GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την ανόρθωση και την ανάπτυξη...

Aπό τον Παντελή Οικονόμου* Βουλευτή Α' Αθήνας, ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Ακούγοντας μερικούς από το χώρο της Αντιπολίτευσης, αισθάνομαι ότι είμαι υποχ...

Aπό τον Παντελή Οικονόμου*
Βουλευτή Α' Αθήνας, ΠΑ.ΣΟ.Κ.
.
Ακούγοντας μερικούς από το χώρο της Αντιπολίτευσης, αισθάνομαι ότι είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω τη συζήτηση σ’ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, σε ένα πλαίσιο πραγματικότητας. Είμαστε σε μία χώρα που είναι ακόμη σε κακή κατάσταση και σε ένα διεθνές περιβάλλον που είναι ρευστό. Δηλαδή έχουμε μια Ευρώπη η οποία είναι σε ύφεση και αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, έχουμε τα απομεινάρια των αργυραμοιβών της Lehman Brothers να επιτίθενται στον ασθενή ευρωπαϊκό γίγαντα μέσω του επίσης ασθενούς κοινού νομίσματος κι έχουμε και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, με ενεργητικότητα να εξηγεί, με κατανοητό τρόπο, σε όλους τους άλλους ποια είναι τα ελληνικά συμφέροντα και να προσπαθεί να τα προασπίσει με αυτόν τον τρόπο. Αυτή είναι...

μία πραγματικότητα την οποία αν δεν την συνειδητοποιήσουμε και δεν συμφωνήσουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα, θα ασκούμε κριτικές εκτός πραγματικότητας.
Και υπάρχει και μια άλλη πραγματικότητα βέβαια, ότι υπάρχουν ευρύτατα λαϊκά στρώματα κάτω από αυξανόμενη πίεση. Υπάρχει φτώχεια που μεγαλώνει, ανεργία η οποία επεκτείνεται και διαρκής υποβάθμιση δημόσιων υπηρεσιών εκπαίδευσης, υγείας και κοινής ωφέλειας. Και την ίδια στιγμή πάρα πολλά δημόσια πρόσωπα, τα περισσότερα θα έλεγα, αδυνατούν να ανατρέψουν τη λαϊκή ανασφάλεια με τα θέματα που θίγουν και με τον τρόπο που τα θίγουν. Και καλά, η συζήτηση για τα spreads ήταν αναπόφευκτη. Δεν μπορούσε να μην γίνει. Ή η καθυστέρηση σε ορισμένες κυβερνητικές δράσεις επίσης ήταν αναπόφευκτη, διότι υπήρχε μια κακή κατάσταση, δεν υπήρχαν σχέδια κ.λπ. από τους προηγούμενους. Όμως για να παραμένει ο Βουρλούμης στον Ο.Τ.Ε. δεν βλέπω κανένα λόγο, να σας πω την αλήθεια. Και αυτό δημιουργεί λαϊκή δυσφορία. Η απραξία του δημόσιου τομέα σε πολλούς χώρους επίσης δεν έχει καμία εξήγηση. Και αυτή επιτείνει τη λαϊκή δυσφορία. Επίσης, η καθημερινή αμφισβήτηση των δυνατοτήτων των Δ.Ε.Κ.Ο.. Και καλά, άμα προέρχονται από νεοφιλελεύθερες παρατάξεις να το καταλάβω. Αλλά αυτή η αμφισβήτηση γενικώς της παραγωγικής δυνατότητας των Δ.Ε.Κ.Ο. κι αυτή αυξάνει τη λαϊκή ανασφάλεια, όπως επίσης κι η εγκατάλειψη του κοινωνικού τομέα.
Τα λέω όλα αυτά διότι αυτή την ημερήσια διάταξη, που έχει επιβληθεί και προσπαθεί να επιβιώσει, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει το χρέος να την ανατρέψει και ένα δείγμα θεωρώ το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου. Το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου με το όνομα «αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» είναι ένα πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια ανόρθωσης και οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Δειλό, μικρό, αλλά βήμα. Διότι πράγματι γίνεται αναδιανομή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Ο οποιοσδήποτε καλόπιστος μπορεί να το διαπιστώσει. Ασφαλώς μπορεί να βρούμε και ατέλειες, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση κι αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Και όσον αφορά αυτό το πρώτο βήμα νομίζω ότι το καθήκον όλων μας είναι, αντί να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είναι βήμα, να το αξιοποιήσουμε σαν πρώτο βήμα και να βρούμε τη συνέχεια. Και η συνέχεια δεν πρέπει να είναι επικοινωνία. Πρέπει να είναι επιλογές, δηλαδή πολιτική. Και επιτρέψτε μου να προτείνω μερικές.
Το πρώτο που θεωρώ ότι θα πρέπει να επακολουθήσει του νομοσχεδίου είναι ο επαναπατρισμός κεφαλαίων, βεβαίως μέσω του ελληνικού πιστωτικού συστήματος, αλλά πρέπει να αποτρέψουμε οριστικά το ενδεχόμενο του ακριβού δανεισμού της χώρας. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να δανειστούμε με επιτόκια αγοράς και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει επίσης η Ελλάδα να μετρήσει τους φίλους της.
Το δεύτερο αφορά αυτά τα πρόσθετα έσοδα που θα έρθουν από αυτές τις ρυθμίσεις που γίνονται. Επίσης ακούω κάτι απίθανο να λέγεται: «Κάνετε φορολογικό νομοσχέδιο για να εισπράξετε». Ξέρετε κάποιον να επιβάλλει φόρους για να μην εισπράξει; Τι είδους κριτική είναι αυτή; Βεβαίως, να εισπράξουμε. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τα πρόσθετα έσοδα, τα οποία επιδιώκει η Κυβέρνηση να εισπράξει, να αντιστοιχηθούν κι αυτό είναι κι ένα βήμα διαφάνειας- με συγκεκριμένες επενδυτικές δράσεις, δημόσιες επενδυτικές δράσεις που θα δημιουργήσουν δουλειές. Αυτό θα νομιμοποιήσει -όχι η ψήφος η δική μας, η ψήφος η δική μας είναι δεδομένη- το περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου και προς το κοινωνικό σώμα, δηλαδή προς τον ελληνικό λαό.
Η τρίτη επιλογή είναι η εξής. Είναι επείγουσα η αναθεώρηση των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας. Θα σας το πω επιγραμματικά για να συνεννοηθούμε. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να φύγει από τη χώρα εάν δεν πρέπει και ούτε ένα ευρώ που πρέπει να έρθει στη χώρα να μένει ανείσπρακτο. Αυτό σημαίνει ότι μία ρητορεία η οποία υπήρχε, ότι δεν έχει κανένα νόημα το ισοζύγιο πληρωμών, διότι τι εισαγωγές και εξαγωγές, αφού είμαστε σε κοινό οικονομικό χώρο δεν έχει καμία σημασία, αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί πάραυτα και πρέπει να γίνει μία ενεργητική πολιτική με κάθε διαθέσιμο μέσο, για να ενισχυθεί η εξαγωγική δραστηριότητα και να περιοριστούν οι εισαγωγές. Είμαστε σε τέτοια κατάσταση. Δεν είμαστε σε μια άλλη κατάσταση που περιγραφόταν ότι θα ερχόταν και δεν ήρθε ποτέ.
Και το τέταρτο βήμα είναι ότι θα πρέπει να αρχίσει επιτέλους ένας σοβαρός διάλογος, πολύμηνος διάλογος -νομίζω ότι θα μπορούσε το φθινόπωρο να ολοκληρωθεί- που να αφορά τους έμμεσους φόρους. Διότι εδώ, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αφορά τους άμεσους φόρους. Το μεγάλο θέμα είναι οι έμμεσοι φόροι, κατά τη γνώμη μου, και εδώ, υπό το κράτος της οικονομικής πίεσης που δέχεται η χώρα, έχουμε μια αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Όμως και ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας που αυξήθηκε και άλλοι έμμεσοι φόροι που επιβιώνουν νομίζω ότι πρέπει να μπουν σε έναν σοβαρό κοινωνικό διάλογο από τώρα μέχρι το φθινόπωρο, για να δούμε ποιοι από αυτούς πρέπει να μείνουν ως έχουν και ποιοι πρέπει να αλλάξουν, να γίνουν αλλιώς. Και αν, εν πάση περιπτώσει, συμβεί αυτό που όλοι θέλουμε, δηλαδή δεν χρησιμοποιηθεί κανένα από τα διαθέσιμα μέσα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της, αλλά τα καταφέρουμε μόνοι μας- αυτό που είναι ο σκοπός της Κυβέρνησης- τότε θα το θεωρούσα απολύτως εύλογο και λογικό ένας από τους στόχους αυτού του διαλόγου για τους έμμεσους φόρους να είναι η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και η σταδιακή επαναφορά του εις τα προ Αλογοσκούφη επίπεδα. Διότι από εκεί ξεκίνησε ο φαύλος κύκλος της ανόδου.
Τα λέω όλα αυτά διότι εάν δεν προχωρούσαμε σε τέτοιου είδους επιλογές, θα αντιμετωπίζαμε ένα πολύ δυσάρεστο ενδεχόμενο, να εμπλακούμε σε έναν φαύλο κύκλο μέτρων, ύφεσης, μέτρων, ύφεσης, κι όλα αυτά να παρακολουθούνται από την άνοδο των spreads, των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, μέχρι μια τελική μοιραία κατάληξη, που θέλω να πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να την αποφύγουμε. Και σε αυτό παρακαλώ όλους να βάλουν το λιθαράκι τους.
Εμείς, ως Βουλευτές της Συμπολίτευσης, θα βάλουμε την ψήφο μας. Πρέπει να υπερψηφίσουμε, και θα το κάνουμε, αλλά πρέπει κι όλοι μαζί στη συνέχεια να προχωρήσουμε.
*Το κείμενο τοποθέτησης για το φορολογικό ν/σ, στην Ολομέλεια της Βουλής

34 σχόλια

  1. Εσχατως παρατηρησα το εξης ..καταπληκτικο:

    Που λετε μαι φρεντς ,σε ολα τα .."δελτια ειδησεων" , (θα τοχετε αντιληφθει ακομα και υμεις!),πρωτη ειδηση θα παιζει το βλακογιοργο,βλακα γιοργος,ηλιθιο γιοργος,"παιντι" της κ.τσαντ κλπκλπ

    Λοιπον ο μεσος πολιτης το εμαθε αυτο (τους τελευταιους 6 μηνες της ιστοριας μας ,που ειναι και η ΠΙΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ αγαπητοι μοι..)..

    Τι κανει λοιπον ο μεσος πολιτης ??
    Απλα ανοιγει την τηλεοραση οταν προκειται για .."ειδησεις" 10 λεπτα αργοτερα!!
    Να μην βλεπει βλακα γιοργο πια!!

    ΟΜΩΣ!!!!
    Οι αμερικανοι προπαγανδιστες του γιοργο-βλακα ,βλημα γιοργο,βλακογιοργο,το μαθανε αυτο!!!
    Τι διαολο!
    Πληρωνονται για να .."ερευνησουν" τι λεει ο κοσμος!!

    Αντιδοτο??

    Θα παρουσιαζουν το βλακογιοργο στην αρχη για τα πασοκοσκυλαιικα χαχολια, αλλα...
    Αλλα..
    ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ και εσεις ρε πονηροι που ανοιγετε την τηλεοραση αργοτερα!!!

    Θα το φατε στη μαπα το βλακα γιοργο..
    Το καταλάβατε??

    (Τωρα αν σπασετε την τηλεοραση γιατι σας ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ να βλεπετε βλακογιοργο??? Σταρχιδια μας μαλακες!
    Εμεις την δουλεια μας κανουμε μαλάκες!)!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλεποντας τελικα Ψωμιαδη τις τελευταιες μερες ,θεωρω οτι ειναι ΛΑΘΟΣ των ψηφοφορων της Ν.Δ που δεν τον εξελεξαν προεδρο..

    Παιδια κανατε ΛΑΘΟΣ!!!

    Αυτος θα μπορουσε να γαμισει την πασοκοσκυλια..

    ΓΙΑΤΙ???

    Απλα γιατι γαμαει .."τηλεοπτικα" τα τζογλανια "αλητες ρουφιανοι δημοσιοκαφροι"!!

    Think about it!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή έχουμε μια Ευρώπη η οποία είναι σε ύφεση και αδυνατεί να την αντιμετωπίσει,
    ==
    Ρε πουστη οι πασοκοσκυλαιοι ,λεγαν πριν οτι δεν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ!!

    Κανω λαθος??

    έχουμε τα απομεινάρια των αργυραμοιβών της Lehman Brothers να επιτίθενται στον ασθενή ευρωπαϊκό γίγαντα
    ==
    Μπα! αυτη χερωκοπησε ρε πουστη,μετα τον διεθνη αντικτυπο που ειχε το .."σκανδαλο μαρκογιαννακη!!!"
    8-9 μηνες μετα .."αποκαλυψατε" ρε σιχαμενα σκυλια,,, βγαζοντας στην τι βι ενα βοδι στην εμφανιση και στο εγκεφαλο με .."..Ηχητικο ντοκουμεντο!"!!!
    οτι αποκαλεσε .."αγραμματο" !!! ρε ..αγραμματο!! την λινατσα του αρειου παγου!!!
    Και τον φαγατε!!

    Αυτο ομως το γεγονος ειχε επιπτωσεις και στην ..αμερικανικη κοινη γνωμη!!
    ΜΟΛΙΣ το εμαθε απεσυρε τις οικονομιες του -καταθεσεις του ο αμερικανος και η Lehmann Brothers χρεωκοπησε !!!
    Τετοιο σκανδαλο,μπορουσε να το αντεξει??

    μέσω του επίσης ασθενούς κοινού νομίσματος κι έχουμε και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου,
    ==
    Βλακα γιοργος,βλακογιοργο...

    με ενεργητικότητα να εξηγεί, με κατανοητό τρόπο, σε όλους τους άλλους ποια είναι τα ελληνικά συμφέροντα και να προσπαθεί να τα προασπίσει με αυτόν τον τρόπο.
    ==
    Ασε ρε πουστη γαμω το αντιχριστο σου παλιομαλακα....

    6 μηνες γαμω το αντιχριστο σου ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ την δανειοληπτικη ικανοτητα της Ελλαδος!!!
    ΚΑΝΕΙΣ!!!!! ρε πουστη να σε ειχα μπροστα μου να σε κοψω με το αλυσοπριονο....

    ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλουσε για .."σπρεντς"!!

    Εσεις τα σκυλια του πασοκ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ την κυβερνηση της Ν.Δ(του κ.καραμανλη,οπως ελεγε και το βλακογιοοργο) οτι ..ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ!!!!!!
    Ρε τζογλανια..
    Στον κοσμο σας ζειτε??

    Μαλλον.

    Τι λες ρε τζογλανι,αμα ζητησω ΑΜΕΣΗ εκτελεση πασοκοσκυλαιων ,θα ειμαι .."δεξιος"????


    Πουστηδες ,βρηκατε και τα κλανετε ...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια το πραμα παραχοντρυνε..

    Οι πασοκοσκυλαιοι ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑνα εκτελεσθουν...

    ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικα οταν αυτη η αλητοσυμμορια "πασοκοσκυλια Α.Ε και σια" ξεπαστρευθει ,αγαπητοι μου ολοι θα ψαχνομαστε..

    Θα κανουμε πολυ καιρο να συνελθουμε!!!

    Και ενταξει οι πασοκοσκυλαιοι μαζοχες ειναι..

    Αλλα εμεις οι υπολοιποι οι δημοκρατες ανθρωποι ,τι χρωσταμε????
    Γαμημενα σκυλια του πασοκ...
    Φουρνος σας χρειαζεται..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Παντελή μου να είστε καλά γιατί διαβάζοντας το άρθρο σας έκανα μια παρήγορη διαπίστωση. Οι σοβαροφανείς αερολογίες που προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα μου φάνηκαν με την πρώτη ματιά αυτό που είναι: παραμύθια για τα μικρά παιδιά. Αυτό είναι δείγμα δημοκρατικής υγείας και απεξάρτησης για έναν άνθρωπο που κάποτε έπαιρνε σοβαρά τόσο εσάς όσο και τους ντελάληδες του απέναντι μαγαζιού με τον ίδιο ιδιοκτήτη (για την ΝΔ λέω).
    Υπάρχουν και κάποιες αλήθειες στα λεγόμενά σας βέβαια όπως «η ψήφος η δική μας είναι δεδομένη» και καλοπληρωμένη θα πρόσθετα με το (ρητορικό) ερώτημα: αν η ψήφος σας είναι δεδομένη γιατί να σας ψηφίζουμε;
    Κατά τα άλλα λίγο με ενδιαφέρει αν στον ΟΤΕ βουτάει το χέρι του στο μέλι μπλε τρωκτικό ή πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί από πράσινο. Αυτό που θα με ενδιέφερε είναι να υπάρχει χρηστή διοίκηση με γνώμονα το κοινό καλό και τα Ελληνικά συμφέροντα (συγγνώμη για τις άγνωστες λέξεις, αλλά ευτυχώς λεξικά υπάρχουν).
    Κατά τα άλλα ελπίζω ο «Έλληνας» όπως λέτε πρωθυπουργός να ασκείται τακτικά στα σχέδια φυγάδευσής του μαζί με τους άλλους Αμερικανοτσολιάδες προς την γνωστή πρεσβεία και από εκεί στην αγκαλιά της μητέρας πατρίδας Η.Π.Α. ώστε να είναι έτοιμος όταν η πείνα γίνει ισχυρότερη από την προπαγάνδα και ξεσηκωθούν τα υποζύγιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, ΑΠΛΑ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ, ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΖΑΧ ..... ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ .....
    ΓΑΡΓΑΡΑ .......
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ .... ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΔΑΣΚΑΛΕΨΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΡΟΥ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ???? ΚΑΙ ΔΕ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ??? !!!!
    ΕΝΤΑΞΕΙ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ????
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ?
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ???
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΛΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ????
    ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΑ SPREADS ΣΤΟ 131 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΟ 420+ ???
    ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ???
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ???
    ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ..... ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΠΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ....
    ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ .....
    (ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και οπως ελεγε και το βλακογιοργο !
    λεφτα υπαρχουν!!

    Και θα .."χαρισει" τα δανεια των δανειοληπτων στις ..τραπεζες!!

    ΡΕ!!
    Συνειδοτοποιησατε τι ελεγε αυτο το βλημα???

    ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ!!!!!!!!

    Αν κατι τετοιο γινοτατε οι ουρες εξω απο τις τραπεζες για ..δανεια θα εφτανε χιλιομετρα!!!

    ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑΘΕΛΕ να παρει δανειο χωρις να το πληρωσει????
    ΕΕΕ?
    ΠΟΙΟΣ???

    Μαλακες σας ξεγελασε το βλακογιοργο..
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ αυτο το σκατο..

    ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ!!!

    Δεν πιστευω οτι καταλαβαινε τι ελεγε...


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά τα λες σύντροφε. Όμως για πες μας για την αθέτηση του συμβολαίου μας με τον Γιώργο Παπανδρέου από την πλευρά του. Εγώ σαν απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ τον στηριξα έναντι του βενιζέλου, τον στήριξα στις εκλογές όπως εκατομμύρια συμπολίτες μας. Γιατί? Επειδή είναι ωραίος? Όχι βεβαια.. Επειδή κάναμε ένα συμβόλαιο με τον λαό του είπαμε πως θα κάνουμε άλλα πράγματα από αυτά που θα έκανε η δεξιά. Και τι κάναμε?
    Εξαπατήσαμε τον λαό, αφού εξαπατηθήκαμε και εμείς από τον Παπανδρέου. Ξέρουμε και εσύ και εμείς ότι η κατασταση της οικονομίας δεν ήταν καλή. Αλλά γιατί απορίψαμε δάνειο από την ΚΙΝΑ? Είναι καλύτερα τώρα με το ΔΝΤ.

    Δεν ψηφίσαμε βενιζέλο για να μη έχουμε του σημιτικούς να κυβερνούν και βλέπουμε να μας κυβερνά ο Παπακωσταντίνου ο οποίος είναι ταλιμπαν του σημιτισμού.

    Αν είναι σοσιαλισμός αυτός εγώ είμαι αρειανός (από τον πλανήτη ΆΡΗ).

    Μελος ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέστα όλα Παντελή. Είσαι Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι σπουδαιοφανείς αυτές αερολογίες του Παντελή δικαιώνουν το προηγούμενο άρθρο-αφιέρωμα που αναφέρεται σ' αυτόν και την (δήθεν) εκτίμηση την οποίαν απολαμβάνει στο εξωτερικό. Αδύνατον να καταλάβει τη φαιδρότητα και γραφικότητά του ο Παντελής. Φαιδρός και γραφικός μέχρι το μεδούλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμαν ρε Παντελή....

    Πές κάτι μια φορά πυ να μην ανήκει στην σφαίρα της μπουρδολογικής αερολογίας..!!!

    Απορώ ποιοι σε ψήφησαν και σε έστειλαν ξανά στη Βουλή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε 17/04/2010-03:52:00 μμ μια χαρά τα λες. Μπράβο. Ελπίζω να γίνουμε πολλοί και τελικά ποτάμι για να παρασύρουμε την κοπριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παντέλω για να λες αυτές τις κοινότυπες μαλακίες πληρώνεσαι στην βουλή? Να γιατί ο βλακογιωργος φαντάζει σε όλους σας ικανός πολιτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣΕ ΡΕ ΠΑΝΤΕΛΗ.
    ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε άθλιε και γραφικέ Παντελή Οικονόμου έχεις μούτρα να μιλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακούστε μια ...περίεργη ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ιστορία που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα:

    Ο μπαμπάς στέλεχος της ΔΑΚΕ σε Οργανισμό Κοινής Ωφέλειας, τα τελευταία χρόνια δεν πατούσε στο γραφείο του, μέχρι που νοίκιασε και το σπίτι του στην πόλη που έμενε και μετακόμισε σε άλλη πόλη αρκετά χιλιόμετρα μακριά για να ασχοληθεί με την τουριστική μονάδα του. Εννοείται ότι μια φορά το μήνα κατέβαινε στην πόλη που "εργαζόταν" για να εισπράξει το μισθό του, μέχρι που βγήκε στη σύνταξη πριν καλά καλά κλείσει τα 50 λόγω "προβλημάτων υγείας".

    Η μεγάλη κόρη, πέρασε σε ΤΕΙ γειτονικής πόλης αλλά την επόμενη χρονιά βρέθηκε να σπουδάζει Παιδαγωγικά σε ΑΕΙ της πόλης της με ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!!!
    Η ίδια αποφοιτώντας, διορίστηκε σχεδόν αμέσως αλλά φρόντισε πολύ σύντομα να μείνει έγκυος δύο φορές και με το πρόσχημα της "ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ" να καθίσει σπίτι της 2 χρόνια για κάθε παιδί ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ το μισθό της δασκάλας (σύνολο περίπου χρόνια)!

    Η μικρότερη κόρη αποφοιτώντας από Σχολή Νοσηλευτικής βρέθηκε ΑΜΕΣΩΣ να εργάζεται σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γειτονικής πόλης όταν χιλιάδες νέων αποφοίτων δυσκολεύονται ακόμα και να βρουν θέση για την πρακτική τους !!!

    Σειρά είχε και η πιο μικρή κόρη που ακόμη σπουδάζει αλλά δυστυχώς ο πρώην Υφυπουργός δεν πρόλαβε να κάνει ακόμη μια εκδούλευση μιας και το κόμμα του έχασε τις εκλογές!!!

    Κρίμα....αν και ποτέ μη λες ποτέ!!!

    Με τέτοια και άλλα φυσικό ήταν να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

    Κατάλαβες Θανάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΒΑΛ' ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. απαξιώ και δεν μπορώ να κάνω σχόλιο
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ
    ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ....
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ...ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΛΕΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με αργούς ρυθμούς γίνεται η εξάρθρωση του "Επαναστατικού αγώνα" που τυχαία συμπίπτει με το οτι μπήκαμε στο ΔΝΤ. Όπως τυχαία είχε βγει και η τσόντα της Τζούλιας την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα νέα σκληρά μέτρα.

    Άραγε ο κύκλος των ερευνών της...


    αντιτρομοκρατικής θα ολοκληρωθεί τυχαία με την υπογραφή των όρων του ΔΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ξέρω αν ήταν ακούσιο, πάντως το timing της δημοσίευσης των βαθυστόχαστων σκέψεων του Παντελή Οικονόμου ήταν λαμπρό, εύγε στους διαχειριστάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΖΩΝ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣΕ? ΑΝ ΟΧΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια γυναίκα μύθος η Άντα στο μιούζικαλ της χρονιάς

    Ένα μιούζικαλ - θρύλος στο θέατρο "Μπάντμιγκτον"....

    "Η Άντα,η γυναίκα- μύθος που μας έβαλε στο ΔΝΤ"

    Από 13-30 Μαίου στο "Μπάντμιγκτον".
    Η πρώτη γυναίκα που έζησε το δράμα, το δάκρυ και όλο το παρασκήνιο για να ...

    οδηγηθούμε στο ΔΝΤ.
    Ποια Εβίτα Περόν και κολοκύθια τούμπανα; Έχουμε την Άντα και διαφημίζουμε άλλες;

    Πάμε...λαέ του Πασοκ..πάμε..
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ !
    Ο Γιωργάκης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μπράβο ρε Παντελή! Άντε με το καλό θα γίνεις ο νέος Κίμωνας Κουλούρης του νέο-Πασόκ! Και εις ανώτερα!
    Από αερολογία πάντα καλά πήγαινες. Σοσιασιλισμός με Κολονακιώτικο πρόσωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πέστα όλα Παντελή. Είσαι Θεός.

    17 Απρ 2010 4:06:00 μ.μ.

    ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΠΑΤΟ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΩ..ΠΩΩΩ...ΚΛΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
    ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ..!!!!

    Αυτή είναι η απόλυτη ξεφτίλα σας! Ο πρωθυπουργός μιλάει σε άδεια κοινοβούλιο

    Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΘΕΣΙΝΗ!

    Να η βουλή και η κοινωνία της! Άδεια τα έδρανα ενώ μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί και αυτούς τους ανθρώπους τους πληρώνουμε μια περιουσία.
    Ο πρωθυπουργός είναι πάνω στο βήμα και από κάτω είναι άδεια τα έδρανα!
    Κατάντια για μια...
    χώρα που βρίσκεται στο σκαλοπάτι της Βενεζουέλας. Και μην πούμε ότι είχαν άλλες συνεδριάσεις οι επιτροπές γιατί σε επίπεδο αρχηγών όταν γίνονται οι συζητήσεις πρέπει να είναι όλοι στις θέσεις τους.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ...ΜΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΗ
    ΤΟ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.
    ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ? ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘ.Η ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ?
    ΟΙΚΟΝ.ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΔΕΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ...ΕΝΝΟΙΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑς ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ?
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ GOLDMAN ? ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ?
    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΟΥ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ?
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?
    ΕΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
    ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ?
    ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΔΕΙΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΜΕΝΑΤΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ?
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ.....
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΑΣ .
    ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ
    Ο ΣΩΖΩΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΩΘΕΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε 17/04/2010-03:52:00 μμ μια χαρά τα λες. Μπράβο. Ελπίζω να γίνουμε πολλοί και τελικά ποτάμι για να παρασύρουμε την κοπριά.

    17 Απρ 2010 4:32:00 μ.μ.

    ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΛΛΑ,

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΝΑΛ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ.

    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥ, ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ, ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΑ,ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΝΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ......

    "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ" ... ΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΕΘΝΟΣ ....

    "ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ" .... ΑΠΟ ΠΟΤΕ ??? ... ΑΠΟ ΤΟ '92 ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ 1 ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!

    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΜΗ ΜΑΣΑΜΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ) ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
    ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟ ΠΙΑ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΕΠΙΣΗΣ ...... Η ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΤΡΟΠΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ........

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΊΑΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ .... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ........
    ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ,
    ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ,
    ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ......
    ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ?????

    ΕΤΣΙ ΔΕ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ??? ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ???

    ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑ "ΦΑΜΕ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΠΛΗΚΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ????

    ΜΑΧΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΣ

    (ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΝΕ ΟΤΑΝ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΤΖΕΦΡΥ ΠΟΥ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στο Πασόκ κάνουν αυτό που πάντα ήξεραν να κάνουν: Κοροϊδεύουν τον κόσμο”
    Καλά κάνουν αυτοί και κερδίζουν χρόνο. Εμείς όμως γιατί πρέπει να τον χάνουμε........;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τη δεξιά τη γνωρίζουμε ...δεν περιμέναμε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού. Ο λύκος όμως με προβιά προβάτου ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ.

    ΄Οτι πιο αντιλαικό δεν θα μπορούσε να το περάσει η δεξιά, απο τις αντιδράσεις το κόσμου, τα μεγάλα αφεντικά επέλεγαν εσας να μας το ...χώσετε!

    Ετσι και τώρα με το ΔΝΤ! και στην Αργεντινή κάτι λαμόγια σας και εσας κατέστρεψαν εκεί τη χώρα!

    Εργαστήκατε μόνο για το κεφάλαιο ...εδραιώσατε στην Ελλάδα το πιο βάρβαρο καπιταλισμό αλώνοντας κάθε ένοια συνδικαλισμού. Ποιός ιδιωτικός υπάλληλος τολμάει να απεργήσει κύριε Παντελή?

    ΦΤΥΣΙΜΟ - όπου σας πετύχουμε πρασινμομπλέ διεφθαρμένα λαμόγια -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Παπανδρέου θα φύγει με ελικόπτερο από το Μαξίμου..
    - Ο δρόμος που έχει πάρει ο κ. Παπανδρέου οδηγεί εκεί.

    Οδηγεί λοιπόν σε πρωθυπουργούς που θα φύγουν με ελικόπτερο από το Μέγαρο Μαξίμου. Όσο πιο σύντομα γίνει κατά τη γνώμη μου τόσο το καλύτερο, για να μη μπει και η Ελλάδα σε αυτή την περιπέτεια της Ουγγαρίας, η οποία καθηλώνει την οικονομία και σφραγίζει τη θέση της για δεκαετίες.

    -Τον Παπανδρέου τον έχουμε για λόγους εθιμοτυπικούς.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ...ΔΟΥΛΟΥΣ.
    ΕΝΑΣ ΜαλακοΓιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣΕΙ Ο ΔΟΚΤΟΡΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση