GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει η Ρηγίλλης για την εκτίναξη του spread...

To non paper της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ. ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες ...

To non paper της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες και τα λάθη της κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά στη χώρα
.
Όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας αποτελούν το αποκορύφωμα της ασυνεπούς και αντιφατικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συνιστούν μόνιμα χαρακτηριστικά της για έξι μήνες.
Τα χρονικό των γεγονότων είναι γνωστό. Μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με ύφος θριαμβολογικό μιλά για εθνική επιτυχία και δηλώνει ότι...

«οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση».
Εντούτοις, ήταν αμέσως κατανοητό ότι το κείμενο της συμφωνίας των ηγετών της Ε.Ε. για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας είχε ασάφειες, κενά και κινδύνους, όπως ο μη δεσμευτικός χαρακτήρας της συμμετοχής όλων των χωρών στο διμερή δανεισμό: «στο αγγλικό κείμενο της δήλωσης δεν λέει ότι «οι χώρες της ευρωζώνης είναι έτοιμες να συνεισφέρουν σε συντονισμένο διμερή δανεισμό» για τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά «χώρες της ευρωζώνης…» δηλαδή λείπει το άρθρο « the » που θα έκανε δεσμευτική τη συμμετοχή όλων των χώρων» (Ελεύθερος Τύπος 7.4).
Άλλωστε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυβέρνηση « Οι ώρες αυτές είναι για περισυλλογή, όχι για πανηγυρισμούς […] για το κύριο μέρος της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες, έχουμε σοβαρούς προβληματισμούς. Τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τον τρόπο και τη διαδικασία που μπορεί να λειτουργήσει […] στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι για να πάρει βοήθεια η Ελλάδα απαιτείται να έχει φτάσει στο «έσχατο σημείο». Δεν προσδιορίζεται σαφώς ποιο είναι αυτό. […] ακόμα κι αν μπαίναμε στη διαδικασία βοήθειας κάτω από τέτοιους όρους, η Συμφωνία επιβάλλει τη λήψη της τελικής απόφασης από κάθε χώρα της Ευρωζώνης με ομοφωνία. Το οποίο στην πράξη μπορεί να σημάνει και νέα μέτρα. Συνεπώς, πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία […] η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο της Συμφωνίας, φωτογραφίζει επί πλέον δυσμενείς όρους για την Ελλάδα και ευθεία υπονόμευση των Ευρωπαϊκών θεσμών…».
Με την παρέλευση λίγων ημερών (30.3) ο κ. Παπανδρέου φέρεται να αλλάζει προσέγγιση λέγοντας στο υπουργικό συμβούλιο ότι ««στο τραπέζι υπάρχουν και οι δικές μας προτάσεις των σοσιαλιστών… η συζήτηση θα ανοίξει με την ομάδα εργασίας που υιοθέτησε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Εκεί θα συμμετάσχουμε για να μπορέσουμε να προωθήσουμε μια πιο αποτελεσματική πρόταση» (Ελευθεροτυπία 31.3).
Αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος δήλωσε στη ΝΕΤ ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόφαση των Βρυξελλών (Ελευθεροτυπία 7.3).
Τέλος, η δήλωση, ανώνυμου ακόμη, κυβερνητικού αξιωματούχου στο διαδικτυακό τόπο Market News International για προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει τη συμφωνία του μηχανισμού βοήθειας πυροδότησε τις φήμες και τα spreads εκτινάχθηκαν στα μεγέθη που ήταν πριν ανακοινωθούν τα μέτρα της 3ης Μαρτίου (Ελευθεροτυπία 7.3).
Ακόμη και απέναντι σε αυτή την εξέλιξη και εν μέσω πανικού η κυβέρνηση άργησε να αντιδράσει, έως ότου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έκανε ενέργεια για να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας.
Αυτού του θεάτρου του παραλόγου έχουν προηγηθεί επί ένα εξάμηνο οι πιο αντιφατικές και άστοχες δηλώσεις από την κυβέρνηση που μας έχουν καταστήσει εύκολο στόχο των κερδοσκοπικών πιέσεων.
Τι να πρωτοαναφέρουμε: τις δηλώσεις που παρομοίαζαν την Ελλάδα σαν τον «Τιτανικό» και την «ανακήρυξη της χώρας σε πρωταθλήτρια της διαφθοράς», τη δήθεν μπλόφα με το ΔΝΤ που μετατράπηκε σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία ή τη διαρροή για δάνειο από την Κίνα που τροφοδότησε τις επιθέσεις των κερδοσκόπων;
Δυστυχώς, είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κανένα σχέδιο και ούτε σταθερή πορεία πλεύσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το αποδεικνύουν η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, το «ράβε ξήλωνε» μέχρι να ψηφιστούν και η ουσιαστική τους αναποτελεσματικότητα. Ήδη, οι τόκοι για την αποπληρωμή των δανείων του πρώτου τριμήνου του 2010 εξανέμισαν στην πραγματικότητα το όφελος από το τελευταίο πακέτο μέτρων ύψους 4,1 δις ευρώ. (Καθημερινή 3.4). Ζητούν θυσίες από τον ελληνικό λαό χωρίς αντίκρισμα.
Η κυβέρνηση σέρνεται, απλώς, πίσω από τα γεγονότα και προτιμά να κάνει περισσότερο επικοινωνία για εσωτερική κατανάλωση παρά πολιτική ουσίας. Αυτή η τακτική έχει εξελιχθεί σε επαναλαμβανόμενο μπούμερανγκ οδηγώντας τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς.
Τα κυβερνητικά στελέχη αδυνατούν να κατανοήσουν ότι απαιτείται δουλειά χωρίς πολλά λόγια. Μόνο τυχαίες δεν ήσαν οι προτροπές του διεθνούς τύπου προς την κυβέρνηση ότι «η σιωπή είναι χρυσός» (« Wall Street Journal » 19.3 ) .
Το κυβερνητικό επιτελείο οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι αυτό που απαιτείται είναι σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.
Δεν φθάνουν οι κατηγορίες κατά των διεθνών κερδοσκόπων αλλά απαιτείται η λήψη των ορθών μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα για την οικονομία σήμερα.
Ο κ. πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι το κυβερνητικό έργο απαιτεί ενιαία και σταθερή καθοδήγηση και αυτό μόνο ο ίδιος το επιβάλει. Διαφορετικά εμφανίζεται πολυφωνία, όπως αυτή που παρουσιάζεται σήμερα στην κυβέρνηση, και αναποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς.
Τα λανθασμένα μέτρα και η σύγχυση που προκαλούν οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της κυβέρνησης επηρεάζουν όλη την κοινωνία και έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις. Τελικά μας οδηγούν σε βαθιά ύφεση, σε στραγγαλισμό της αγοράς, σε απόγνωση των νοικοκυριών και σε κοινωνικές εκρήξεις. Στοιχίζουν ακριβά στη χώρα.

25 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ (ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ) Η ΝΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ? ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Η ΤΙΝΑ? ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ? ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ Ο ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ?

    ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ 100 ΗΜΕΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω, τι διαπλοκή!
    Σε τι κόσμο μας έφερες...μπαμπά;

    Ψάχνουμε την διαπλοκή και την έχουμε μέσα στα πόδια μας!
    Ο Χ.Παμπούκης είναι ένα "golden boy" της οικογένειας Λάτση που πάει στο σπίτι του Μπόμπολα.
    Στο γραφείο του ίδιου επιχειρηματία πάει και η Λούκα Κατσέλη.
    Ο Ψυχάρης βάζει τον άνθρωπο του στο Μέγαρο και ο Λάτσης τον δικό στα ΕΛΠΕ ενώ οι κατασκευαστικές έχουν και αυτές δικούς τους ανθρώπους στην κυβέρνηση και σε θέσεις γ.γ.

    Όχι δεν είναι αυτό η διαπλοκή !!!!

    Απλά έπρεπε να συζητήσουν σοβαρά θέματα για...συνεντεύξεις και γιαυτό βρέθηκαν ο καθένας και με άλλον εκδότη.
    Χαμός γίνεται στα εκδοτικά γραφεία και μιλάμε για όσα παίρνουμε χαμπάρι.
    Φανταστείτε πόσα δεν παίρνουμε...

    ΑΛΛΑ !!!!
    Παμπούκης πρώτο όνομα στη κυβέρνηση αλλά προηγουμένως και στη σύσταση off shore σε συνεργασία με τους καλύτερους στη Κύπρο και αλλού.
    Οι πελάτες στην εξουσία.
    Μιλάμε για boutique υπηρεσιών.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....Ο κόσμος θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, θα πάμε καλύτερα, δήλωσε στο ρ/σ Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής...

    χαχαχαχα..χιχιχι.χι..χοχοχχοοοο !!!

    Κάθε ένα τέταρτο και ένα ρεκόρ
    Στις 456 μονάδες βάσης
    έφτασαν λίγο νωρίτερα τα spread την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου δήλωνε στη Βουλή πως η Ελλάδα δανείζετε...
    Πώς γίνεται αυτό ρε παιδά;;;
    1:34 μ.μ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΟΤΑΤΗ (ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΑΛΟ)
    ..................ΜΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκηνικό κατάρρευσης

    Πλήρης η κατάρρευση τόσο στις μετοχές, όσο και στα ομόλογα, καθώς το spread βρίσκεται πλέον στις 456 μονάδες και αφού νωρίτερα είχαν διακοπεί οι συναλλαγές. Οι επενδυτές πλέον έχον εναποθέσει τις ελπίδες τους στο τι θα πει ο κεντρικός τραπεζίτης Τρισέ το μεσημέρι, αν δηλαδή θα δώσει λεπτομέρειες του ελληνικού σχεδίου.

    Οι μαζικές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων δεν έχουν προηγούμενο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο και δυσβάσταχτο δανεισμό για τη χώρα μας. Το spread των 10ετών ομολόγων έχει εκτιναχθεί στο ιστορικό υψηλό των 456 μονάδων βάσης και η απόδοση τους στο 7,50%! Το ανησυχητικό είναι ότι το spread για το διετές ομόλογο φθάνει στις 587 μονάδες και για το πενταετές στις 481 μονάδες.

    Αφορμή για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας των spread θεωρείται δημοσίευμα των Financial Times, που κάνει λόγο για μαζική φυγή τραπεζικών καταθέσεων στο εξωτερικό, εμφανίζοντας έτσι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να “αιμορραγείητές δίχως αύριο στην Οδό Αθηνών η οποία χάνει 5% με τον Γενικό Δείκτη στις 1888 μονάδες. Πτώση 7,49% για τη μετοχή της Εθνικής, ενώ όλες οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές καταρρέουν με απώλειες 7%. Πτώση 9% για την Eurobank.

    Η εγχώρια δημοσιονομική κρίση επιτείνει τις πιέσεις στο ευρώ, η ισοτιμία του οποίου υπεχώρησε έναντι του δολαρίου στα 1.32

    Η άνοδος στο κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, αναζωπύρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να ζητεί τελικά την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης που συμφωνήθηκε πρόσφατα με το ΔΝΤ να εμπλέκεται και αυτό στην διατήρηση των επιτοκίων δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα.

    Το γαλλικό πρακτορείο μάλιστα επικαλείται και αυτό δηλώσεις Έλληνα τραπεζίτη σύμφωνα με τον οποίο: «η Ελλάδα χρειάζεται έναν σωτήρα με μεγάλο πορτοφόλι και όλα δείχνουν ότι η μοίρα μας δείχνει ήδη προς το ΔΝΤ. Κανένας άλλος οργανισμός δεν μπορεί να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται αυτή τη στιγμή. Κεφάλαια της τάξης των 2 έως 5 δισεκατομμυρίων μοιάζει με ασπιρίνη σε ετοιμοθάνατο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχετε ίχνος ντροπής πάνω σας πληρωμένα κομματοσκυλα της Ν.Δ !!
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ !!
    Μερικοί από εσάς ως ανθέλληνες , χαίρεστε ότι περνάμε δύσκολες στιγμές τις οποίες εσείς τις προκαλέσατε !! Φαντασθείτε να έλεγε το ΠΑΣΟΚ την αλήθεια ΟΤΙ ΤΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΗΤΑΝΕ 14,2 % και όχι 12,7 % !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεέ μου, που καταντήσαμε με το Γιωργάκη!
    Πόσο πιό χαμηλά θα πέσει η χώρα;
    Και το κυριότερο.
    Εάν μέσα σε ένα εξάμηνο έχει καταφέρει σχεδόν να διαλύσει την Ελλάδα, τί Χριστούγεννα θα κάνουμε φέτος;
    Όσοι δεν έχουμε δάνεια, απλά θα πεινάσουμε.
    Όσοι έχουμε, φεύγουμε γι' αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως λένε οι ειδήμονες , το 2000 , 2001 , 2002 , 2003 η Ελλάδα δανειζόταν με επιτόκιο 6,1% , με την ισχυρή κυβέρνηση του Σημίτη.
    Το 2004, 2005 , 2006 , 2007 , 2008 , 2009 , η Ελλάδα δανειζόταν με επιτόκιο 3,7% έως 4,9 με την ανίκανη κυβέρνηση Καραμανλή .

    Το ΠΑΣΟΚ αφού έταξε λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά για να πάρει την εξουσία και έκανε ότι μπορούσε να σαμποτάρει την NΔ ( λιμάνι Πειραιά , δεν έβλεπε παγκόσμια κρίση κ.λ.π) ήλθε στην εξουσία.
    Και ενώ είχε 10 μονάδες διαφορά από την ΝΔ , βγήκε και είπε ότι η χώρα μας πάει για πτώχευση , είναι στην εντατική η οικονομία μας , είναι ο Τιτανικός που βουλιάζει , απειλεί με Δ.Ν.Τ ή χωρίς , το οποίο έχουμε δει τις επιπτώσεις όπου πήγε . Και το πιστόλι στο τραπέζι που συνεχώς απειλεί , είναι για αυτοκτονία .

    Και μη ξεχνάμε την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες και τον Καλλικράτη. Να μη μείνει τίποτε όρθιο.
    Τι θα γίνει τώρα που ο μισός προϋπολογισμός πρέπει να πάει στα επιτόκια ;
    Αλλά το μάρμαρο δυστυχώς θα το πληρώσει ο απλός κόσμος.
    Δυστυχώς και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν απογοητεύσει τους Ελληνες και οδήγησαν την χώρα μας στα χάλια αυτά. Τα άλλα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης μόνο γκρινιάζουν .Δεν θεωρώ ότι ήταν αρκετό το 2004 που το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία και το 2009 η ΝΔ. Πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για όσους ευθύνοται που φτάσαμε στα χάλια αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΑΛΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟ-ΤΡΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 4,41 ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΠΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ
    ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ
    ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΣΥ ΤΡΑΒΕΣΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Dεν μπορούν πλέον να σηκώσουν το βάρος διακυβέρνησης της χώρας

    Καμιά άλλη κυβέρνηση στην πρόσφατη ιστορία μας δεν κατάφερε να απογοητεύσει τόσους πολλούς, τόσο πολύ και τόσο σύντομα.

    Ο …μεγάλος κωπηλάτης και οι υπουργοί του δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος διακυβέρνησης της χώρας. Αυτό το έχουν καταλάβει πλέον όλοι.

    Αυτά που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες είναι η πιο τρανή απόδειξη της αποτυχίας του κ. Παπανδρέου.

    Επέβαλε βίαια και ληστρικά μέτρα, που δε θα τολμούσε να πάρει καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα

    Ο Τρισέ, μας έδωσε ανάσα μέχρι το τέλος του 2011. Η Ε.Ε. συμφώνησε σ’ ένα μηχανισμό στήριξης

    Όταν έχουν γίνει όλα αυτά και οι αγορές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία μας, αυτό σημαίνει ότι έχουν πειστεί ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση.

    Καιρός να πειστούμε και εμείς!

    «…ούτε ήξεραν τι γίνονταν τριγύρω»

    Ο κ. Παπανδρέου, αφού επί διετία κατασυκοφαντούσε τη χώρα στο εξωτερικό, έλεγε όχι σε κάθε δυσάρεστο μέτρο, υιοθετούσε κάθε διεκδίκηση, διακήρυττε ότι «λεφτά υπάρχουν» κατάφερε να «πείσει» τον ελληνικό λαό – τον «πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο» – ότι έχει σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς θυσίες. Ο λαός τον πίστεψε και τον επιβράβευσε με μια εντυπωσιακή νίκη.

    Δυστυχώς για τη χώρα, πολύ σύντομα αποδείχθηκε, ότι αυτοί οι άνθρωποι όχι μονάχα δεν είχαν σχέδιο, αλλά όπως λέει και ο μέγας Αλεξανδρινός «όσον αφορά για μέριμνα του τόπου για διοίκηση, ούτε ήξεραν τι γίνονταν τριγύρω».

    Επειδή πάντα η διαχείριση της εξουσίας είναι απείρως δυσκολότερη από την κατάκτησή της, τι έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου; Επειδή δεν είχε την τόλμη να λάβει, έστω τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Καραμανλής, επέλεξε να «φουσκώσει» τα νούμερα, να δημιουργήσει σκηνικό κρίσης, να τρομοκρατήσει τον κόσμο για να δικαιολογηθούν και τα μέτρα και η αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων! Και όντας άσχετοι, η κατάσταση τους ξέφυγε! Αυτή είναι η αλήθεια!

    Ο κ. Παπανδρέου μέσα σε έξη μήνες μόνο:

    -περιέκοψε μισθούς και συντάξεις και έκανε τους έλληνες φτωχότερους

    -αύξησε του φόρους και έκανε το κόστος διαβίωσης δυσβάστακτο

    - διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό και αύξησε το κόστος δανεισμού σε επίπεδο μεγαλύτερο και απ’ αυτό των τριτοκοσμικών χωρών

    -δημιούργησε κλίμα ανησυχίας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επιτείνει την κρίση.

    -μετέτρεψε την Ελλάδα σε σάκο του μπόξ ακόμα και για τους ερασιτέχνες της κερδοσκοπίας. Δεν κερδίζουν σε βάρος της χώρας μας μόνο οι επαγγελματίες, κάνουν περιουσίες και οι μαθητευόμενοι!

    Η ευθύνη της αντιπολίτευσης

    Κάθε μέρα που περνάει είναι χαμένος χρόνος και τα πράγματα χειροτερεύουν.

    Αν η κυβέρνηση αποτύχει στις διαπραγματεύσεις που παρασκηνιακά διεξαγάγει τώρα για τον δανεισμό του Μαϊου, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από την προσφυγή στο ΔΝΤ μέχρι την χρεοκοπία της χώρας.

    Θα τους το επιτρέψουμε;

    Το πρώτο βήμα, άμεση αποπομπή του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα σοβαρό υπουργό Οικονομικών.

    Το δεύτερο βήμα υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Και αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά.

    Η Ελλάδα έχει δυνάμεις, εφεδρείες και λύσεις

    Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε μια μικρή, ασήμαντη και διεφθαρμένη χώρα σε με γωνιά της Βαλκανικής, που κατοικείται από κουτοπόνηρους τεμπέληδες, η Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία είναι ένα μέγεθος που κανένας δεν μπορεί ν’ αγνοήσει. Πολύ δε περισσότερο να το διαγράψει.

    Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις, έχει εφεδρείες, μπορεί να βρει και λύσεις για να ξεπεράσει την κρίση. Αρκεί να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας σοβαροί άνθρωποι.
    Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν.
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 08 Απρ 2010 4:41:00 μ.μ.

    Ο ΔΕΞΙΟΣ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ Η' Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ?
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ?
    ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ?
    ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΕΣ ΑΚΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 4.41
    ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΩΡΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΤΣΕΛΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΑΣ ΤΟ......................Μ......Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ε ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΚΟΛΑΤΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΜΑΛΑΚΙΔΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΙΔΕΣ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΑΛΗΤΕΣ

    08 Απρ 2010 4:41:00 μ.μ.


    ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΣΟΚ

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΗ? ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ?

    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΛΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ?

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ??

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣΣ !


    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ...!

    ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ...Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΦΤΑΙΕΙ.....

    ΛΟΥΚΑ KATSELH ΚΑΝΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ
    ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    07 Απρ 2010 11:30:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Bενιζέλος: "Να έχετε στρατιωτική πειθαρχία"

    Ο Βενιζέλος στο δελτίο του MEGA ζήτησε απο όλους μας να έχουμε στρατιωτική πειθαρχία στις εντολές τους.

    Άδικό έχει;
    Ναι πρέπει να πληρώσουμε και να έχουμε στρατιωτική πειθαρχεία. Ποιοι;

    - Εμείς οι πολίτες που τα φάγαμε 20 χρόνια,
    - Εμείς οι πολίτες που έχουμε βουλευτική ασυλία,
    - Εμείς οι πολίτες που ζούμε εις βάρος των 300 της Βουλής...

    Μα τι κοροϊδία....ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΠΙΑ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗΣΑΣ.ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Την αλήθεια θα την δείτε κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά του κέντρου.Ενα θα σας πω, τους τελευταίους μήνες τα μαγαζιά είναι συνεχώς άδεια ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απέναντι σε εκείνους που συνεχίζουν να σπεκουλάρουν κερδοσκοπικά πάνω στην Ελλάδα, απέναντι σε εκείνους που επιμένουν να ασχολούνται με φήμες,η κυβέρνησητου ΠΑΣΟΚ απαντά με έργο, αποτέλεσμα, αποφασιστικότητα.
    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζει το α’ τρίμηνο του 2010 μείωση κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 (από 7,1 δισ. σε 4,3 δισ.). Και μάλιστα χωρίς να έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή όλα τα μέτρα που πήρε τον Μάρτιο.
    Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι βρισκόμαστε σα χώρα απολύτως μέσα στο στόχο μας, μείωσης του ελλείμματος στο 8,7%, στο τέλος του χρόνου. Ο Προϋπολογισμός προχωρά και το έλλειμμα μειώνεται σταθερά.
    Δύο ακόμη στοιχεία – απάντηση στα «παπαγαλάκια» του πανικού:
     Μπορεί τα επιτόκια δανεισμού να ανεβαίνουν αλλά η Ελλάδα δεν δανείζεται αυτή τη στιγμή. Η χώρα είχε συγκεκριμένες δανειακές ανάγκες που αφορούσαν τον Απρίλιο και το Μάιο. Αυτή τη στιγμή, με τα μέτρα που πέρνουμε και τις αποφάσεις των Βρυξελλών, καλύψαμε τις ανάγκες του Απριλίου, απομένει να καλύψουμε και τις ανάγκες του Μαΐου. Μετά το πρόγραμμα ελαφρύνεται και ουσιαστικά δεν θα υπάρχει η πίεση που αντιμετώπισε η χώρα το διάστημα αυτό.
     Σε καμία περίπτωση, δεν μπαίνει ζήτημα για το αν η χώρα μπορεί να δανειστεί. Η χώρα δανείζεται και θα συνεχίσει να δανείζεται. Όσοι εξακολουθούν να μιλούν για χρεοκοπία κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν ότι το ενδεχόμενο αυτό, έπαψε να υπάρχει μετά την απόφαση για την δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, μια απόφαση για την οποία δόθηκε μια μεγάλη και επίμονη μάχη. Κάνουν επίσης πώς δεν ακούν τις κατηγορηματικές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων ακόμη και τη σημερινή, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Τρισέ, ότι τέτοιο ενδεχόμενο, δεν υπάρχει.

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΙ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ» ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.
    Οι μεν, επί πέντε χρόνια συμμετείχαν και στήριζαν την κυβέρνηση που διέλυσε τα πάντα. Οι δε, επί πέντε χρόνια, υμνούσαν τον «καταλληλότερο».
    Τώρα, και οι μεν και οι δε, έχουν το θράσος να απευθύνουν προς την κυβέρνηση, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, προσταγές, εντολές, ενίοτε και οδηγίες για το πώς θα βγει η χώρα από την πρωτοφανή οικονομική κρίση…
    Παρακαλούνται και οι μεν και οι δε να μην προκαλούν και να βάλουν τη γλώσσα μέσα, ειδικά τώρα που προσπαθεί ένας ολόκληρος λαός και μία ακούραστη κυβέρνηση να διορθώσει τα σπασμένα των δικών τους επιλογών. Τα δικά τους σπασμένα. Η σιωπή είναι όντως χρυσός. Η σιωπή τους, όμως, όταν η κυβέρνηση του «καταλληλότερου» διέλυε την Ελλάδα, ήταν έγκλημα.
    Και κάτι ακόμη: Το γεγονός ότι μια φήμη, μια δήθεν δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου, δημιούργησε την εκτίναξη των spreads, δείχνει μεταξύ άλλων το σαθρό υπέδαφος της οικονομίας που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ, τόσο σε επίπεδο αριθμών, όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας. Αν η ελληνική οικονομία διέθετε στοιχιεώδη έστω, αξιοπιστία, δεν θα έφτανε μία, άλλα ούτε χίλιες φήμες για να δημιουργηθεί η σημερινή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ανωνυμε 10.42

    έχεις δίκιο....η νδ δίελυσε τη χώρα

    της παρέδωσαν 200000 συμβασιούχους του πασοκ και αυτή τους φέρθηκε με ανθρωπιά....

    έφτασε την ανεργία στο 8% και σήμερα ο ικανότατος γιωργάκης στο 15

    είχε την βενζίνη στο 1 ευρώ και ο γιωργάκης στο 1,5.....

    αύξησε κατά 100 ευρώ τις αγροτικές συντάξεις και ο γιωργάκης τις καθήλωσε

    έβαλε φόρους στους σκαφάτους και ο γιω΄ργάκης σε όλους

    δανειζόταν με 3% και ο γιωργάκης με 6%.....

    της φοτώσαν τα χρέη των ολυμπιακών αγώνων και τα εξοπλιστικά του 03 και αυτό ηταν τίποτα

    την κατηγορησαν τη νδ για κομματικούς διορισμούς και τα ποσοστά της πασκε μείναν τα ίδια στο δημοσιο τομέα.........................

    της έκανε πόλεμο ο γιωργάκης για τα λιμάνια και μετά είπε επικερδή τη συμφωνία......

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ.....ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ......ΨΑΧΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επιστολή Καψή προς Δρούτσα

    Από ανοιχτή επιστολή του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Καψή (ΠΑΣΟΚ) προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

    “Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σοφότερο επειδή μια 8ετία χειρίστηκα … τα ελληνοτουρκικά. Θέλω να σας πω σε ποιες περιπτώσεις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε αστραπιαία και θα με παρέπεμπε σε εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω. Και θα υπήρχαν περαιτέρω.”
    “Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε, αν τολμούσα:
    α) Ν’αρχίσω οποιουδήποτε είδους συνομιλίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli – και χωρίς να αρθεί προηγουμένως-, ευτελίζοντας τη χώρα μου και υποβιβάζοντάς την στην τάξη του Χατζηαβάτη.
    β) Να τείνω οποιαδήποτε χείρα βοηθείας (πχ. υποστήριξη στην ΕΕ), πριν δοθούν πληροφορίες, εξηγήσεις, έστω μία συγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο…
    γ) Να αρχίσω συνομιλίες για εμπορικές ή άλλες συμφωνίες “καλής θέλησης” πριν η άλλη πλευρά δεχτεί την άρση των συνεπειών της μυστικής πράξης 66 και την αποζημίωση των θυμάτων, όπως είχαμε συμφωνήσει με το μακαρίτη τον Οζάλ.” [...]
    “Είναι γνωστό ότι έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση του σχεδίου Ανάν, το οποίο αποδκίμασαν οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Η προσωπική μου γνώμη είναι για ότι για να υποστηρίξει κανείς ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις εξής κατηγορίες:
    α) Να μην το έχει διαβάσει.
    β) Να το έχει διαβάσει αλλά να μην το κατάλαβε.
    γ) Να το υποστήριξε εν διατεταγμένη υπηρεσία.”

    ΠΗΓΗ: Περιοδικό Επίκαιρα, 18.03.2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τι μαλακας είσαι; ποιο non paper; ΒΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση