εχουμε μεγάλη ανάγκη χρημάτων . Μπορείς να μας πεις που θα βρεθούν τα λεφτά ; Λαϊκισμοί δεν χωράνε πλέον όπως <> . Και μη ξεχνάς ότι και εσύ ο ίδιος πληρώνεσαι από τους φόρους μας . Σαν πνευματικός ηγέτης αν μπορείς , να κάνεις προτάσεις υλοποιήσιμες για να βγούμε από αυτό το χάλι και να μην την πληρώσει ο απλός κοσμάκης.
    • Στη θρησκεία μας είναι μερικά πράγματα , που τα δεχόμαστε αναγκαστικά δογματικά , γιατί το ανθρώπινο μυαλό μας έχει πεπερασμένες δυνατότητες. Αλλά μην μπερδεύουμε τη θρησκεία με τα εγκόσμια.
    Δυστυχώς και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν απογοητεύσει τους Ελληνες και οδήγησαν την χώρα μας στα χάλια αυτά. Τα άλλα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης μόνο γκρινιάζουν .
    Δεν θεωρώ ότι ήταν αρκετό το 2004 που το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία και το 2009 η ΝΔ. Πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για όσους ευθύνοται που φτάσαμε στα χάλια αυτά.

    Οποιος δεν βλέπει την πραγματική κατάσταση ή βολεμένος είναι , ή άμυαλος.

    Και είμαστε στην αρχή . Τα δύσκολα έπονται σύμφωνα με τους ειδήμονες

    Ας είμαστε αισιόδοξοι . Ο θεός πιστεύω θα μας λυπηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 8.34
    Συμφωνω απολυτα με το σχολιο σου αλλα κρατω καποιες επιφυλαξεις στην αναφορα σου για τον καπιταλισμο.
    Αυτο που χρεωκοπησε και οδηγησε σημερα τις χωρες σε αδιεξοδο ήταν η κουρσα του αχαλινωτου καπιταλισμου με αιχμη του δορατος την αισχροκερδεια και τις συνεπειες της.
    Ασφαλως και κατερρευσαν ολοκληρωτικα ,σοσιαλιστικα συστηματα που απαιτουσαν κρατικο παρεμβατισμο ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ οδηγησαν σταδιακα χωρες που μεχρι προτινος δεν γνωριζαν τι σημαινει καπιταλισμος να δουλευουν σημερα οι λαοι τους για 380 ευρω "απασχολουμενοι" οπως στην πατριδα μας- λες και η δουλεια ειναι χομπυ και την κανουμε για να περνα η ωρα μας- απο τα μεγαλα πολυκαταστηματα που ήλθαν στην Ελλαδα την παμπτωχη!!!!!
    Η σχεση στην οικονομια κεφαλαιου>εργατωρας & εργατωρας>κεφαλαιο έχει ανατραπει προς οφελος του ανυπαρκτου κεφαλαιου αφου καθαρα αποτελει λογιστικη εγγραφη και δημιουργειται μεσω του χρεους γιατι οπως γνωριζουμε ολοι οταν ερχομαστε σε αυτη την ζωη δεν εχουμε μαζι μας κανενα Θεικο καταθετικο βιβλιαριο που θα διασφαλιζει τα επομενα χρονια της ζωης μας.
    Δεν μπορει αγαπητε φιλε το 5% του παγκοσμιου πλυθυσμου να εχει το 95%του πλουτου και το 95% του υπολοιπου παγκοσμιου πλυθυσμου να ζει με το 5% του πλουτου.
    Πως την βλεπεις αυτη την σχεση που καθαρα βασιζεται στο καπιταλιστικο συστημα.
    Σε καμμια περιπτωση δεν δαιμονοποιω το κερδος οχι!! ειμαι υπερ της ιδιωτικης πρωτοβουλιας αλλα με ορους και κανονες που καθιστα το αξιοπρεπες κερδος μετρο αναπτυξης και δημιουργιας σε υγιες κοινωνικο περιβαλλον.
    Σιγουρα δεν θα με βρεις στις τοκογλυφικες χρηματαγορες ,στα τοξικα ομολογα και πακετα στις φουσκες των χρηματιστηριων στις παραμυθενιες επενδυσεις και γενικα οπου το κεφαλαιο χρησιμοποιειται ως μεσο αποσταθεροποιησης κοινωνικων αγωνων και μεσο πιεσης επιτευξης πολιτικων στοχων.
    Αυτους που ως προτινος φερναμε ως παραδειγμα πειθαρχημενου λαου με υγιες κοινωνικο περιβαλλον, επηρεασμενοι απο τις μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανιες τους με τις καλολαδωμενες μηχανες τους εμεινε το κουσουρι και καταλαδωσανε οτι έμεινε ΑΛΑΔΩΤΟ.
    Στην χωρα του ακρατου καπιταλισμου την Αμερικη βιωνουν σημερα τις συνεπειες της αισχροκερδειας εκατομμυρια ανθρωποι που εχουν πεταχτει απο τα παραθυρα σαν στημενες λεμονοκουπες και μενουν σε τροχοσπιτα οποιοι μπορουν γιατι οι κατασχεσεις δεν εχουν αφησει σπιτι.
    Αν αυτο το συστημα ειναι αυτο που σου αρεσει καλα κανεις αλλα δεν ειναι η λυση γιατι και αυτο χρεωκοπησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 8.34
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ

    Η ισοσκελισμενη σχεση κεφαλαιου=εργατωρας δινει υγιεις κοινωνιες οπου αναπτυσσεται ανταγωνισμος αναπτυξης.
    Η αποκοπη του κεφαλαιου απο την εργατικη δυναμικη του ανθρωπινου παραγοντα λειτουργει σε επιπεδα τοκογλυφιας και παρανομης συναλλαγης.
    Κανενα εργοστασιο δεν λειτουργει μονο με τον εργοστασιαρχη-κεφαλαιουχο, απαιτουνται ανθρωποι που θα στελεχωσουν τους τομεις διοικησης και παραγωγης εργαζομενοι για την επιτευξη του κοινου στοχου κερδος και ανθρωπινες αποδοχες και οχι δουλικες παροχες στο ονομα του κοστους.
    Το κοστος ειναι ευθεως αναλογο των υπηρεσιων και των προϊοντων που παραγει η παρεχει μια οικονομικη μοναδα.
    Η συρρικνωση των αποδοχων μειωνει το κοστος και υποβιβαζει το επιπεδο ζωης γεγονος που επηρεαζει την ποιοτητα και ανταγωνιστικοτητα του τελικου προϊοντος με συνεπεια την μειωση της ζητησης απο τους καταναλωτες και ασφαλως την πτωση της ποιοτητας του προϊοντος.
    Δεν ειναι πανακεια οι απολυσεις για να μειωθει η τιμη ενος προϊοντος βασικης αναγκης.
    Τις τιμες ριχνει ο ποιοτικος ανταγωνισμος και η μετρηση και συγκριση μεταξυ των επιχειρησεων στον στιβο της αγορας.
    Συμφωνω μαζι σου για τα δανεικα κεφαλαια και τους ορους των γιατι απλα ειναι κεφαλαια εξυπηρετησης και οχι αναπτυξης.
    Οταν δανειζεσαι για να αποπληρωσεις ληξιπροθεσμα δανεια η τοκοχρεωλυτικες δοσεις ανελλειμενων υποχρεωσεων δεν μειωνεις το ελειμμα απλα κρατας τον δανεισμο στα προτερα επιπεδα κερδιζοντας χρονο. Τον χρονο ομως πρεπει να τον εκμεταλλευτεις αναπτυξιακα με εργα υποδομης και μακρας πνοης οπου θα δωσουν σε ολους τους τομεις δραστηριοτητας ωθηση για αναπτυξη και υγιη αποπληρωμη των δανειακων υποχρεωσεων. Οπως πολυ σωστα ειπες ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΥΓΙΗΣ ΠΛΟΥΤΟΣ και οχι δανεικος.
    Οντως δεν μπορουν να υπαρξουν κοινωνικες παροχες και αυξηση του βιοτικου επιπεδου των λαων με δανεικα. Ο εφημερος και υποκειμενικος πλουτισμος που βασιζεται στον δανεισμο ειναι πλασματικος και τις συνεπεις του ζουμε ολοι σημερα καταχρεωμενοι και ανημποροι.
    Κατα τα αλλα συμφωνω μαζισου στα οσα σχολιαζεις.
    Υγιες κερδος μεσα απο αναπτυξη και οχι καπιταλισμος αισχροκερδειας και εκμεταλλευσης διοτι το αποτελεσμα φερνει κτηνωδια αλλαζονεια εγκληματικοτητα και γκρεμισμα ακομα και μινιμουμ κοινωνικων υποδομων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ε ρε μπολσεβίκοι που σας χρειάζονται μερικούς εδω μέσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση