GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σ.Ε.Β., όπως λέμε...

Διώξτε τώρα τον ανύπαρκτο πρόεδρό του Δημ. Δασκαλόπουλο που δεν έχει ούτε ... δική του βιομηχανία πια! Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Ο ΣΕΒ ιδρ...

Διώξτε τώρα τον ανύπαρκτο πρόεδρό του Δημ. Δασκαλόπουλο που δεν έχει ούτε ... δική του βιομηχανία πια!

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Ο ΣΕΒ ιδρύθηκε το 1907
ως "Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών", μετονομάσθηκε το 1946 σε "Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων" και το 1979 μετονομάστηκε σε "Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών". Από το Μάιο 2007 η επωνυμία του ΣΕΒ είναι "Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών". Κατά το 2010 και με την κρίση να εξαπλώνεται στην ελληνική επικράτεια, πιθανώς να μετονομαστεί σε "Σύνδεσμος Ελληνικών Βουλιμικών", αφού ενώ έχουν αφαιμάξει αρκετά, τώρα σε μια δύσκολη περίοδο δεν βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Μοιάζουν να μην έχουν κατανοήσει την έκταση του προβλήματος και δεν....

κινούνται προς όφελος των... αθλίων που είναι οι βασικοί καταναλωτές των προϊόντων τους. Εναλλακτικά, θα ταίριαζε ίσως και το "Σύνδεσμος Εκτελεστών των Βιοπαλαιστών" ή "Σύνδεσμος Ελλήνων.. Βρικολάκων" (=μπορείς εύκολα να κάνεις τον ευφάνταστο παραλληλισμό με τους λάτρεις της αιματοποσίας). Αν δε σκεφτείς ότι ο ελληνικός λαός ανέκαθεν είχε τον επίκαιρο ρόλο του αμνού έτοιμου για θυσία, μπορείς στα αρχικά να βάλεις "Σύνδεσμος Ελλήνων Βουκόλων".
Οι σκοποί του ΣΕΒ, όπως αυτοί προκύπτουν από το εγκεκριμένο Καταστατικό του είναι:
1.H μελέτη, προστασία και προαγωγή των ηθικών, οικονομικών και επαγγελματικών συµφερόντων των επιχειρήσεων-µελών του και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αµοιβαίας υποστηρίξεως µεταξύ των µελών του.
2.H µελέτη, προβολή, υποστήριξη και συµβολή στην ανάπτυξη των θεμάτων, που ενδιαφέρουν τη µεταποίηση-βιομηχανία και κάθε συναφή επιχειρηματική δραστηριότητα, µε µόνιµη οργάνωση και µορφή νομικού προσώπου που συµβάλλει στην ανάπτυξή της και που ανταποκρίνεται σε επί µέρους λειτουργίες της βιομηχανίας, ιδίως την οργάνωση, την ελεγκτική, την πληροφορική, την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών και εργατικού δυναμικού, τις δηµόσιες σχέσεις, τη διαφήμιση, τη διανομή.
3.H προβολή του θεσμού της ιδιωτικής επιχειρήσεως, για να καταστεί συνείδηση µεταξύ του ευρύτερου κοινού, η σημασία του σε µία ελεύθερη και αναπτυσσόμενη κοινωνία.

Μια βόλτα, όμως, σε οποιαδήποτε εν Ελλάδι αγορά, θα σε πείσει ότι ο Σύνδεσμος δεν προασπίζεται ως οφείλει και όσο θα έπρεπε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων (ιδιαίτερα των μικρών και των μικρομεσαίων), με αποτέλεσμα αυτές να κλείνουν η μία μετά την άλλη. Μια επίσκεψη στη Νάουσα, στη Κοζάνη, στη Λάρισα, θα σου καταδείξει ότι το έργο του Συνδέσμου κρίνεται άκρως αποτυχημένο.
Και είναι να απορεί κανείς, πως τα μέλη του που λειτουργούν καθαρά με κανόνα cost-benefit και βαδίζουν με κριτήρια νεοφιλελεύθερης θεωρίας, δεν αντικαθιστούν -για να μην γράψω το έντονο "εκδιώχνουν'"- τον Πρόεδρο κ. Δημ. Δασκαλόπουλο, του οποίου το έργο είναι ανύπαρκτο και η παρουσία του κρίνεται λίγη για μια τέτοια θέση εκπροσώπησης. Άλλωστε ο άνθρωπος ούτε δική του βιομηχανία ή άλλη επιχείρηση δεν αποδείχθηκε ικανός να διατηρήσει. Πώς να βοηθήσει τους άλλους επιχειρηματίες να σωθούν εν μέσω κρίσης;

9 σχόλια

  1. μπραβο αγορι μου
    συνεχισε ετσι.
    χωστα. βρισε. κατηγγειλε.
    ελα ανοιξε και αλλο το λακκο που θα πεσεις μεσα σε μερικα χρονια.
    εισαι πολυ καλος. προχωρα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα μας πει ο Δασκαλόπουλος που υπηρέτησε στη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Ή ο Τσοχατζόπουλος. "Παρουσιάστηκε" στις 9/10/81.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε πάλι μέ τίς σαβουρομαλακίες του,ό ΠΑΠΑΡΑ-ΓΙΩΤΗΣ.
    Μετά από,όσα "ανέλυσες",σίγουρα θά σέ προσλάβει ό ΣΕΒ,διά σύμβουλο του!
    Ρέ φτωχομπινέ τί θέλεις εσύ μέ τόν ΣΕΒ,τιμητή/αναλυτή τών πάντων??
    Έχεις καταντήσει ένας γραφικός-μαλάκας κι αποδεικνύεσαι χείριστος τού ΠΟΝΤΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ......
    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕΒ(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ)ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΣΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.ΟΣΟΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΖΙΓΚΟΛΟ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗ ΠΕΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΑΝΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΚΟΜΗ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθώς, το σχόλιο περί λογοκλοπίας κάποιος το επαναλμβάνει σκόπιμα, ενημερώνω ότι έχει γίνει σχετική διόρθωση και ενημέρωση. Η σχετική αναφορά δεν σημειώθηκε, αλλά όχι από δική μου υπαιτιότητα. Δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανώνυμους, αλλά καθώς αυτό φέρεται λογικό επιχείρημα για την μείωση του ήθους μου, μπαίνω στην διαδικασία να το σχολιάσω.
    Καλή συνέχεια στις ύβρεις.

    Την καλησπέρα μου,
    Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ
    ΑΛΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ & ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΛΑΚΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ........

    Καραμανλής: “δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου” – 19/09/2009

    “Το ΠΑΣΟΚ θέλει να βάλει τον τόπο σε περιπέτεια”. Ο Κώστας Καραμανλής κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν τολμά να αποκαλύψει τα μέτρα που προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπίσει η χώρα την κρίση.

    “Θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια και να ξέρουν που βαδίζουν”, ανέφερε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός . Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις, τώρα και όχι αύριο. Διότι όπως εξήγησε, «οι πολίτες δικαιούνται να πληροφορούνται άμεσα τί σκέφτονται και τί σχεδιάζουν οι πολιτικές δυνάμεις, δικαιούνται καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματά τους, χωρίς μισόλογα και χωρίς ωραιοποιήσεις”.

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι αποφάσεις που θα πάρουμε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα κρίνουν την έκταση, την ένταση, αλλά και τη διάρκεια των επιπτώσεων της κρίσης.» Και πρόσθεσε: “Οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια για πειραματισμούς. Με το μέλλον του τόπου δεν παίζουμε. Με το αύριο των παιδιών μας, δεν παίζουμε”.

    Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν τολμά να αποκαλύψει κανένα από τα δύσκολα μέτρα που θα έπαιρνε, αν ερχόταν στην εξουσία». Επίσης ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι “το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι είναι ανάγκη να περιοριστεί το έλλειμμα, αλλά δεν λέει, πώς θα το μείωνε. αφού εκείνο που λέει, είναι πώς θα το αυξήσει”.
    Και συμπλήρωσε: “Ένα είναι βέβαιο.

    Οι επιταγές που μοιράζει είναι ακάλυπτες. Ο δρόμος που δείχνει είναι αδιέξοδος. Οι εξαγγελίες του οδηγούν σε περιπέτειες, που δεν αντέχει ο τόπος”.
    “Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι ώρα συστράτευσης και συμμετοχής, γιατί είναι η ώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου”, υπογράμμμισε, ενώ κάλεσε τους συγκεντρωμένους, “να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, καμιά ψήφος χαρισμένη”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η βουλευτής-μαντάμ που δεν πήγε πενταήμερη εκδρομή και της βγήκε μετά είναι η...

    Πρέπει να είναι από τα ελάχιστα βουλευτικά πρόσωπα που δεν πήγαν σε πενταήμερη εκδρομή και γιαυτό εξηγούνται όλα!
    Δεν πήγε γιατί στο Γαλλικό σχολείο που πήγαινε η μαντάμ δεν είχαν τέτοια...καουμποιλίκια.

    Και τον καημό της....
    τον πληρώνει τώρα ο Ελληνικός λαός αφού η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει γυρίσει όλο τον κόσμο με δικά μας χρήματα.

    Η ΜΑΓΙΑ Η ΤΣΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση