GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εάλω η πόλις...

Από τον Γιάννη Πάγγο http://paggos.blogspot.com/ Εάλω η πόλις κε Πρωθυπουργέ στις 4 του Οκτώβρη συμφωνούσαμε και εμείς μαζί σας, βλέπαμε κα...

Από τον Γιάννη Πάγγο

Εάλω η πόλις
κε Πρωθυπουργέ στις 4 του Οκτώβρη συμφωνούσαμε και εμείς μαζί σας, βλέπαμε και εμείς μαζί σας, το νιώθαμε γύρω μας, το αισθανόμασταν : ένας άνεμος ελπίδας έπνεε πια στη χώρα μας. Οι Έλληνες ήλπιζαν ξανά.
Έλπιζαν και προσδοκούσαν όχι στο ΠΑΣΟΚ ή σε κάποια άλλη Πολιτική Δύναμη που τους έχουν συστηματικά διαψεύσει τόσες φορές αλλά σε Εσάς προσωπικά. Σήμερα έξι μήνες μετά. Οι εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία, δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη από την κυβέρνησή σας. Η επέμβαση του ΔΝΤ είναι θέμα χρόνου. Το πλέον βέβαιο είναι ότι η κυβέρνησή σας δεν εμπνέει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές.
Απόδειξη της εικόνας που έχουν οι αγορές για τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι ότι...

μέχρι σήμερα το αποτέλεσμα των μέτρων ήταν ένα απόλυτο μηδέν.
Συνάμα το πολιτικό προσωπικό της χώρας εξακολουθεί την τρυφηλή ζωή των απολαύσεων και των προνομιών της εξουσίας για παράδειγμα : η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε εν μέσω κρίσης σύμφωνα με το φεκ 223/Α της 13ης Νοεμβρίου, «Για την παροχή τηλεπικοινωνιακού υλικού και εξοπλισμού πληροφορικής, καθώς και κάλυψη δαπανών για τηλεφωνικά τέλη », πρόγραμμα επιδότησης για όλους ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής… με προϊόντα όπως: Επιτραπέζιους Η/Υ , Laptops, Notebooks, πολυμηχανήματα-εκτυπωτές, τηλεφωνικό κέντρο, Fax, λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου , προγράμματα Η/Υ, δορυφορικό δέκτη κ.ο.κ.
Τους δίνεται η δυνατότητα αγοράς gadget έως 5.500 ευρώ έκαστος (αναλόγως με την κατηγορία που ανήκει), και ο προμηθευτής, (της επιλογής των βολευτών ), θα… περνάει να εξοφλείται από τη Βουλή των Ελλήνων.
Ενώ με τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης οι "απλοί άνθρωποι του μόχθου" καλούνται να πληρώσουν για μια κρίση που δεν έχουν καμία ευθύνη και ενώ οι ίδιοι αγοράζουν με τα δικά τους χρήματα και μόχθο τo laptop και το κινητό, που τους είναι χρήσιμα για την δουλειά τους ή την διασκέδασή τους, το πολιτικό προσωπικό τα απολαμβάνει άκοπα και στην υγεία του λαού.
Είναι τόση η ικανοποίησή τους και η σπουδή της χαράς των προνομίων που δεν αισθάνονται τι συμβαίνει γύρω τους δεν έχουν καταλάβει ακόμα και σήμερα, ότι είναι βέβαιη η κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος ως αποτέλεσμα της ξένης επέμβασης και επικυριαρχίας (Δ.Ν.Τ.)
Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα πετύχουν πράγματι να μείνουν στην ιστορία. Μόνο που θα μείνουν ως η κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στα χέρια του ΔΝΤ.
Η πόλις εάλω κ. Πρωθυπουργέ. Η ελπίδα του ελληνικού λαού εάλω.

10 σχόλια

  1. Φιλε Γιαννη,κανεις μεγαλο λαθος,εδω πετυχαμε τεραστιες νικες στο εξωτερικο,μεχρι και τσαμπιονς λιγκ θα φτασουμε,εδω προσληφθηκαν τοσοι νοσηλευτες που δεν τους βλεπεις στα νοσοκομεια γιατι δεν χωρανε,εδω και μικρα παιδια δινουν τον κουμπαρα τους για την σωτηρια της πατριδας,και τι αλλο να πω,ολα ειναι στο διαδυκτιο εκτος απο τα μαιλ των υπουργων για να μπορεσει καποιος να επικοινωνησει μαζι τους.
    Ολα τα εχουμε τι αλλο θελουμε?
    Οπως ελεγε και η Παναγιωτοπουλου σε μια παλια επιθεωρηση...
    Τι αλλο να θελω?

    Αραπη θελω μονο και τιποτα αλλο πια,για λιγη μαυρη π...τσα δινω και την ποδια.

    Σημειωση...επαιζε την εγγονη της Μαριας της Πενταγιωτισας.
    Χαιρετισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε βολευτής του ελλαδιστάν λαμβάνει μισθό μαζί με τα προνόμοια που του δίνει η βουλευτική ασυλία και η δικατατορία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας περίπου 130.000 χιλιάδες ευρώ. όποιος θέλει μπορεί να ψάξει να βρεί. όλα τά άλλα είναι μαλακίες που ακούμε για 10.000 και 15.000 χιλιάδες ευρώ που αμοίβονται οι εθνοπατέρες.αυτά πρός γνώση κύριε Σπἀγγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἀνὴρ καὶ Γυνή.



    Ἔχων τις γυναῖκα πρὸς πάντας τοὺς κατ᾿ οἶκον λίαν τὸ ἦθος ἀργαλέαν ἠβουλήθη γνῶναι, εἰ καὶ πρὸς τοὺς πατρώιους οἰκέτας ὁμοίως διάκειται· ὅθεν μετὰ προφάσεως εὐλόγου πρὸς τὸν πατέρα αὐτὴν ἔπεμψε. Μετὰ δὲ ὀλίγας ἡμέρας ἀνελθούσης αὐτῆς ἐπυνθάνετο, πῶς αὐτὴν οἱ οἰκεῖοι προσεδέξαντο; Τῆς δὲ εἰπούσης· «οἱ βουκόλοι καὶ οἱ ποιμένες με ὑπεβλέποντο,» ἔφη πρὸς αὐτήν· «ἀλλ᾿ ὦ γύναι, εἰ τούτοις ἀπήχθου, οἳ ὄρθρου ὲν τὰς ποίμνας ἐξελαύνουσιν, ὀψὲ δὲ εἰσίσασι, τί χρὴ προσδοκᾶν περὶ τούτων, οἷς πᾶςαν τὴν ἡμέραν συνδιέτριβες;»
    Οὕτω πολλάκις ἐκ τῶν μικρῶν τὰ μεγάλα καὶ ἐκ τῶν προδήλων τὰ ἄδηλα γνωρίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αργά αύριο το απόγευμα αναμένεται στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου.

    Τη Δευτέρα και ώρα 09.00 π.μ. ο κ. Παπανδρέου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια στο προεδρικό μέγαρο.

    Στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας, του Κυπρίου προέδρου, των αρχηγών των
    κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου, καθώς και μελών της ελληνικής και της κυπριακής αντιπροσωπείας.



    Άντε bravoyorgo, αφού έκλεισες με τέτοια επιτυχία το Μακεδονικό (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) και την υφαλοκρηπίδα (Ίμια & γκρίζες ζώνες), ώρα να κλείσεις και το Κυπριακό. Α ρε Τάσσο Παπαδόπουλε, θα στριφογυρνάς στον τάφο με το μαλάκα τον αμερικάνο προδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H κραυγή τών Ελλήνων είναι πιό
    ηχυρή από τού πίνακα,Ρέμπραντ(?).
    Στή φυλακή πάει κανένα λαμόγειο?
    Η πλάτη-πλάτη,αλλά η κοροϊδία τέρμα.Λίγο αντέχουμε ακόμα.
    Εκτός άν τά κάνατε ταμακιαρλίκια.
    Δηλαδή ΤΑ ΒΡΙΚΑΤΕ.Καί κερνάτε ο 1
    τόν άλλο....Κατάλαβες φίλε μου?
    Τό γκουβέρνο δέν θέλει νά ψάξει πρό τού 2004.Καί Leopard καί Τor.
    Μόνο παρθένες φτιάχναν 45+- μοίρες
    υποβρύχεια.
    Καί τό γλαφυρό ΠΑΣΟΚογαβγάβ,
    (αρνούμαι νά γράψω τό όνομα του),
    έβαζε 1 μιλιόνι στά κομματικά
    ταμεία.Aπό τή Siemens
    Τό ότι η τσέπη είχε ελλατωματικές
    κλωστές τό ελέγχει η....Κυβέρνηση
    Αλλά εσείς σχίζετε τά ιμάτεια
    σας,γιά τό ποιός ήταν ΛΙΓΟΤΕΡΟ
    ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΣ.
    Όταν ο Ρόκο ξόδευε στό Παρίσι 18
    13ους μισθούς σας.
    ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΕΤΣΙ Ή ΌΧΙ?
    Κουτάβια πού δέν βλέπετε τίς 3
    πρώτες μέρες.Ριτρίβερ χρυσότριχα
    στά παγωμένα νερά γιά τή Τ.Ο..
    Αλλά ο εαυτούλης νά είναι καλά.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. από bankignews.gr

    Σε αδιέξοδο είχε βρεθεί η Ελλάδα. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες το ελληνικό δημόσιο από παντού λάμβανε αρνητικά μηνύματα.
    Όταν το spread αναρριχήθηκε στις 450 μονάδες βάσης το www.bankingnews.gr είχε μεταδώσει ότι πάνω από αυτά τα επίπεδα δεν θα δανείζουν την Ελλάδα.
    Τι αποκαλύπτεται τώρα;


    Η Ελλάδα διερεύνησε τις διεθνείς αγορές.
    Στην Ευρώπη οι Γερμανικές τράπεζες έδειξαν πόρτα δεν ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα με τέτοιο ρίσκο χώρας.
    Οι βρετανοί παραδόξως ή ίσως όχι παραδόξως γνώριζαν ότι έρχεται υποβάθμιση και ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα κάποιες τράπεζες είχαν διαμηνύσει στην Ελλάδα μην προχωρήσει σε καμιά δημοπρασία.
    Πηγή στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η Ελλάδα έφθασε στα κόκκινα.
    Επίσης οι κρούσεις που έγιναν στις αμερικανικές τράπεζες ήταν έως απογοητευτικές.
    Οι αμερικανικές τράπεζες είναι short σε βαθμό εξόφθαλμο.
    Από τις επαφές που υπήρξαν προέκυπτε ότι κάποιοι επενδυτές στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δάνειζαν την Ελλάδα στο 8%.
    Την Αργεντινή την είχαν δανείσει στο 10% και εν συνεχεία χρεοκόπησε.
    Σε ένα τέτοιο κλίμα η Ελλάδα δεν μπορούσε να δανεισθεί.
    Μάλιστα σε κύκλους στο Λονδίνο είχε κυκλοφορήσει πριν 5 ημέρες και ήταν σε γνώση του www.bankingnews.gr ότι η Ελλάδα δεν θα αντέξει πάνω από 10 ημέρες.
    Σύμφωνα με πηγή Αμερικανική τράπεζα μάλιστα άρχισε να ενημερώνει πελάτες της που είχαν ελληνικά ομόλογα να τα πουλήσουν καθώς η Ελλάδα έως τις 20 Απριλίου θα έχει χρεοκοπήσει.
    Η Ελλάδα ήταν ξεκάθαρο ότι βρισκόταν σε αδιέξοδο.
    Τότε η Ελλάδα ζήτησε ως μόνη σανίδα σωτηρίας να αποσαφηνισθούν οι όροι δανεισμού από το ΔΝΤ και την ΕΕ.
    Η συμφωνία έχει κλειστεί.
    Η Ελλάδα θα δανεισθεί 12 δις αρχικά άλλα 10 δις έως το τέλος του 2010 και άλλα 20 δις ευρώ αν τα χρειασθεί το 2011.
    Όμως η μεγάλη είδηση δεν είναι το επιτόκιο το οποίο πρώτο αποκάλυψε το www.bankingnews.gr κυμαινόμενο 3,75% ή σταθερό 5% αλλά το γεγονός ότι ο ρόλος της ΕΕ θα είναι τυπικός και ο ρόλος του ΔΝΤ ουσιαστικός.
    Μάλιστα θα εγκατασταθεί αρμόδια επιτροπή του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
    Η Ελλάδα δεν έχει να επιλέξει. Ή θα χρεοκοπήσει τις επόμενες 10 ημέρες ή θα ενεργοποιήσει τον μηχανισμό που αποτελεί νομοτελειακά μονόδρομο.
    Ολοκληρώνοντας το άρθρο αυτό η ανακοίνωση των όρων του μηχανισμού στην κυριολεξία διέσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία.
    Η Ελλάδα οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και φαίνεται ότι αποφεύχθηκε. Η Ελλάδα γλυτώνει την χρεοκοπία.
    Όμως θέλει προσοχή η Ελλάδα θα σκεφθεί κουτοπόνηρα και θα πει , τώρα που έχω τους όρους μπορεί να πέσουν τα spreads και έτσι να δανεισθώ από τις αγορές χωρίς να χρησιμοποιήσω τον μηχανισμό . Θα χρησιμοποιηθεί ως φόβητρο στους κερδοσκόπους ο μηχανισμός και όχι ως πρακτικό εργαλείο.
    Αυτό όμως μπορεί να αποδειχθεί το μεγάλο στρατηγικό λάθος. Η Ελλάδα πρέπει να πάρει βοήθεια για ένα χρόνο να λύσει τα προβλήματα της και εν συνεχεία όταν θα σταθεί στα πόδια της να πει στο ΔΝΤ και στην ΕΕ σας ευχαριστώ πολύ αλλά σας αποπληρώνω τα δάνεια και σας ευχαριστώ για την βοήθεια τώρα μπορώ και μόνη μου.


    Πέτρος Λεωτσάκος
    news@bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πιστώσεις για τη βουλευτική αποζημίωση για το 2010 προϋπολογίστηκαν στα 45.591.600 ευρώ !!!

    Οι δε πιστώσεις για τις αποδοχές των πολιτικών υπαλλήλων 112.746.600 ευρώ !!!

    11 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο διανέμονται, με τη μορφή του κωδικοποιημένου επιδόματος, σε υπαλλήλους, αστυνομικούς και συνεργάτες βουλευτών....
    Στον προϋπολογισμό του 2010 έχει εγγραφεί κονδύλι ύψους...
    11.527.700 ευρώ !!!

    Το παρόν KOMATIA APO ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ H VOLH MAS STIXIZEI 597.953 TON MHNA 600.000 XILLIADES EUROPOULA OI 300 ANAKSIOI TEMBELIDES POY FERANE THN XORA SE AYTA TA KATANDIA 300 FOSTIRES MAZH ANDE OLOI 600 ME TA TSIRAKIA ALA 6000 ATOMA . AN DEN GINI KATHARSI TIPOTA DEN THA ALLAKSH DISTIXOS MONO KATH PRAKTORES MYSTIKON YPHRESION OPOS TOYS ANAGNORISE O KARATSAFERIS MAZEYTIKAN EKSO APO THN BOYLH OTAN PERNAGE TO ETHNOKTONO NOMOSXEDIO.TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το τέλος του κόσμου το 2012, της Ελλάδας το 2010;

    Μια διαφορετική ματιά....

    Ξένος διπλωμάτης μου λέγει «σήμερα η Ελλάς διέρχεται δράμα που οδηγείται σύντομα σε Ελληνική Τραγωδία αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τον από μηχανής θεό».
    Συνεχής επανάληψη....σφαλμάτων που οφείλονται στην πολιτική ηγεσία. Όλα άρχισαν με εκπληκτική εθελοτύφλωση ήδη από την δεκαετία του 1960.

    Μισός αιώνας πολιτικών σφαλμάτων μιας ανεπαρκούς ηγεσίας έφεραν, όπως ήταν προβλέψιμο και μοιραίο, την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου.

    Το σχέδιο που αποδίδεται στον Κίσσινγκερ, εφαρμόζεται με πεισματική επιμονή από μία κλίκα Ελλήνων με ανώτατα αξιώματα. Είπε ο Κίσσινγκερ «ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος, πρέπει να τον χτυπήσουμε στην γλώσσα του, στα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα για να καταστεί ανίκανος να μας ενοχλεί στα γεωπολιτικά μας σχέδια». Αυτό το σχέδιο το παραβλέπουμε, ο Κίσσινγκερ σε επιστολή που μου απέστειλε, διαψεύδει ότι το είπε, αλλά περιέργως το βλέπουμε να αναπτύσσεται σε όλες τις πτυχές του.

    Μια Ελλάδα όπου η ανάπτυξη ήταν ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 8%, με αθρόα εισροή ιδιωτικών επενδύσεων και επαναπατρισμό του εφοπλιστικού διεθνούς κεφαλαίου, άρχισε να προκαλεί δέος στα μεγάλα συμφέροντα της υπερατλαντικής Υπερδυνάμεως, του μεγάλου εχθρού μας. Η Ελλάς σηκώνει κεφάλι έχοντας αγνοήσει την δυναμική του Ανατολικού Ζητήματος.

    Το σχέδιο εφαρμόζεται, με επεμβάσεις, απειλές, και άφθονο χρήμα με πειθήνια όργανα μια κλίκα Ελλήνων με βάση την παλαιά στρατηγική ότι τα κάστρα πέφτουν με ενεργούμενα εντός των τειχών. Σήμερα, τα spreads που οδηγούν σε υπέρογκα επιτόκια που θα γονατίσουν μέχρι θανάτου την Ελλάδα, αποδίδονται δήθεν στα όργανα της «κερδοσκοπίας». Εξαπατάται ο λαός όταν του κρύβουν ότι πίσω τους βρίσκονται πολιτικοί λόγοι.

    Η Ελλάς αντιστέκεται σε θέματα ζωτικού συμφέροντος για τους Αγγλοσάξωνες, οι οποίοι έχουν χάσει τη υπομονή τους. Θέλουν να τελειώσουν γρήγορα σε δύο πλάνα. Στην τελική αποδοχή και εφαρμογή του πυρήνος του Σχεδίου Ανάν ως προς την Κύπρο. Στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ μέχρι του Ιουνίου.
    Η Ελλάς πρέπει να συρθεί αιμόφυρτη στην αρένα της εκτελέσεως. Όλα αυτά συνοδεύονται με τον εξευτελισμό που συνεπάγεται το Σχέδιο Κίσινγκερ.Σε αυτά περιλαμβάνεται το σχέδιο εξουδετερώσεως του συμπαγούς εθνικού κράτους με την απόδοση ιθαγένειας σε απροσάμοστους λαούς, που εψήφισε ήδη η Βουλή.

    Οι Έλληνες θα καταστούν σύντομα μειοψηφία στον τόπο τους,Ελλάδα και Κύπρο. Η Αμερική έχει εξασφαλίσει πρόθυμη συνεργασία εντός των τειχών για το άνοιγμα της Κερκόπορτας. Εάν ο λαός δεν αντιδράσει,όλα θα συμβούν μέσα στο μοιραίο έτος 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη φυλακη και μετα τη δικη εκτελεση ο πρακτορας των Αμερικανων και η παρεα του. Ο υπουλος χαφιες εφαρμοσε το μοντελλο του ΔΝΤ κατα της Αργεντινης στην Ελλαδα και μεσα σε 6 μηνες την καταστρεψε.
    Κοιμηθητε . Πιασαμε τους "τρομοκρατες" η "ο ΠΑΟ θα παρει Νταμπλ"!!
    Πλοι εξω αλοιως την εχουμε βαψει εμεις ο Λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TELIKA KANENAS MATHIMATIKOS ???ETSI APLA 218.253.000 :365 =poso 597.953 PLERONOYME THN HMERA MONO GIA THN BOYLH????????????? TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση