GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεπίδεκτοι... διαδικτύου

...οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτές . Aπό το http://tvxs.gr/ . Μη ικανοποιητικός είναι ο τρόπος που οι Έλληνες βουλευτές επικοινωνούν... η...

...οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτές
.
Aπό το http://tvxs.gr/
.
Μη ικανοποιητικός είναι ο τρόπος που οι Έλληνες βουλευτές επικοινωνούν... ηλεκτρονικά, σύμφωνα με έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου. Ενώ δύο στους τρεις βουλευτές έχουν ενδιαφερθεί να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική ιστοσελίδα, μόλις η μία στις τέσσερις, από αυτές, ενημερώνεται συχνά και αναφέρεται στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Επιπλέον οι Έλληνες βουλευτές δεν φαίνεται να είναι δεινοί χρήστες του διαδικτύου καθώς εξαιρετικά μικρή, μόλις 7,3%, είναι η χρήση από μέρους τους του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Την ίδια ώρα μόλις ένας στους τέσσερις βουλευτές έχει σελίδα στο Facebook, ενώ αρκετοί είναι οι πολιτικοί που...

αρνούνται να υιοθετήσουν τρόπους διαδικτυακής επικοινωνίας.
«Οι ελλείψεις της ελληνικής κοινωνίας, γνωστές και ως ψηφιακό χάσμα είναι εμφανείς και από τη χρήση που κάνουν οι βουλευτές στο διαδίκτυο» εξηγεί στο tvxs, ο Σπύρος Αρσένης ερευνητή του Κέντρου Ψυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. «Είναι εντυπωσιακό ότι επώνυμοι πολιτικοί και μεγάλα στελέχη κομμάτων δεν έχουν καθόλου παρουσία στο διαδίκτυο. Είναι εντυπωσιακό πως δεν νιώθουν την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν ένα κανάλι επικοινωνίας με διαφορετικές δυνατότητες, το οποίο προσεγγίζει συγκεκριμένες ομάδες» τονίζει.
Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, από την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων των Ελλήνων βουλευτών λείπει το στοιχείο της διάδρασης. Η απουσία του διαλόγου και της δυνατότητας ανάρτησης σχολίων από τους πολίτες καθιστούν τις σελίδες «πίνακες ανακοινώσεων» για την ανάρτηση δελτίων τύπου και βίντεο από ομιλίες. Επιπλέον πολλές από αυτές δεν είναι λειτουργικές καθώς καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο στους επισκέπτες να εντοπίσουν συγκεκριμένες πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν. Αρκετές ιστοσελίδες δεν παρέχουν δυνατότητες αναζήτησης, ενώ συχνά ο τρόπος παρουσίασης των πολιτικών θέσεων δεν είναι ο καλύτερος δυνατός. Για του λόγου το αληθές δυνατότητες ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης παρέχονται από το 10% έως και 30% των ιστοσελίδων.
Στην έρευνα διαπιστώνεται ακόμη ότι η διαδικτυακή επικοινωνία έχει ακόμη μικρή βαρύτητα στη διαδικασία εκλογής των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς τα δύο τρίτα των νεοεκλεγέντων βουλευτών δεν είχαν ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν αποκτήσει ούτε και σήμερα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Αρσένη, το διαδίκτυο συνδέεται όλο και περισσότερο με την πολιτική. «Όσοι ασχολούνται με την έρευνα και το διαδίκτυο μιλούν για προ και μετά Ομπάμα εποχή. Η εκλογή του είναι η απόδειξη ότι το διαδίκτυο μπορεί να χρηματοδοτήσει και να εκλέξει Πρόεδρο των ΗΠΑ. Η δύναμη του διαδικτύου έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να προσελκύσει συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, να απευθυνθεί στις ανάγκες τους και να οργανώσει δράσεις και διαβουλεύσεις. Το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει έναν πολιτικό, εφόσον το χρησιμοποιήσει σωστά, ωστόσο, πολλοί Έλληνες πολιτικοί δημιουργούν μία ιστοσελίδα, ένα μπλογκ ή χρησιμοποιούν το twitter, αναρτώντας παντού την ίδια πληροφορία, με τον ίδιο τρόπο».
Οι «ηλεκτρονικοί» βουλευτές σε αριθμούς
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των 67 βουλευτών χωρίς ιστοσελίδα υπάρχουν τουλάχιστον 16 πολιτικοί πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων δύο υπουργοί, δύο εκπρόσωποι τύπου, μία αντιπρόεδρος της Βουλής, ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής, τρεις πρώην υπουργοί, μια πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, δύο βουλευτές γνωστοί δημοσιογράφοι, μια βουλευτής υποψήφια δήμαρχος μεγάλου δήμου. Την ίδια ώρα ένας είναι ο αρχηγός κόμματος ο οποίος διατηρεί μόνο σελίδα στο Facebook, επιλέγοντας συνειδητά να απευθυνθεί σε περιορισμένο διαδικτυακό ακροατήριο.
Παρόλο που το Κοινοβούλιο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών διευθύνσεων, υπάρχουν 23 βουλευτές (7,6%) οι οποίοι δεν έχουν κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Οι 14 ανήκουν στο ΚΚΕ, όμως υπάρχουν και 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 2 της ΝΔ και ένας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρωταθλητές» στην διαδικτυακή δραστηριότητα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ επιδεικνύουν σημαντική διαδικτυακή δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας, σε μεγαλύτερο βαθμό από τα άλλα κόμματα, το σύνολο των δυνατοτήτων που τους παρέχει το Διαδίκτυο, ενώ η διαδικτυακή αυτή δραστηριότητα δεν φαίνεται να προκύπτει ως αποτέλεσμα κεντρικού σχεδιασμού του κόμματος.
«Η ενασχόληση των βουλευτών του ΛΑΟΣ με το διαδίκτυο δεν διαφαίνεται ως ξεκάθαρη πολιτική επιλογή του κόμματος. Δική μου εκτίμηση είναι, ότι ακολούθησαν αντίστροφη πορεία. Εφόσον, πρώτα υπήρξε ζήτηση - δηλαδή πολλοί ψηφοφόροι του κόμματος έδειξαν ενδιαφέρον και αναζήτησαν μέσω διαδικτύου τις θέσεις του κόμματος και συγκεκριμένων βουλευτών – αυτή οδήγησε στην προσφορά» υποστηρίζει ο κ. Αρσένης. «Κατά την προεκλογική περίοδο διενεργήσαμε μία έρευνα για την επισκεψιμότητα των σελίδων των κομμάτων. Το ΛΑΟΚ είχε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από αυτή που θα δικαιολογούσαν τα ποσοστά του» τονίζει.
Δεύτεροι, με μεγάλη διαφορά από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ σε χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, έρχονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός αυτό εντυπωσιάζει, δεδομένης της βαρύτητας που έχει δώσει η σημερινή ηγεσία στη διαδικτυακή επικοινωνία.
«Η ενεργή επικοινωνία μέσα από το διαδίκτυο, είναι ξεκάθαρη επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι εμφανές και από την ιστοσελίδα του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ έχει τις περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες» υπογραμμίζει ο κ. Αρσένης.
Τρίτοι έρχονται οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι παρουσιάζουν λίγο μικρότερη χρήση των διαδικτυακών δυνατοτήτων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έπονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η χρήση του διαδικτύου από τους οποίους, ωστόσο, υπερτερεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται φειδωλοί στη χρήση των δυνατοτήτων των ιστοσελίδων. Εμφανίζουν πάντως πολύ καλά ποσοστά ενημέρωσης, χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και στη χρήση ιστολογίου, στον τρόπο παρουσίασης των πολιτικών προτάσεων και στην παροχή δυνατότητας σχολιασμού των κειμένων.
«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά συνεπείς. Δεν χρησιμοποιούν μαζικά το διαδίκτυο αλλά το χρησιμοποιούν σωστά. Στείλαμε email σε όσους βουλευτές προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή, ζητώντας τη θέση τους για φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας. Αυτοί που απάντησαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αξιολογώντας τις απαντήσεις ως προς την πληρότητά τους, οι δικές τους ήταν οι πιο πλήρεις σε στοιχεία και χωρίς να παραπέμπουν με links στην κεντρική σελίδα του κόμματος» επισημαίνει ο κ. Απέργης.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν ιστοσελίδα και οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με τον κ. Απέργη «η κομματική κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη όσον αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ. Κανένας βουλευτής δεν έχει προσωπική ιστοσελίδα, ενώ μόνο ένας διαθέτει λογαριασμό στο facebook. Πρόκειται για μία ξεκάθαρη επιλογή του ΚΚΕ να μην χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα της προσωποποίησης. Παρόλο που το κόμμα έχει ιστοσελίδα δεν ενθαρρύνει τους βουλευτές του να δημιουργήσουν προσωπικές ιστοσελίδες».
*Η έρευνα με θέμα: «Η χρήση του διαδικτύου από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου» πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2009 και επικαιροποιήθηκε το Μάρτιο του 2010, από το Κέντρο Ψυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτω από την επίβλεψη του ερευνητή του Κέντρου Δρ. Σπύρου Αρσένη και του διευθυντή, Αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Κοσκινά, με τη συμβολή φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος του κέντρου.

14 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ.
    ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΟΛΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟ.
    ΣΑΜΠΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΝΕΙΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΑΠΙΟΙ ΑΓΡΑΜΑΤΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Τέτοιες γκάφες, τέτοια αυτοκαταστροφική μανία, τέτοιες παλινωδίες, τέτοια αβουλία, τέτοιες καθυστερήσεις ακόμα και στους διορισμούς γενικών γραμματέων, δεν έχουν ξαναγίνει»,

    Η Ελλάδα χτυπήθηκε επί των ημερών της Ν.Δ. από τη διεθνή κρίση, αλλά δεν γονάτισε, ενώ τώρα χτυπήθηκε από τη “λαίλαπα ΠΑΣΟΚ “.

    «Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων.
    Αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της» πρόσθεσε.

    «Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση.
    Όμως τα spreads εκτινάχθηκαν επί των ημερών του και με ευθύνη του. Όταν ανέλαβε ήταν 130 μονάδες.
    Και σήμερα ξεπέρασαν τις 400…

    Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κερδοσκόπων επί των ημερών ΠΑΣΟΚ και με απόλυτη ευθύνη του, όχι επί των ημερών της ΝΔ. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, επί ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας του, όχι επί των ημερών της ΝΔ.
    “Βαθιά λαρύγγια”, που αναζητούνται μέσα στην κυβέρνηση και στις παρυφές της, ανέκυψαν επί ΠΑΣΟΚ, όχι επί ΝΔ».

    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ
    ΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
    ΣΤΟΚΟΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το νομοσχεδιο της Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ είναι μεγάλη απατη. Η ΝΔ δεν έκανε τετοια αίσχη.
    Το μόνο που προσφέρει στην πρασινη ανάπτυξη, είναι να ανεβάζει στο Θεό τα τιμολόγια των αιολικών πάρκων για τα κονομάει η παρέα του Περιστέρη, ακόμα κι οταν δεν θα παίρνει επιδοτησεις... από τους λογαριασμούς μας!
    Από την άλλη σμπαραλιαζει τα φωτοβολταικά γιατί οι μικρομεσαιοι είχαν μπει στη μύτη των αιολικών απατεωνων.

    Ντροπή της ξεβρακωτης της Τινας, ντροπή του Παπανδρεου του 3ου, ντροπή των Πασοκων που σκυβουν το κεφαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παπαγιάννης είναι...
    ...απλώς γεροντόφιλος. 'η
    ...γλύφτης του εργοδότη της Τρέμη;

    Σιχαμένος πάντως.. είναι σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. BIAZOUN THS GYNEKES MAS OI OPOIES DEN KATAGELOYN TO GEGONOS YPERXOYN POLOI BIASMOI GYNEKON POU DEN KATAGELONDE GIA EBNOITOUS LOGOUS KATHE MERA H PEINA HTE SEXOYALIKH HTE XRHMATIKH PROKALH THN ANALOGH ANDIDRASH BIASMO KAI KLOPH 4.000.000 ATOMA YPOSITIZONDE KAI PERIMENOYN STHN GONIA TO THIMA ESENA KAI MENA PEINASMENA ATOMA EISERXONDE STHN ELLADA ANA 100-1000 ATOMA HMERISIOS KATHE MERA XORIS KAMIA PROOPTIKH NA STAMATISH AFTO TO PRAGMA OPOIOS THELH ERXETE ELLADA ETSI GOYSTARI ETSI KANEI KAI O GAP TOU DINEI YPIKOOTITA GIA NA EXOUN PSIFOUS ETSI APLA EINAI TA PRAGMATA PANE NA KATASTREFONDAS KAI TON TOYRISMO AFTO TO PRAGMA O XRISOXOIDIS ME TO ETSI THELO ME 4.000.000 LATHROMETANASTES ME 720.000 EGEGRAMENOYS ANERGOUS KAI 1.8OO.OOO PRAGMATIKOY ANERGOUS .KAI OI ANIKANOI DEN KANOYN TIPOTA TIPOTA MONO MPLA MPLA MPLA XRISOXOIMPLA MPLA NTRAGONA MPLA MPLA MPLA REPOUSI MPLA MPLA MPLA MAS PANE GIA TELEIOMA KAI AFTOI SE OFSORE ANDE KALH KARDIA KAI KALO BOLI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πληρώνουν οι Σοσιαλιστές της Ουγγαρίας το... "μάρμαρο" για την εμπλοκή του ΔΝΤ

    ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ
    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ... 40 ΜΟΝΑΔΕΣ

    Η εμπλοκή του ΔΝΤ ήταν η χαριστική βολή για το σοσιαλιστικό κόμμα της Ουγγαρίας, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στις εκλογές που έρχονται θα συγκεντρώσει ένα ποσοστό γύρω στο 20% με τη διεξία αντιπολίτευση να φτάνει εύκολα στη νίκη με 60%.

    Ο μεγάλος κερδισμένος...
    ...πάντως στην Ουγγαρία είναι οι ακροδεξιοί, που είδαν το ποσοστό τους να εκτοξεύεται μέχρι το 18%...

    Καταλαβαίνεται τώρα γιατί φωνάζει ο Καρατζαφέρης να πάμε στο ΔΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. mhpws den tous aresei h diafaneia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ?
    ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ?
    ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ FACE TO FACE ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τόσο κολλημένο μαλακά 09 Απρ 2010 8:16:00 μ.μ.όπως αυτός ποιο πάνω έχω να δω χρόνια !! .Πολύ μαστούρα ρε παιδί μου .
    Όσοι από εσάς παίζατε το πουλάκι σας 6 χρόνια και κοιμόσασταν βαθύ ύπνο μαζί με τον άχρηστο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,τώρα ωρύεστε ότι κάποιος σε 6 μήνες προσπαθεί να κάνει αυτά που δεν έκανε ο άχρηστος τα προηγούμενα 6 χρόνια !! Ο Αλογομουρης είπε 2 μήνες πριν ξεσπάσει η παγκόσμια κρίση ,,ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕ ,, και ο άχρηστος φοβήθηκε την σκιά του μην χάση τη καρέκλα του και του είπε ότι τα μέτρα θα έχουνε μεγάλο πολιτικό κόστος !!! να τον χαίρεστε τον ΑΧΡΗΣΤΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναδείξτε τώρα το Κούλογλου, του οποίου το πόνημα αναδημοσιεύετε, σε κριτή της λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος, του κοινοβουλίου και της επικοινωνίας των βουλευτών.

    Καλά κάνετε βέβαια και τον στηρίζετε, μπας και σας δώσει καμμιά εκπομπούλα στην ΕΡΤ, σαν κι αυτη του Φυντανίδη...

    Ο ίδιος ο Κούλογλου την ακριβοπληρωμένη εκπομπή του στην ΕΡΤ από το φθινόπωρο, άλλωστε, μας την έχει προαναγγείλει....!

    ΑΙΣΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τόσο κολλημένο μαλακά 09 Απρ 2010 8:16:00 μ.μ.όπως αυτός ποιο πάνω έχω να δω χρόνια !!


    τα ίδια ακριβώς μου λέει και η μαμά σου για σένα την ώρα που κάνουμε τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 8.35

    Το νομοσχεδιο της Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ είναι μεγάλη απατη. Η ΝΔ δεν έκανε τετοια αίσχη.
    Το μόνο που προσφέρει στην πρασινη ανάπτυξη, είναι να ανεβάζει στο Θεό τα τιμολόγια των αιολικών πάρκων για τα κονομάει η παρέα του Περιστέρη, ακόμα κι οταν δεν θα παίρνει επιδοτησεις... από τους λογαριασμούς μας!
    Από την άλλη σμπαραλιαζει τα φωτοβολταικά γιατί οι μικρομεσαιοι είχαν μπει στη μύτη των αιολικών απατεωνων.

    Ντροπή της ξεβρακωτης της Τινας, ντροπή του Παπανδρεου του 3ου, ντροπή των Πασοκων που σκυβουν το κεφαλι

    ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑΧΟΥΝ ΑΡΧΙΔΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΕ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.
    ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε "10 Απρ 2010 1:21:00 π.μ.", "το Κούλογλου" είναι αυδετέρου γένους??. Τότε τί πράγμα (rem) είναι που πρέπει να το αναδείξουμε??, φάρμακο για τη φαλάκρα???.
    Τα ελληνικά φίλε μου είναι ελληνικά και δεν διαστρεβλώνονται με τίποτε προκειμένου να τα καταστήσουμε κομμουνιστικά ή έστω αριστερίστικα...ωστε να μην κατηγορηθούμε οτι ομιλούμε την καθαρεύουσα, και μας διαγράψουν απο το κόμμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση