GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση νεανικών αντιλήψεων...

Από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο υποψήφιο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Είμαστε νέοι και μας απασχολεί να έχουμε ρόλο, φωνή, συμμετοχή στη διαμόρφωση της καθημ...

Από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο
υποψήφιο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ

Είμαστε νέοι και μας απασχολεί να έχουμε ρόλο, φωνή, συμμετοχή στη διαμόρφωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών που ζούμε.
Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με μία Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβατική, μίζερη, και ξεπερασμένη.
Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, από τη μια δεν είναι αρκετά, από την άλλη σε πολλές περιπτώσεις έχοντας πολλές αδυναμίες παραμένουν στο περιθώριο.
Η ΟΝΝΕΔ θα πρέπει να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα των ΤΟ.ΣΥ.Ν. και να...

εκπροσωπείται δυναμικά σ’ αυτά.
Στο πλαίσιο αυτό οι προτάσεις μου για τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. είναι:
• Πρώτον: Δημιουργία ειδικού συντονιστικού φορέα για την υποστήριξη όλων των ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.
• Δεύτερον: Ίδρυση αντίστοιχης βοηθητικής Δομής υποστήριξης και συντονισμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων, σε κάθε Νομό της Ελλάδας
• Τρίτον: Μέριμνα για εξασφάλιση πάγιας και τακτικής χρηματοδότησης των ΤΟ.ΣΥ.Ν. από το Υπουργείο Εσωτερικών.
• Τέταρτον: Έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Νέων ανά Διαμέρισμα, στους μεγάλους Δήμους της χώρας.
• Πέμπτον: Δικαίωμα ψήφου, και όχι μόνο συμμετοχής, για τους προέδρους των ΤΟ.ΣΥ.Ν. στα Δημοτικά Συμβούλια.
Θα πρέπει σε κάθε πόλη να παίξουμε δυναμικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Να δώσουμε μάχες για τοπικές κοινωνίες φιλικές προς τους νέους. Εκεί θα κριθεί η εξωστρέφεια της οργάνωσής μας, το άνοιγμα στην κοινωνία.
Είτε, λοιπόν, με δικές μας αυτόνομες πρωτοβουλίες και δράσεις, είτε σε συνεργασία με τα ΤΟ.ΣΥ.Ν, είτε με την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, πρέπει να αναλαμβάνουμε δράση για ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής των νέων, ζητήματα περιβάλλοντος, αθλητισμού, πολιτισμού, νέων τεχνολογιών.
Συγκεκριμένα, προτείνω:
Ειδικός τομέας πολιτικής ευθύνης να συντονίζει τη δράση της ΟΝΝΕΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα ΤΟ.ΣΥ.Ν. και ν’ αναλάβει τη συγκρότηση και τη λειτουργία ενός δικτύου νέων αιρετών μελών της ΟΝΝΕΔ.
Προτεραιότητα μου θα είναι να μην αρκεστούμε σε διακοσμητικές, τιμητικές θέσεις στα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Αν η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία των νέων, αν θέλει μια τοπική αυτοδιοίκηση νεανικών αντιλήψεων, πρέπει να βγάλει τους δικούς του νέους στην κοινωνία.
Oι νέοι και οι νέες της παράταξης θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών. Πρέπει να διεκδικήσουμε δυναμική και επαρκή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια νομαρχιακών, δημοτικών και διαμερισματικών συμβουλίων. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα δώσω μάχη για αυτό, για μια τοπική αυτοδιοίκηση νεανικών αντιλήψεων στα χέρια των νέων.

10 σχόλια

  1. Αδιαβαστος εισαι Αντρικο..

    1ον υπαρχει συντονιστικος φορεας και αυτος ειναι η Γραμματία ΤΟΣΥΝ της ΟΝΝΕΔ (εσυ που εισαι και στο εκτελεστικο της ΟΝΝΕΔ θα επρεπε να το γνωριζεις)

    2ον Αν δεν το έχεις καταλαβει ακομα ο θεσμος των νομων αποτελει ηδη παρελθον.. πλεον εχουμε Περιφερειες και οχι νομαρχιες

    3ον Υπαρχει παγια χρηματοδοτηση στα ΤΟΣΥΝ μέσο των Δήμων σε ειδικο κωδικο που μεσα απ' τον ελεγχο του Δημου το ΤΟΣΥΝ διαχειριζεται τα χρηματα που προβλεπεται να διαχειριστει.. (ακομα μια φορα ο νους σου στο παραδακι εσενα!! πες την αληθεια.. δε σας νοιαζει εσενα και τους κολλητους σου να παιρνουν λεφτα τα ΤΟΣΥΝ, αλλα οσα παιρνουν να τα διαχειριζονται χωρις ελεγχο, οπως και με το ΑΦΜ της ΟΝΝΕΔ ετσι κι εδω το μονο που σε καιει ειναι το παραθυρακι για την διασπαθιση)

    4ον προφανως τωρα με τους συνεννομενους δημους, θα γινουν αντιστοιχες αλλαγες και στα ΤΟΣΥΝ αφου σε ολους τους δημους της χωρας πλεον θα υπαρχουν διαμερισματα και θα ειναι συνεπως ολοι οι δημοι μεγαλοι δημοι

    5ον δεν γινεται βαση του Κωδικα Διοικητικων Διαδικασιων να υπαρχουν οργανα διοικησης (οπως πχ ενα δημοτικο συμβουλιο) που να εχει ζυγο αριθμο μελων για ευνοητους λογους..


    Φρονηστε την επομενη φορα που θα βγεις να πεις τις σαχλαμαρες σου να εισαι καλυτερα διαβασμενος...
    Δεν μπορει να διεκδικεις την ηγεσια της ΟΝΝΕΔ και να μη γνωριζεις βασικα πραγματα για την ΟΝΝΕΔ, τους δημους και γενικοτερα της λειτουργιες της διοικησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κλασε μας μια μαντρα αρχιδια παλληκαρακι ..ρουφιανικουλα..πουλημενη ..στισ φοιτητικεσ εκλογεσ περσι κουφαλα μου εταξες ταξιδακι στην Μυκονο μπας και γαμησω καμια γαλαζια παλιοαδελφη..ακομα περιμενω λαμογιο με την πουτσα στο χερι..αντε και..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που τα βρήκες τα λεφτά για την προεκλογική εκστρατεία ρε;
    ΚΑι αντι να το φιλοσοφείς πολύ πες μας για τη συμμετοχή σου στα ΔΣ διεφθαρμένων κρατικών οργανισμών και τα σχετικά δικαστήρια που έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά βολεύτηκες τόσα χρόνια, τώρα βγαίνεις για να μας πεις τί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσασε νέοι και είσαστε Δεξιοί. Αυτό πάλι πού κολλάει; Και δηλώνετε τί Τ.Α. θέλετε! Αύριο στη Βουλή τελοσπάντων να πείτε στους εκπροσώπους σας να τα θέσουν για να ψηφιστούν αν είναι σοβαρά και ορθά. Να μη φύγουν όπως είχαν κάνει και με τον Καποδίστρια και με το ΕΣΥ!!.Γιατί αν πιστεύετε σε μια ιδεολογία που λέει πως θέλει μεταρρυθμίσεις και δεν κάνει πέντε χρόνια καμμία εκτός των επαχθέστατων πωλήσεων του Δημόσιου πλούτου, και, όταν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις της προκαλούν αλεργία και αποχωρεί από τη Βουλή, Ε τότε είσατε σε λάθος θέση!



    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικοί θέλουν να ξεχνάνε αυτά που έλεγε ο Γιωργάκης πριν από λίγους μήνες και μερικοί δεν τα ξεχνάνε.
    Μερικοί αισθάνονται κορόϊδα όταν τους παραμυθιάζουν, μερικοί το περνάνε στο ντούκου.
    Μερικοί είναι ανεγκέφαλοι οπαδοί και δεν κριτικάρουν ποτέ τη δική τους ηγεσία, ενώ άλλοι είναι πιό ελεύθερα πνεύματα.
    Μερικοί οπαδοί χρωστάνε στο κόμμα τους, μερικοί δεν χρωστάνε σε κανένα.
    Αυτά.
    Διαλέγεις και παίρνεις.
    Εγώ πάντως έχω αποφασίσει από τώρα ποιόν ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΩ στις επόμενες εκλογές.
    Για το γαμώτο, πάνω από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΟΤΑΝ [ΚΑΙ ΑΝ] ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΝΔ.ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΄΄΄ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ'' !!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ'' ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΕΟΤΑΞΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΗΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12,31 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΠΟΥΣΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΣΥ ΜΑΛΑΚΕΣ... ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ... ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ, ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ..
    ΡΕ ΣΕΙΣ, ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΜΑΣ,- ΟΚ ΒΛΕΠΑΜΕ ..ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΕΝΟΜΑΣΤΕ..., ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΠΕΜΠΙΔΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΑΣ .. ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ...
    ΕΝΑΣ ΠΑΛΗΟΣ ΕΡΕΤΖΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση